Home » Nieuws » 14 jaar geleden verscheen het eerste bericht over Bitcoin op Reddit

14 jaar geleden verscheen het eerste bericht over Bitcoin op Reddit


Op 8 mei 2009 publiceerde er voor het eerst een Reddit-gebruiker over bitcoin (BTC). Het ging om een publicatie met de titel “Bitcoin: A peer-to-peer network based on anonymous digital currency.” In dat bericht maakte de auteur ook nog een verwijzing naar Bitcoin’s pagina op SourceForge, een webgemeenschap waar gebruikers hun open-source projecten publiceren.

Gemengde reacties over bitcoin

De reacties op het bericht waren destijds heel gemengd. Sommige gebruikers waren meteen enthousiast, maar andere maakten zich zorgen over de beveiliging van de digitale valuta. Inmiddels zijn we natuurlijk 14 jaar verder en kunnen we met een gerust hart zeggen dat het met die beveiliging in ieder geval wel goed zit.

“Holy moly! Dat ziet er fantastisch creatief uit. Maar ik twijfel over de veiligheid en of het idee zal aanslaan”, zo luidde één van de reacties onder het bericht van de auteur van wie het account inmiddels verwijderd is.

“Wow. Dat is geweldig. Ik denk dat niemand ooit nog een compleet digitale piramidespel gezien heeft”, was een andere reactie onder het bericht. Zo zie je maar dat bijna niemand vanaf het begin echt heel enthousiast was over de potentie van bitcoin.

De digitale munt heeft zich door de jaren heen echt moeten bewijzen. Want zeg nu zelf, was jij meteen overtuigd van de waarde van het protocol? Bitcoin is echt een idee wat je even moet laten bezinken en in de meeste gevallen een paar keer voorbij moet zien komen voordat je toehapt.

Toen nog amper waarde

Op het moment van die post had bitcoin ook nog amper waarde. In mei 2009 was één bitcoin nog minder dan 0,01 dollar waard. Dat zijn koersen die op dit moment echt compleet onvoorstelbaar zijn. Stel dat je op dat moment al de potentie van bitcoin had gezien, dan was je nu natuurlijk spekkoper geweest.

Maar achteraf is het natuurlijk altijd makkelijk praten. Uiteindelijk duurde het tot 2010 voordat bitcoin de magische koers van 1 dollar per stuk bereikte. Daarna begon in 2013 de eerste grote rally die de koers tot ongeveer 1.200 dollar optilde.

De rest is natuurlijk geschiedenis met de huidige all-time high van 69.000 dollar en de huidige koers van ongeveer 28.000 dollar. Bitcoin heeft zich gevestigd op het financiële wereldtoneel en lijkt dat podium niet zomaar meer te verlaten.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Floki Inu koers stijgt hard na nieuws vanuit China

  Floki Inu (FLOKI), een van de vele ‘hondencoins’ gebaseerd op Dogecoin (DOGE), zag een forse prijsstijging dit weekend. Dit heeft alles te maken met grote interesse in FLOKI vanuit China. Floki Inu focust namelijk sterk op de Chinese markt met hun nieuwe Valhalla videogame.  Floki focust op China De ontwikkelaars van Floki Inu gaven eerder

 • Deze crypto trader mag zichzelf na 5 maanden een whale noemen

  De crypto wereld staat voor velen bekend als een industrie om snel rijk te worden. Terwijl dit uiteraard niet de realiteit omvat, valt het niet te ontkennen dat investeerders met absurde winsten met enige regelmaat het crypto nieuws halen. Zo zorgde de meest recente hype binnen de industrie, de meme-coin Pepe (PEPE), er bijvoorbeeld voor

 • Bitcoin koers pump: Deze prijzen houd ik nu in de gaten

  Bitcoin (BTC) schoot dit weekend aardig in waarde omhoog. De positieve impuls vloeide voort uit het feit dat er een deal is bereikt in de Verenigde Staten omtrent het schuldenplafond. Daarbij leek een short squeeze nog een impuls omhoog te veroorzaken. Meestal zijn pumps in het weekend “scam pumps,” maar hoe zit dit nu? In mijn nieuwe

 • Ethereum trekt fors aan in groene markt, deze crypto stijgt zelfs 1.000%

  De crypto markt ziet eindelijk weer een opleving in mei en dat kort voordat de maand eindigt. In de Verenigde Staten werd tijdens het weekend eindelijk een deal gesloten omtrent het schuldenplafond en dat haalde wat angst uit de markt. Op enkele uitzonderingen na kleurt vrijwel de gehele markt groen vandaag en stijgt de totale

 • Ethereum whales accumuleren flink sinds start van het jaar, bullish?

  Eerder deze maand kon je in het Ethereum nieuws lezen dat het aantal ethereum (ETH) whales, ofwel de grootbezitters binnen het ecosysteem, was gedaald na de langverwachte Shapella update op het netwerk. Deze hard fork maakte het onder andere mogelijk voor investeerders om hun gestakete ETH op te nemen uit de staking contracten. Wanneer er

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: