Home » Nieuws » 3 bitcoin prijsverwachtingen; dit kan jouw bitcoin waard zijn in 2024

3 bitcoin prijsverwachtingen; dit kan jouw bitcoin waard zijn in 20243 bitcoin prijsverwachtingen; dit kan jouw bitcoin waard zijn in 2024

De bitcoin (BTC) koers is waarschijnlijk het meest besproken onderwerp binnen de cryptowereld. In 13 jaar tijd heeft bitcoin zich opgewerkt van een waardeloze asset tot een financiële asset van wereldformaat. Van een digitale munt die niemand wilde hebben, tot een valuta met een waarde van, op het moment van schrijven, 40.000 dollar per stuk. De grote vraag is natuurlijk wat de bitcoin koers op de lange termijn gaat doen. Hebben we de grootste stijgingen gehad en gaan we naar nul of moet het echte vuurwerk nog komen en betalen we in de toekomst miljoenen per bitcoin. Het eerlijke antwoord is dat niemand het weet en we wat dit onderwerp betreft niets met zekerheid kunnen zeggen.

Het doel van dit artikel is om drie mogelijke scenario’s voor de bitcoin koers in 2024 te bespreken. 2024 belooft een interessant jaar te worden, mede vanwege de volgende bitcoin halving die voor dat jaar op de planning staat.

1. Het meest donkere bitcoin scenario

Te beginnen met het meest donkere scenario voor bitcoin. Zoals je wellicht weet vormt bitcoin een grote bedreiging voor overheidsgeld. De absolute schaarste van bitcoin bewijst al jaren de geldprinters van overheden de baas te zijn. Waar de koopkracht van fiatgeld met het jaar afneemt, doet bitcoin al dertien jaar het tegenovergestelde. Het is mogelijk dat de dreiging voor overheden te groot wordt en ze massaal besluiten om bitcoin te verbieden.

Die kans is klein, aangezien het speltheoretisch erg aantrekkelijk is om bitcoin juist te omarmen als je tegenstanders besluiten het te verbieden. Dat zien we nu voorzichtig gebeuren in de Verenigde Staten na het Chinese verbod op bitcoin van 2021. Maar het behoort tot de mogelijkheden dat alle overheden samenzweren en bitcoin tot de zwarte markt verbannen. In dat scenario verliest de digitale munt waarschijnlijk een hoop waarde en is het maar de vraag wat ervan overblijft.

2. De BTC adoptie gaat gestaag verder

Het meest waarschijnlijke scenario is dat de adoptie van bitcoin gestaag verdergaat. Na de beslissing van MicroStrategy om bitcoin als reservemiddel op de balans te zetten hebben een aantal (beursgenoteerde) bedrijven hetzelfde gedaan. In 2021 kwam daar met El Salvador ook een eerste land bij. Tijdens Bitcoin 2022 werd aangekondigd dat ook Madeira (Portugal) en Prospera (Honduras) die kant opgaan en dat men in Mexico over hetzelfde nadenkt.

De absolute schaarste van bitcoin blijft waarschijnlijk individuen, bedrijven en landen aantrekken. Gaan we op deze manier door richting 2024, dan is het goed mogelijk dat we in 2024 een bitcoin koers van 100.000 dollar aantikken. Al blijft de markt een onvoorspelbaar beestje en kunnen centrale banken met een strikt monetair beleid wat roet in het eten gooien.

3. Landen en bedrijven vallen over elkaar heen om bitcoin te adopteren

In het meest zonnige scenario voor bitcoin breekt er een ware gekte uit onder bedrijven en landen om de digitale munt te adopteren. Een snelle adoptie van Mexico heeft de potentie om dit scenario in werking te laten treden. Mexico is één van de grootste economieën ter wereld en kan veel individuen en bedrijven over de bitcoin-streep trekken.

Mocht dit gebeuren en als er voor 2024 een ware gekte ontstaat, dan kan de koers zomaar richting de 250.000 tot 350.000 dollar schieten. Persoonlijk acht ik een dergelijk scenario echter zeer onwaarschijnlijk. Maar als we iets hebben geleerd van de afgelopen jaren in bitcoin, dan is het dat alles mogelijk is.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • EU wil €2,4 miljard binnenhalen met crypto-belasting: documenten

  De Europese Unie is een van de meest vooraanstaande partijen als het gaat om regulatie. Het MiCA-wetsvoorstel dat eerder dit jaar is goedgekeurd moet eind volgend jaar officieel gelden. Helaas komen dit soort regulaties niet uit de lucht vallen, de overheid moet namelijk ook gefinancierd worden. Nieuwe belastingen voor crypto-investeerders moeten de oplossing gaan vormen.

 • Crypto recap 06-12: Dogecoin stijgt na Twitter-gerucht, XRP nieuws en meer

  Goedemorgen! Als je regelmatig Crypto Insiders in de gaten houdt dan weet je dat het crypto nieuws nooit stilstaat. De ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op en dus kan je soms het overzicht missen. Daarom zetten wij iedere ochtend het belangrijkste nieuws voor je op een rij. In deze editie vind je interessant ripple

 • Veroorzaakt de Amerikaanse schuldenberg een nieuwe bullrun voor bitcoin?

  Je hebt ongetwijfeld weleens gehoord over de gigantische Amerikaanse overheidsschuld. Inmiddels is de schuldenberg gegroeid tot het duizelingwekkende bedrag van 31,3 biljoen dollar. In theorie kan Amerika natuurlijk onbeperkt dollars printen, waardoor je zou denken dat dit geen probleem is. De realiteit is echter anders. In dit artikel leg ik haarfijn uit hoe de schuldenberg

 • Bitcoin lijkt beter bestand tegen een recessie dan Meta

  Er wordt vaak gerefereerd naar Bitcoin (BTC) als een hedge tegen inflatie, maar 2022 heeft de tegenstanders van deze uitspraak een dienst weten te bewijzen. De koers van bitcoin is momenteel namelijk ongeveer 75% verwijderd van zijn all-time high in november 2021. Verreweg de meeste altcoins zijn zelfs nog verder in elkaar gezakt dit jaar

 • Timo’s take: Dit kan je tijdens de strenge cryptowinter blijven doen

  Als crypto-enthousiasteling zijn het moeilijke tijden; de koersen staan in het rood en bedrijven op instorten. Dit vormt natuurlijk weer nieuwe munitie voor allerlei media die schrijven dat crypto zoals bitcoin (BTC) “zeepbellen” zijn. Zelfs de Europese Centrale Bank (ECB) stelt dat BTC op weg is naar irrelevantie. Maar het feit is dat crypto er

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: