Home » Nieuws » 3 bitcoin koers factoren om nu in de gaten te houden » Crypto Insiders

3 bitcoin koers factoren om nu in de gaten te houden » Crypto Insiders


De afgelopen week was een heftige voor cryptoland. Vrijwel de gehele markt was wederom rood. Met name een aantal technische indicatoren hebben belangrijke signalen afgegeven. Hier vind je de drie meest belangrijke dingen die we dankzij vorige week hebben geleerd voor Bitcoin (BTC).

1: Bitcoin zakt door moving averages

Ja, we weten het: moving averages zijn vrij simpel en ze zeggen weinig over wat de toekomst gaat brengen. Toch zijn ze vrij belangrijk. Net als gewone trendlijnen geven ze een duidelijk beeld van of een trend gaat eindigen of niet. Als we kijken naar de 100-wekelijkse moving average voor Bitcoin, dan zien we dat de BTC-dollar koers duidelijk door de moving average is gezakt. Tegen de euro doet bitcoin het momenteel beter, alhoewel ook BTC/EUR inmiddels door de support heen is. Dat gebeurde echter pas één wekelijkse kaars later. Op het moment van schrijven is de bitcoin euro prijs €29.715 op Bitvavo.

2: Candles en volume geven geen bodem aan

Ook uit de individuele candlesticks kunnen we het nodige concluderen. Zo zijn alle wekelijkse candles sinds de week van 28 maart rood, en sindsdien tonen ook de candles van kortere periodes aan dat bitcoin in een neerwaartse trend zit. Zeker de wekelijkse candles gaan vrij stapsgewijs naar beneden. Het zijn geen waterval-dalingen die duiden op uitputting, maar candles die zo nu en dan niet in staat zijn om boven de resistance uit te breken.

Ook het volume geeft aan dat de bodem nog niet in zicht is. Er ís namelijk bijna geen volume. Dat is niet logisch voor een neerwaartse trend die op zijn einde loopt. Althans, als de prijs niet wordt opgestuwd door grote kopers. Zeker bij cryptocurrencies hebben bodems vaak een enorme piek in volume. Zolang het volume laag blijft ligt het voor de hand dat de trend neerwaarts blijft.

3: Sentiment BTC extreem negatief, op support

Toch is het sentiment zó negatief dat we ons wel af moeten gaan vragen of de bodem niet erg dicht in de buurt komt. Zoals we vanmorgen al beschreven staat de Fear and Greed Index op een dieptepunt. Dat geeft doorgaans aan dat er minimaal een belangrijke bodem onderweg is. Iedereen zit aan één kant van de ‘boot’. Er zullen mensen naar de andere kant van de boot gaan, dat zorgt voor prijsstijgingen.

Tegelijkertijd kan de flinke supportlijn ook negatief zijn. De allerlaatste supportlijn is namelijk nog maar 20% van de huidige prijs verwijderd. Als die breekt, dan is de eerstvolgende support de top van 2017 – dat is 11.000 euro. Dat is een harde daling.

De bekende Fear and Greed Index staat op een bekend dieptepunt.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • EU wil €2,4 miljard binnenhalen met crypto-belasting: documenten

  De Europese Unie is een van de meest vooraanstaande partijen als het gaat om regulatie. Het MiCA-wetsvoorstel dat eerder dit jaar is goedgekeurd moet eind volgend jaar officieel gelden. Helaas komen dit soort regulaties niet uit de lucht vallen, de overheid moet namelijk ook gefinancierd worden. Nieuwe belastingen voor crypto-investeerders moeten de oplossing gaan vormen.

 • Crypto recap 06-12: Dogecoin stijgt na Twitter-gerucht, XRP nieuws en meer

  Goedemorgen! Als je regelmatig Crypto Insiders in de gaten houdt dan weet je dat het crypto nieuws nooit stilstaat. De ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op en dus kan je soms het overzicht missen. Daarom zetten wij iedere ochtend het belangrijkste nieuws voor je op een rij. In deze editie vind je interessant ripple

 • Veroorzaakt de Amerikaanse schuldenberg een nieuwe bullrun voor bitcoin?

  Je hebt ongetwijfeld weleens gehoord over de gigantische Amerikaanse overheidsschuld. Inmiddels is de schuldenberg gegroeid tot het duizelingwekkende bedrag van 31,3 biljoen dollar. In theorie kan Amerika natuurlijk onbeperkt dollars printen, waardoor je zou denken dat dit geen probleem is. De realiteit is echter anders. In dit artikel leg ik haarfijn uit hoe de schuldenberg

 • Bitcoin lijkt beter bestand tegen een recessie dan Meta

  Er wordt vaak gerefereerd naar Bitcoin (BTC) als een hedge tegen inflatie, maar 2022 heeft de tegenstanders van deze uitspraak een dienst weten te bewijzen. De koers van bitcoin is momenteel namelijk ongeveer 75% verwijderd van zijn all-time high in november 2021. Verreweg de meeste altcoins zijn zelfs nog verder in elkaar gezakt dit jaar

 • Timo’s take: Dit kan je tijdens de strenge cryptowinter blijven doen

  Als crypto-enthousiasteling zijn het moeilijke tijden; de koersen staan in het rood en bedrijven op instorten. Dit vormt natuurlijk weer nieuwe munitie voor allerlei media die schrijven dat crypto zoals bitcoin (BTC) “zeepbellen” zijn. Zelfs de Europese Centrale Bank (ECB) stelt dat BTC op weg is naar irrelevantie. Maar het feit is dat crypto er

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: