Home » crypto wallets

Categoriearchief: crypto wallets

Hardware en software wallets

Soorten hardware en software wallets

Bekijk eerst het onderwerp Private keys

Om uw digitale activa te bewaren, heeft u een wallet nodig. U krijgt private keys van alle wallets (behalve gecentraliseerde exchanges) waar u uw tegoeden heeft bewaard. Momenteel zijn er verschillende soorten crypto wallets beschikbaar. Wij raden u aan om met safepal te beginnen, deze heeft namelijk een software wallet en hardware wallet. En is prijs kwaliteit erg populair!

Software Wallets:

Deze geven toegang tot meerdere blockchains. Deze wallets bieden geen uitwisselingsfaciliteit (behalve swaps). 

Populaire software wallets zijn: Exodus wallet, Safepal, Trust wallet. 

Hardware Wallets:

Dit zijn fysieke apparaten die worden gebruikt om uw fondsen offline op te slaan. Momenteel worden de hardware wallets beschouwd als de meest veilige optie. Populaire hardware wallets: Ledger, Safepal, Trezor, KeepKey.

Web3 Portemonnees:

Web3 wallet dient als een extensie van vele browsers. Het stelt u in staat om uw Ethereum portemonnee te beheren om fondsen te verzenden / ontvangen.

Populaire Web3 portemonnee: Metamask, TrustWallet, Safepal 

Papieren portemonnees:

Sleutels worden afgedrukt in QR-codevorm die kan worden gescand tijdens het maken van transacties. 

Populaire dienstverlener platform: Bitaddress.

Uitwisselingsportefeuilles: 

Stelt de gebruiker in staat om toegang te krijgen tot hun fondsen zodra ze verbonden zijn met het internet vanaf elke browser. Populaire exchange wallets zijn o.a: Binance, Coinbase. 

In een exchange wallet hebben gebruikers geen controle over hun private keys. De platformen houden de sleutels van de gebruikers bij en controleren ze. 

Opslaan van prive-sleutels

Crypto tag: 

Een ijzersterk plaatje. Het is een titanium plaatje waarin de gebruiker de seed phrase van de hardware wallet graveert. De titaniumplaatjes zijn onverwoestbaar en helpen dus om de seed phrase veilig te bewaren.

Noteer het op een papiertje:

U kunt uw sleutels op een papiertje schrijven. Het is uw verantwoordelijkheid om het papiertje veilig te bewaren.

Tip: kunt u het papier lamineren en het in uw bankkluisje stoppen. Maar toch, deze methode kan het papier niet voor altijd beschermen. Ook is het riskant om het in een bankkluisje te bewaren.

Een beveiligde USB stick:

Koop op mediamarkt, of elke andere webshop/winkel een beveiligde usb stick. Deze hebben vaak een cijfers op de usb, zodat je een cijfercode kunt instellen die je altijd moet intoetsen alvorens je de usb-stick kunt gebruiken. Maak een tekst of een word documentje aan om uw sleutels in op te slaan. leg deze weg op een veilige plek!

Tip: dit kunt u ook goed gebruiken voor inlog gegevens van exchanges! 

Uiteraard is het veiligste hardware wallets, maar denk hierbij wel om de transactie kosten die aardig hoog kunnen zijn van sommige coins en of tokens! 

 

Private key

Cryp-Tic.nl - private key

Waaruit bestaat een private key 

Een private key is een willekeurig mix van getallen en letters, dat de gebruiker eigenaar maakt van de fondsen op een bepaald adres. Het genereert een handtekening wanneer een gebruiker een blockchain-transactie vastlegt. Deze handtekening helpt bij het vaststellen van de ware identiteit van de gebruiker. Het hoofddoel van de blockchain-technologie is een veilig overdrachtskanaal te bieden zonder enige komst van een tussenpersoon. Om veiligheid te bereiken, is openbare cryptografie, of encryptietechnologie, dus verplicht. Dit zal de gebruikers in staat stellen om gegevens te verzenden/ontvangen via een beveiligd netwerk zonder enige zorgen.

Het netwerk voegt een extra beveiligings laag toe om de transacties te verifiëren en goed te keuren. 

Cryptografie ondersteunt twee sleutelparen: 

Openbare sleutels: Gebruikt voor identificatie en is zichtbaar voor alle gebruikers in het netwerk. 

Private sleutels: Gebruikt voor authenticatie en encryptie. Gebruikers moeten deze veilig en beveiligd bewaren. 

Wat is een private key precies? 

Een private sleutel is een lang, uniek en willekeurig gegenereerd nummer. Verschaft eigendom aan de gebruiker van de fondsen op een bepaald adres. 

En wordt gebruikt om een blockchain transactie handtekening te genereren die een gebruiker vastlegt. De handtekening helpt bij het bepalen van de identiteit van de gebruiker die de transactie heeft gedaan. Het voorkomt dat de transactie door wie dan ook kan worden gewijzigd zodra deze is uitgezonden. Belangrijk: De private sleutel is versleuteld, deze is dus niet publiekelijk zichtbaar. De sleutel autoriseert de transactie op de achtergrond en geen van de deelnemende gebruikers aan de transactieverwerking is in staat de privésleutel te kunnen zien. 

Waarom het belangrijk is uw private key veilig te bewaren 

We hebben allemaal wel een waarschuwing gehoord om uw private sleutels veilig te bewaren. De privésleutel geeft een gebruiker toegang tot de wallet. En het helpt bij het beheren van geld binnenin de portemonnee. Er is geen derde partij die u kan helpen om uw private key terug te krijgen. 

Lees hier alles over hard- & software wallets

Wat zijn cryptocurrencies

Cryp-Tic.nl - wat zijn cryptocurrencies

Wat zijn cryptocurrencies

Cryptocurrency is een digitale of virtuele valuta die beveiligd is met cryptografie. In cryptocurrencies wordt cryptografie gebruikt voor het bevestigen van transacties, het controleren van deviezenreserves en het versleutelen van gebruikersrekeningen. Cryptocurrencies zijn gebaseerd op de blockchaintechnologie en zijn dus volledig digitaal. De blockchaintechnologie biedt cryptocurrencies tal van voordelen. De grootste voordelen van cryptocurrencies zijn betrouwbaarheid, veiligheid en snelle geldoverdrachten.

Blockchain-technologie is een technologie die verschillende partijen in een blockchain in staat stelt om gedistribueerde en gedeelde databases te creëren en te onderhouden. De decentralisatie van blockchain gebeurt door gegevens op te slaan in het peer-to-peer netwerk van de blockchain. Blockchains bieden veel verschillende voordelen zoals veiligheid en betrouwbaarheid.

Populariteit

Veel mensen hoorden in 2017 voor het eerst over cryptocurrencies. 2017 was een goed jaar voor cryptocurrencies, en cryptocurrencies begonnen steeds meer hype te krijgen in de traditionele media. Veel mensen merkten dat cryptocurrencies en de blockchaintechnologie erachter een oplossing kunnen bieden voor veel problemen in de echte wereld. Sommige cryptocurrencies richten zich op een specifiek doel of specifieke doelen, zoals het verhogen van de privacy van gebruikers, het creëren van een platform om een eigen applicatie te creëren, of het belonen van makers van content.

Iedereen kan zijn eigen cryptocurrency creëren. De markt bepaalt de prijzen van cryptocurrencies, en als er geen vraag is naar een bepaalde cryptocurrency, zal de prijs ervan ook laag blijven. De populairste cryptocurrencies zijn typisch bedoeld om oplossingen te bieden voor bepaalde problemen in de echte wereld. De belangstelling van beleggers voor cryptocurrencies neemt al enkele jaren gestaag toe.

Geschiedenis van cryptocurrencies

De eerste cryptocurrency, Bitcoin, werd gecreëerd in 2009, en het was een reactie op de financiële crisis van 2008. Bitcoin werd uitgebracht door een onbekende persoon of groep onder de naam Satoshi Nakamoto. Voor het eerst hadden mensen toegang tot een digitale munt met een echt volledig gedecentraliseerd beheer en de broodnodige schaarste. In het geval van Bitcoin betekent schaarste een vooraf bepaalde maximumhoeveelheid bitcoin.

Eigenlijk wist Satoshi Nakamoto al dat bitcoin niet voor dagelijks gebruik zou zijn. Vanwege de hoge fee’s en de stroom die nodig is maakt het erg duur. Eigenlijk heeft hij een geweldig prototype de wereld in gebracht, waarvan hij zelf al wist dat het nog veel verder ontwikkeld zou moeten worden, en dat lukt erg goed! De ontwikkelingen in blockchains volgen elkaar in een super rap tempo op.

Satoshi Nakamoto creëerde Bitcoin op het best mogelijke moment. Bitcoin is een antwoord op de economische crises die eraan voorafgingen. In de loop der jaren is de populariteit van Bitcoin gegroeid. Bitcoin heeft ook laten zien dat er duidelijk behoefte is aan een nieuw muntsysteem.

Bitcoin behoort tot de eerste generatie cryptocurrency. Ethereum, de tweede grootste cryptocurrency op de cryptocurrency markt, behoort tot de tweede generatie cryptocurrency. In tegenstelling tot Bitcoin is Ethereum een compleet ecosysteem en kan bijna alles bovenop Ethereum worden geprogrammeerd. De meeste cryptocurrencies die vandaag de dag op de markt komen, behoren tot de derde generatie cryptocurrencies. De derde generatie cryptocurrencies zijn technisch geavanceerder dan de vorige generaties.

Cryptocurrency als investering

De waarde van cryptocurrency wordt voornamelijk bepaald door vraag en aanbod. De cryptocurrency markt is nog erg jong, waardoor de waarden van cryptocurrencies in de korte periode erg kunnen fluctueren. Het maximale bedrag van bijna alle cryptocurrencies is beperkt. Bij traditionele valuta’s (bijv. euro en dollar) is de situatie heel anders. De waarde van traditionele valuta’s is sterk gebaseerd op beslissingen van centrale banken. Op lange termijn zal het monetaire beleid van de centrale bank leiden tot inflatie. Cryptocurrencies zijn volledig immuun voor het monetaire beleid van centrale banken. Daarom bieden cryptocurrency een goed alternatief voor het huidige monetaire systeem.

Cryptocurrencies kunnen veel verschillende use cases hebben. Sinds de eerste cryptocurrency, Bitcoin, zijn er duizenden verschillende cryptocurrencies op de cryptocurrency markt verschenen. Uiteraard zijn er meerdere factoren die een rol spelen. Elke cryptocurrency heeft zijn eigen sterktes en zwaktes. Bij het kopen van cryptocurrency is het altijd de moeite waard om het doel van die munt en andere achtergrondinformatie te achterhalen om er zeker van te zijn dat de munt betrouwbaar en functioneel is. Leer hier alles over wallets en veilig opslaan van crypto currencies. 

Hoe werkt het mijnen van cryptocurrencies?

Mining is in theorie een eenvoudig proces. Het is het proces van hashen van de transactiegegevens en het wordt het beste gedaan door een GPU in plaats van een CPU.
Natuurlijk is een GPU niet een apparaat dat uitsluitend is ontworpen voor mijnbouw, het is slechts een van de dingen die ze kunnen doen. Er zijn verschillende GPU’s gemaakt die alleen geschikt zijn voor het mijnen, waarbij het grootste deel van de prestaties wordt gespaard voor hashing.

Concluderend, crypto munteenheden zijn net niet genoeg ontwikkeld, vooral in termen van valuta conversie om gebruikt te worden als een bruikbaar betalingssysteem. Natuurlijk is dat mijn mening en meer en meer verkopers beginnen crypto geld te accepteren als betaalmethode elke dag.

Bekijk hier de livekoersen

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


  • Total value locked van Cardano stijgt 200% in 2023

    De totale waarde van assets vastgezet in het Cardano (ADA) netwerk, ook wel total value locked (TVL) genaamd, is in rap tempo toegenomen. De stijging van decentralised finance (DeFi) heeft ook het Cardano netwerk niet overgeslagen. Sinds begin dit jaar steeg de TVL van Cardano met meer dan 200 procent. Cardano DeFi groeit hard Op

  • Let op: populaire crypto lijkt belangrijke sell-zone te hebben bereikt

    Leden van Crypto Insiders Premium ontvangen wekelijks nieuwe technische analyses van meer dan 20 cryptovaluta. Ook kom je in contact met ervaren handelaren, analisten en een community van meer dan 1.000 leden. In dit artikel delen we een recente analyse van polkadot (DOT) die eerder in onze premium groep is gedeeld. Bezit jij deze crypto

  • Hoe staat het met de Ripple rechtszaak? Hier pak jij alvast 30 XRP gratis

    Om gratis publicaties mogelijk te maken bevatten sommige publicaties affiliate hyperlinks. Dit kost jou als lezer niets. Al twee jaar is de crypto gemeenschap getuige van de slepende rechtszaak tussen Ripple (XRP) en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De zaak lijkt voorzichtig de eindfase te naderen, en om dit te vieren geeft een

  • Waarom jij soms uit (onterechte) angst bitcoin verkoopt

    Michael Eisink is 20 jaar psycholoog en coach. In 2017 ontdekte hij de wondere wereld van bitcoin en sindsdien is hij besmet met de cryptokoorts. In zijn columns bekijkt hij crypto door het oog van een psycholoog. We kennen waarschijnlijk allemaal het ik zei het toch fenomeen, in verschillende varianten. Mensen zijn geneigd tot het toepassen van

  • Tientallen bitcoin en crypto bedrijven willen naar Hong Kong

    Sinds kort heet Hong Kong crypto bedrijven van harte welkom. De stadstaat wil een een crypto vriendelijk wettelijk kader implementeren en heeft de ambitie om ware een crypto hub te worden. Sinds oktober hebben daarom al meer dan 80 bedrijven interesse getoond in een verhuizing naar Hong Kong, 23 hiervan hebben zelfs al plannen aangekondigd

® Cryp-Tic.nl