Home » Nieuws » 40% van Amerikaanse investeerders koopt crypto bij

40% van Amerikaanse investeerders koopt crypto bij


Dat de markt voor cryptocurrencies hard is gecrasht weten we nu ondertussen wel. Of we al moeten kopen is misschien een betere vraag. Als het aan veel investeerders in de Verenigde Staten ligt wel, zij kopen namelijk juist bij tijdens alle volatiliteit, zo blijkt nu.

Veel herinvesteren, maar minder risico

Dat schrijft marktanalist The Balance. Drie van de vijf investeerders is gevlucht naar veiligere investeringen nu hun portfolio’s zo hard zijn gedaald. 29% zegt niets te hebben veranderd qua handelsstrategie, en slechts 11% neemt juist meer risico. Van die laatste groep kun je verwachten dat ze juist kopen omdat het sentiment zo zwaarmoedig is.

Investeerders kopen juist bij door de gedaalde prijzen. Bron: The Balance

Maar liefst 39% van alle investeerders in de Verenigde Staten koopt juist cryptocurrencies bij. Bovendien koopt 41% individuele aandelen. Opvallend is dat 60% van de ondervraagden minder risico is gaan nemen, maar 41% koopt juist bij. Dat betekent vermoedelijk dat veel mensen kleinere, risicovollere altcoins hadden, maar nu coins kopen die minder risicovol zijn. Het is dus aannemelijk dat vooral Bitcoin (BTC) en wellicht grotere altcoins zijn teruggekocht.

Ook heeft The Balance gevraagd naar hoe de financiële situatie van investeerders er überhaupt voor staat. Opvallend is dat ze juist minder zijn gaan sparen door de crash. 35% spaart minder, terwijl slechts 28% juist meer spaart. Tegelijkertijd investeren veel mensen dus meer in plaats van minder. 25% steekt extra moeite in schulden terugbetalen, terwijl 24% hier minder op focust.

Hoge inflatie de boosdoener

The Balance schrijft dat het krimpende aantal spaarders komt door de torenhoge inflatie. Steeds meer mensen houden zich tegenwoordig bezig met het fenomeen – zelfs mensen die zich normaal gesproken helemaal niet mee bezighouden met economie. Jordan Peterson is hier een mooi voorbeeld van. Hij ziet Bitcoin als een manier om een oneerlijk spel te ontsnappen.

In een Crypto Insiders Premium-artikel schreven we onlangs dat het nog wel even kan duren voordat de euro stopt met in waarde dalen. Investeer jij meer of juist minder nu de markt is gedaald? En denk je dat de inflatie de komende tijd meer of minder gaat worden? Vertel het ons op Discord!


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Bitcoin koers zakt onder $17.000 terwijl recordbedrag exchanges verlaat

  Bitcoin (BTC) kwam een week geleden voor het eerst sinds de FTX crash eindelijk weer boven $17.000 uit. Ondanks enkele dipjes, hield de koers stand en piekte maandag rond $17.400. Vanochtend verliest bitcoin echter grip op de $17.000 en maakte een snelle duik naar $16.750. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit

 • Binance coin analyse: BNB koers kan eerst flink stuk stijgen

  Crypto Insiders leden ontvangen in onze Discord omgeving dagelijks nieuwe technische analyses voor cryptocurrencies. In dit artikel delen we een recente analyse van binance coin (BNB) uit onze Premium groep. Ben je nog geen lid of mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, probeer dan een Premium-lidmaatschap 30 dagen volledig gratis.

 • EU wil €2,4 miljard binnenhalen met crypto-belasting: documenten

  De Europese Unie is een van de meest vooraanstaande partijen als het gaat om regulatie. Het MiCA-wetsvoorstel dat eerder dit jaar is goedgekeurd moet eind volgend jaar officieel gelden. Helaas komen dit soort regulaties niet uit de lucht vallen, de overheid moet namelijk ook gefinancierd worden. Nieuwe belastingen voor crypto-investeerders moeten de oplossing gaan vormen.

 • Crypto recap 06-12: Dogecoin stijgt na Twitter-gerucht, XRP nieuws en meer

  Goedemorgen! Als je regelmatig Crypto Insiders in de gaten houdt dan weet je dat het crypto nieuws nooit stilstaat. De ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op en dus kan je soms het overzicht missen. Daarom zetten wij iedere ochtend het belangrijkste nieuws voor je op een rij. In deze editie vind je interessant ripple

 • Veroorzaakt de Amerikaanse schuldenberg een nieuwe bullrun voor bitcoin?

  Je hebt ongetwijfeld weleens gehoord over de gigantische Amerikaanse overheidsschuld. Inmiddels is de schuldenberg gegroeid tot het duizelingwekkende bedrag van 31,3 biljoen dollar. In theorie kan Amerika natuurlijk onbeperkt dollars printen, waardoor je zou denken dat dit geen probleem is. De realiteit is echter anders. In dit artikel leg ik haarfijn uit hoe de schuldenberg

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: