Home » crypto exchange

Categoriearchief: crypto exchange

Koop crypto via bankoverschrijving

Koop crypto via bankoverschrijving – Koop direct coins / token voor fiat valuta!

Koop crypto via bankoverschrijving direct voor elke valuta zoals EURO, USD, CNY of één van de 53 andere beschikbare fiat valuta’s.
(Letop: je hebt hiervoor wel een wallet voor nodig natuurlijk!)

Koop je liever crypto met coins of tokes? Klik dan hier!

Deze pagina is in samenwerking met Changelly, Sinds 2015 al een zeer betrouwbare exchange!

daytraden of hodl

Daytraden of hodl?!

Houden op lange termijn (De HODL Methode)

Verreweg de eenvoudigste strategie op deze lijst is de lange termijn aanhoudingsstrategie, ook bekend als gewoon aanhouden of ‘hodling’. Een opzettelijke spelfout die vaak wordt gebruikt in de cryptogemeenschap. Hodl is eenvoudig omdat het vaak zeer weinig kennis vereist om succesvol te zijn, simpelweg vanwege het feit dat bijna alle grote cryptocurrencies op de lange termijn een aanzienlijke groei hebben doorgemaakt. Daytraden of hodl

De methode is eenvoudig: koop een cryptocurrency waarvan je verwacht dat deze een veelbelovende toekomst heeft. En houd deze gedurende enkele maanden of jaren vast. Je kunt bijvoorbeeld Bitcoin kopen bij een exchange met euro of usd en enkele maanden of jaren later controleren. In tegenstelling tot andere strategieën is het absoluut niet nodig om de koers regelmatig te controleren. En het zou zelfs vermeden moeten worden om te voorkomen dat kortstondige koersschommelingen je aanzetten tot een vroege verkoop (Panic sell). In plaats daarvan moet de koers pas na een langere periode worden gecontroleerd waarna je kunt verkopen als je de gewenste winst of periode behaalt hebt. Daytraden of hodl

Hodlen is op zich een minder risicovolle methode om te handelen of te beleggen in crypto, daytraden levert meer op maar is dus ook met meer risico. Om te beginnen is spot trading en voor lang termijn dus optimaal en het meest veilig om wegwijs te worden in de crypto-wereld. Hierbij komt wel kijken dat je een goede fundamentele analyse moet uitvoeren.

Cost Average

Je kunt deze langetermijnstrategie enigszins te verbeteren door gebruik te maken van ‘cost averaging’. De praktijk van het kopen van een vast dollarbedrag van een bepaalde investering op een regelmatig schema. Als je bijvoorbeeld 1 BTC koopt aan $35.000, en dan na enkele dagen een andere koopt aan $30.000. Is de gemiddelde kostprijs die je betaalt per BTC nu $32.500. Cost averaging is bedoeld om u te beschermen tegen een aanzienlijke crash kort nadat u hebt geïnvesteerd door het gemiddelde te nemen van uw aankoopprijs. Dit kan enige bescherming bieden tegen aanzienlijke marktschommelingen, en is vooral nuttig wanneer je belegt in een dalende markt. Hoe dan ook, als je verwacht in een munt te investeren, vooral als beginner, raden wij je aan eerst een fundamentele analyse uit te voeren. of laten uit te voeren (klik hier) Dit betekent dat je diepgaande onderzoek doet naar alles van deze coin of token.  

Tip: Als het gaat om lange termijn bezit, is onwetendheid soms zaligmakend. Gedurende lange perioden zullen de meeste sterke cryptocurrencies zowel aanzienlijke verliezen als winsten ervaren. Vermijd het regelmatig controleren van de prijs. Omdat dit ertoe kan leiden dat u uit een positie stapt die slechts een voorbijgaande dip doormaakt.

Daytraden (dagelijks handelen)

Daytraden is in wezen het tegenovergestelde van lange termijn trading. Het wordt gedefinieerd als het kopen en verkopen van coins of tokens binnen een kort termijn of zelfs de zelfde dag. En vaak zelfs meerdere keren in de loop van een dag, waarbij geprofiteerd wordt van kleine prijsbewegingen. Daytraden kan potentieel grote winsten opleveren als het correct wordt uitgevoerd vanwege de inherente volatiliteit van cryptocurrencies. Daytraden is echter zeker risicovoller dan lange termijn bezit, omdat het vrij gemakkelijk is om een aanzienlijk deel van uw portefeuille te verliezen als je probeert om een munt te verhandelen die op het punt staat te crashen. Daarom is het belangrijk om bij daytraden alleen bedragen te gebruiken die je jezelf kan veroorloven, zet nooit meer in dan je bereid bent geheel te verliezen! en onderweg passende stopverliezen in te stellen om drastische verliezen te voorkomen.

Kleine schommelingen grote winsten

In de wereld van cryptocurrency gaan de dingen snel. Veel cryptocurrencies kunnen in de loop van de dag een normale prijsschommeling van wel vijf procent stijgen of dalen. Simpelweg als gevolg van microveranderingen in vraag en aanbod. Onthoud om altijd kalm te blijven en je aan je trading plan te hodl. Zolang je meer trades wint dan u verliest, zul je winst maken als uw stop loss consistent is. Omdat de markt zo snel beweegt, is het heel goed mogelijk om met slechts twee of drie trades per dag een redelijke winst te behalen. Wees voorzichtig met meer dan dat, want day-trading kan snel meer uren van de dag in beslag nemen dan je zou willen. Zodra je je vertrouwd voelt met het volgen en beheren van een klein aantal transacties, kan je geleidelijk toewerken naar een volume waarbij je prettiger bij voelt.

Indicatoren en technische analyse behoren tot de standaard bij daytraden

Er zijn massa’s nuttige indicatoren die je kunt gebruiken om goede ingangspunten voor uw transacties te vinden. Met inbegrip van exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA), de Relatieve Sterkte Index (RSI), en de Voortschrijdend Gemiddelde Convergentie Divergentie (MACD). Maar u moet opmerken dat geen van deze 100 procent effectief is. Prijsactie zou altijd uw primaire indicator moeten zijn, omdat het de markt op dat moment nauwkeurig weerspiegelt. Hier gaan we verder op in in het onderwerp Technische Analyse. Daytraden of hodl

Tip: De waarderingen van de meeste cryptocurrencies worden sterk beïnvloed door het algemene marktsentiment. In deze industrie is het oude gezegde “koop het gerucht, verkoop het nieuws” vaak waar. Daytraden of hodl

Crypto exchange

Crypto exchange

Wat is een crypto exchange

Een crypto exchange is een platform waarop u cryptocurrency kunt kopen en verkopen. Je kunt exchanges gebruiken om de ene crypto voor de andere te ruilen (bijvoorbeeld Bitcoin omzetten naar Ethereum) of om crypto te kopen met gewone valuta, zoals Euro. Exchanges geven de huidige marktprijzen weer van de cryptocurrencies die ze aanbieden. U kunt cryptocurrencies ook terug omzetten in Euro, of een andere valuta op een exchange. Om als geld op uw rekening te laten staan of op te nemen op uw gewone bankrekening. 

Zoek de juiste exchange die bij je behoeften en of wensen past. 

Wat ben je van plan te doen, en wat moet een exchange kunnen doen voor jou. Het is belangrijk ook goed op ervaring te letten, sommige exchanges kunnen erg overweldigend zijn als je deze voor de eerste keer betreed. Als je alleen een coin of token wilt kopen en houden voor een tijdje, om vervolgens na een gewenste periode weer te verkopen, kijk dan eens om te beginnen naar Coinbase. Maar ben je al wat meer ervaren en wil je bijvoorbeeld ook speculeren (long/short contracten) of wil je bijvoorbeeld jouw coins beleggen (staken: het vastzetten van coins om een bepaalde rente te ontvangen) kijk dan bijvoorbeeld eens naar Binance. 

Ook bieden exchanges niet allemaal het zelfde aan, daarom is het handig op 2 a 3 exchanges te zitten als je bepaalde coins wenst die je voornamelijk gebruikte exchange niet heeft.
Ook handig: let ook op of de exchanges veel uitleg geeft, zo heeft binance de zeer erg uitgebreide Binance academie waarbij bijna alles over crypto en het platform te vinden is! 

Waarom is het belangrijk om een goede exchange te kiezen? 

De eerste stap naar winst behalen is het kiezen van een betrouwbare exchange(beurs) om op te handelen. Dit is de deur tot de handel van cryptovaluta’s.
Drie belangrijke factoren die het verschil maken tussen een goede exchange en een niet zo goede exchange. zijn liquiditeit, veiligheid en kosten.

Exchanges of eigen opslag van de coins en tokens (custodial vs non-custodial)

Custodial: 

wallets zijn meestal software wallets of wallets in exchanges waar de private sleutels geen eigendom van u zijn.
Als u bijvoorbeeld cryptocurrencies koopt via een exchange zoals Binance of Coinbase, is het waarschijnlijk dat u een custodial wallet gebruikt.
Omdat je nooit de private sleutels ziet, als de exchange of service provider wordt gehackt en de private sleutels worden gestolen, is er de mogelijkheid om 100% van je fondsen te verliezen.

Dat is het grootste risico van custodial wallet oplossingen, de service provider is eigenaar van uw sleutels (en uw vermogen). Er is geen manier om uw vermogen terug te krijgen op de blockchain, want dat is hoe de blockchain werkt. Echter is het wel zo dat de grote en betrouwbare exchanges zoals binance een hack vergoed, binance zet van alle ontvangen transactie kosten een bepaald percentage weg om bij een hack vanaf hun zijde (de website en systemen dus), de gedupeerde te kunnen vergoeden. zo hebben ze dit ook in het verleden gedaan toen er in totaal voor 17.000 bitcoins waren gestolen.

Niet-custodial: 

Aan de andere kant, niet-custodiale portemonnee oplossingen geven u de verplichting prive-sleutels te beschermen en goed te bewaren. Als je deze verliest dan is dat heel jammer, je verliest namelijk 100% om je fondsen. Niet-custodiale wallets oplossingen variëren per blockchain, maar de meeste hardware en software wallets zijn niet-custodial. Zolang ze de prive-sleutels van de wallet zelf beheerd, en niet bekend is bij iemand anders. Met inbegrip van de software of hardware die je gebruikt.

Er zijn echter vele manieren om een back-up te maken van de door de niet-custodiale oplossingen gegenereerde private sleutels. Zo kun je een mnemonische frase (seed of recovery phrase) of backup keyfile gebruiken om uw bezittingen te herstellen. Het maken van een back-up met behulp van een mnemotechnische frase kan bijvoorbeeld door de frase op een stuk papier te schrijven, of door hardop te onthouden. Dit maakt het uiterst moeilijk om uw private sleutels te stelen. Vooral als u een hardware wallet gebruik zoals een Nano Ledger, hierbij heb je altijd deze usb stick nodig + een wachtwoord die je hebt ingesteld. Klik hier om meer te lezen over private keys. of Klik hier om meer te leren over wallets. 

Waar je op moet letten bij exchanges

Liquiditeit

definieert het gemak waarmee een actief kan worden gekocht of verkocht. Als er veel liquiditeit is, dan zal er altijd een koper of verkoper wachten aan de andere kant van uw orderverzoek. 

veiligheid.

Wanneer uw geld op een beurs staat, vertrouwt u erop dat zij uw geld bewaren, dus kunt u maar beter hopen dat hun beveiliging in orde is. Beurzen worden voortdurend aangevallen. Een recent voorbeeld is Cryptopia, waar hackers miljoenen van de beurs overgeheveld hebben. Hoewel deze fondsen nu zijn terugbetaald, stel je voor dat je op een ochtend wakker wordt en al je fondsen zijn gestolen van de exchange. Niet goed! 

kosten.

Top handelaren in de industrie zijn zich bewust van vergoedingen, en nemen ze mee in hun winst. Om deze reden zal ik beurzen aanbevelen die niet alleen liquide en veilig zijn, maar ook goedkoop. 

Educatieve tools

Een grote prioriteit voor crypto beginners als het gaat om het kiezen van een exchange is de mogelijkheid om meer te leren over verschillende munten, digitale activa, en blockchain-technologie. 

Aangeboden coins & tokens

Niet elke beurs biedt alle van de tienduizenden cryptocurrencies aan die er bestaan. Letop: als je net begint houd het dan bij 1 of 2 exchanges. En schrijf altijd op welke exchanges je hebt en de inlog gegevens / 2fa methodes als je er meerdere gebruikt 

Tranactie kosten (fee)

Exchange fees kunnen een vaste prijs zijn, maar zijn vaak een percentage van je trade. Sommige beurzen rekenen fluctuerende kosten op basis van prijsvolatiliteit. Kosten worden vaak in rekening gebracht per transactie, en kunnen verschillen of u de verkoper of de koper bent. Er kunnen ook verschillende kosten zijn afhankelijk van de valuta’s waarin u handelt. Zorg ervoor dat je precies begrijpt hoe en wanneer een beurs van plan is je kosten aan te rekenen. Voor uw crypto-transacties voordat u uw geld overhandigt. Let ook op transactie kosten van het storten en of opnemen van de valuta’s!

Gebruik geen charts van exchanges

Het is beter charts te gebruiken van bijvoorbeeld tradingview. Om meer over charts te leren en waarom deze van exchange niet voldoende zijn klik je hier.

Hardware en software wallets

Soorten hardware en software wallets

Bekijk eerst het onderwerp Private keys

Om uw digitale activa te bewaren, heeft u een wallet nodig. U krijgt private keys van alle wallets (behalve gecentraliseerde exchanges) waar u uw tegoeden heeft bewaard. Momenteel zijn er verschillende soorten crypto wallets beschikbaar. Wij raden u aan om met safepal te beginnen, deze heeft namelijk een software wallet en hardware wallet. En is prijs kwaliteit erg populair!

Software Wallets:

Deze geven toegang tot meerdere blockchains. Deze wallets bieden geen uitwisselingsfaciliteit (behalve swaps). 

Populaire software wallets zijn: Exodus wallet, Safepal, Trust wallet. 

Hardware Wallets:

Dit zijn fysieke apparaten die worden gebruikt om uw fondsen offline op te slaan. Momenteel worden de hardware wallets beschouwd als de meest veilige optie. Populaire hardware wallets: Ledger, Safepal, Trezor, KeepKey.

Web3 Portemonnees:

Web3 wallet dient als een extensie van vele browsers. Het stelt u in staat om uw Ethereum portemonnee te beheren om fondsen te verzenden / ontvangen.

Populaire Web3 portemonnee: Metamask, TrustWallet, Safepal 

Papieren portemonnees:

Sleutels worden afgedrukt in QR-codevorm die kan worden gescand tijdens het maken van transacties. 

Populaire dienstverlener platform: Bitaddress.

Uitwisselingsportefeuilles: 

Stelt de gebruiker in staat om toegang te krijgen tot hun fondsen zodra ze verbonden zijn met het internet vanaf elke browser. Populaire exchange wallets zijn o.a: Binance, Coinbase. 

In een exchange wallet hebben gebruikers geen controle over hun private keys. De platformen houden de sleutels van de gebruikers bij en controleren ze. 

Opslaan van prive-sleutels

Crypto tag: 

Een ijzersterk plaatje. Het is een titanium plaatje waarin de gebruiker de seed phrase van de hardware wallet graveert. De titaniumplaatjes zijn onverwoestbaar en helpen dus om de seed phrase veilig te bewaren.

Noteer het op een papiertje:

U kunt uw sleutels op een papiertje schrijven. Het is uw verantwoordelijkheid om het papiertje veilig te bewaren.

Tip: kunt u het papier lamineren en het in uw bankkluisje stoppen. Maar toch, deze methode kan het papier niet voor altijd beschermen. Ook is het riskant om het in een bankkluisje te bewaren.

Een beveiligde USB stick:

Koop op mediamarkt, of elke andere webshop/winkel een beveiligde usb stick. Deze hebben vaak een cijfers op de usb, zodat je een cijfercode kunt instellen die je altijd moet intoetsen alvorens je de usb-stick kunt gebruiken. Maak een tekst of een word documentje aan om uw sleutels in op te slaan. leg deze weg op een veilige plek!

Tip: dit kunt u ook goed gebruiken voor inlog gegevens van exchanges! 

Uiteraard is het veiligste hardware wallets, maar denk hierbij wel om de transactie kosten die aardig hoog kunnen zijn van sommige coins en of tokens! 

 

Cryptocurrency use-cases

Cryptocurrency use-cases

Het is de vraag of de populariteit die cryptocurrency in de loop der jaren heeft vergaard, hol is of niet. Hoewel cryptocurrencies het geïnstitutionaliseerde geld nog lang niet kan vervangen, heeft het wereldwijd een brede acceptatie gevonden, in het bijzonder Bitcoin. En komt het steeds dichterbij geavanceerde netwerken en blockchains die in loop der jaren wellicht het ”gewone” geld kunnen vervangen! Hieronder volgen 2 cryptocurrency use-cases.

 

Cryptocurrency als betaalmiddel

Aanvankelijk had Bitcoin weinig waarde als betaalmiddel voor handelaren. Maar na verloop van tijd zijn verschillende handelaren over de hele wereld, zoals restaurants, vliegmaatschappijen, juweliers en apps, het gaan accepteren als een levensvatbaar betaalmiddel. Een van de meest opvallende acceptanten van cryptocurrencies als een levensvatbaar betaalmiddel is Apple Inc. Het staat 10 soorten cryptocurrencies toe voor het uitvoeren van transacties in de App Store.

India, als economie, is echter nog steeds cryptocurrencies als een levensvatbare betalingswijze uitgebreid aan het verkennen. Maar met grote bedrijven als Apple en Facebook, is de verwachting dat cryptocurrency snel aan populariteit zal winnen in India.
Ook zijn er inmiddels landen die cryptocurrency als wettig betaalmiddel erkennen en gebruiken, El Salvador was hiermee het aller eerste land ter wereld. Het is een kwestie van tijd voor dat ook andere en grotere landen dit zullen gaan doen. Leer hier hoe je crypto veilig kunt opslaan

 

Cryptocurrency als investering

Cryptocurrencies, met name Bitcoin, is een van de meest lucratieve investeringsmogelijkheden van dit moment. De waardestijging is uiterst dynamisch en kan een uitstekende manier zijn om kapitaal uit te breiden. Maar mensen moeten ook rekening houden met de volatiliteit van deze beleggingsmogelijkheid. Bitcoin, de populairste cryptocurrencies met het grootste marktaandeel, heeft enkele van de meest grillige prijsveranderingen meegemaakt als een actief. In begin 2021 bijvoorbeeld, kelderde de waarde van Bitcoin van $65000 per BTC naar $28000 per BTC. Aangezien cryptocurrency niet geworteld is in een materiële verandering, maar een verandering in populariteit en rage, is dergelijke prijsschommeling natuurlijk. Doe altijd eerst een goede fundamentele analyse alvorens je investeert, of nog beter laat het voor je doen!

Wat is blockchain

Wat is een blockchain

Blockchain is absoluut een van de grootste wereldwijde megatrends van vandaag. Elke cryptocurrency is gebaseerd op blockchaintechnologie en de basisprincipes ervan zijn belangrijk om te begrijpen. Er zijn zeer hoge verwachtingen voor blockchain-technologie over de hele wereld. Er wordt vaak beweerd dat blockchaintechnologie veruit de grootste technologische revolutie is sinds de uitvinding van het internet.

Blockchain-technologie is een technologie waarmee partijen in een blockchain een verscheidenheid aan gedistribueerde en gedeelde databases kunnen creëren en onderhouden. Blockchain is een gedecentraliseerd, gedistribueerd en meestal openbaar digitaal grootboek dat bestaat uit records die blokken worden genoemd en dat wordt gebruikt om transacties vast te leggen. Een van de meest vertrouwenwekkende eigenschappen van blockchain is dat het niet mogelijk is om blokken achteraf te wijzigen. De grootste voordelen die blockchain biedt, zijn veiligheid en vertrouwen.

De veiligheid van de blockchain wordt gegarandeerd door decentralisatie, die plaatsvindt door de informatie die is opgeslagen in de blockchain te verdelen over talloze verschillende servers die nodes worden genoemd. Als één node wordt uitgeschakeld, heeft dat geen invloed op de blockchain. De blockchain van Bitcoin bestaat bijvoorbeeld uit tienduizenden nodes die de blockchain blijven onderhouden en de gegevens hoe dan ook blijven verwerken. Het verlammen van de Bitcoin-blockchain met een cyberaanval is een onmogelijke opgave.

Bitcoin was de eerste toepassing die gebruik maakte van blockchain-technologie. Het hacken van servers heeft geen enkele invloed op de activiteiten van Bitcoin, en het netwerk is volledig immuun voor traditionele bedreigingen zoals hacken en vertrouwenskwesties. De blockchain van Bitcoin is bijvoorbeeld een open blockchain. Dit betekent dat iedereen zijn eigen node kan opzetten en een van de beheerders van de Bitcoin-blockchain kan worden.

Traditionele gecentraliseerde database

Om de principes en voordelen van een blockchain te begrijpen, is het belangrijk te weten wat wordt bedoeld met een traditionele gecentraliseerde database. Een gecentraliseerde database bevindt zich, wordt opgeslagen en onderhouden op een enkele locatie. Deze locatie is meestal een centrale computer of een databasesysteem. Er zijn twee belangrijke uitdagingen bij traditionele gegevensopslag. Deze uitdagingen zijn vertrouwen en veiligheid. Tegenwoordig zijn gecentraliseerde digitale databases echte droomdoelen voor hackers.

In het gecentraliseerde gegevensmodel is een van de grootste problemen het vertrouwen in de gegevensbeheerder. Vandaag worden de meeste gegevens in de wereld gecontroleerd door grote instellingen. Google is eigenaar van alle internetzoekopdrachten die u uitvoert, en giganten als Amazon en eBay beheren uw winkelgegevens. Eigenaars van gegevens kunnen bijna alles doen met de gegevens die zij beheren. Gecentraliseerde databases zijn ook altijd kwetsbaar voor hackers.

Gedistribueerde database (blockchain)

Blockchain is een gedistribueerde en gedeelde database, die tot doel heeft de problemen van gecentraliseerde databases op te lossen. Blockchain maakt het mogelijk om alle informatie die moet worden bijgehouden op een gedistribueerde en betrouwbare locatie op te slaan.

Betrouwbaarheid van de blockchain is een van de belangrijkste factoren die belangstelling wekken voor blockchain-technologie. De gegevens die in de blockchain zijn opgeslagen, kunnen achteraf niet worden gewijzigd. Ook alle functies die in de blockchain worden uitgevoerd, zijn altijd traceerbaar. De leden van de blockchain kunnen elkaar en de juistheid van de in de blockchain uitgevoerde gebeurtenissen altijd vertrouwen. Leden van de blockchain kunnen ook zaken doen zonder tussenkomst van derden. De blockchain maakt het bijvoorbeeld mogelijk om geld te versturen zonder tussenpersonen en bij het gebruik van de blockchain is het niet nodig om een beroep te doen op een advocaat om een contract op te stellen.

Blockchain is een gedistribueerde en gedecentraliseerde datastructuur. Decentralisatie zorgt voor de veiligheid van de blockchain. Er zijn bijvoorbeeld tienduizenden nodes in het Bitcoin-netwerk. Anders dan in gecentraliseerde databases zijn er geen kritieke punten in de blockchain. Het hacken van een enkele node heeft geen effect op de werking van de blockchain.

Wat houden de blokken in de blockchain in?

Vereenvoudigd, een blockchain bestaat uit onderling verbonden discrete blokken. Een blockchain is gewoon data in de keten. De blokken kunnen gegevens bevatten over elk onderwerp dat moet worden vastgelegd, zoals de boekhouding van transacties, geldoverdrachten, verificatie van documenten, identiteitsbeheer of zelfs een stemming. Blockchains kunnen op een zeer veelzijdige manier worden gebruikt voor verschillende use cases. Een van de verschillende toepassingen die gebruik maken van blockchain-technologie zijn diverse cryptocurrencies.

De blokken in een blockchain bevatten een vooraf bepaalde hoeveelheid gegevens. De omvang van de blokken in de Bitcoin-blockchain is bijvoorbeeld iets meer dan één megabyte. Dit betekent dat er maar een bepaalde hoeveelheid gegevens in één blok past. In de Bitcoin-blockchain komt er elke tien minuten een nieuw blok bij. Leer hier meer over blockchains

Het onderhoud

Blockchain-beheerders worden miners genoemd. Miners zijn zeer krachtige computers die tegen elkaar strijden om wie als eerste de uitdagende wiskundige vergelijking kan oplossen en een nieuw blok in die blockchain kan creëren. In de praktijk maken miners het bestaan van gedecentraliseerde blockchains mogelijk.

Sommigen denken misschien wat mijnwerkers in ruil krijgen voor het afstaan van de rekenkracht van een computer aan netwerkonderhoudswerk. Het antwoord is dat mijnwerkers een ontginningsvergoeding krijgen als vergoeding voor het afstaan van de rekenkracht van hun computer aan netwerkonderhoudswerk. De mijnvergoeding is een kenmerk dat is geprogrammeerd in de blockchain van cryptocurrencies. De mijnvergoeding bepaalt ook hoeveel nieuwe cryptocurrencies worden gegenereerd uit elk nieuw blok. Naast de mijnbouwvergoeding ontvangen mijnwerkers ook een deel van de transactiekosten van de blockchain.

De toekomst van blockchain

In de toekomst kan blockchain de wereld meer veranderen dan veel mensen zich nu zelfs kunnen voorstellen. De meeste cryptocurrencies hebben hun eigen blockchain. Cryptocurrencies gebruiken blockchain-technologie om oplossingen te vinden voor verschillende problemen in de echte wereld. Vandaag de dag wordt de blockchain in verschillende sectoren gebruikt en de use cases blijven maar groeien.

Cryptocurrencies zijn slechts een van de vele dingen die blockchain mogelijk maakt. s Werelds grootste bedrijven investeren voortdurend enorme bedragen om hun eigen op blockchain gebaseerde oplossingen te ontwikkelen. De belangstelling voor de mogelijkheden die blockchain biedt, is enorm. Blockchain zal de wereld in de toekomst waarschijnlijk op meerdere manieren veranderen. In de context van blockchain is het gebruik van de term technologische revolutie niet overdreven.

Wat zijn cryptocurrencies

Cryp-Tic.nl - wat zijn cryptocurrencies

Wat zijn cryptocurrencies

Cryptocurrency is een digitale of virtuele valuta die beveiligd is met cryptografie. In cryptocurrencies wordt cryptografie gebruikt voor het bevestigen van transacties, het controleren van deviezenreserves en het versleutelen van gebruikersrekeningen. Cryptocurrencies zijn gebaseerd op de blockchaintechnologie en zijn dus volledig digitaal. De blockchaintechnologie biedt cryptocurrencies tal van voordelen. De grootste voordelen van cryptocurrencies zijn betrouwbaarheid, veiligheid en snelle geldoverdrachten.

Blockchain-technologie is een technologie die verschillende partijen in een blockchain in staat stelt om gedistribueerde en gedeelde databases te creëren en te onderhouden. De decentralisatie van blockchain gebeurt door gegevens op te slaan in het peer-to-peer netwerk van de blockchain. Blockchains bieden veel verschillende voordelen zoals veiligheid en betrouwbaarheid.

Populariteit

Veel mensen hoorden in 2017 voor het eerst over cryptocurrencies. 2017 was een goed jaar voor cryptocurrencies, en cryptocurrencies begonnen steeds meer hype te krijgen in de traditionele media. Veel mensen merkten dat cryptocurrencies en de blockchaintechnologie erachter een oplossing kunnen bieden voor veel problemen in de echte wereld. Sommige cryptocurrencies richten zich op een specifiek doel of specifieke doelen, zoals het verhogen van de privacy van gebruikers, het creëren van een platform om een eigen applicatie te creëren, of het belonen van makers van content.

Iedereen kan zijn eigen cryptocurrency creëren. De markt bepaalt de prijzen van cryptocurrencies, en als er geen vraag is naar een bepaalde cryptocurrency, zal de prijs ervan ook laag blijven. De populairste cryptocurrencies zijn typisch bedoeld om oplossingen te bieden voor bepaalde problemen in de echte wereld. De belangstelling van beleggers voor cryptocurrencies neemt al enkele jaren gestaag toe.

Geschiedenis van cryptocurrencies

De eerste cryptocurrency, Bitcoin, werd gecreëerd in 2009, en het was een reactie op de financiële crisis van 2008. Bitcoin werd uitgebracht door een onbekende persoon of groep onder de naam Satoshi Nakamoto. Voor het eerst hadden mensen toegang tot een digitale munt met een echt volledig gedecentraliseerd beheer en de broodnodige schaarste. In het geval van Bitcoin betekent schaarste een vooraf bepaalde maximumhoeveelheid bitcoin.

Eigenlijk wist Satoshi Nakamoto al dat bitcoin niet voor dagelijks gebruik zou zijn. Vanwege de hoge fee’s en de stroom die nodig is maakt het erg duur. Eigenlijk heeft hij een geweldig prototype de wereld in gebracht, waarvan hij zelf al wist dat het nog veel verder ontwikkeld zou moeten worden, en dat lukt erg goed! De ontwikkelingen in blockchains volgen elkaar in een super rap tempo op.

Satoshi Nakamoto creëerde Bitcoin op het best mogelijke moment. Bitcoin is een antwoord op de economische crises die eraan voorafgingen. In de loop der jaren is de populariteit van Bitcoin gegroeid. Bitcoin heeft ook laten zien dat er duidelijk behoefte is aan een nieuw muntsysteem.

Bitcoin behoort tot de eerste generatie cryptocurrency. Ethereum, de tweede grootste cryptocurrency op de cryptocurrency markt, behoort tot de tweede generatie cryptocurrency. In tegenstelling tot Bitcoin is Ethereum een compleet ecosysteem en kan bijna alles bovenop Ethereum worden geprogrammeerd. De meeste cryptocurrencies die vandaag de dag op de markt komen, behoren tot de derde generatie cryptocurrencies. De derde generatie cryptocurrencies zijn technisch geavanceerder dan de vorige generaties.

Cryptocurrency als investering

De waarde van cryptocurrency wordt voornamelijk bepaald door vraag en aanbod. De cryptocurrency markt is nog erg jong, waardoor de waarden van cryptocurrencies in de korte periode erg kunnen fluctueren. Het maximale bedrag van bijna alle cryptocurrencies is beperkt. Bij traditionele valuta’s (bijv. euro en dollar) is de situatie heel anders. De waarde van traditionele valuta’s is sterk gebaseerd op beslissingen van centrale banken. Op lange termijn zal het monetaire beleid van de centrale bank leiden tot inflatie. Cryptocurrencies zijn volledig immuun voor het monetaire beleid van centrale banken. Daarom bieden cryptocurrency een goed alternatief voor het huidige monetaire systeem.

Cryptocurrencies kunnen veel verschillende use cases hebben. Sinds de eerste cryptocurrency, Bitcoin, zijn er duizenden verschillende cryptocurrencies op de cryptocurrency markt verschenen. Uiteraard zijn er meerdere factoren die een rol spelen. Elke cryptocurrency heeft zijn eigen sterktes en zwaktes. Bij het kopen van cryptocurrency is het altijd de moeite waard om het doel van die munt en andere achtergrondinformatie te achterhalen om er zeker van te zijn dat de munt betrouwbaar en functioneel is. Leer hier alles over wallets en veilig opslaan van crypto currencies. 

Hoe werkt het mijnen van cryptocurrencies?

Mining is in theorie een eenvoudig proces. Het is het proces van hashen van de transactiegegevens en het wordt het beste gedaan door een GPU in plaats van een CPU.
Natuurlijk is een GPU niet een apparaat dat uitsluitend is ontworpen voor mijnbouw, het is slechts een van de dingen die ze kunnen doen. Er zijn verschillende GPU’s gemaakt die alleen geschikt zijn voor het mijnen, waarbij het grootste deel van de prestaties wordt gespaard voor hashing.

Concluderend, crypto munteenheden zijn net niet genoeg ontwikkeld, vooral in termen van valuta conversie om gebruikt te worden als een bruikbaar betalingssysteem. Natuurlijk is dat mijn mening en meer en meer verkopers beginnen crypto geld te accepteren als betaalmethode elke dag.

Bekijk hier de livekoersen

Crypto academie

Crypto Academie

Cryp-Tic.nl - academy

De crypto academie is de juiste plek om alles te leren over cryptogeld (cryptocurrency)
Wat je ermee kunt, hoe het werkt, hoe je erin kunt handelen, hoe je de pareltjes vindt, en uiteraard nog veel meer!

 

De crypto academie is altijd in ontwikkeling

De crypto academie zal altijd in ontwikkeling blijven, zo worden er geregeld nieuwe onderwerpen toegevoegd!
Ook bieden wij zeer Exclusieve content aan op de academie voor betaalde leden.



Crypto woorden en afkortingen:

De crypto wereld is vrij groot en van jong tot oud, hierdoor zijn er veel afkortingen en vaktermen ontstaan. Wat betekent bijvoorbeeld hodl, TA of een FA? Wij hebben er een lijst van gemaakt! Neem die eerst eens door als je nog niet helemaal thuis bent in de crypto-wereld. Wij gebruiken in onze academie veel termen en afkortingen, door eerst de lijst even te bekijken zal je veel sneller begrijpen waar wij het over hebben. Dit scheelt je veel opzoek werk en is wel zo duidelijk.

Het crypto woordenboek:

Crypto woordenboek / algemene begrippenlijst


 

Academie onderwerpen

Academie categorie:

Crypto exchange

Crypto exchange

Wat is een crypto exchange Een crypto exchange is een ...
Cryp-Tic.nl - crypto onderzoek doen

crypto onderzoek doen

Crypto onderzoek doen en niet meegaan in elke hype is belangrijk ...
Cryptocurrency use-cases - cryp-tic.nl

Cryptocurrency use-cases

Cryptocurrency use-cases Het is de vraag of de populariteit die ...
Cryp-Tic.nl academie - daytraden & hodl

daytraden of hodl

Daytraden of hodl?! Houden op lange termijn (De HODL Methode) ...
Cryp-Tic.nl - crypto wallets

Hardware en software wallets

Soorten hardware en software wallets Bekijk eerst het onderwerp Private ...
Hoe werkt TradingView

Hoe werkt TradingView

Hoe werkt TradingView en wat is het? De TradingView-service werd ...
Cryp-Tic.nl - private key

Private key

Waaruit bestaat een private key  Een private key is een willekeurig ...
technische analyse indicatoren

Technische analyse indicatoren

Wat zijn technische analyse indicatoren? Technische analyse indicatoren worden gebruikt ...
Cryp-Tic.nl - wat is blockchain

Wat is blockchain

Wat is een blockchain Blockchain is absoluut een van de ...
wat is cryptocurrency mining - cryp-tic.nl

Wat is cryptocurrency mining

Wat is cryptocurrency mining Cryptocurrency minen bestaat uit een netwerk ...
Wat is een fundamentele analyse

Wat is een fundamentele analyse

Wat is een fundamentele analyse? Volatiele handelsactiva zoals cryptocurrencies vereisen ...
Wat is een technische analyse

Wat is een technische analyse

Wat is een technische analyse? Technische analyse is uitsluitend gebaseerd ...
Cryp-Tic.nl - wat zijn cryptocurrencies

Wat zijn cryptocurrencies

Wat zijn cryptocurrencies Cryptocurrency is een digitale of virtuele valuta ...
Wat zijn trading charts

Wat zijn trading charts

Wat zijn trading charts en hoe werken deze? Trading charts ...

No post found

 


Wil je graag een verzoek doen om meer over een onderdeel te leren? Aanvragen kan via het forum of contact formulier.

Wil je liever een fundamentele analyse laten doen i.p.v. zelf uren alles uitzoeken? klik hier

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


  • 1,7 miljoen dollar aan bitcoin gaat letterlijk naar de maan

    Als het aan het bedrijf LunarCrush ligt, zal er in de nabije toekomst een schatkist met 62 bitcoin (BTC) op de maan te vinden zijn. De private key van de schatkist, waarmee de bitcoins te ontgrendelen zijn, wordt gegraveerd op een gemotoriseerd maanvoertuig. Dat betekent dat de eerste persoon die een plan realiseert om de

  • Traders opgelet: Elliott Wave analyse voorspelt flinke stijging

    In dit artikel delen we een recente analyse van VeChain (VET) die eerder in onze Premium trading-community is gedeeld. Ervaren analisten delen hier wekelijks meer dan 20 technische analyses en meer dan 1.000 leden maken hier dagelijks gebruik van. Onze community biedt een veilige en leerzame omgeving waar handelaren van alle niveaus samenkomen en kennis

  • Presale crypto AltSignals hoop te profiteren van nieuwe bullmarkt

    Dit artikel is een ingezonden stuk, geen financieel advies en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. Om gratis nieuws mogelijk te maken bevatten sommige uitingen affiliate hyperlinks. Dit kost jou als lezer niets. Stijgende crypto prijzen hebben begin

  • De Amerikaanse overheid gaat dit jaar nog 41 duizend BTC verkopen

    In november 2022 kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat het Amerikaanse Department of Justice (DOJ) bekend had gemaakt dat het een jaar eerder meer dan 50.000 bitcoin (BTC) in beslag had genomen. Inmiddels is de Amerikaanse overheid begonnen met het liquideren van deze enorme bitcoin positie. In beslag genomen Silk Road BTC wordt

  • Bitcoin was de best presterende asset van het afgelopen kwartaal

    Bitcoin (BTC) wist zich in het afgelopen jaar sterk te onderscheiden van de eerdere prijsactie tijdens de hardnekkige bearmarkt van 2022. Het afgelopen jaar stond in het teken van de hevige prijsdaling in de koers van bitcoin, maar sinds de jaarwisseling lijkt bitcoin echter een andere richting te zijn ingeslagen, en dat uit zich nu

® Cryp-Tic.nl