Home » Nieuws » 15 miljoen bitcoin staan al meer dan 6 maanden stil

15 miljoen bitcoin staan al meer dan 6 maanden stil


De bitcoin (BTC) blockchain maakt het mogelijk om de digitale munt tot in detail te analyseren. Het is echter wel belangrijk om je te beseffen dat de blockchain niet het hele plaatje schetst. Veel handel vindt namelijk buiten de blockchain plaats op de beursplatformen.

15 miljoen bitcoin

Wat nu blijkt uit de data van de blockchain is dat steeds meer mensen in de HODL-modus gaan. Ruim 15 miljoen bitcoin staan namelijk al meer dan 6 maanden op hetzelfde adres op de blockchain, blijkt uit data van Glassnode. Dat betreft ongeveer 78 procent van alle bitcoin die momenteel in omloop zijn.
Old Supply Last Active >6m: (Source: Glassnode)

Wat je vaak ziet is dat dit percentage tijdens de pieken van een bullmarkt daalt. Dat zijn namelijk de momenten dat veel hodlers besluiten om een deel van hun bitcoin te verkopen en wat winst te pakken.

Verder valt op dat het aantal bitcoin dat meer dan 6 maanden op hetzelfde adres staat blijft stijgen. Het leger van hodlers lijkt wat dat betreft nog altijd te groeien. Steeds meer mensen zien bitcoin als een aantrekkelijke manier om te sparen, zo blijkt uit de cijfers en data van de blockchain.

Young Supply Last Active <6m: (Source: Glassnode)

In de bovenstaande grafiek zien we het tegenovergestelde beeld. Dit is een weergave van de ‘jonge supply,’ dus bitcoin die in de laatste zes maanden actief zijn geweest. Die pieken steeds tijdens de toppen van de bullmarkt.

De volgende bitcoin halving

Met het stijgen van de ‘oude supply’ van bitcoin, die al langer dan zes maanden op hetzelfde adres staan, lijkt de markt zich voor te bereiden op de volgende halving. De halving staat voor maart 2024 op het programma en betekent dat het aantal BTC dat bitcoin miners ontvangen per blok van 6,25 naar 3,125 bitcoin daalt.

De afgelopen 14 jaar bewoog de bitcoin koers in het ritme van de halvings. Vaak zagen we dat de koers in aanloop naar de halving wat steeg, om vervolgens in het jaar na de halving aan een nieuwe bullmarkt te beginnen.

Dat geeft natuurlijk geen garanties voor de toekomst, maar wat je in de financiële wereld vaak ziet is dat het heden rijmt met het verleden. In die zin is de kans wel aanwezig dat we een herhaling zullen zien van deze cyclus.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • 1,7 miljoen dollar aan bitcoin gaat letterlijk naar de maan

  Als het aan het bedrijf LunarCrush ligt, zal er in de nabije toekomst een schatkist met 62 bitcoin (BTC) op de maan te vinden zijn. De private key van de schatkist, waarmee de bitcoins te ontgrendelen zijn, wordt gegraveerd op een gemotoriseerd maanvoertuig. Dat betekent dat de eerste persoon die een plan realiseert om de

 • Traders opgelet: Elliott Wave analyse voorspelt flinke stijging

  In dit artikel delen we een recente analyse van VeChain (VET) die eerder in onze Premium trading-community is gedeeld. Ervaren analisten delen hier wekelijks meer dan 20 technische analyses en meer dan 1.000 leden maken hier dagelijks gebruik van. Onze community biedt een veilige en leerzame omgeving waar handelaren van alle niveaus samenkomen en kennis

 • Presale crypto AltSignals hoop te profiteren van nieuwe bullmarkt

  Dit artikel is een ingezonden stuk, geen financieel advies en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. Om gratis nieuws mogelijk te maken bevatten sommige uitingen affiliate hyperlinks. Dit kost jou als lezer niets. Stijgende crypto prijzen hebben begin

 • De Amerikaanse overheid gaat dit jaar nog 41 duizend BTC verkopen

  In november 2022 kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat het Amerikaanse Department of Justice (DOJ) bekend had gemaakt dat het een jaar eerder meer dan 50.000 bitcoin (BTC) in beslag had genomen. Inmiddels is de Amerikaanse overheid begonnen met het liquideren van deze enorme bitcoin positie. In beslag genomen Silk Road BTC wordt

 • Bitcoin was de best presterende asset van het afgelopen kwartaal

  Bitcoin (BTC) wist zich in het afgelopen jaar sterk te onderscheiden van de eerdere prijsactie tijdens de hardnekkige bearmarkt van 2022. Het afgelopen jaar stond in het teken van de hevige prijsdaling in de koers van bitcoin, maar sinds de jaarwisseling lijkt bitcoin echter een andere richting te zijn ingeslagen, en dat uit zich nu

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: