Home » Nieuws

Categoriearchief: Nieuws

Veroorzaakt de Amerikaanse schuldenberg een nieuwe bullrun voor bitcoin?


Je hebt ongetwijfeld weleens gehoord over de gigantische Amerikaanse overheidsschuld. Inmiddels is de schuldenberg gegroeid tot het duizelingwekkende bedrag van 31,3 biljoen dollar. In theorie kan Amerika natuurlijk onbeperkt dollars printen, waardoor je zou denken dat dit geen probleem is. De realiteit is echter anders. In dit artikel leg ik haarfijn uit hoe de schuldenberg en met name de rentekosten die Amerika daarover moet betalen een groeiend probleem zijn.

De schulden in cijfers

Om te begrijpen waarom ook Amerika uiteindelijk niet om zijn schuldenberg heen kan, moeten we even kort de cijfers induiken. Op het moment van schrijven heeft de Verenigde Staten dus een schuld van 31,3 biljoen dollar. Vanwege structurele begrotingstekorten voegt Amerika op dit moment ongeveer 1 biljoen dollar per jaar aan die schuldenberg toe.

Over die schulden betaalt het land momenteel rond de 400 miljard dollar aan rentekosten.

Op dit moment profiteert de Verenigde Staten nog van de historisch lage rentes die we het afgelopen decennium zagen. Om die reden betalen ze procentueel gezien relatief weinig rente over de schulden.

Het probleem is dat die historisch lage rentes momenteel voor een torenhoge inflatie zorgen. Om die inflatie te bevechten verhoogde de Amerikaanse centrale bank dit jaar de rente in een recordtempo naar de huidige 4 procent en verwacht het de rente uiteindelijk naar 5 tot 7 procent te moeten verhogen.

Naarmate de tijd vordert levert dat problemen op voor de Amerikaanse overheid. Steeds meer oude schulden lopen af, die het land vervolgens moet herfinancieren tegen de huidige rente van 4 procent.

Stel dat Amerika straks een gemiddelde rente van 3 procent moet afdragen over de totale schuldenberg van 31,3 miljard dollar; dan betalen ze jaarlijks 939 miljard dollar aan rentekosten.

Ter vergelijking, op dit moment spendeert het land jaarlijks 800 miljard dollar aan het Amerikaanse leger. Daarmee zouden de rentekosten straks hoger worden dan de jaarlijkse kosten voor het complete leger. Langzaam maar zeker beginnen de rentekosten in de begroten van Amerika te snijden en dat is waar de pijn ontstaat.

De begroting onder de loep

Jaarlijks haalt de Verenigde Staten ongeveer 4,8 biljoen dollar aan inkomsten binnen, voornamelijk via belastingen. Dat is het budget waar de Amerikaanse overheid het mee moet doen.

Op dit moment geeft het van die 4,8 biljoen rond de 3,7 biljoen dollar uit aan medische zorg, sociale zekerheid en dergelijke. Daarnaast gaat er 800 miljard naar het Amerikaanse leger.

Onder de streep blijft er dan nog 300 miljard dollar over. Eerder stipte ik al aan dat het land momenteel jaarlijks 400 miljard dollar kwijt is aan zijn rentekosten. Uiteindelijk resulteert dat in een tekort van 100 miljard dollar.

Inkomsten 4,8 biljoen – 3,7 biljoen – 0,8 biljoen = 300 miljard – 400 miljard aan rentekosten = tekort van 100 miljard

De onderstaande grafiek van de US Congressional Budget Office (CBO) vat dit probleem goed samen. Wat je ziet is het totale jaarlijkse overheidstekort van de Verenigde Staten. Het paarse gedeelte zijn de reguliere uitgaven (o.a. gezondheidszorg en leger) en het blauwe gedeelte zijn de rentekosten.

Image

Het CBO voorspelt dat het totale overheidstekort richting 2051 oploopt tot ongeveer 12 procent van de begroting. Belangrijk detail is dat ze voor deze voorspelling uitgaan van een scenario waarin er geen sprake is van recessies, crises, oorlogen en andere ongein.

Dit gaat dus om een extreem optimistische voorspelling, waarbij de uitkomst alsnog dramatisch is voor de Verenigde Staten. Het heeft er alle schijn van dat de Verenigde Staten in een zogenaamde negatieve schuldspiraal zit.

De VS kampen met een structureel begrotingstekort -> dat zorgt voor meer schulden -> dat zorgt voor een slechtere schuld-inkomensverhouding -> om voor dat risico te compenseren wensen investeerders een hogere rente -> door die hogere rente stijgen de rentekosten en neemt het overheidstekort toe -> wat ervoor zorgt dat de VS meer schulden op zich moeten nemen…

Zo ontstaat een gevaarlijke vicieuze cirkel waar ik de Verenigde Staten niet meer uit zie komen. Het enige wat ze kunnen doen is de ellende zo lang mogelijk proberen uit te stellen. Dat kan alleen door steeds meer geld te printen en de schuldenberg verder op te blazen… de uiteindelijke consequentie is dan steeds meer en steeds hogere inflatie.

De vlucht naar harde assets

We kunnen er echter niet omheen dat de Amerikaanse dollar momenteel de wereldreservemunt is. Dat betekent dat het overgrote deel van de wereldwijde schulden en handel uitgedrukt is in dollars. Veel mensen moeten de rekeningen betalen in dollars en dat zorgt voor een ‘natuurlijke’ vraag naar dollars.

Dit jaar hebben we de spierballen van de Amerikaanse dollar reeds gezien. Alle andere fiatmunten moeten het afleggen tegen de dollar en ook risico-assets als bitcoin en aandelen hebben het zwaar.

Persoonlijk verwacht ik de komende 6 maanden – in combinatie met een recessie – nog één laatste vlucht naar dollars. Daarna MOET de Amerikaanse centrale bank echter de rente verlagen om de recessie te bevechten en om te voorkomen dat de rentekosten van de Verenigde Staten compleet de pan uitrijzen.

Om die reden wordt inflatie volgens mij het hoofdthema van de jaren 20 van deze eeuw. Vanwege deze dynamiek en de benaderde schuldpositie waar de Verenigde Staten zich momenteel in bevindt, kies ik ervoor om mijn portfolio zoveel mogelijk te beschermen met assets die de overheid niet kan bijdrukken.

Zodra de Federal Reserve de rente gedwongen moet verlagen, verwacht ik dat de vlucht naar Amerikaanse dollars omslaat in een vlucht naar harde assets. In theorie is dat het ultieme scenario voor financiële assets met de natuurlijke schaarste van bitcoin en fysiek goud. Beiden vormen dan ook een belangrijk onderdeel van mijn portfolio.

Vind jij het gaaf om dit soort macro-economische en geopolitiek analyse te lezen? Dan heb ik goed nieuws voor je. Iedere week produceer ik een gratis nieuwsbrief over dit soort onderwerpen.

Ik sluit de nieuwsbrief traditiegetrouw af met een overzicht van mijn meest recente investeringen in aandelen, grondstoffen, bitcoin en fysiek goud. Zo blijft het ook een beetje transparant.

Je kunt me vinden op ThomDerks.substack.com, zie ik je daar?
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Ethereum weer inflatoir omdat netwerkgebruik inzakt


Ethereum (ETH) was voor even deflatoir. Dat wat wil zeggen dat meer ETH werd vernietigd dan werd gecreëerd als gevolg van het burn-mechanisme. Nu is de populariteit van het netwerk weer wat gedaald, gaat er minder ether op de brandstapel en is de token dus weer inflatoir.

Ether tussen inflatie en deflatie

Zo blijft Ethereum momenteel een beetje schommelen tussen inflatie en deflatie. Dat het platform nu weer inflatoir is, neemt niet weg dat die inflatie extreem laag is. Waar Ethereum voor de Merge een inflatie van ruim 3 procent kende, is dat nu nog maar 0,08 procent per jaar.

Bron: Ultrasound.Money

Vanwege Proof-of-Stake komt er nog ongeveer 622.000 ether per jaar bij. Met het huidige gebruik van de Ethereum blockchain gaan echter 530.000 ether per jaar op de virtuele brandstapel. Die verdwijnen daarmee voorgoed uit de omloop.

Dat zorgt ervoor dat er momenteel praktisch geen ether bijkomt en dat zou in theorie goed voor de koers moeten zijn. Ethereum merkt daar op dit moment nog weinig van, maar we zitten dan ook in een lastige periode van de markt.

Ethereum netwerkgebruik moet omhoog

Het belangrijkste voor de deflatie van ETH op dit moment is dat het netwerkgebruik weer omhoog moet. Om dat te realiseren moeten toepassingen als decentralized finance (DeFi) en non-fungible tokens (NFT) weer aan populariteit winnen. Gezien de huidige markt is het logisch dat die hype er even niet is.

Ethereum oprichter Vitalik Buterin riep eerder ook al op om de focus weer te verleggen naar de technologie. Wat we vaak zien in bearmarkten is dat de aandacht voor de koers even wegvalt en dat iedereen weer in de bouwmodus gaat. Dat is uiteindelijk wat er nodig is om Ethereum er weer bovenop te krijgen.

Tot nu toe is er nog geen toepassing doorgebroken op wereldwijde schaal en gaat de zoektocht naar een baanbrekende applicatie door. Niemand kan je vertellen of die applicatie ooit gevonden zal worden, maar dat maakt de industrie ook zo spannend.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Stijgt de ethereum koers tot het einde van het jaar?


De ethereum koers heeft een aantal weken geleden flink op zijn kop gehad. Echter begint zich nu wel langzaam een bodem te vormen. Op dit moment maakt ethereum een mooie structuur. Ook zijn er geen heftige bearish signalen aanwezig op het hoge tijdframe.

Zolang ethereum (ETH) dan ook niet meer zijn level van $1.070 verliest, is een eindejaars sprint naar de $1.780 – $1.900 zone zeker mogelijk. Er zitten natuurlijk wel wat haken en ogen aan de eindejaarssprint en dat is dat het in de periode van december tot en met nieuwjaar vaak rustig is.

De ethereum koers in 2023?

Zoals in de bovenstaande video is besproken en is uitgelegd, is er ook een scenario dat december juist een erg rustige maand gaat worden, als het gaat om over koersschommelingen. Als dit wel het geval is, dan schuif ik de eindejaarssprint op naar de maanden januari en februari. Maar ook hiervoor kunnen wij de regel hanteren dat ETH zijn koers van $1.070 niet mag verliezen.

Daling op korte termijn

Een kleine afkoeling voor ethereum aanstaande week of in de komende twee weken is niet gek. Echter is dit voor mij nog geen reden voor paniek. De belangrijke steun levels voor ETH zijn dan ook $1.220 en $1.120. Zolang ethereum hier ongeveer blijft hangen kan het aankomende weken / maanden er interessant uitzien voor ETH.

Conclusie

Zo kan ik concluderen dat deze analyse dus ook van kracht blijft is zolang ethereum (ETH) zijn laatste dagelijkse level van $1.070. Ook zien wij het volgende: Sentiment is erg bearish (positief signaal), belangrijke levels hebben gehouden als support en veel shorts op het moment; een reden voor een short squeeze.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

3 crypto games waar je geld mee kunt verdienen


Er zijn vandaag de dag honderden crypto games beschikbaar waarmee je geld kunt verdienen tijdens het spelen. Vaak is dat echter niet geheel zonder risico, omdat je zelf geld moet inleggen. In de gevallen waarin dat niet zo is, zijn de verdiensten meestal zo laag dat je nog beter achter de kassa kunt gaan zitten bij de Albert Heijn.

Als je geïnteresseerd bent in geld verdienen met crypto-games, dan moet je nog even blijven opletten. In dit artikel geven wij drie tips voor spellen waar jij mee kunt verdienen.

Tamadoge

Als je in de jaren 90 of daarvoor bent geboren, dan heb je vast weleens van Tamagotchi gehoord. Dat is precies waar de Tamadoge game op gebaseerd is. Spelers kunnen een eigen NFT-doge minten en moeten deze vervolgens opvoeden van puppy tot volwassen hond. Iedere doge heeft weer eigen stats, karaktereigenschappen, krachten en zwaktes.

Vervolgens kun je met jouw Tamadoge ten strijde trekken en het gevecht aangaan met andere eigenaren. De winnaars hiervan ontvangen de TAMA coin. Die kun je vervolgens verkopen op de markt en eraan verdienen.

Axie Infinity

Eén van de meest populaire games binnen de crypto-wereld is ongetwijfeld Axie Infinity. In deze op Pokemon geïnspireerde game, gaan spelers met elkaar de strijd aan via wezens die de naam Axies dragen. Dit zijn NFTs die je kunt kopen en verkopen op de open marktplaats van het spel. Om Axie Infinity te kunnen spelen heb je tenminste drie Axies nodig.

Tijdens het spelen kun je de strijd aangaan met andere Axies, is het mogelijk om te handelen en kun je de Smooth Love Potion (SLP) cryptocurrency verdienen. De digitale coin is met name bedoeld om te betalen voor het creëren van nieuwe Axies, maar de munt kan ook verkocht worden op een beurs.

Decentraland

Als we het over crypto-games hebben, dan kunnen we natuurlijk niet om Decentraland heen. Deze virtuele wereld, waarin het mogelijk is om onder andere stukken land te kopen en verkopen, is de populairste game van allemaal. Om van start te gaan binnen Decentraland is het belangrijk om een eigen avatar te bouwen. Daarmee kan je vervolgens de wereld in en ontdekken wat deze allemaal voor jou in petto heeft.

Als je vervolgens land wil kopen, dan heb je daar MANA tokens voor nodig, die je kunt kopen bij verschillende exchanges. Ieder stuk land dat je koopt, krijg je in de vorm van een NFT in je wallet. Zo krijgt Decentraland het voor elkaar om ieder stuk land als een unieke token te verkopen.Je kunt binnen Decentraland ook investeren in spullen voor je avatar met de MANA tokens. Daarnaast is het mogelijk om huizen te kopen en natuurlijk meubels en dergelijke voor in je huis. De mogelijkheden zijn in principe eindeloos voor deze game.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

En de grote crypto winnaars van de Dutch Blockchain Awards zijn…


Vorige week woensdag vond het fysieke event van de Dutch Blockchain Week plaats in de EY Wavespace in Amsterdam. Zo’n 100 gasten van binnen en buiten het Web3 ecosysteem woonden panel gesprekken en presentaties van inspirerende thought leaders bij over onder andere NFT’s, DAOs, DeFi, metaverse en central bank digital currencies CBD’s. Daarnaast werden de felbegeerde Dutch Blockchain Awards uitgereikt! Crypto Insiders ging langs om het ecosysteem te peilen.

Wat deze crypto bearmarkt anders maakt

Uiteraard werd er veelvuldig gevraagd naar de toestand van de sector en de markt. Zo gaf Bert Slagter, onder meer bekend van het boek Ons geld is stuk, aan dat de macro-economie in zijn geheel dient te veranderen om uit deze crypto bearmarkt te geraken: “Het is niet alleen crypto dat met een bear markt te maken heeft.” 2023 zal volgens Slagter staan in het teken van puin ruimen.

“Het is niet alleen crypto dat met een bear markt te maken heeft”

Wilhelm Roth van Icoinic en Balder Bomans van Maven 11 lieten zich tijdens een paneldiscussie ook uit over de huidige, bearish omstandigheden. Zo werd aangehaald dat er een groeiende vraag is naar regulatie en transparantie. Zeker na het debacle omtrent FTX. Daarin zou het volgens Roth heel belangrijk zijn om de balans te bewaren tussen het hanteren van regulatie en het stimuleren van innovatie.

Beide heren geven aan dat volgend jaar een jaar van bouwen zal zijn, waarin er mogelijk betere DeFi applicaties voor retail beleggers het licht zullen zien en er meer regulatie en transparantie volgt. Gaming en NFT’s werden ook genoemd als toepassingen waarvan volgend jaar veel wordt verwacht.

De Blockchain Netherlands Foundation (BCNL), het oudste en grootste crypto/blockchain ecosysteem van Nederland en organisator van de Dutch Blockchain Week, zal het komende jaar op vlak van cryptovaluta een aantal nieuwe initiatieven lanceren. Deze zijn volgens bestuurslid Jan Scheele “niet alleen gefocust op een bredere adoptie en acceptatie in Nederland, maar ook om een veel beter overzicht te krijgen van alle bijzondere initiatieven en gave bedrijven die er al mee werken of bouwen”.

Winnaars in Web3

Tijdens het fysieke event van de Dutch Blockchain Week werden de Dutch Blockchain Awards uitgereikt in zes categorieën. Iedereen kon online via Computable stemmen op genomineerden in de categorie Enterprise Solution Award, Meaningful Education Award, Impactful Person Award, Technology Implementation Award, Best Newcomer Award en BCNL Community Award. Hieronder alle winnaars op een rij:

 • Enterprise Solution Award: The New Fork / Open Food Chain
 • Technology Implementation Award: Copernicus Beer
 • Impactful Person Award: Sabine Brink
 • Meaningful Education Award: Bouwen Aan Digitaal Vertrouwen & Hogeschool Utrecht
 • Best Newcomer Award: Authic Labs
 • Community Award: Watson Law


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Oplichters proberen bitcoin te stelen met neppe fysieke wallets


Een stel oplichters in Australië probeert op een wel heel creatieve wijze crypto fondsen van Australiërs te stelen. De oplichters in kwestie leggen schijnbaar legimitieme bitcoin (BTC) wallets neer op straat en in parken, om mensen het idee te geven dat ze een enorme schat hebben gevonden.

Wallet met $10.000 aan BTC

Een individu die de papieren wallet vervolgens scant, komt via de QR-code bij een wallet waar tot wel 10.000 Amerikaanse dollars aan bitcoin inzit. Om die fondsen op te nemen moet de persoon in kwestie vervolgens een klein bedrag betalen en zijn eigen walletgegevens opgeven.

“Zodra het opnamebedrag betaald is en de persoon zijn walletgegevens deelt, worden de fondsen uit zijn of haar wallet gestolen”, zo legt de politie uit in een Facebook-post. De autoriteiten hopen mensen hiermee te overtuigen om niet op de oplichterij in te gaan.

In plaats daarvan moeten ze de wallet zo snel mogelijk naar de lokale politie brengen, zodat zij een onderzoek kunnen starten. Het is niet de eerste keer dat Australië het slachtoffer is van deze vorm van oplichterij. Meer dan drie maanden geleden kwamen we op Reddit al een thread tegen met een soortgelijk verhaal.

“Het ziet er zo goed uit”

Tientallen mensen door het hele land geven aan dat ze dergelijke papieren wallets hebben gevonden. Eén gebruiker met de naam Pinnymc zegt dat hij bijna voor de scam viel, omdat je het wallet-adres en de transacties op de blockchain kon zien. De bitcoin bestaan dus wel.

Ook de website zag er volgens hem goed uit. Pinnymc werd echter achterdochtig nadat hij de transactiekosten van 0,5 procent moest betalen. “Als het een legitieme wallet was, dan zou ik de fondsen moeten opnemen en de transactiekosten kunnen betalen met de balans in de wallet. Het is zonde, want het ziet er zo goed uit”, aldus de gebruiker.

Aan de andere kant zou dit betekenen dat de persoon die een wallet vindt ervoor kiest om de fondsen voor zichzelf te houden, in plaats van een zoektocht naar de rechtmatige eigenaar te starten. Wat zou jij doen als je een wallet met 10.000 dollar aan bitcoin zou vinden?


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

PostNL lanceert ‘gouden’ NFT-cryptopostzegel met 24 karaat goud


Het zal ondertussen slechts weinigen zijn ontgaan dat PostNL een tijdje terug met beide benen de wereld van crypto en blockchain was binnengetreden. PostNL lanceerde namelijk een unieke collectie van NFT-cryptopostzegels. De lancering was een groot succes, maar hier wordt nu nog een schepje bovenop gedaan. PostNL gaat namelijk een een ‘gouden’ editie van de NL crypto stamp uitbrengen.

NL crypto stamp Gold Edition

De naam ‘Gold Edition’ mag je in het geval van de nieuwe cryptopostzegel van PostNL zo letterlijk mogelijk nemen. Het fysieke deel van de cryptopostzegel zal namelijk 1 gram 24-karaats goud bevatten! Iedere NL crypto stamp Gold Edition komt met een goudbaar waarop het handelsmerk van de crypto stamp staat: Het eenhoornlogo.

De oplage is uitermate gelimiteerd. In totaal zullen er slechts 999 Gold Edition cryptopostzegels over de toonbank gaan. Hiermee is deze editie uiteraard van onschatbare waarde voor verzamelaars. Vanzelfsprekend zal de gouden NL crypto stamp het zeldzaamst zijn van alle NL crypto stamps. 

Elke cryptopostzegel zal, net als de normale NFT-cryptopostzegels, bestaan uit twee delen: Een fysiek deel, waar in het geval van de Gold Edition dus écht goud in zit, en een digitaal deel. Het digitale deel is ook de NFT en kan zelfs worden verhandeld op de Polygon (MATIC) blockchain.

De afgelopen tijd zagen we dat de koersen van de normale NL crypto stamps al behoorlijk waren gestegen!

Verkoop start 22 november

De verkoop van de NL crypto stamp Gold Edition is vandaag, op dinsdag 22 november, online gestart. Zoals genoemd is de oplage beperkt, dus wie beslist niet buiten de boot wil vallen zal er snel bij moeten zijn. Aangezien de oplage van de normale NL crypto stamp hard ging, is het niet gek om te verwachten dat dit bij de Gold Edition eveneens zo zal zijn.

Wie de NL crypto stamp Gold Edition wil bemachtigen zal wel dieper in de portemonnee moeten tasten dan bij de vorige PostNL Crypto Stamp. De prijs van deze unieke cryptopostzegel is namelijk €500. Uiteraard krijg je hier enorm veel voor terug en wie weet kun je op den duur zelfs een flinke som geld verdienen met het doorverkopen van deze uiterst zeldzame editie van de NL crypto stamp. Een gouden kans voor elke handelaar en verzamelaar!


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

FTX implosie maakte Ethereum validators een stukje rijker


Het opblazen van FTX is niet voor iedereen een dramatische ontwikkeling geweest. De zogeheten validators van de Ethereum (ETH) blockchain hadden best een aardige dag. Het omvallen van FTX zorgde voor een hoge mate van activiteit op de blockchain, waardoor de winsten van Ethereum validators door het dak gingen. Dat schrijft Coindesk op 22 november.

CoinDesk - Unknown

Wat is Ethereum MEV-Boost?

MEV staat voor maximum extractable value en is een manier voor Ethereum validators om zoveel mogelijk winst te halen uit de blokken die ze mogen produceren. De MEV-software van verschillende ontwikkelaars helpt hierbij door de blokken voor de validators op de best mogelijke manier te vullen.

“Volatiliteit is de brandstof voor MEV”, aldus Chris Piatt van Eden Network. “Groot nieuws als het omvallen van FTX waarbij de markt flink beweegt levert validators grote winsten op”, zo gaat hij verder. Tijdens de geruchten over het omvallen van FTX schoten mensen grote hoeveelheden transacties in.

Allemaal met het doel om hun fondsen weg te halen bij FTX en ergens anders onder te brengen. Dat zorgt voor een hoop extra transacties op de blockchain en dat is het brood en boter van de validators. “Hoe meer actie er is op de markt, omhoog of omlaag, hoe meer waarde er beschikbaar is voor validators”, aldus Toni Wahrstatter.

Niet alleen maar positief voor Ethereum

De introductie van MEV is niet alleen maar positief. De software voor deze praktijk wordt namelijk ontwikkeld door gecentraliseerde spelers. Dit maakt dat zij moeten voldoen aan de regels van bijvoorbeeld de Office of Foreign Assets Control (OFAC), de Amerikaanse instantie die eerder dit jaar Tornado Cash verbood.

Het probleem van de bovenstaande afbeelding is dat 72 procent van de blokken in de afgelopen 24 uur voldoen aan de eisen van de Amerikaanse wetgever. Doordat deze partijen voldoen aan de OFAC eisen, zijn ze mogelijk onderhevig aan censuur. Veel Ethereum gebruikers raden daarom aan juist niet je ETH bij deze partijen vast te zetten.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Bitcoin Rainbow Chart naar dieptepunt, 10.000 dollar op komst?


Na enkele dagen van hevig strijden, zijn de bulls erin geslaagd om de bitcoin koers relatief stabiel te houden onder de 17.000 dollar. In de tussentijd zijn investeerders op zoek naar signaal in alle ruis die we momenteel moeten verwerken en de Bitcoin Rainbow Chart kan daar wellicht bij helpen.

BTC prijs van 10.000 dollar in zicht?

De Bitcoin Rainbow Chart is, zoals de naam het al zegt, letterlijk een regenboog die de bitcoin koers voorspelt. Het is de vraag in hoeverre dit daadwerkelijk enige voorspellende waarde kan hebben, want het is immers een simpele regenboog die door de grafiek van bitcoin (BTC) getekend is.

Jarenlang bleek de Bitcoin Rainbow Chart echter voorspellende waarde te hebben. Iedere bearmarkt eindigde precies op de bodem van de regenboog en de toppen van de markt in het oranje of rode gedeelte. Nu zijn we voor het eerst aan de onderkant van de regenboog uitgebroken. Hierdoor is het mogelijk dat de koers richting de steunzone van 10.000 dollar zakt.

Het zou kunnen dat sommige mensen de grafiek gebruiken om de koers te voorspellen, maar de kans lijkt klein dat hier consequenties aan hangen. Op basis van de regenboog-grafiek is bitcoin op dit moment extreem goedkoop, maar de omstandigheden zijn ook extreem. We gaan (mogelijk) voor het eerst in de levensgeschiedenis van bitcoin een mondiale recessie in en centrale banken draaien de duimschroeven aan.

Is de bitcoin bodem bereikt?

Het kan ook zijn dat de verkopers inmiddels uitgeblust zijn en dat we de ergste dalingen achter de rug hebben. Er bestaat uiteraard een mogelijk dat bitcoin vanaf hier nog verder wegzakt, maar we moeten niet vergeten dat we sinds het FTX-drama al ruim 20 procent van de koers kwijtraakten.

In die zin heeft bitcoin als gevolg van die problemen al een flinke smakker gemaakt, wat ook een gedeelte door emotie gedreven is. Die emotie duwt de koersen op dit soort momenten vaak iets verder omlaag en in een bullmarkt juist omhoog.

Het kan best dat bitcoin de bodem al bereikt heeft, maar niets is uiteraard zeker. Wat dat betreft wordt het de komende weken tot maanden spannend voor bitcoin en de rest van de markt. De onzekerheid is groot op dit moment, zoals vaker in het bitcoin nieuws te lezen is.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Pantera Capital voorspelt bitcoin koers van $149.000


Pantera Capital is een investeringsfonds dat een focus heeft op crypto en een mooie toekomst voorspelt voor bitcoin (BTC). Bij monde van CEO Dan Morehead, laat het investeringsfonds weten op korte termijn een bitcoin koers van $149.000 dollar te verwachten.

Bitcoin bodem in november

Pantera Capital verwacht dat bitcoin deze maand nog zijn bodem bereikt en daarna op stoom komt voor de volgende halving. Begin 2024 moet de aanstormende halving de vlam zijn die een nieuwe bullrun veroorzaakt voor bitcoin. Een bitcoin halving is het moment waarop de beloning voor miners voor het vinden van een nieuw blok halveert.

In het verleden is de bitcoin koers na iedere halving aan een bullrun begonnen en ook in aanloop naar de halving trekt de koers vaak aan. “Bitcoin vond zijn bodem in het verleden gemiddeld 477 dagen voor de halving, klom vervolgens in aanloop naar de halving, om daarna compleet naar boven te exploderen”, aldus Pantera Capital.

“Als de geschiedenis zich herhaalt, dan zou de koers rond 30 november een bodem moeten vinden. Daarna moet dan begin 2024 de rally beginnen, met een sterk vervolg van die rally in de maanden na de halving”, zo gaat Dan Morehead verder. Als de geschiedenis zich herhaalt, dan zouden we ongeveer het hierboven afgebeelde pad moeten volgen qua koers.

BTC op $36.000 in aanloop naar de halving

Pantera Capital voorspelt dat de bitcoin koers in aanloop naar de halving richting de 36.000 dollar beweegt. Dat is in vergelijking met de top van de vorige bullrun van 69.000 dollar niet heel bijzonder, maar het begint dan alweer ergens op te lijken. Voor nu staat de volgende halving voor maart 2024 op het programma, dus wat dat betreft is het nog even afwachten.

Het zou wat zijn als bitcoin inderdaad opleeft naar een koers van ongeveer 149.000 dollar na de volgende halving. Dat is een koers die we ons op dit moment in ieder geval niet voor kunnen stellen, zeker niet na het drama rondom FTX, dat het vertrouwen in de markt weinig goed gedaan heeft.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Wellicht is de bodem voor bitcoin en ethereum gevonden


De bitcoin koers en ethereum koers hebben flink op hun kop gehad. Zo hadden ze beiden zeer belangrijke levels verloren en kwam ook nog eens het slechte nieuws over FTX en andere crypto exchanges naar buiten.

Echter lijkt het nu toch langzaam en zeker een bodem gevormd te worden. Dit in combinatie met dat het sentiment te negatief is en er op dit moment veel verkopers in de markt aanwezig zijn, gepaard met de technische analyse, zou het zomaar hier rondom de $16.000 – $17.000 de tijdelijke bodem geweest kunnen zijn voor bitcoin. Ook voor ethereum lijkt op dit moment de tijdelijke bodem gevormd worden tussen $1.100 en $1.200.

Bitcoin en ethereum op een belangrijk level

Bitcoin en ethereum bevinden zich op dit moment op een zeer belangrijk level. Dit level is bepaald aan de hand van de Fibonacci tool. Zo zijn zij allebei op het welbekende 1.236 level gekomen, wat in de meeste gevallen gezien kan worden als een sterk support- of weerstandslevel.

Ook vormen zich op de hoge tijdframes, zoals de 1 dag-, 2 dagen- en weekelijks tijdframe, een aantal bullish signalen. Denk hierbij een bullish divergentie en dat de STOCHASTIC omhoog wilt kruisen.

ethereum_koers_grafiekDe funding rate is erg negatief

Ook de funding rate is de laatste paar dagen zeer negatief. Dit wil letterlijk zeggen dat er op dit moment veel meer shorters aanwezig zijn in de markt dan personen die inzetten op een long positie.

De negatieve funding rate kan er uiteindelijk voor zorgen dat de koers gaat stijgen. Wellicht staat er dus een grote short squueze om de hoek. Deze short squueze kan bitcoin laten stijgen (lange termijn) richting de $23.000-zone en ethereum laten stijgen richting de $1.800-zone.

bitcoin_funding_rateEen positief vooruitzicht voor BTC en ETH

Wanneer wij alle elementen aan elkaar knopen kunnen we de volgende zaken concluderen:
– Sentiment is erg bearish (positief signaal)
– Belangrijke levels hebben gehouden als support
– Bullish divergenties die aanwezig zijn op verschillende tijdframe
– Funding rate negatief (positief signaal)

Als wij hiervan een opsomming maken begint het er steeds meer op te lijken dat het aankomende weken of misschien zelfs aankomende 2 maanden zeer positief kan worden voor bitcoin en ethereum. Of het op dit moment dan dan bodem voor de bear market is durf ik op dit moment nog niet te concluderen.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Anycoin Direct list MANA en 3 andere coins; dit verwachten analisten van MANA


De Nederlandse crypto-broker Anycoin Direct heeft vandaag een aantal nieuwe altcoins toegevoegd aan hun assortiment. Dit zijn: Decentraland (MANA), Basic Attention Token (BAT), Celo (CELO) en Amp (AMP). Eigenlijk al deze altcoins hebben aardig wat potentie. In dit artikel zetten we kort uiteen wat deze projecten inhouden en wat onze analisten verwachten voor de koersen!

Decentraland

Het Decentraland netwerk buigt zich volledig over de wereld van virtual reality en de metaverse. Het is een netwerk dat bovenop de Ethereum (ETH) blockchain is gebouwd en biedt gebruikers de mogelijkheid om hun eigen content te creëren en hier vervolgens zelfs geld aan te verdienen. Decentraland is een van de meest populaire metaverse projecten van de afgelopen tijd.

Basic Attention Token

De Basic Attention Token is gericht op adverteerders. Het moet ervoor zorgen dat er een nieuwe manier van adverteren gaat ontstaan online. Deze nieuwe manier is uiteraard geheel gebaseerd op blockchain-technologie. Bedrijven die advertenties willen tonen aan gebruikers op het internet zouden met BAT betere resultaten moeten zien dan via de traditionele wegen.

Celo

Het Celo-netwerk heeft een duidelijk doel. Dat doel is om het gebruik van cryptocurrency te promoten bij smartphone-gebruikers. Je kunt met Celo namelijk je telefoonnummer als private key gebruiken en zo op een kinderlijk eenvoudige manier je eigen cryptomunten bewaren. 

Amp

Amp is een netwerk dat bepaalde digitale verzekeringen voor cryptocurrencies biedt. Elke soort waardeoverdracht kan middels Amp vrijwel en direct en gemakkelijk worden verzekerd. 

MANA-koersanalyse

De analisten uit de Premium omgeving van Crypto Insiders hebben uitgebreid een blik geworpen op de koers van Decentraland (MANA). Zij zijn tot de conclusie gekomen dat, hoewel de grafiek er op dit moment nog bearish uitziet, er goede tijden aan kunnen komen voor de cryptocurrency. 

MANA lijkt op de dagelijkse grafiek nog een stuk omlaag te willen voordat we de harde stijging zullen krijgen. De koers maakt nu een 12345 Elliott Wave patroon naar beneden, waarbij de handelaren op dit moment bezig zijn met het vormen van de vierde correctieve wave. Deze wave zal naar verwachting in drie stappen omhoog gevormd worden. De analisten verwachten dat deze stijging uit zal komen tussen de 38,2% en 50% fibonacci, ofwel de $0,6861 en de  $0,7708 respectievelijk. 

Na deze korte termijn stijging krijgen we een flinke daling richting de 127,2% en 161,8% fibonacci, ofwel de $0,4369 en $0,1855 respectievelijk. Dit is volgens de theorie het niveau waar de vijfde wave van een 12345 EW patroon uitkomt. 

Nadat deze laatste wave is gevormd komt MANA in de door de analisten getekende koopzone terecht. Vanuit hier wordt een flinke stijging verwacht. Het juiste moment zit er dus nog aan te komen voor handelaren. Het is hier belangrijk om goed voorbereid te zijn en alles klaar te hebben staan om snel te kunnen handelen zodra de koers deze zone bereikt.  

Maak een account aan op Anycoin Direct

Zie jij het wel zitten om deze cryptocurrencies te verhandelen, dan is een kijkje nemen op het handelsplatform van Anycoin Direct zeker de moeite waard. Anycoin Direct is een van de meest gebruikersvriendelijke platforms van heel Europa. Niet alleen gevorderde handelaren komen dus aan hun trekken, maar ook beginners kunnen direct uit de voeten.

Maak hier een account bij Anycoin Direct aan om deze vier en nog veel meer cryptocurrencies te verhandelen!


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

ADA koers storm mogelijk snel af op bodem


Crypto Insiders leden ontvangen in onze Discord omgeving dagelijks nieuwe technische analyses voor cryptocurrencies. In dit artikel delen we een recente analyse van cardano (ADA). Ben je nog geen lid of mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, neem dan eens een kijkje op onze Premium informatiepagina.

Laatste Cardano nieuws

Technische analyse ADA koers

Volgens de analisten van Crypto Insiders lijkt langzamerhand een bodem voor de cardano koers steeds dichterbij te komen. Alhoewel de analisten nog eerst een flink daling verwachten, lijkt de kans groot dat ADA daarna een trendommekeer kan maken. Dat leggen zijn als volgt uit:

“ADA lijkt nog een wave naar beneden te moeten gaan om een groter 12345 Elliott wave patroon af te ronden. Dit zorgt er ook voor dat we op een correctieve WXY patroon af hebben gerond. Met deze kennis kunnen we een steunzone inschatten rond de 161,8% Fibonacci, ofwel de zone rond de $0,24 en $0,26.

Deze zone zal naar ons idee fungeren als een springplank en de koers weer flink hoger kunnen tillen. In wat voor patroon deze stijging plaats zal vinden, is vooralsnog te vroeg om te zeggen. De analisten zullen de leden in de Premium omgeving op de hoogte stellen van ontwikkelingen omtrent ADA.”

Bovenstaande ADA analyse is op 11 november 2022 met leden gedeeld en is daarom mogelijk verouderd. In de Premium omgeving worden alle analyses up-to-date gehouden

Cardano (ADA) kopen of verkopen?

Overweeg jij ADA te kopen of verkopen? Zoek jij hulp met handelen in crypto? Dan verwijzen we je graag door naar onze Premium membersgroep. Hier ontvangen leden als eerst de nieuwste technische analyses van een groot aanbod aan crypto.

Ook krijg je toegang tot exclusieve crypto-projecten, koersvideo’s, handelsplannen en ask me anything (AMA) sessies met onze analisten. In onze Discord kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven. Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten. Deze dienen daarom alleen voor educatieve doeleinden.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Binance niet aan tafel bij Twitter, maar beschermt wel eigen users door investering


Inmiddels is de kogel door de kerk: de rijkste man ter wereld, Elon Musk, heeft niet lang geleden het social-mediaplatform Twitter overgenomen. Musk heeft dit financieel niet in zijn eentje gedaan. Een aantal bedrijven zijn hem te hulp geschoten en een van die bedrijven is de grootste crypto-exchange ter wereld, Binance. Onlangs hadden we bij Crypto Insiders het privilege om het ‘hoofd Benelux’ bij Binance, Roy van Krimpen, aan de tand te voelen over de keuze van Binance om $500 miljoen in de overname van Musk van Twitter te investeren.

Binance en de Twitter-overname van Elon Musk

Eerder al gaf de CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), aan dat hij van mening was dat Twitter de afgelopen paar jaar een paar gigantische kansen heeft laten liggen. Om die reden heeft het platform volgens CZ een hoop geld misgelopen. Hij denkt dat dit onder het bewind van Elon Musk anders zal lopen. 

Ook Roy van Krimpen gaf aan dat zij bij Binance geloven dat Elon Musk absoluut de juiste man is om Twitter nieuw leven in te blazen op dit moment, en dat de overname van Twitter door Musk voor Binance $500 miljoen waard was:

“Wij denken dat Elon Musk een goede brug is tussen Web2 en Web3 en van beide kanten dingen begrijpt. Daarnaast sluiten de plannen die Elon Musk met Twitter heeft aan bij de faciliteiten die Binance zou kunnen bieden. Als laatste komt vrijheid van meningsuiting, dat Elon Musk hoog in het vaandel heeft staan, nauw samen met onze slogan: ‘The freedom of money’. Binance wil de vrijheid van geld verspreiden en Elon Musk is openlijk voorstander van vrijheid van meningsuiting. Als wij die vrijheid kunnen bevorderen dan dragen we daar graag aan bij.”

Twitter-bots

Elon Musk heeft als absolute prioriteit om zo snel mogelijk het probleem wat betreft bots op Twitter op te lossen. Volgens Musk bestaat een groot deel van de Twitter gebruikers uit dergelijke bots en komt dit het platform nou niet bepaald ten goede. Ook Binance ziet er duidelijk heil in om van de bots af te komen en is bereid Elon Musk hierbij te helpen:

Het is voor ons heel goed zichtbaar dat er een probleem met bots is. Vervolgens zien we ook aan de interne kant dat er wel eens mensen worden opgelicht via Twitter. Het beschermen van onze gebruikers is toch wel een van onze belangrijkste kernpunten. Wij willen ten alle tijden de gebruikers te beschermen. Hiervoor willen wij meer verantwoordelijkheid nemen dan enkel hetgeen wat op ons platform plaatsvindt. Er zijn mensen die vallen voor bots op Twitter, dus onder het mom van onze user protection proberen we dat zo goed mogelijk op te lossen.”

Binance aan de tafel?

Doordat Binance nu een flinke smak geld heeft geïnvesteerd in de Twitter-overname van Musk, gaan er ook geruchten rond dat de crypto-exchange mogelijk kan meebeslissen over de toekomst van platform. Volgens Roy van Krimpen is dit echter niet het geval. Hij stelt dat Binance heeft geïnvesteerd met het volste vertrouwen in het leiderschap van Elon Musk:

“Nee. Wij hebben geen zeggenschap, wij zitten niet aan de tafel of in de directie. Het is volledig aan Elon Musk om dat naar eigen wens in te delen. Het is volledig in goed vertrouwen en vanuit een ondersteunende functie gefinancierd. Wij hebben geen afspraken gemaakt in de zin van: ‘wij geven dit, dus in ruil daarvoor willen wij dat’. “


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Waar ligt de bodem voor de bitcoin koers?


Na een flinke bitcoin (BTC) correctie van maar liefst $21.400 naar $16.400 vragen vele investeerders zich nu af waar de bodem kan liggen. Aan de hand van technische analyse vormt zich voorzichtig op dit moment een range tussen de $16.000 en $18.600.

Het zou positief zijn voor BTC wanneer de bitcoin koers hier ook nog wel even een tijd blijft hangen. De reden dat het positief zou kunnen zijn is omdat Bitcoin dan even kan afkoelen van de grote correctie. Het vervolg hiervan is dat de RSI indicator dan wat kan aansterken om daar vervolgens een bullish divergentie (positieve divergentie) te maken.

Er is dus een potentie dat bitcoin hier een aantal dagen blijft hangen. Wellicht zal bitcoin dan nog even een driehoek formatie vormen om langzaam en zeker het ultieme bodemformatie te maken.

bitcoin_koers
Bron: TradingView

Gevaar op de loer voor Bitcoin?

Wanneer bitcoin toch onder de $15.800 koers valt ligt er een groot gevaar op de loer. Er is dan een verdere daling naar $14.000 of misschien zelfs $11.800 niet onvermijdelijk. Echter is dit natuurlijk nog niet van toepassing zolang BTC zich boven de eerder besproken $15.800 zone blijft.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Revolutionaire SocialBlox app nu verkrijgbaar voor Android en iPhone


SocialBlox is een relatief nieuw blockchain-bedrijf van Nederlandse bodem. Het heeft het ambitieuze doel om de wereld van social-media totaal op de schop te nemen. Uiteraard zal dit worden gedaan door middel van blockchain-technologie. De app van SocialBlox is ondertussen volledig gereed en dat betekent dat deze vanaf nu al beschikbaar is voor zowel Android als iPhone smartphones! 

SocialBlox is een platform dat beoogt om een andere weg in te slaan als het op social-media aankomt. Vandaag de dag is de kritiek op grote gevestigde spelers enorm, en dit komt vaak doordat dergelijke bedrijven lak hebben aan de privacy van hun gebruikers. In veel gevallen zijn deze gebruikers namelijk simpelweg het product die tegen grof geld worden verkocht aan adverteerders.

Privacy staat bij SocialBlox juist hoog in het vaandel. Gebruikers kunnen zelf kiezen of zij advertenties te zien krijgen en gebruikersdata zal onder geen beding aan de hoogste bieder worden doorverkocht.

Daarnaast gebruikers SocialBlox blockchain-technologie om een aantal unieke functies aan gebruikers te bieden. De belangrijkste van deze functies zijn zonder twijfel de zogeheten challenges. Gebruikers kunnen met deze challenges andere gebruikers uitdagen om iets te doen. Mochten zij uiteindelijk de challenge succesvol afronden dan krijgen zij een vooraf vastgestelde hoeveelheid SBLX tokens uitgekeerd. Je kunt dus in principe geld verdienen door gebruik te maken van het SocialBlox platform! Deze challenges worden mogelijk gemaakt door de technologie van smart contracts.

SocialBlox-app lancering!

SocialBlox begon eerder dit jaar met de beta-fase van het daadwerkelijke social-mediaplatform. Hier werden alle functionaliteiten door een beperkte groep gebruikers uitvoerig getest. Ondertussen kan er gesteld worden dat dit alles naar behoren werkt en grote obstakels zijn tijdens maanden testen niet opgedoken. Dat betekent dat SocialBlox klaar is om een nieuwe stap te maken. Die stap is de app toegankelijk maken voor iedereen!

SocialBlox is vanaf vanochtend beschikbaar op de Google Playstore en de Appstore van Apple. Dat betekent dat iedereen zich nu kan aanmelden bij SocialBlox en kan participeren aan de revolutie die SocialBlox hoopt te ontketenen.

Daarnaast is het team van SocialBlox zelfs bezig om een crypto-licentie in Dubai te bemachtigen. Hiermee opent uiteraard de markt in het Midden-Oosten, maar als extra kers op de taart stelt dit SocialBlox ook in staat om een eigen crypto-exchange van de grond te krijgen. 

SocialBlox is op het moment al regelmatig op de televisie te zien als shirtsponsor van FC Emmen in de Eredivisie. Hier komt echter nog een schepje bovenop. SocialBlox heeft namelijk ook de sprong naar de pokerwereld gemaakt. Tijdens de World Series of Poker en Master Classics of Poker zal er door spelers gespeeld worden in een speciaal door SocialBlox ontworpen outfit. 

Kortom, er staat dus een heleboel te gebeuren voor SocialBlox in de nabije toekomst!

SBLX kopen

Wil jij als early adopter nu meedoen met de social-media revolutie van SocialBlox, dan kun je alvast investeren in SBLX. Deze tokens zijn op verschillende plekken te koop. Zo kun je bij de Nederlandse exchange Knaken.nl terecht, maar ook op Uniswap is het mogelijk om SBLX tokens aan te schaffen tegen een nog altijd enorm aantrekkelijke prijs.

Meer informatie over SocialBlox is te vinden op de volledig vernieuwde website.

Word ook onderdeel van de SocialBlox community door een kijkje te nemen in het Telegram kanaal van SocialBlox.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Aantal smart contracts op Ethereum stijgt enorm na merge


Een tijdje terug werd op het Ethereum (ETH) netwerk de langverwachte merge gelanceerd. Dit was een gigantische update die achter de schermen een heleboel heeft veranderd aan het netwerk. Er ontstonden ook wat zorgen na de succesvolle lancering van de update, maar klaarblijkelijk hebben ontwikkelaars op het moment nog erg veel vertrouwen in de toekomst van Ethereum. Het aantal smart contracts staat namelijk op het hoogste punt in zeker 16 maanden tijd.

Ethereum smart contracts

Bovenop het Ethereum netwerk wordt een gigantische hoeveelheid andere projecten gebouwd. Veel van deze projecten zijn decentralized finance (DeFi) protocollen. Dergelijke projecten maken veelvuldig gebruik van smart contracts. Wat blijkt nu? De hoeveelheid van deze contracten is sinds de merge hard gestegen, dat blijkt uit data van CryptoQuant

Aantal nieuwe smart contracts op Ethereum – Bron: CryptoQuant

Een analist bij CryptoQuant, Easy OnChain, stelt dat er duidelijk te zien is dat het aantal smart contracts op Ethereum tijdens de bearmarkt hard is gedaald. Dit heeft volgens hem alles te maken met het feit dat ontwikkelaars simpelweg niet stonden te springen om dApps uit te brengen als de markt diep onder water staat.

Toch is overduidelijk te zien dat vlak na de merge het aantal smart contracts plotseling weer steeg. Volgens de analist getuigt dit van een hernieuwd optimisme bij ontwikkelaars en het geloof in de toekomst van het Ethereum netwerk.

“Dit zou erop kunnen wijzen dat ontwikkelaars hun verwachtingen over de toekomst van de markt en de activiteit op het netwerk hebben verbeterd. […] Als deze nieuwe contracten worden ontwikkeld voor nieuwe toepassingen, kunnen we in de nabije toekomst veel lanceringen zien die de activiteit op het netwerk kunnen stimuleren.”

Zorgen over Ethereum

Dit terwijl de merge ook wat mogelijke problemen met zich meebracht. Zo was in het ethereum nieuws te lezen dat als gevolg van de merge het Ethereum netwerk mogelijk een stuk gecentraliseerder was geworden. Slechts een paar grote partijen hebben naar verluidt namelijk een behoorlijk vinger in de pap bij het netwerk.

Desalniettemin laat het stijgende aantal smart contracts duidelijk zien dat ontwikkelaars nog altijd veel vertrouwen hebben in het netwerk.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Aantal mensen met minstens 1 bitcoin stijgt als een raket in 2022


De bitcoin (BTC) blockchain maakte het in de financiële wereld voor het eerst mogelijk om alle transactie-data van een asset tot in de puntjes te analyseren. Je pakt hiermee uiteraard niet de transacties op de beurzen mee, maar alle activiteit op de blockchain is fantastisch in kaart te brengen. Wat opvalt is dat het aantal mensen met 1 tot 10 bitcoin in 2022 explosief is toegenomen.

Steeds meer mensen met 1 bitcoin

Veel beginnende bitcoiners stellen zichzelf ten doel om zo snel mogelijk 1 bitcoin te bezitten. In 2022 zijn er veel mensen in geslaagd om dat doel te bereiken, want het aantal bitcoin dat in handen is van mensen met 1 tot 10 bitcoin is vanaf het begin van 2022 toegenomen van 1,7 miljoen tot ongeveer 1,9 miljoen bitcoin. Er zijn de afgelopen 10 tot 11 maanden dus ruim 200.000 bitcoin bijgekocht door dit cohort van bitcoiners.

Deze statistiek neemt overigens niet de mensen mee die meer dan 10 bitcoin hebben, wat er ook heel veel zijn. Het is belangrijk om te bedenken dat dit niet hoeft te betekenen dat er 200.000 mensen bijgekomen zijn die nu 1 bitcoin bezitten. Het is immers mogelijk om als individu meerdere wallets aan te maken. Verder zijn mensen die bij een beurs 1 bitcoin bezitten niet in deze statistieken opgenomen.

Shrimps kopen ook flink in

Ook de zogenaamde shrimps kopen momenteel flink in en ‘profiteren’ daarmee van de steeds lagere koersen. We kwalificeren een entiteit als ‘shrimp’ als een wallet tussen de 0,1 en 1,0 bitcoin bezit. Het aantal bitcoin in handen van shrimps is sinds 1 januari 2022 toegenomen van ongeveer 772.000 naar 911.000 bitcoin.

Dit betekent dat de shrimps bijna net zo hard ingekocht hebben als bitcoiners met 1 tot 10 bitcoin. Die hebben over dezelfde periode ongeveer 200.000 bitcoin gekocht, terwijl dit cohort van bitcoiners er 140.000 heeft ingekocht. Twee indrukwekkende cijfers, die laten zien dat het vertrouwen van investeerders in bitcoin op dit moment nog altijd aanwezig is.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Bitcoin correlatie met goud stijgt en koppelt los van aandelen


De koers van bitcoin (BTC) wekt de afgelopen maand de suggestie dat de correlatie tussen bitcoin en de traditionele aandelenmarkten begint af te zwakken. In de huidige macro-economische situatie, gekenmerkt door hoge inflatie, begint bitcoin weer sterker met de koers van goud te correleren. Dat blijkt uit recente data van analysbedrijf Kaiko:

Bitcoin correlatie met goud stijgt en koppelt los van aandelen

Bitcoin, het digitale goud?

De globale economie staat op losse poten. De S&P 500 index daalde de afgelopen maand met bijna 7%. De Nasdaq daalde nog dieper met bijna 9%. Bitcoin daarentegen daalde met slechts 3.11%. Goud lijkt nog altijd de geprefereerde keuze te zijn voor investeerders als inflatie hedge. De koers van goud daalde met 1.27%.

Het idee achter de creatie van bitcoin was het ontwikkelen van een inflatie hedge met de schaarste van goud, het gemak van email, en de privacy van cash. Dit jaar correleerde bitcoin echter veel sterker met risicovolle assets waardoor zijn status als veilige haven in twijfel werd getrokken. Na begint bitcoin, het vlaggenschip van cryptocurrencies, zich wellicht toch meer te gaan profileren als die ideale inflatie hedge. De onderliggende belofte van bitcoin was altijd al een digitale versie van goud te zijn, maar tot nu werd die belofte nog nooit verwezenlijkt. 

De huidige prijs actie van bitcoin en zijn groeiende correlatie met goud is in lijn met een opmerking in maart van de CEO van Bitstamp, Bobby Zagotta. Hij meende toen dat het niet lang zou duren voordat bitcoin vergelijkbaar met goud zou handelen. Volgens Zagotta zou het slechts een kwestie van tijd zijn voordat dit gebeurt en ruim een half jaar later lijkt die voorspelling realiteit te worden.

Groeiende bitcoin adoptie

Ondanks de vrije val va cryptocurrencies dit jaar en onzekerheid op globale markten, groeit de interesse in bitcoin. Regeringen kunnen niet meer om crypto heen, en beginnen te focussen op het reguleren en adopteren van crypto. Zo werd Binance eerder dit jaar officieel geregistreerd in Frankrijk om cryptodiensten te verlenen. Ook starten banken wereldwijd massaal met het lanceren van crypto diensten. Recent maakte ook Alphabet, het moederbedrijf van Google bekend dat het bitcoin accepteert voor zijn cloud diensten.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Bitcoin whale maakt na 5 jaar slapen 500 BTC wakker


De transparante aard van de bitcoin (BTC) blockchain maakt het mogelijk om allerlei interessante informatie over de markt te verzamelen. Nu leert on-chain data ons dat een bitcoin whale 500 BTC in beweging bracht die 5 tot 7 jaar op hetzelfde adres stonden.

Oude munten in beweging

Normaal gesproken is het geen goed teken als oude munten in beweging komen. Het kan zijn dat de eigenaar van de bitcoin in kwestie deze munten in andere wallets wil plaatsen, maar de kans is groter dat het gaat om een verkoop. Zeker als de munten richting een beursplatform gaan is de kans klein dat het om een wallet-reorganisatie gaat.

In dit geval is het niet duidelijk wat de whale in kwestie precies met de bitcoin van plan is. Wel is het duidelijk dat het gaat om bitcoin met een leeftijd van tussen de 5 en 7 jaar. Het gaat dus om een whale die de afgelopen jaren veel geduld had met bitcoin en nu wellicht denkt aan een verkoop.

Bitcoin Spent Output Age Bands

De beweging viel analist JA_Maartun op, omdat de groep met bitcoin die al 5 tot 7 jaar op dezelfde plek staan ineens een ongewoon hoge activiteit vertoonde. Waar er normaal gesproken hele kleine hoeveelheden bitcoin uit deze groepen in beweging komen, ging het nu ineens om ruim 500 bitcoin.

Niet enorm groot

Hoewel het met een transactie van 500 bitcoin gaat om een totale waarde van iets minder dan 10 miljoen dollar, is dit in het grote plaatje geen opvallende transactie. Niet lang geleden kwamen er plotseling meer dan 5.000 bitcoin in beweging die al 7 tot 10 jaar op hetzelfde adres stonden.

Bitcoin Exchange Inflow

In dit geval lijkt het er overigens niet op dat de transactie richting de beurzen ging. De instromen bij de grote beurzen vertoonde op het moment van de transactie geen enorme piek, wat betekent dat het mogelijk om een OTC-deal ging of een reorganisatie van wallets.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

2,7 miljoen nieuwe Ethereum wallets sinds Merge, prijs blijft achter


Het Ethereum (ETH) netwerk staat nog altijd sterk in zijn schoenen. Op fundamenteel vlak is er een hoop gebeurd, met natuurlijk de Merge naar het Proof-of-Stake (PoS) protocol als kers op de taart. Het netwerk ziet daarnaast ook een behoorlijke groei in nieuwe wallets!

Bijna 3 miljoen nieuwe ETH wallets sinds Merge

Alhoewel het op dit misschien voelt alsof we geen kant op gaan in crypto, zijn er alsnog signalen te zien dat we toch echt aan het groeien zijn. Het Ethereum-netwerk groeit eigenlijk al sinds zijn lancering constant en de Merge heeft daar niets aan veranderd.

Op de dag van de Merge waren er 205.410.380 unieke wallet adressen in het netwerk te vinden. Op het moment van schrijven, bijna een maand later, staat de teller op 208.159.550. Kortom, in die periode zijn er 2,7 miljoen nieuwe wallets bij gekomen.

Daarmee zijn er de afgelopen maand dagelijks gemiddeld ruim 90.000 nieuwe wallets bij gekomen op het Ethereum-netwerk. Het netwerk laat hiermee zien nog steeds in staat te zijn een behoorlijke groei vast te houden. Wel is te zien dat de groei iets is afgenomen ten opzichte van vorig jaar, maar om een significante afname gaat het niet.

Aantal nieuwe unieke wallet adressen op Ethereum – Bron: Etherscan

Dit kan erop duiden dat meer mensen zich bij het netwerk voegen. 1 unieke wallet staat echter niet gelijk aan 1 nieuw persoon. Mensen en bedrijven kunnen natuurlijk meerdere wallets aanmaken.

Ethereum koers blijft achter

Die groei is helaas niet terug te zien in de ETH prijs. Die staat sinds de Merge namelijk ruim 20% in de min zoals je vast en zeker al in het ethereum nieuws hebt gelezen. Hierbij moet natuurlijk wel gezegd worden dat de algehele crypto-markt er niet best voor staat. Vrijwel alle koersen staan in dezelfde periode flink in het rood.

Maar het buy the rumour, sell the news effect kan hier zeker een impact hebben gehad. Investeerders verwachtten misschien grote verbeteringen meteen na de Merge, echter bleek er in werkelijkheid niet heel veel te veranderen voor de gemiddelde gebruiker. In de toekomst staan wel updates gepland die de snelheid en schaalbaarheid van Ethereum moeten verbeteren.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Crypto NFT games groeiden met 8% in Q3, ondanks dalende koersen


In tijden als nu wordt vaak duidelijk welke crypto-applicaties nu echt waarde bieden aan gebruikers. Een zo’n sector binnen crypto is gaming. Uit een recent rapport van DappRadar blijkt dat alhoewel de investeringen in deze sector vorig kwartaal zijn gedaald, het aantal nieuwe spelers blijft toenemen.

Crypto games blijven populair

Volgens de onderzoekers haalden crypto-gaming projecten in september $156 miljoen aan investeringen op. Het totaal voor het derde kwartaal van 2022 komt daarmee op $1,3 miljard uit. Dat is maar liefst 48% minder dan het tweede kwartaal.

Toch is DappRadar positief: “Ook al kende dit kwartaal het laagste investeringsniveau, het toonde aan dat de sector nooit stopt met groeien en dat nieuwe grote spelers de markt betreden.” Geschat wordt dat dit jaar ongeveer $9,2 miljard in de crypto gaming-sector zal worden geïnvesteerd.

Ondanks dat de investeringen afnemen is er op fundamenteel vlak alsnog goed nieuws te melden. Het aantal spelers neemt namelijk nog steeds toe.

Crypto gamers groeien in aantallen

In september zag de blockchain gaming-industrie een toename van het aantal unieke actieve wallets (UAW) van 8%. Volgens het onderzoek zijn er daarmee nu 912.000 UAW’s, wat goed is voor 48% van alle blockchain-activiteiten. Gaming is dan ook een van de meest dominante sectoren binnen crypto. Dat blijkt onder andere uit de onderstaande grafiek:

UAW’s in DeFi en Gaming – Bron: DappRadar

De meest gespeelde blockchain-games zijn op dit moment Alien Worlds. Het spel zag in het derde kwartaal gemiddeld 190.770 dagelijks actieve spelers, wat een toename is van 14% ten opzichte van het kwartaal ervoor. Splinterlands eindigt op plek twee met 159.522 dagelijks actieve spelers. Dat is een afname van 47%.

In recent crypto nieuws was te lezen dat crypto games ook voor bedrijven en clubs zelf steeds populairder worden. De voetbalclub AC Milan lanceerde zelfs een eigen NFT game. De Epic Game Store van de maker van het bekende spel Fortnite voegde in september daarnaast het eerste NFT spel toe.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

FTX exchange ‘burnt’ net als LUNA classic veel crypto


Het burnen van crypto is een manier om holders van een specifieke valuta tegemoet te komen. De grote crypto exchange FTX doet dit ook met de native token van zijn ecosysteem; FTX token (FTT). Elke week worden miljoenen euro’s aan FTT-tokens vernietigd, zo ook deze week zoals te lezen in de officiële Nederlandse FTX Telegram groep.

129.745 FTT naar de eeuwige jachtvelden na FTX burn

FTX is een populaire exchange waar handelaren en investeerders alles vinden wat ze nodig hebben om met crypto aan de slag te kunnen. Nog geen account? Lees hier meer over de FTX exchange of maak via deze link direct een account aan en krijg 5% korting op al je handelskosten.

Tegenwoordig hebben de meeste crypto exchanges een eigen cryptocurrency. Het doel van deze cryptocurrencies is vaak om handelskosten te betalen en om mee te beslissen over de koers van het platform. FTT is zo’n cryptocurrency. Holders van de crypto delen in principe mee in de opbrengsten van FTX.

De exchange koopt namelijk met 33% van de handelskosten die binnenstromen op het FTX Markets platform FTT terug van de markt. Daarnaast doet FTX hetzelfde met 10% dat naar zijn Socialized Gains fonds stroomt en 5% van alle transactiekosten die het verdient op het hele FTX platform.

Vervolgens worden deze FTT tokens vernietigd en dus verdwijnen ze uit de roulatie. Dat is in principe een positieve ontwikkeling voor de overgebleven tokens omdat het aanbod afneemt. Deze week verdween 129.745 FTT uit het aanbod, wat neerkomt op zo’n $3,2 miljoen.

Een overzicht van FTX’ burns

Zoals gezegd doet FTX dit wekelijks. De afgelopen weken werden tientallen miljoenen FTT vernietigd. In totaal gaat het op het moment van schrijven om 20,6 miljoen FTT waarmee er nu nog 188 miljoen FTT in omloop zijn.

FTT burns die FTX de afgelopen weken heeft uitgevoerd. – Bron: FTX.

Naast de burns die de exchange regelmatig uitvoert, genieten FTT holders van meer voordelen. Al deze voordelen zijn hier te vinden.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Bitcoin hashrate bereikt nieuw hoogtepunt, miners zijn bullish


De bitcoin (BTC) hashrate heeft een nieuw hoogtepunt van 242 exahash per seconde bereikt deze week. Dat is opvallend, gezien de hashrate in juli nog terug was gevallen naar 193 exahash per seconde en de bitcoin koers er op dit moment niet veel beter voorstaat.

Nieuw record voor de hashrate

Als we de cijfers van Glassnode mogen geloven, dan is de hashrate van het Bitcoin netwerk de afgelopen zeven dagen uitgekomen op een gemiddelde van 242 exahash per seconde, een absoluut record. Dat kan goed nieuws zijn voor investeerders, want over het algemeen vertonen de koers en de hashrate een hoge correlatie.

Bron: Glassnode

Een hoge correlatie betekent dat ze vaak in tandem bewegen. Gaat de hashrate omhoog? Dan volgt de koers vaak en andersom geldt hetzelfde. In de bovenstaande grafiek is te zien hoe agressief de hashrate de afgelopen jaren is toegenomen.

In die stijging zien we ook duidelijk terug hoe de mining-industrie zich heeft ontwikkeld van een zolderkamerbezigheid tot het miljardenbal dat het vandaag de dag is. Tegenwoordig hoort een bitcoin miner er bijna niet meer bij als deze niet beursgenoteerd is. Dat hadden we tien jaar geleden toch nooit durven dromen.

Start van een opwaartse trend?

Het herstellen van de hashrate sinds juli van dit jaar is een goed teken. Er bestaat immers een positieve relatie tussen de bitcoin koers en de hashrate. De Bitcoin Hash Ribbons indicator van Glassnode hint op dit moment ook naar een herstel voor bitcoin.

Bron: Glassnode

Vaak is het een gunstig teken voor de koers als het 30-daagse gemiddelde van de hashrate het 60-daagse gemiddelde naar boven doorkruist. Precies dat hebben we nu gezien, waardoor het goed mogelijk is dat we een opwaartse trend tegemoet gaan.

Uiteindelijk moet dit uiteraard nog maar blijken. Resultaten uit het verleden bieden immers geen garanties voor de toekomst en op dit moment lijken de macro-economische omstandigheden zwaarder te wegen dan on-chain analyse. Dat neemt niet weg dat dit een positieve ontwikkeling is voor bitcoin.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Werk voor Crypto Insiders; Schrijf en leer over crypto


Crypto Insiders zoekt schrijvers! De cryptomarkt is een enorm snelle industrie waarin de ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen. Wij schotelen je dagelijks het interessantste crypto nieuws voor en groeien samen met de markt hard. Daarom zijn wij op zoek naar extra handjes die samen met onze fanatieke redactie het laatste nieuws helpen verslaan.

Student, net afgestudeerd, een ervaren kracht of simpelweg gepassioneerd over crypto; we zoeken jou. Je werkt waar en wanneer jij wilt. Er is tenslotte altijd iets te vertellen wat onze lezers niet mogen missen.

Schrijf en leer over crypto

Om je een beter idee te geven waar wij naar op zoek zijn, zullen we eerst kort uitleggen wat schrijvers precies doen binnen onze redactie. Als schrijver ben je verantwoordelijk voor het zo duidelijk mogelijk omschrijven van het laatste en grootste crypto nieuws. Jij helpt onze lezers begrijpen wat er gaande is binnen de wondere wereld van crypto; the good, the bad & the ugly. Ons nieuws is tenslotte niet gekleurd en we leggen het nieuws vast zodra het gebeurt.

Het interessante hieraan is dat je elke dag nieuwe dingen leert; over crypto, het verslaan van nieuws in het algemeen en andere belangrijke aspecten zoals SEO. Samen met onze fanatieke redactie houden we elkaar scherp en delen we de laatste crypto nieuwtjes. Jij weet als schrijver van Crypto Insiders als eerst wat er speelt in crypto-land.

Wij zoeken jou

Ben jij degene die anderen altijd verbetert wanneer je een spelfout ziet? En ben je bekend met Bitcoin (BTC), crypto in het algemeen en alles daaromtrent? Dan zoekt Crypto Insiders jou!

 • Je beheerst de (geschreven) Nederlandse en Engelse taal
 • Je bent geïnteresseerd in crypto, investeren en economie
 • Je schrijft snel, maar niet té snel

Wat wij kunnen bieden

 • Competitieve vergoedingen
 • Je werkt waar & wanneer jij wilt
 • Een podium op het populairste crypto-nieuwsplatform van Nederland
 • Een unieke kans om je bij de kern van crypto-revolutie te voegen
 • Interessante groeimogelijkheden

Vul het onderstaande formulier in en kom in contact met ons team en wie weet staan jouw naam en artikelen binnenkort op de voorpagina van Nederlands grootste crypto-nieuwswebsite.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Crypto recap 06-12: Dogecoin stijgt na Twitter-gerucht, XRP nieuws en meer

  Goedemorgen! Als je regelmatig Crypto Insiders in de gaten houdt dan weet je dat het crypto nieuws nooit stilstaat. De ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op en dus kan je soms het overzicht missen. Daarom zetten wij iedere ochtend het belangrijkste nieuws voor je op een rij. In deze editie vind je interessant ripple

 • Veroorzaakt de Amerikaanse schuldenberg een nieuwe bullrun voor bitcoin?

  Je hebt ongetwijfeld weleens gehoord over de gigantische Amerikaanse overheidsschuld. Inmiddels is de schuldenberg gegroeid tot het duizelingwekkende bedrag van 31,3 biljoen dollar. In theorie kan Amerika natuurlijk onbeperkt dollars printen, waardoor je zou denken dat dit geen probleem is. De realiteit is echter anders. In dit artikel leg ik haarfijn uit hoe de schuldenberg

 • Bitcoin lijkt beter bestand tegen een recessie dan Meta

  Er wordt vaak gerefereerd naar Bitcoin (BTC) als een hedge tegen inflatie, maar 2022 heeft de tegenstanders van deze uitspraak een dienst weten te bewijzen. De koers van bitcoin is momenteel namelijk ongeveer 75% verwijderd van zijn all-time high in november 2021. Verreweg de meeste altcoins zijn zelfs nog verder in elkaar gezakt dit jaar

 • Timo’s take: Dit kan je tijdens de strenge cryptowinter blijven doen

  Als crypto-enthousiasteling zijn het moeilijke tijden; de koersen staan in het rood en bedrijven op instorten. Dit vormt natuurlijk weer nieuwe munitie voor allerlei media die schrijven dat crypto zoals bitcoin (BTC) “zeepbellen” zijn. Zelfs de Europese Centrale Bank (ECB) stelt dat BTC op weg is naar irrelevantie. Maar het feit is dat crypto er

 • VeChain klaar voor stijging voordat crypto koers naar dieptepunt zakt

  Crypto Insiders leden ontvangen in onze Discord omgeving dagelijks nieuwe technische analyses voor cryptocurrencies. In dit artikel delen we een recente analyse van VeChain (VET) uit onze Premium groep. Ben je nog geen lid of mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, probeer dan een Premium-lidmaatschap 30 dagen volledig gratis. Laatste

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: