Home » Blockchain
Categoriearchief: Blockchain
SolidProof Auto Tool (SAAT) – zal de DeFi wereld beter beschermen
SolidProof
Een in Duitsland gevestigd blockchain audit bedrijf, heeft de ontwikkeling van zijn auto-audit tool afgerond en is van plan om de oplossing binnenkort te lanceren. Genoemd de SolidProof Automated Auto Tool (SAAT), is het product ontworpen om het hele Smart Contract Auditing proces te stroomlijnen en te versnellen.
SolidProof Auto Tool
Retail en institutionele adoptie van DeFi (gedecentraliseerde financiering) groeit in een verbluffend tempo. Echter, ongebreidelde hacks, oplichting, en andere inbreuken op de veiligheid gericht op DeFi protocollen dreigen het succes van de ontluikende sector te doen ontsporen. SAAT wil blockchain-projecten helpen om de veiligheid en kwaliteit van hun code te verbeteren door de strijd aan te binden met de incompetentie van ontwikkelaars.
De diensten van het platform zullen uiteindelijk aanzienlijke kwetsbaarheden verminderen die inherent zijn aan cryptografische tokens en blockchain-technologie. Bovendien zal de auto-tool het middelpunt zijn van alle audit-gerelateerde diensten die worden aangeboden door SolidProof, waardoor het bedrijf een betrouwbare en handige geautomatiseerde analyse van DeFi codes kan produceren.
Geautomatiseerd
SAAT maakt gebruik van vooraf geïnstalleerde parameters om bugs, fouten en inefficiënties op te sporen die zijn ingebed in het smart contract van elk DeFi project. Door het automatiseren van het gehele code review proces, kan het ervaren SolidProof team tijdige, accurate en transparante audit rapporten leveren, verstoken van menselijke fouten. De automatisering van audits stelt SolidProof ook in staat om zeer complexe smart contracts te analyseren die bijna onmogelijk handmatig te beoordelen zouden zijn, waardoor de veiligheid van Defi-projecten wordt verhoogd.
Na het voltooien van het autonome review proces, presenteren SolidProof auditors het dev team met een audit rapport dat de bestaande kwetsbaarheden classificeert op basis van hun ernst (Kritisch, Gemiddeld en Laag). De auditors doen vervolgens aanbevelingen om alle losse eindjes of inefficiënties van het systeem te verhelpen. Zij werken dan hand in hand met de geldschieters van het project om de geïdentificeerde bugs te verhelpen alvorens een definitief auditrapport en certificaat te produceren dat bewijst dat het project veilig is voor mainstream gebruik.
Centrale dienst
De op handen zijnde SolidProof auto tool belooft een centrale dienst te worden voor blockchain-projecten die op zoek zijn naar het blootleggen van moeilijk te vinden kwetsbaarheden en zekerheid te brengen aan hun smart contract. Het product zal instrumenteel zijn in het bevorderen van de veiligheid van DeFi projecten en het vestigen van vertrouwen onder hun klanten.
Het SolidProof team heeft onlangs een placeholder voor de autotool geïntegreerd. De placeholder stelt Launchpads zoals Unicrypt in staat om de eenvoudig te gebruiken SAAT op hun website te embedden, waardoor het direct toegankelijk is voor klanten. De zet maakt het makkelijker voor DeFi projecten die hun voorverkoop op het platform hosten om aan hun audit verplichtingen te voldoen met een paar klikken alvorens hun token te noteren.
KYC en fraude opsporing
SolidProof streeft ernaar een toonaangevende leverancier van DeFi auditoplossingen te worden. Dit doen ze door auto-tests van wereldklasse te combineren met handmatige codebeoordelingen door een team van gepassioneerde blockchain-beveiligingsexperts.
Het in Duitsland gevestigde beveiligingsbedrijf zorgt ervoor dat DeFi beleggers, zich veilig kunnen voelen door opkomende ondernemingen in staat te stellen om eventuele mazen te identificeren en te dichten die kunnen worden uitgebuit door hackers. SolidProof’s op maat gemaakte oplossing biedt ook KYC scanning diensten. Deze kijken naar de transactiegegevens van klanten om eventuele fraude, witwassen van geld, of financiering van terrorisme risico’s te identificeren.
Publicatie van de SolidProof Auto Tool audits
Om extra transparantie in DeFi te bevorderen, publiceert het blockchain beveiligingsbedrijf alle laatste auditresultaten op hun website en sociale media kanalen. Projecten die actief zijn binnen de DeFi ruimte kunnen een niet-bindend verzoek sturen naar het auditteam en krijgen een gepersonaliseerde en redelijke offerte.
Ontwikkelaars kunnen ontdekken hoe ze gebruik kunnen maken van de beveiligingsoplossingen van het auditbedrijf om het vertrouwen van investeerders te vergroten op de SolidProof website
Wat is blockchain
Wat is een blockchain
Blockchain is absoluut een van de grootste wereldwijde megatrends van vandaag. Elke cryptocurrency is gebaseerd op blockchaintechnologie en de basisprincipes ervan zijn belangrijk om te begrijpen. Er zijn zeer hoge verwachtingen voor blockchain-technologie over de hele wereld. Er wordt vaak beweerd dat blockchaintechnologie veruit de grootste technologische revolutie is sinds de uitvinding van het internet.
Blockchain-technologie is een technologie waarmee partijen in een blockchain een verscheidenheid aan gedistribueerde en gedeelde databases kunnen creëren en onderhouden. Blockchain is een gedecentraliseerd, gedistribueerd en meestal openbaar digitaal grootboek dat bestaat uit records die blokken worden genoemd en dat wordt gebruikt om transacties vast te leggen. Een van de meest vertrouwenwekkende eigenschappen van blockchain is dat het niet mogelijk is om blokken achteraf te wijzigen. De grootste voordelen die blockchain biedt, zijn veiligheid en vertrouwen.
De veiligheid van de blockchain wordt gegarandeerd door decentralisatie, die plaatsvindt door de informatie die is opgeslagen in de blockchain te verdelen over talloze verschillende servers die nodes worden genoemd. Als één node wordt uitgeschakeld, heeft dat geen invloed op de blockchain. De blockchain van Bitcoin bestaat bijvoorbeeld uit tienduizenden nodes die de blockchain blijven onderhouden en de gegevens hoe dan ook blijven verwerken. Het verlammen van de Bitcoin-blockchain met een cyberaanval is een onmogelijke opgave.
Bitcoin was de eerste toepassing die gebruik maakte van blockchain-technologie. Het hacken van servers heeft geen enkele invloed op de activiteiten van Bitcoin, en het netwerk is volledig immuun voor traditionele bedreigingen zoals hacken en vertrouwenskwesties. De blockchain van Bitcoin is bijvoorbeeld een open blockchain. Dit betekent dat iedereen zijn eigen node kan opzetten en een van de beheerders van de Bitcoin-blockchain kan worden.
Traditionele gecentraliseerde database
Om de principes en voordelen van een blockchain te begrijpen, is het belangrijk te weten wat wordt bedoeld met een traditionele gecentraliseerde database. Een gecentraliseerde database bevindt zich, wordt opgeslagen en onderhouden op een enkele locatie. Deze locatie is meestal een centrale computer of een databasesysteem. Er zijn twee belangrijke uitdagingen bij traditionele gegevensopslag. Deze uitdagingen zijn vertrouwen en veiligheid. Tegenwoordig zijn gecentraliseerde digitale databases echte droomdoelen voor hackers.
In het gecentraliseerde gegevensmodel is een van de grootste problemen het vertrouwen in de gegevensbeheerder. Vandaag worden de meeste gegevens in de wereld gecontroleerd door grote instellingen. Google is eigenaar van alle internetzoekopdrachten die u uitvoert, en giganten als Amazon en eBay beheren uw winkelgegevens. Eigenaars van gegevens kunnen bijna alles doen met de gegevens die zij beheren. Gecentraliseerde databases zijn ook altijd kwetsbaar voor hackers.
Gedistribueerde database (blockchain)
Blockchain is een gedistribueerde en gedeelde database, die tot doel heeft de problemen van gecentraliseerde databases op te lossen. Blockchain maakt het mogelijk om alle informatie die moet worden bijgehouden op een gedistribueerde en betrouwbare locatie op te slaan.
Betrouwbaarheid van de blockchain is een van de belangrijkste factoren die belangstelling wekken voor blockchain-technologie. De gegevens die in de blockchain zijn opgeslagen, kunnen achteraf niet worden gewijzigd. Ook alle functies die in de blockchain worden uitgevoerd, zijn altijd traceerbaar. De leden van de blockchain kunnen elkaar en de juistheid van de in de blockchain uitgevoerde gebeurtenissen altijd vertrouwen. Leden van de blockchain kunnen ook zaken doen zonder tussenkomst van derden. De blockchain maakt het bijvoorbeeld mogelijk om geld te versturen zonder tussenpersonen en bij het gebruik van de blockchain is het niet nodig om een beroep te doen op een advocaat om een contract op te stellen.
Blockchain is een gedistribueerde en gedecentraliseerde datastructuur. Decentralisatie zorgt voor de veiligheid van de blockchain. Er zijn bijvoorbeeld tienduizenden nodes in het Bitcoin-netwerk. Anders dan in gecentraliseerde databases zijn er geen kritieke punten in de blockchain. Het hacken van een enkele node heeft geen effect op de werking van de blockchain.
Wat houden de blokken in de blockchain in?
Vereenvoudigd, een blockchain bestaat uit onderling verbonden discrete blokken. Een blockchain is gewoon data in de keten. De blokken kunnen gegevens bevatten over elk onderwerp dat moet worden vastgelegd, zoals de boekhouding van transacties, geldoverdrachten, verificatie van documenten, identiteitsbeheer of zelfs een stemming. Blockchains kunnen op een zeer veelzijdige manier worden gebruikt voor verschillende use cases. Een van de verschillende toepassingen die gebruik maken van blockchain-technologie zijn diverse cryptocurrencies.
De blokken in een blockchain bevatten een vooraf bepaalde hoeveelheid gegevens. De omvang van de blokken in de Bitcoin-blockchain is bijvoorbeeld iets meer dan één megabyte. Dit betekent dat er maar een bepaalde hoeveelheid gegevens in één blok past. In de Bitcoin-blockchain komt er elke tien minuten een nieuw blok bij. Leer hier meer over blockchains
Het onderhoud
Blockchain-beheerders worden miners genoemd. Miners zijn zeer krachtige computers die tegen elkaar strijden om wie als eerste de uitdagende wiskundige vergelijking kan oplossen en een nieuw blok in die blockchain kan creëren. In de praktijk maken miners het bestaan van gedecentraliseerde blockchains mogelijk.
Sommigen denken misschien wat mijnwerkers in ruil krijgen voor het afstaan van de rekenkracht van een computer aan netwerkonderhoudswerk. Het antwoord is dat mijnwerkers een ontginningsvergoeding krijgen als vergoeding voor het afstaan van de rekenkracht van hun computer aan netwerkonderhoudswerk. De mijnvergoeding is een kenmerk dat is geprogrammeerd in de blockchain van cryptocurrencies. De mijnvergoeding bepaalt ook hoeveel nieuwe cryptocurrencies worden gegenereerd uit elk nieuw blok. Naast de mijnbouwvergoeding ontvangen mijnwerkers ook een deel van de transactiekosten van de blockchain.
De toekomst van blockchain
In de toekomst kan blockchain de wereld meer veranderen dan veel mensen zich nu zelfs kunnen voorstellen. De meeste cryptocurrencies hebben hun eigen blockchain. Cryptocurrencies gebruiken blockchain-technologie om oplossingen te vinden voor verschillende problemen in de echte wereld. Vandaag de dag wordt de blockchain in verschillende sectoren gebruikt en de use cases blijven maar groeien.
Cryptocurrencies zijn slechts een van de vele dingen die blockchain mogelijk maakt. s Werelds grootste bedrijven investeren voortdurend enorme bedragen om hun eigen op blockchain gebaseerde oplossingen te ontwikkelen. De belangstelling voor de mogelijkheden die blockchain biedt, is enorm. Blockchain zal de wereld in de toekomst waarschijnlijk op meerdere manieren veranderen. In de context van blockchain is het gebruik van de term technologische revolutie niet overdreven.