Home » Nieuws » 3 bitcoin koers factoren om nu in de gaten te houden » Crypto Insiders

3 bitcoin koers factoren om nu in de gaten te houden » Crypto Insiders

Registreer je vandaag bij Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo! En ontvang €1.000,00 aan trading fee's!

De afgelopen week was een heftige voor cryptoland. Vrijwel de gehele markt was wederom rood. Met name een aantal technische indicatoren hebben belangrijke signalen afgegeven. Hier vind je de drie meest belangrijke dingen die we dankzij vorige week hebben geleerd voor Bitcoin (BTC).

1: Bitcoin zakt door moving averages

Ja, we weten het: moving averages zijn vrij simpel en ze zeggen weinig over wat de toekomst gaat brengen. Toch zijn ze vrij belangrijk. Net als gewone trendlijnen geven ze een duidelijk beeld van of een trend gaat eindigen of niet. Als we kijken naar de 100-wekelijkse moving average voor Bitcoin, dan zien we dat de BTC-dollar koers duidelijk door de moving average is gezakt. Tegen de euro doet bitcoin het momenteel beter, alhoewel ook BTC/EUR inmiddels door de support heen is. Dat gebeurde echter pas één wekelijkse kaars later. Op het moment van schrijven is de bitcoin euro prijs €29.715 op Bitvavo.

2: Candles en volume geven geen bodem aan

Ook uit de individuele candlesticks kunnen we het nodige concluderen. Zo zijn alle wekelijkse candles sinds de week van 28 maart rood, en sindsdien tonen ook de candles van kortere periodes aan dat bitcoin in een neerwaartse trend zit. Zeker de wekelijkse candles gaan vrij stapsgewijs naar beneden. Het zijn geen waterval-dalingen die duiden op uitputting, maar candles die zo nu en dan niet in staat zijn om boven de resistance uit te breken.

Ook het volume geeft aan dat de bodem nog niet in zicht is. Er ís namelijk bijna geen volume. Dat is niet logisch voor een neerwaartse trend die op zijn einde loopt. Althans, als de prijs niet wordt opgestuwd door grote kopers. Zeker bij cryptocurrencies hebben bodems vaak een enorme piek in volume. Zolang het volume laag blijft ligt het voor de hand dat de trend neerwaarts blijft.

3: Sentiment BTC extreem negatief, op support

Toch is het sentiment zó negatief dat we ons wel af moeten gaan vragen of de bodem niet erg dicht in de buurt komt. Zoals we vanmorgen al beschreven staat de Fear and Greed Index op een dieptepunt. Dat geeft doorgaans aan dat er minimaal een belangrijke bodem onderweg is. Iedereen zit aan één kant van de ‘boot’. Er zullen mensen naar de andere kant van de boot gaan, dat zorgt voor prijsstijgingen.

Tegelijkertijd kan de flinke supportlijn ook negatief zijn. De allerlaatste supportlijn is namelijk nog maar 20% van de huidige prijs verwijderd. Als die breekt, dan is de eerstvolgende support de top van 2017 – dat is 11.000 euro. Dat is een harde daling.

De bekende Fear and Greed Index staat op een bekend dieptepunt.2
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Video: hoofdanalist Crypto Insiders bekijkt bitcoin, cardano en meer

  Afgelopen week verzorgde onze hoofdanalist, Albert, ook bekend als AppY Crypto, een exclusieve live ask me anything (AMA) sessie voor onze leden. De video is vanaf vandaag ook terug te zien voor alle bezoekers van Crypto Insiders! Klik op de onderstaande video om de AMA te bekijken. Technische crypto analyses, nu voor iedereen! In deze

 • Op-een-na grootste Amerikaanse elektriciteitsbedrijf onderzoekt bitcoin mining

  Justin Orkney, Lead Rates and Regulatory Strategy Analyst bij Duke Energy, was op 26 juni te gast bij de bitcoin (BTC), energie en milieu podcast van Troy Cross. Hier bevestigde Orkney dat Duke Energy onderzoek doet naar bitcoin mining en dat de resultaten zullen aangeven hoe zij miners het beste kunnen aannemen voordat ze dit

 • Gaat Bitcoin nog verder dalen? John bekijkt BTC, AVAX en meer

  Er staat weer een nieuwe crypto analyes video van John voor jullie klaar. In deze video buigt John zich over de een mogelijke recessie, die wellicht zelfs al begonnen is. Daarnaast werpt John een blik op de koers van onder meer bitcoin (BTC), ethereum (ETH), tezos (XTZ) en avalanche (AVAX). Dit en nog meer zie

 • Cardano lanceert ‘Vasil hard fork’ op testnet

  Het Cardano (ADA) netwerk heeft gisteren een uiterst belangrijke mijlpaal op weg naar de uitrol van de langverwachte Vasil hard fork succesvol behaald. De hard fork werd namelijk met succes gelanceerd op het Cardano testnet. Hiermee komt een daadwerkelijke lancering op het mainnet van Cardano weer een stap dichterbij. Cardano Vasil hard fork Gisteren maakte

 • Binance-CEO sloeg bailouts crypto bedrijven af

  De afgelopen maand zijn er veel bedrijven in de cryptocurrency-industrie financieel in de problemen gekomen. Sommige bedrijven verdienden een bailout, en de Amerikaanse exchange FTX was er vroeg bij. Het gaf BlockFi al een bailout, en binnenkort komen daar vermoedelijk Bitcoin-miners bij. Maar Binance CEO Changpeng Zhao verklaart dat Binance eigenlijk eerder was dan FTX.

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: