Home » exchange

Categoriearchief: exchange

Koop crypto via bankoverschrijving

Koop crypto via bankoverschrijving – Koop direct coins / token voor fiat valuta!

Koop crypto via bankoverschrijving direct voor elke valuta zoals EURO, USD, CNY of één van de 53 andere beschikbare fiat valuta’s.
(Letop: je hebt hiervoor wel een wallet voor nodig natuurlijk!)

Koop je liever crypto met coins of tokes? Klik dan hier!

Deze pagina is in samenwerking met Changelly, Sinds 2015 al een zeer betrouwbare exchange!

Nederlandse Crypto Exchange

Nederlandse Crypto Exchange – wisselt de ene voor de andere coin of token!

Deze Nederlandse Crypto Exchange – wisselt enorm snel de ene voor de andere coin of token.
(Letop: je hebt hiervoor wel een wallet voor nodig natuurlijk!)

Koop je liever crypto met EURO of andere valuta? Klik dan hier!

Deze pagina is in samenwerking met Changelly, Sinds 2015 al een zeer betrouwbare exchange!

Crypto exchange

Crypto exchange

Wat is een crypto exchange

Een crypto exchange is een platform waarop u cryptocurrency kunt kopen en verkopen. Je kunt exchanges gebruiken om de ene crypto voor de andere te ruilen (bijvoorbeeld Bitcoin omzetten naar Ethereum) of om crypto te kopen met gewone valuta, zoals Euro. Exchanges geven de huidige marktprijzen weer van de cryptocurrencies die ze aanbieden. U kunt cryptocurrencies ook terug omzetten in Euro, of een andere valuta op een exchange. Om als geld op uw rekening te laten staan of op te nemen op uw gewone bankrekening. 

Zoek de juiste exchange die bij je behoeften en of wensen past. 

Wat ben je van plan te doen, en wat moet een exchange kunnen doen voor jou. Het is belangrijk ook goed op ervaring te letten, sommige exchanges kunnen erg overweldigend zijn als je deze voor de eerste keer betreed. Als je alleen een coin of token wilt kopen en houden voor een tijdje, om vervolgens na een gewenste periode weer te verkopen, kijk dan eens om te beginnen naar Coinbase. Maar ben je al wat meer ervaren en wil je bijvoorbeeld ook speculeren (long/short contracten) of wil je bijvoorbeeld jouw coins beleggen (staken: het vastzetten van coins om een bepaalde rente te ontvangen) kijk dan bijvoorbeeld eens naar Binance. 

Ook bieden exchanges niet allemaal het zelfde aan, daarom is het handig op 2 a 3 exchanges te zitten als je bepaalde coins wenst die je voornamelijk gebruikte exchange niet heeft.
Ook handig: let ook op of de exchanges veel uitleg geeft, zo heeft binance de zeer erg uitgebreide Binance academie waarbij bijna alles over crypto en het platform te vinden is! 

Waarom is het belangrijk om een goede exchange te kiezen? 

De eerste stap naar winst behalen is het kiezen van een betrouwbare exchange(beurs) om op te handelen. Dit is de deur tot de handel van cryptovaluta’s.
Drie belangrijke factoren die het verschil maken tussen een goede exchange en een niet zo goede exchange. zijn liquiditeit, veiligheid en kosten.

Exchanges of eigen opslag van de coins en tokens (custodial vs non-custodial)

Custodial: 

wallets zijn meestal software wallets of wallets in exchanges waar de private sleutels geen eigendom van u zijn.
Als u bijvoorbeeld cryptocurrencies koopt via een exchange zoals Binance of Coinbase, is het waarschijnlijk dat u een custodial wallet gebruikt.
Omdat je nooit de private sleutels ziet, als de exchange of service provider wordt gehackt en de private sleutels worden gestolen, is er de mogelijkheid om 100% van je fondsen te verliezen.

Dat is het grootste risico van custodial wallet oplossingen, de service provider is eigenaar van uw sleutels (en uw vermogen). Er is geen manier om uw vermogen terug te krijgen op de blockchain, want dat is hoe de blockchain werkt. Echter is het wel zo dat de grote en betrouwbare exchanges zoals binance een hack vergoed, binance zet van alle ontvangen transactie kosten een bepaald percentage weg om bij een hack vanaf hun zijde (de website en systemen dus), de gedupeerde te kunnen vergoeden. zo hebben ze dit ook in het verleden gedaan toen er in totaal voor 17.000 bitcoins waren gestolen.

Niet-custodial: 

Aan de andere kant, niet-custodiale portemonnee oplossingen geven u de verplichting prive-sleutels te beschermen en goed te bewaren. Als je deze verliest dan is dat heel jammer, je verliest namelijk 100% om je fondsen. Niet-custodiale wallets oplossingen variëren per blockchain, maar de meeste hardware en software wallets zijn niet-custodial. Zolang ze de prive-sleutels van de wallet zelf beheerd, en niet bekend is bij iemand anders. Met inbegrip van de software of hardware die je gebruikt.

Er zijn echter vele manieren om een back-up te maken van de door de niet-custodiale oplossingen gegenereerde private sleutels. Zo kun je een mnemonische frase (seed of recovery phrase) of backup keyfile gebruiken om uw bezittingen te herstellen. Het maken van een back-up met behulp van een mnemotechnische frase kan bijvoorbeeld door de frase op een stuk papier te schrijven, of door hardop te onthouden. Dit maakt het uiterst moeilijk om uw private sleutels te stelen. Vooral als u een hardware wallet gebruik zoals een Nano Ledger, hierbij heb je altijd deze usb stick nodig + een wachtwoord die je hebt ingesteld. Klik hier om meer te lezen over private keys. of Klik hier om meer te leren over wallets. 

Waar je op moet letten bij exchanges

Liquiditeit

definieert het gemak waarmee een actief kan worden gekocht of verkocht. Als er veel liquiditeit is, dan zal er altijd een koper of verkoper wachten aan de andere kant van uw orderverzoek. 

veiligheid.

Wanneer uw geld op een beurs staat, vertrouwt u erop dat zij uw geld bewaren, dus kunt u maar beter hopen dat hun beveiliging in orde is. Beurzen worden voortdurend aangevallen. Een recent voorbeeld is Cryptopia, waar hackers miljoenen van de beurs overgeheveld hebben. Hoewel deze fondsen nu zijn terugbetaald, stel je voor dat je op een ochtend wakker wordt en al je fondsen zijn gestolen van de exchange. Niet goed! 

kosten.

Top handelaren in de industrie zijn zich bewust van vergoedingen, en nemen ze mee in hun winst. Om deze reden zal ik beurzen aanbevelen die niet alleen liquide en veilig zijn, maar ook goedkoop. 

Educatieve tools

Een grote prioriteit voor crypto beginners als het gaat om het kiezen van een exchange is de mogelijkheid om meer te leren over verschillende munten, digitale activa, en blockchain-technologie. 

Aangeboden coins & tokens

Niet elke beurs biedt alle van de tienduizenden cryptocurrencies aan die er bestaan. Letop: als je net begint houd het dan bij 1 of 2 exchanges. En schrijf altijd op welke exchanges je hebt en de inlog gegevens / 2fa methodes als je er meerdere gebruikt 

Tranactie kosten (fee)

Exchange fees kunnen een vaste prijs zijn, maar zijn vaak een percentage van je trade. Sommige beurzen rekenen fluctuerende kosten op basis van prijsvolatiliteit. Kosten worden vaak in rekening gebracht per transactie, en kunnen verschillen of u de verkoper of de koper bent. Er kunnen ook verschillende kosten zijn afhankelijk van de valuta’s waarin u handelt. Zorg ervoor dat je precies begrijpt hoe en wanneer een beurs van plan is je kosten aan te rekenen. Voor uw crypto-transacties voordat u uw geld overhandigt. Let ook op transactie kosten van het storten en of opnemen van de valuta’s!

Gebruik geen charts van exchanges

Het is beter charts te gebruiken van bijvoorbeeld tradingview. Om meer over charts te leren en waarom deze van exchange niet voldoende zijn klik je hier.

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


  • Bitcoin koers pump: Deze prijzen houd ik nu in de gaten

    Bitcoin (BTC) schoot dit weekend aardig in waarde omhoog. De positieve impuls vloeide voort uit het feit dat er een deal is bereikt in de Verenigde Staten omtrent het schuldenplafond. Daarbij leek een short squeeze nog een impuls omhoog te veroorzaken. Meestal zijn pumps in het weekend “scam pumps,” maar hoe zit dit nu? In mijn nieuwe

  • Ethereum trekt fors aan in groene markt, deze crypto stijgt zelfs 1.000%

    De crypto markt ziet eindelijk weer een opleving in mei en dat kort voordat de maand eindigt. In de Verenigde Staten werd tijdens het weekend eindelijk een deal gesloten omtrent het schuldenplafond en dat haalde wat angst uit de markt. Op enkele uitzonderingen na kleurt vrijwel de gehele markt groen vandaag en stijgt de totale

  • Ethereum whales accumuleren flink sinds start van het jaar, bullish?

    Eerder deze maand kon je in het Ethereum nieuws lezen dat het aantal ethereum (ETH) whales, ofwel de grootbezitters binnen het ecosysteem, was gedaald na de langverwachte Shapella update op het netwerk. Deze hard fork maakte het onder andere mogelijk voor investeerders om hun gestakete ETH op te nemen uit de staking contracten. Wanneer er

  • Bitcoin lanceert belangrijke update, dit verandert er

    Bitcoin Core versie 25.0 is nu eindelijk beschikbaar op het GitHub platform, een online platform voor softwareprojecten. De langverwachte update markeert een belangrijke mijlpaal voor het Bitcoin (BTC) netwerk en introduceert een aantal nieuwe functies voor de grootste cryptovaluta op de markt. Wat is Bitcoin Core? Bitcoin Core is de software die gebruikt wordt door nodes

  • Bitcoin schiet naar hoogste prijs in 3 weken door schuldenplafond deal

    Bitcoin (BTC) dipte vorige week nog onder $26.000, maar kon de afgelopen dagen sterk herstellen. Bitcoin brak gisteren door de $27.200, gisterenavond door de $27.600 en tikte afgelopen nacht een piek aan van $28.450, de hoogste prijs in drie weken. Vervolgens leek de koers vanochtend support op te zoeken rond $28.000, maar zakt daar op

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: