Home » Nieuws
Categoriearchief: Nieuws
Bitcoin op Chinese televisie: ‘Dit kan een bullrun veroorzaken’
Crypto adoptie en China zijn twee dingen die niet al te best samengaan. China moet het liefst helemaal niets van crypto zoals bitcoin (BTC) hebben. Toch was er op woensdag een opvallende uitzending op de Chinese staatstelevisie CCTV. Daar werd namelijk een item uitgezonden over crypto, iets wat volgens de CEO van ’s werelds grootste crypto exchange Binance een enorm positief effect kan hebben op crypto in het algemeen.
Crypto op Chinese TV
In een tweet stelt Changpeng Zhao, de CEO van Binance, dat het op de Chinese televisie 98 seconden lang over crypto ging. Om precies te zijn ging het over de nieuwe regulatie omtrent digitale valuta die Hongkong heeft ingevoerd.
Daar kunnen onder andere crypto exchanges zich binnenkort registreren. Daarmee kunnen deze platforms volledig gereguleerd aan de slag. Het is een opvallende ontwikkeling aangezien China steeds meer invloed krijgt in Hongkong, maar zelf crypto nagenoeg verbiedt.
Onderdeel van de regulatie is overigens dat handelaren niet mogen worden gemotiveerd met stablecoins. Daarnaast mogen ook gratis crypto cadeautjes niet, waarmee waarschijnlijk wordt gedoeld op airdrops.
Desalniettemin ziet CZ het over het algemeen als een positief signaal. Volgens hem is het een “big deal” dat crypto op de Chinese televisie voorbijkomt. Hij schrijft dan ook:
“CCTV (China Central Television) heeft zojuist crypto uitgezonden. Dat is een big deal. De Chinees sprekende gemeenschappen borrelen enorm. Historisch gezien leidden dergelijke berichtgeving tot bullruns. Ik zeg niet dat dit de toekomst voorspelt. Geen financieel advies.”
CCTV (China Central Television) just broadcasted crypto. It's a big deal. The Chinese speaking communities are buzzing. Historically, coverages like these led to bull runs.
Not saying past predicts the future. And not financial advice.https://t.co/2wcArnPI93
— CZ
Binance (@cz_binance) May 24, 2023
Anti-bitcoin China toch aan de crypto via Hongkong?
China is, zoals gezegd, een vijandig land als het om crypto gaat. Naast dat het bitcoin mining volledig heeft verboden, zijn ook crypto exchanges nagenoeg illegaal. Opvallend genoeg was in april in het crypto nieuws te lezen dat alsnog veel Chinese staatsbedrijven blootstelling hebben aan crypto, maar dan via Hongkong.
Zodoende lijkt Hongkong dus een zekere maas in de wet te zijn voor Chinese bedrijven om alsnog deel te nemen aan de crypto-industrie. Met de nieuwe wet- en regelgeving in Hongkong lijkt dit alleen nog maar verder te zullen versnellen.
Dit nieuws is afkomstig van:
Crypto-insiders.nl
Bitcoin koers daalt hard na onzeker economisch nieuws
De bitcoin koers is afgelopen nacht even onder de $26.000 gedoken. De daling komt nadat gisteren het sentiment negatiever werd na onder andere de publicatie van de Federal Open Market Committee (FOMC) minutes. Op het moment van schrijven handelt bitcoin op een prijs van $26.208 op crypto exchange Coinbase. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo is BTC 24.473 euro waard.
Inflatie-onzekerheid drukt bitcoin naar beneden
Sinds dinsdag daalt de BTC koers geleidelijk. Gisteren was er echter een versnelling naar beneden te zien nadat de koers aanvankelijk nog een kleine sprong wist te maken. Gisteravond, nadat bitcoin een lokale piek van $26.489 bereikte, daalde de koers uiteindelijk met 2,3%.

Een van de oorzaken voor het negatieve sentiment kan in het Verenigd Koninkrijk liggen. Daar werd gisterochtend al de toon gezet met tegenvallende inflatiecijfers. Zo werd een jaarlijkse kern-inflatie van 6,2% verwacht. Dat cijfer viel uiteindelijk met een inflatiepercentage van 6,8% hoger uit. Ook de inflatie maand-op-maand viel hoger uit dan verwacht.
FOMC toont wisselend beeld
Verder werden later op de avond de FOMC meeting minutes gepubliceerd. Alhoewel hier en daar de hoop bestaat dat de Amerikaanse centrale bank de rente niet verder zal verhogen, blijkt uit de meeting minutes dat de meningen nog altijd verdeeld zijn. Zo zou de weg terug naar een inflatiepercentage van 2% onacceptabel traag kunnen blijven verlopen waardoor verdere verhogingen mogelijk nodig zijn.
Al met al dipte bitcoin vannacht tot een prijs van $25.864. Een flinke stuiter bracht BTC vervolgens in een snelle beweging naar het huidige niveau van rond de $26.200. Hiermee handelt de koers nog altijd vlakbij de 200-weken moving average (MA), een belangrijk steunniveau.
In het bitcoin nieuws was gisteren te lezen dat het langdurig vasthouden van BTC nog nooit zo populair is geweest als nu. Dit ondanks de saaie koersontwikkelingen van de afgelopen weken. Uit onderzoek blijkt dat 68% van alle bitcoins al minstens een jaar wordt vastgehouden. Lees hier meer over dit nieuws.
Dit nieuws is afkomstig van:
Crypto-insiders.nl
Aantal gestakede Ethereum bereikt record van 22,5 miljoen
De recente Shapella update voor Ethereum (ETH) maakte het mogelijk voor stakers om hun vastgezette ETH weer op te nemen. Er was even vrees dat dit zou leiden tot een grote opname en verkoop van ETH tokens. Uiteindelijk bleek het tegengestelde waar: gebruikers zijn juist meer ETH aan het staken. Sinds de hard fork is het aantal gestakte ether al met 4,4 miljoen gestegen, blijkt uit data van Glassnode.
Ethereum staking is populair
De introductie van Proof-of-Stake (PoS) lijkt op vele fronten een succes voor het netwerk. Het verbetert de efficiëntie en schaalbaarheid en zorgt voor wijdverbreide betrokkenheid vanuit de crypto community. Dit is goed te zien in het totale aantal ETH dat wordt gestaked.
Sinds de Shapella upgrade is dit aantal boven de 22,5 miljoen gestegen en vertegenwoordigt een waarde van meer dan $41 miljard. Het aantal lijkt te zijn gestegen doordat de upgrade het eindelijk mogelijk maakte flexibel te staken. Gebruikers die ETH vanaf de lancering van de Beacon Chain in december 2020 vastzetten, hebben jaren moeten wachten om toegang te krijgen tot hun tokens.
Passief ETH inkomen
Staking op Ethereum heeft zijn aantrekkingskracht omdat het met een jaarlijkse opbrengst van 4% tot 5% een stabiele manier van passief inkomen biedt. Hoewel decentralized finance (DeFi) toepassingen ook goede bijverdiensten kunnen leveren, zitten er ook risico’s aan verbonden. Samen met de deflationaire eigenschappen van ether, maakt het staken des te interessanter om eenvoudig aan meer ETH tokens te komen.
De populariteit omtrent staking heeft ervoor gezorgd dat de wachttijden om validator te worden aanzienlijk zijn toegenomen. Gebruikers moeten meer dan een maand wachten volgens data van Wenmerge. De validators controleren de transacties en moeten daar een minimum aantal van 32 ETH voor op het spel zetten.
Gevolgen ethereum koers?
Het positieve sentiment omtrent de grootste altcoin lijkt zich nog niet direct te vertalen in de prijs. De ether koers dipte tijdens de crypto winter kort onder $1.000 en kon in april kort $2.100 aantikken. De afgelopen tijd ligt de koers echter vast vlak boven de $1.800, maar de gehele markt loopt enigszins vast. Toch zit de analisten van Crypto Insiders een sterke stijging van de koers in het verschiet.
Dit nieuws is afkomstig van:
Crypto-insiders.nl
Crypto hacks nemen flink af in 2023, maar is het tijdelijk?
Het vierde kwartaal van 2022 was nog een recordperiode voor het aantal hacks dat uitgevoerd werd in de crypto industrie. Het eerste kwartaal van 2023 toont echter een heel ander beeld, meldt analysebedrijf TRM Labs. Het bedrag dat in de afgelopen periode werd gestolen via crypto hacks ligt lager dan elk kwartaal van 2022. Toch is dit wellicht slechts een tijdelijke ontwikkeling, zegt TRM Labs, en moeten gebruikers alert blijven.
Crypto hacks nemen af
2022 was helaas een goed jaar voor crypto hackers. Er werd vorig jaar maar liefst 3,8 miljard dollar buitgemaakt. Vooral in de decentralized finance (DeFi) sector was de schade groot. Veel van deze aanvallen worden gelinkt aan Noord-Koreaanse partijen. Dit blijkt uit een rapport van Chainalysis eerder dit jaar.
Dit jaar ziet er tot dusver heel anders uit. Het afgelopen kwartaal was het gestolen crypto kapitaal lager dan in elk kwartaal van 2022. De gemiddelde grootte van de hacks kreeg een tik in het eerste kwartaal. Het bedrag nam af naar 10,5 miljoen dollar van de 30 miljoen dollar in het eerste kwartaal van 2022, ook al lag het aantal hacks ongeveer gelijk.
Bron: TRM LabsVolgens de experts is dit geen reden om de slingers op te hangen. TRM Labs kan geen duidelijke reden aanwijzen waarom het totale gestolen bedrag dit jaar zo hard afnam. Het bedrijf raadt daarom aan dat gebruikers zeer alert blijven. De huidige dip is mogelijk “tijdelijk in plaats van een lange termijn trend.” Enkele grootschalige aanvallen kunnen het tij gemakkelijk keren en de teller weer significant omhoog duwen.
Het viel ook ook blockchain analysefirma PeckShield eerder dit jaar al op dat veel minder buitgemaakt wordt via crypto hacks en exploits. Het bedrijf meldde dat de totale verliezen door degelijke partijen met 93% was gedaald van 121 miljoen in januari 2022 naar 8,8 miljoen in januari 2023. Vooralsnog blijft die trend dus dit jaar in stand, maar TRM Labs gelooft niet dat dit zo blijft.
Dit nieuws is afkomstig van:
Crypto-insiders.nl
Bitcoin daalt terwijl Nasdaq stijgt: is een crash aanstaande?
Normaal gesproken is er een erg hoge correlatie tussen bitcoin (BTC) en de Nasdaq, de Amerikaanse beurs voor technologieaandelen. Maar sinds kort lopen de twee niet meer gelijk. Doorgaans is dat een teken dat een flinke correctie onderweg is.
Bankencrisis oorzaak crypto hype?
Over het algemeen is de crypto-markt sterk gecorreleerd met aandelen. Het is immers allemaal op hetzelfde gebaseerd. Als er veel liquiditeit (‘beschikbaar geld’)
in de markt is, dan stijgen de prijzen van activa. Als er weinig liquiditeit is, dan dalen markten. Als er veel geld in de markt is, dan is er ruimte voor groei.
De afgelopen tijd gold het tweede. Investeerders waren meer dan bereid om hun geld in risicovolle investeringen te stoppen. Dat werd voor een deel veroorzaakt door de bankencrisis. Verschillende grote banken zijn al ten onder gegaan, waaronder Silicon Valley Bank (SVB), Signature Bank en vorige maand ook First Republic Bank.
Investeerders zagen crypto juist als een alternatief voor het bankensysteem, waardoor de coins hard in waarde groeiden. Ook memecoins liftten mee op de enorme hype. De nieuwe memetoken Pepe (PEPE) haalde in een maand tijd letterlijk uit het niets een marktwaarde van meer dan een miljard.
Bitcoin daalt, correlatie met aandelen breekt
Maar nu is bitcoin licht gedaald. Onder ‘licht’ verstaan we op het moment van schrijven ongeveer 10% gemeten vanaf de lokale top, waarmee het de consoliderende formatie nog niet heeft verbroken.
Toch heeft BTC de correlatie met de Nasdaq wél verbroken. Bitcoin is bij uitstek gecorreleerd aan technologieaandelen. Een verklaring daarvoor is dat het in theorie relatief risicovol en beide software vertegenwoordigt.




Vaak geldt dat als bitcoin een koersverandering inzet, de Nasdaq volgt. Bitcoin wordt gezien als risicovoller, daarom verkopen investeerders vermoedelijk hun coins eerst voordat ze hun aandelen verkopen. De Nasdaq bevindt zich momenteel nog rond zijn hoogtepunt van de afgelopen maanden. Beursanalist Mike McGlone verklaarde onlangs iets soortgelijks.
Dit nieuws is afkomstig van:
Crypto-insiders.nl
Bitcoin populairder dan dollar als VS ‘failliet’ gaan, blijkt uit enquête
De Verenigde Staten zitten in een lastige politieke situatie. Mocht het niet tot een akkoord komen over het schuldenplafond van het land dan kan dat grote gevolgen hebben voor de economie. Uit een recente enquête van Bloomberg onder investeerders blijkt dat in een dergelijke situatie, bitcoin (BTC) een populaire uitweg kan zijn voor investeerders!
Bitcoin populairder dan de dollar
Zodra een situatie ontstaat waarin de Amerikaanse overheid zijn schulden niet meer kan betalen dan kan dit een enorme mokerslag zijn voor de markt. Het veroorzaakt enorme onzekerheid onder investeerders, die op zo’n moment een kapitaalvlucht zullen willen maken. Maar waar vluchten ze dan heen?
Wat zou u kopen zodra de VS het schuldenplafond bereiken?




Bloomberg vroeg 637 zowel retail- als professionele investeerders naar hun plan. “Wat zou u kopen zodra de VS het schuldenplafond bereiken?” werd hen gevraagd. Niet geheel onverwacht kozen beide groepen investeerders vooral voor goud. 51,7% van de professionele investeerders en 45,7% van retail-investeerders kiezen voor het edelmetaal.
Op plek twee vinden we treasuries met 14% voor professionele- en 15,1% voor retail-investeerders. Plek drie wordt ingenomen door een opvallende activa; bitcoin! Retail staat iets meer open voor BTC, 11,3% om precies te zijn. Daarmee is de crypto populairder dan de dollar. 7,8% van de professionele investeerders zouden voor bitcoin kiezen, waarmee BTC even populair is als de dollar binnen deze groep.
Bitcoin als veilige haven
Uit de bovenstaande cijfers kan worden opgemaakt dat bitcoin steeds meer een rol als veilige haven vervult. BTC is als activa volledig onafhankelijk van welke overheid of centrale bank dan ook. De decentrale aard maakt het een aantrekkelijke vluchtroute in het geval de boel op knappen staat, zoals nu.
Onlangs was in het bitcoin nieuws te lezen dat ook millennials BTC steeds meer als veilige haven zien. Maar liefst twee derde van de ondervraagden zien de crypto als een reddingsboei.
Dit nieuws is afkomstig van:
Crypto-insiders.nl
Bitcoin bereikt enorme mijlpaal, ondanks onzekere koers
Bitcoin (BTC) heeft een belangrijke mijlpaal omtrent adoptie bereikt! Volgens data van Glassnode zijn er nu 1 miljoen wholecoiners, oftewel wallets met tenminste 1 BTC in bezit. Het is een mooi moment om stil te staan bij de enorme groei die het netwerk heeft doorgemaakt de afgelopen tijd.
Bitcoin: van 0 naar 1 miljoen
Het netwerk werd in 2009 gelanceerd en in de jaren erna kostte een hele bitcoin slechts een klein bedrag. Maar de afgelopen jaren is dat beeld compleet veranderd. Het hebben van een hele bitcoin is voor veel mensen een grote droom geworden, een droom die niet zomaar realiteit kan worden gezien de huidige bitcoin prijs.
Toch zijn er volgens blockchain data-analyseplatform Glassnode nu wereldwijd 1 miljoen wholecoiners. Doordat de blockchain transparant is en men alle data transacties met BTC kan inzien, kunnen we precies nagaan hoeveel wallets een bepaald saldo hebben, in dit geval dus 1 BTC.
Wat opvalt is dat het aantal wallets met 1 bitcoin flinke groeispurten doormaakte in tijden waarin de koers juist rood kleurde. Denk aan de periode 2020-2021 toen de bitcoin naar een dieptepunt zakte als gevolg van de paniek omtrent het coronavirus.
Maar de meest recente groeispurt kwam in 2022 van de grond. 2022 was natuurlijk het jaar waarin Terra (LUNA) instortte en ook crypto exchange FTX ten onder ging. In 2022 zakte bitcoin met 67% in waarde. Het aantal wallets met 1 bitcoin steeg echter juist flink. Het lijkt er dan ook op dat investeerders nog altijd graag tijdens een dip bitcoin kopen.
Investeerders halen BTC van exchange af
Onlangs was in het bitcoin nieuws te lezen dat investeerders ervoor kiezen hun BTC van exchanges te halen. De ratio van bitcoin op exchanges bevindt zich nu op het laagste punt sinds december 2017.
Zelfbewaring, oftewel het zelf bewaren van je bitcoins, wordt steeds populairder. Deze trend vloeit onder andere voort uit de instorting van FTX waardoor veel investeerders niet meer bij hun crypto konden.
Dit nieuws is afkomstig van:
Crypto-insiders.nl
Litecoin breekt records door torenhoge transactiekosten op Bitcoin
Het aantal transacties op de blockchain van Litecoin (LTC) is naar een all-time high geschoten als gevolg van de opleving van de hype rondom memecoins. Transacties op het netwerk van Bitcoin zijn daardoor in korte tijd behoorlijk duur geworden, waardoor mensen op zoek gaan naar alternatieven. Het lijkt erop dat Litecoin een alternatief is dat in die zoektocht vaak naar voren komt.
In de buurt van Bitcoin
Op 8 mei ging Litecoin met 525.000 transacties zelfs de magische grens van 500.000 transacties voorbij. Daarmee kwam het kleine broertje van Bitcoin behoorlijk in de buurt van zijn grote broer, dat op die dag een totaal van 575.000 transacties verwerkte, zo blijkt uit de data van BitInfoCharts.
Vergeleken met het begin van dit jaar is Litecoin met die 525.000 transacties ongeveer vijf keer zo populair als voorheen. Ook de piek van de bullrun van 2017-2018 valt in het niet bij de huidige populariteit van de blockchain.
In januari 2018 bereikte Litecoin een piek van ongeveer 250.000 transacties per dag. Dat getal is dankzij de hype rondom memecoins nu dus verdubbeld voor Litecoin.
Het kleine broertje
Litecoin haalt daarnaast ook Bitcoin in qua aantal nieuwe adressen. Het aantal nieuwe adressen dat gemaakt wordt op Bitcoin is aan het afnemen, maar schoot afgelopen week hard omhoog op het Litecoin netwerk.
New addresses being created on #Litecoin are now exceeding new #Bitcoin addresses. $LTC #MondayMotivation #crypto pic.twitter.com/NNJ4RfXeD6
— Litecoin Foundation ⚡️ (@LTCFoundation) May 8, 2023
Litecoin staat binnen de crypto-gemeenschap bekend als het kleine broertje van Bitcoin. Sommigen zien litecoin als het zilver van de cryptowereld en dan is bitcoin natuurlijk het goud. De afgelopen jaren vielen de prestaties van litecoin echter wat tegen ten opzichte van die van bitcoin.
Wat dat betreft is het nog maar de vraag of litecoin het in zich heeft om die reputatie op de lange termijn echt waar te maken. Op basis van de laatste paar dagen zou je in ieder geval zeggen dat litecoin wel degelijk een rol kan spelen binnen de industrie. Hoe groot die rol precies is, dat moet de komende jaren nog blijken.
Dit nieuws is afkomstig van:
Crypto-insiders.nl
Stake-rendement Ethereum naar recordhoogte dankzij memecoins
Het is op dit moment wel heel aantrekkelijk om Ethereum te staken op het Proof-of-Stake netwerk. Dankzij de drukte op de blockchain, vanwege de hype rondom bepaalde memecoins (denk aan PEPE), is het rendement opgeklommen tot 8,6 procent op jaarbasis. In totaal verdienden validators in de eerste week van mei 24.997 Ether (46 miljoen dollar), wat een stijging van 36 procent is ten opzichte van afgelopen week.
Wat is er aan de hand?
Door de nieuwe hype rondom memecoins zijn de transactiekosten op Ethereum door het dak gegaan de afgelopen dagen. Vorige week lag de gemiddelde transactie qua kosten boven de 100 gwei, wat het hoogste niveau is sinds mei 2022.
Dat resulteerde uiteindelijk in een prijs van ongeveer 30 dollar per swap voor eindgebruikers. Naarmate de transactiekosten stijgen profiteren de validators daar natuurlijk van door hogere inkomsten voor het verwerken van transacties. Daarnaast gaan er hierdoor ook meer ethers op de digitale brandstapel. Door EIP-1559, een update voor Ethereum, wordt een deel van de transactiekosten in het netwerk steevast op de digitale brandstapel gegooid en voorgoed vernietigd.
Dat zorgt er uiteindelijk ook voor dat de schaarste van ethereum toeneemt. Als de vraag op hetzelfde niveau blijft, is dat in feite ook een soort extra rendement voor stakers. Wat dat betreft is de overstap naar Proof-of-Stake tot dusverre een zeer positieve ontwikkeling voor Ethereum. Ook is te zien dat stakers in grote getalen weer naar het Ethereum netwerk trekken.
Op Twitter vroegen we onze volgers vandaag of zij ook al ETH, of andere cryptocurrencies, staken. Zie jij het wel zitten om jaarlijks een passief rendement te verdienen, of houd je je hier totaal niet mee bezig. Laat het ons weten!
Het rendement wat te behalen valt op @ethereum (#ETH) staking is torenhoog! Heb jij al eens gebruik gemaakt van een ETH staking pool?
— Crypto Insiders (@CryptoinsidersS) May 10, 2023
19 miljoen ethereum
Op het moment van schrijven zitten er 19 miljoen ethers in het staking-contract van de Proof-of-Stake blockchain. Die ethereum dragen gezamenlijk een waarde van ruim 34 miljard dollar en zijn verdeeld over een totaal van meer dan 560.000 validators. Dat laat maar zien hoe populair het staken van ethereum op dit moment is.
Wat dus niet gek is, gezien het meer dan behoorlijke rendement wat je daarover kunt vangen. Om dat echt interessant te maken moet de koers van ether natuurlijk nog wel wat stijgen. Zeker als je bedenkt dat de all-time high op bijna 5.000 dollar ligt, is de huidige koers van 1.842 dollar wat teleurstellend.
Aan de andere kant kun je beargumenteren dat er daardoor de potentie is op nog een stuk meer. De 8 procent die je momenteel pakt kan zomaar verdubbelen als de koers weer een sprong richting de all-time high maakt. Al is het natuurlijk nooit zeker dat er weer een bullrun aankomt.
Dit nieuws is afkomstig van:
Crypto-insiders.nl
Al 13 Afrikaanse landen gebruiken Ripple en XRP
Als we het African Blockchain Report 2022 mogen geloven, dan zijn er op dit moment al 13 Afrikaanse landen die gebruikmaken van de dienstverlening van Ripple en diens XRP token. In het rapport, dat eind april gepubliceerd is, wordt een volledige pagina gewijd aan de technologie van Ripple. Grappig genoeg is het rapport nu pas door de XRP gemeenschap opgepakt en ontdekt.
Kansrijke regio voor Ripple
Volgens het rapport is Afrika een kansrijke regio voor betaalbedrijven en wat dat betreft is het geen verrassing dat Ripple successen kan vieren op het continent. Hoewel Afrika de afgelopen jaren zeker stappen gezet heeft, is er volgens het rapport nog een gigantisch potentieel dat niet benut is.
Richting 2025 is de verwachting dat de markt voor digitale betalingen met 20 procent groeit naar een totale omzet van 40 miljard dollar. Het grote probleem in Afrika is dat veel mensen op het continent zonder bankrekening zitten en zelfs bedrijven runnen zonder bankrekening.
Dat maakt het natuurlijk extreem lastig om de financiën op orde te houden. Het is helemaal niet comfortabel om je geld fysiek te moeten bewaren. Op dit moment zijn minder dan 10 procent van alle betalingen in Afrika digitaal, wat maar aangeeft dat hier nog een hoop terrein te winnen is voor partijen als Ripple.
Een pitch voor XRP
Het rapport lijkt op sommige punten wel een pitch voor Ripple en zijn op XRP gebaseerde On-Demand Liquidity (ODL) oplossing. In het schrijfwerk vinden we ook deze landkaart van Afrika terug met in het paars de landen waar Ripple op dit moment al actief is. Wat opvalt is dat de dienstverlening van Ripple met name in West-Afrika enorm populair is.
“De betaaloplossing van Ripple – in de vorm van On-Demand Liquidity – maakt het voor organisaties mogelijk om wereldwijde betalingen te doen die onmiddellijk aankomen en voor een fractie van de kosten […] Door de digitale valuta XRP als brug-valuta te gebruiken, kunnen partijen aan de verzendende en ontvangende kant hun eigen valuta gebruiken.”
Aldus het rapport. Het rapport is geschreven door CV VC in samenwerking Standard Bank, een Zuid-Afrikaanse bank. CV VC is een venture capital investeerder met een focus op blockchain-technologie. Wat dat betreft is het niet vreemd dat Ripple zo prominent naar voren komt in het onderzoek van het bedrijf.
Dit nieuws is afkomstig van:
Crypto-insiders.nl
Crypto trader betaalt $120.000 aan transatiekosten om memecoin te kopen
Niet alleen Bitcoin (BTC) kampt momenteel met enorme transactiekosten, ook op Ethereum (ETH) zijn ze weer hard aan het stijgen. Een handelaar betaalde het gigantische bedrag van 64 ETH om voor 155.000 dollar aan fourcoin (FOUR) te kopen. Volgens een update van het populaire Whale Alert, een platform dat het gedrag van de grotere investeerders volgt, was de handelaar daarmee een bedrag van 119.121 dollar kwijt aan transactiekosten.
💸 A fee of 64 #ETH (119,121 USD) has just been paid for a single transaction!https://t.co/3w4UD0AZbw
— Whale Alert (@whale_alert) May 8, 2023
Wat is de reden voor de hoge kosten?
Het lijkt erop dat de handelaar er vrijwillig voor koos om zijn transactiekosten te verhogen om de transactie er zo snel mogelijk doorheen te krijgen. Volgens de pseudonieme Twittergebruiker FlurETH staat de handelaar momenteel op een winst van 133 ethereum (ongeveer 245.667 dollar) met zijn investering in de memecoin.
De gigantische transactiekosten die je momenteel moet betalen op Ethereum zijn een dubbelzijdig zwaard. Aan de ene kant is het negatief, omdat je meer moeten betalen voor transacties op Ethereum. Aan de andere kant is het positief, omdat er hierdoor meer ether richting de virtuele brandstapel gaat. Een deel van de transactieopbrengsten wordt vernietigd op Ethereum, wat ervoor zorgt dat er steeds minder ETH in omloop komt en dat is natuurlijk goed voor de koers.
Arbitrum One, an Ethereum layer 2 network, just did more daily fee revenue than Bitcoin.
Not to mention that Ethereum itself did more than 28x the fee revenue of Bitcoin in the same time period. pic.twitter.com/plLEzdynNB
— sassal.eth 🦇🔊 (@sassal0x) April 20, 2023
Staat dit massa-adoptie in de weg?
Toch is er veel kritiek op de hoge transactiekosten en wordt beweerd dat dit de massa-adoptie van het protocol in de weg kan staan. Voor buitenstaanders klinkt het niet erg aantrekkelijk dat zij momenteel 20 dollar moeten betalen voor een transactie op Ethereum of Bitcoin., alleen maar omdat er nu een hype rondom memetokens als PEPE is.
Dit nieuws is afkomstig van:
Crypto-insiders.nl
14 jaar geleden verscheen het eerste bericht over Bitcoin op Reddit
Op 8 mei 2009 publiceerde er voor het eerst een Reddit-gebruiker over bitcoin (BTC). Het ging om een publicatie met de titel “Bitcoin: A peer-to-peer network based on anonymous digital currency.” In dat bericht maakte de auteur ook nog een verwijzing naar Bitcoin’s pagina op SourceForge, een webgemeenschap waar gebruikers hun open-source projecten publiceren.
Gemengde reacties over bitcoin
De reacties op het bericht waren destijds heel gemengd. Sommige gebruikers waren meteen enthousiast, maar andere maakten zich zorgen over de beveiliging van de digitale valuta. Inmiddels zijn we natuurlijk 14 jaar verder en kunnen we met een gerust hart zeggen dat het met die beveiliging in ieder geval wel goed zit.
“Holy moly! Dat ziet er fantastisch creatief uit. Maar ik twijfel over de veiligheid en of het idee zal aanslaan”, zo luidde één van de reacties onder het bericht van de auteur van wie het account inmiddels verwijderd is.
“Wow. Dat is geweldig. Ik denk dat niemand ooit nog een compleet digitale piramidespel gezien heeft”, was een andere reactie onder het bericht. Zo zie je maar dat bijna niemand vanaf het begin echt heel enthousiast was over de potentie van bitcoin.
De digitale munt heeft zich door de jaren heen echt moeten bewijzen. Want zeg nu zelf, was jij meteen overtuigd van de waarde van het protocol? Bitcoin is echt een idee wat je even moet laten bezinken en in de meeste gevallen een paar keer voorbij moet zien komen voordat je toehapt.
Toen nog amper waarde
Op het moment van die post had bitcoin ook nog amper waarde. In mei 2009 was één bitcoin nog minder dan 0,01 dollar waard. Dat zijn koersen die op dit moment echt compleet onvoorstelbaar zijn. Stel dat je op dat moment al de potentie van bitcoin had gezien, dan was je nu natuurlijk spekkoper geweest.
Maar achteraf is het natuurlijk altijd makkelijk praten. Uiteindelijk duurde het tot 2010 voordat bitcoin de magische koers van 1 dollar per stuk bereikte. Daarna begon in 2013 de eerste grote rally die de koers tot ongeveer 1.200 dollar optilde.
De rest is natuurlijk geschiedenis met de huidige all-time high van 69.000 dollar en de huidige koers van ongeveer 28.000 dollar. Bitcoin heeft zich gevestigd op het financiële wereldtoneel en lijkt dat podium niet zomaar meer te verlaten.
Dit nieuws is afkomstig van:
Crypto-insiders.nl
Explosieve stijging voor bitcoin op komst volgens analisten
In dit artikel delen we een recente analyse van bitcoin (BTC) die eerder in onze Premium omgeving is gedeeld. Ervaren analisten delen hier wekelijks meer dan 20 technische analyses waar inmiddels meer dan 1.000 leden dagelijks gebruik van maken.
Onze community biedt een veilige en leerzame omgeving waar handelaren van alle niveaus samenkomen om kennis te delen over handelsstrategieën, marktontwikkelingen en analysemethoden. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of wil je meer van dit soort analyses ontvangen? Neem een kijkje op onze Premium informatiepagina en probeer het gelijk zelf 30 dagen gratis.
Technische analyse BTC koers
De koers van bitcoin lijkt steun te hebben gevonden, zoals verwacht, in de blauwe supportzone. Daardoor zien de analisten van Crypto Insiders een duidelijk patroon vormen in de koers en kunnen zij een inschatting maken waar bitcoin op de korte termijn naar toe zal gaan. Dat lgeden zij als volgt uit in hun meest recente analyse:
“BTC gaat mogelijk een interessante periode in en lijkt op erg korte termijn een diagonale wave 1 te maken. Dit is te zien aan de duidelijke overlappende wave-structuur die vormt. Na het tellen van het aantal waves komen we tot de conclusie dat we met een impulsieve sequence te maken hebben.
Opvallend is ook dat BTC momenteel support lijkt te vinden op de 61,8% tot 66% Fibonacci-retracement niveaus van de gehele swing high/low. Dit kan een belangrijk moment zijn voor de cryptocurrency en kan mogelijk wijzen op een potentiële trendomkeer.
Volgens de verwachting zal BTC zijn sequence afmaken en uitkomen rond de $30.330 in de vorm van een WXY Elliott Wave-patroon. Vanuit hier verwachten we echter een flinke daling. Binnen enkele dagen bekijken we de situatie rondom BTC opnieuw en delen we de bevindingen in de Premium omgeving met alle leden.”




Profiteer optimaal van deze analyse met een Premium lidmaatschap
Als Premium lid krijg je toegang tot exclusieve technische analyses van meer dan 20 cryptovaluta die dagelijks worden bijgehouden. Ook kun je meepraten en vragen stellen aan ervaren analisten en succesvolle handelaren over handel, marktontwikkelingen en andere crypto-gerelateerde onderwerpen in een levendige en vriendelijke community. Zo groei je op een unieke en plezierige manier als succesvolle handelaar.
Bezoek onze Premium informatiepagina voor meer details en profiteer van een gratis proefperiode van 30 dagen om zelf de voordelen van ons Premium lidmaatschap te ervaren.
Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten. Deze dienen daarom alleen voor educatieve doeleinden.
Dit nieuws is afkomstig van:
Crypto-insiders.nl
Complete radiostilte vanuit 36% van de top 1.000 crypto projecten
In de cryptocurrency-markt lanceren nog altijd regelmatig veel nieuwe projecten. Ze zijn echter lang niet altijd even succesvol en er zitten zelfs veel oplichters tussen. Nu blijkt uit onderzoek dat ongeveer 36 procent van de top 1.000 crypto projecten vanaf het begin van 2023 niets meer van zich hebben laten horen. Minder dan de helft van de projecten publiceerde meer dan twee nieuwe artikelen in 2023.
📊 We’ve published a comprehensive analysis of the top 1000 #crypto projects’ blogs, revealing critical insights into their marketing strategies. Discover how these companies can optimize their approach for long-term success: https://t.co/QkXeYwMJzH #cryptocurrency #marketing… pic.twitter.com/msIiYapTIJ
— GuerrillaBuzz (@GuerrillaBuzz) May 4, 2023
Dode crypto projecten
Guerilla Buzz, het bedrijf achter het onderzoek, concludeert dat veel projecten de focus enkel hadden op de lancering van hun token. Daar proberen de projecten zoveel mogelijk geld mee te verdienen, om vervolgens langzaam de stekker uit het project te trekken en de boel dood laten bloeden.
Op die manier hopen ze dat er zo min mogelijk consternatie ontstaat rondom het doodbloeden van de projecten.
Binnen de top 10 is Binance het grootste marketing-kanon met hun BNB Chain, waarvoor in 2023 een totaal van 59 artikelen werden gepubliceerd. Ook Ethereum (ETH), Tether (USDT) en Polygon (MATIC) doen het wat dat betreft nog goed.
Vanuit Bitcoin (BTC) is het helemaal stil, maar dat is op zich logisch, aangezien het geen eigenaar heeft. Bitcoin doet wat het moet doen en is nog altijd de absolute heerser qua marktkapitalisatie.
Bloggen op Medium
Verder constateert Guerilla Buzz dat Medium het meest populaire blogging-platform is voor cryptobedrijven. Dat is iets wat is begonnen tijdens de ICO hype van 2017, waar in een tijdsbestek van enkele maanden duizenden projecten tevoorschijn kwamen.
Veel van die projecten deden het echter met een white paper en wat “loze beloftes over een technologische revolutie,” zo schrijft Guerille Buzz in het onderzoek. Hoewel Medium nog altijd het meest populaire platform is voor de industrie als het gaat om bloggen, is het volgens Guerilla Buzz niet het beste platform voor de lange termijn.
“Door op Medium te leunen als platform, zorgen die projecten in feite voor veel verkeer richting Medium, in plaats van dat ze zich focussen op hun eigen groei.”
Dit nieuws is afkomstig van:
Crypto-insiders.nl
Bitcoin miners verdienden al $50 miljard sinds 2010
Als we het onderzoek en de data van Glassnode mogen geloven, dan is bitcoin (BTC) mining sinds 2010 een behoorlijk winstgevende zaak geweest. De totale omzet van de industrie sinds dat moment komt binnen op ruim 50 miljard dollar en daarvoor maakten de miners ongeveer 36,6 miljard dollar aan kosten. Dat levert uiteindelijk een winstmarge van om en nabij de 40 procent op.
Bitcoin mining nog steeds winstgevend
Volgens de berekeningen van Glassnode is de mining-industrie op dit moment ook nog een zeer winstgevende onderneming. Dat neemt in ieder geval de zorgen over een zogenaamde death spiral onder de miners weg.
Hoewel de industrie blijft groeien en de hoeveelheid computerkracht in het netwerk continu nieuwe all-time highs maakt, is het volgens Glassnode nog altijd winstgevend om bitcoin te minen.
Volgens Glassnode is er op dit moment nog sprake van een winstmarge van ongeveer 37 procent voor de meest efficiënte miners binnen de industrie.
Op dit moment lijkt er weer even extra lucht te komen voor de miners, want de volgende difficulty adjustment lijkt negatief te worden. Dit betekent in feite dat de computerkracht in het netwerk iets is gedaald en dat het daardoor weer iets makkelijker (lees: goedkoper) wordt om nieuwe blokken te minen.
Transactiekosten omhoog
Dankzij Bitcoin Ordinals – een protocol om NFT’s op Bitcoin te lanceren – schieten ook de transactiekosten weer omhoog. Dat is natuurlijk koren op de molen voor de miners, die maar wat blij zijn met een stijging van de transactiekosten.
Uiteindelijk moeten de transactiekosten ook voor hun volledige omzet zorgen als de uitgifte van nieuwe bitcoin richting de nul kruipt. Iedere vier jaar vindt de Bitcoin Halving plaats en halveert de beloning die miners ontvangen per blok. Zo worden zij met het verstrijken van die periodes van vier jaar steeds meer afhankelijk van de transactiekosten.
Daar zit (getuige de bovenstaande grafiek) ook weer een behoorlijke piek in. Het aantal transacties op de blockchain schiet in ieder geval weer door het dak dankzij Bitcoin Ordinals.
Ook de transactiekosten (blauwe lijn) beginnen weer een mooie stijging te laten zien. Dat is uiteindelijk ook nodig om de beveiliging van Bitcoin op de lange termijn te garanderen. Wat dat betreft kunnen we dus spreken van een positieve ontwikkeling.
Dit nieuws is afkomstig van:
Crypto-insiders.nl
Bitcoin Ordinals breekt record na record
Bitcoin (BTC) Ordinals lanceerde op 21 januari 2023 en is inmiddels al bijna niet meer weg te denken uit het crypto-ecosysteem. Deze technologie maakt het mogelijk om non-fungible tokens (NFT’s) te lanceren op Bitcoin en dat blijkt een hele populaire toepassing te zijn. Zodanig zelfs, dat het protocol record na record verbreekt.
2,5 miljoen bitcoin transacties
Afgelopen weekend was weer zo’n moment voor het Ordinals-protocol. Op zaterdag wist het protocol ruim 223.000 transacties in te schieten op de Bitcoin blockchain, wat een absoluut record is. Volgewns data van Dune Analytics ging voor het eerst het aantal inscripties binnen een tijdsbestek van 24 uur over de grens van 200.000 heen.
Op hetzelfde moment gaat ook het aantal transacties op Bitcoin zelf door het dak. Volgens IntoTheBlock staat het wekelijkse gemiddelde aantal Bitcoin-transacties inmiddels op 396.000 – het hoogste niveau sinds de lokale all-time high van december 2017.
The 7-day average of daily Bitcoin transactions was at its highest this week since December 2017. The increasing number of daily transactions suggests growing active usage of the Bitcoin blockchain pic.twitter.com/zKWUM8Vw5P
— IntoTheBlock (@intotheblock) April 30, 2023
In eerste instantie was het vooral populair om afbeeldingen en dergelijke op Bitcoin te produceren, maar inmiddels is men overgestapt op tekst-gebaseerde tokens.
Het is nu namelijk mogelijk om – net als op Ethereum (ETH) – tokens te creëren op de blockchain van Bitcoin. Deze trend werd gestart voor ene Domo die de “BRC-20” standaard ontwikkelde, een tokenstandaard die gebaseerd is op de ERC-20 tokens van Ethereum.
6.900 tokens op Bitcoin
Afgelopen zondag waren er met deze nieuwe tokenstandaard al 6.900 tokens ontwikkeld. Onder die 6.900 tokens bevinden zich ook al meerdere memecoins met een marktkapitalisatie die oploopt tot in de miljoenen, zo blijkt uit de data van brc-20.io.
Zoals je kunt zien is er met “ordi” zelfs al een token op de Bitcoin blockchain die qua marktwaarde richting de 100 miljoen dollar gaat. De grote vraag is natuurlijk of dit een nieuwe initial coin offering (ICO) revolutie teweeg kan brengen, zoals we die in 2017 zagen ontstaan op de blockchain van Ethereum. Je zou zeggen dat de markt inmiddels wel klaar is ICO’s maar in deze industrie kunnen we niets helemaal uitsluiten.
Dit nieuws is afkomstig van:
Crypto-insiders.nl
Amsterdam opnieuw het walhalla voor Bitcoin liefhebbers in 2023
De kogel is door de kerk. Bitcoin Amsterdam keert dit jaar weer terug naar de hoofdstad. De vorige editie van het grootste Bitcoin evenement van Nederland was een daverend succes, en de organisatie wil met de volgende editie opnieuw alle records verbreken. Deze editie zal op 12 oktober 2023 plaatsvinden, en kaartjes zijn al te koop!
De vorige editie
De vorige editie markeerde de eerste keer dat het wereldberoemde Bitcoin (BTC) event plaatsvond in Nederland. Op 12, 13 en 14 oktober werd drie dagen de Westergasfabriek in Amsterdam omgetoverd tot ware Bitcoin tempel!
Veel van de grootste namen binnen de wereld van crypto waren aanwezig om te spreken, vragen te beantwoorden en om zich gewoon te mengen onder de hechte gemeenschap. Uiteraard waren ook de grootste en belangrijkste bedrijven aanwezig. Duizenden bezoekers zetten de hoofdstad drie dagen lang volledig in het teken van bitcoin
Vorig jaar stond Bitcoin Amsterdam in het teken van inflatie, de macro-economische situatie en mogelijke uitdagingen die Bitcoin te wachten zal staan. Ook de energiecrisis, die op dat moment nog veel heftiger te voelen was dan nu, was belangrijke gespreksstof voor de hoog aangeschreven sprekers.
Bitcoin Amsterdam 2023
Het evenement was zo goed bevallen dat er is besloten om dit jaar opnieuw naar de Westergasfabriek te trekken. Ook dit jaar zal Bitcoin Amsterdam drie dagen duren, maar in plaats van een muziekfestival op de laatste dag, zal er nu een ‘mega borrel’ plaatsvinden.
Volgens een van de organisatoren van Bitcoin Amsterdam, Sebastiaan van Erne, zal er dit jaar speciale aandacht uitgaan naar ‘Europa’, en hoe Bitcoin zich hier kan gaan ontwikkelen. Van Erne verwacht dat er dit jaar zo’n 5000 Bitcoin fanaten op het evenement af zullen komen.
De prijzen van de kaartjes voor Bitcoin Amsterdam 2023 in de voorverkoop beginnen vanaf €250. Voor de Nederlandse Bitcoin community is er ook tijdelijk een kortingsactie opgezet, waarbij tickets €100 goedkoper zijn als je gebruikmaakt van de kortingscode: BA23100OFF!
Wees er snel bij, want de kortingsactie geldt nog alleen vandaag!
Voor meer vermogende Bitcoiners zijn er eventueel ook ‘Whale passes’ te koop voor €2500. Voor dit bedrag krijg je net een wat exclusievere toegang tot het evenement.
Dit nieuws is afkomstig van:
Crypto-insiders.nl
Ethereum update een succes, zo reageerde de ETH koers
Ethereum (ETH) heeft afgelopen nacht om 00:42 Nederlandse tijd met succes de Shapella hard fork uitgevoerd. Met deze update kunnen stakers nu eindelijk hun ETH opnemen, en is de transitie naar een volledig functionerend proof-of-stake (PoS) protocol voltooid.
Ethereum Shapella een succes
Het proces om de update te implementeren werd om 00:27 geïnitieerd en werd uiteindelijk om 00:42 voltooid. De opnames kwamen vervolgens al vrij snel op gang. Ethereum-investeerders konden al langere tijd hun ETH staken, het vastzetten van crypto om bij te dragen aan de beveiliging van het netwerk in ruil voor een vergoeding.
Maar de ETH opnemen was lange tijd helemaal niet mogelijk. Tot nu dus. Tijdens de livestream waarin een aantal vooraanstaande Ethereum-ontwikkelaars te zien waren, stelde Vitalik Buterin dat nu het moeilijkste en snelste gedeelte van de Ethereum-transitie naar PoS achter ons liggen:
“Zeer belangrijke dingen moeten nog worden gedaan, maar die zeer belangrijke dingen kunnen prima in een langzamer tempo worden gedaan” – Ethereum-oprichter Vitalik Buterin.
Ethereum koers reageert… niet
Er bestonden enige zorgen dat de mogelijkheid om ETH op te nemen voor een enorme dump zou zorgen. Dat scenario lijkt vooralsnog niet uit te komen. De ETH koers reageerde nauwelijks op het nieuws en handelt nog altijd tegen de $2.000 per ETH aan.
Blockchain-analyseplatform Glassnode liet eerder al weten dat de verkoopdruk van opgenomen ETH waarschijnlijk mee zou vallen. Blockchain-analyseplatform Nansen laat zien dat er wel degelijk ETH wordt opgenomen, al gaat het niet om massale aantallen.




Alhoewel de bovenstaande grafiek er misschien spectaculair uitziet, is het aantal totaal gestakede ethereum na de update afgenomen van 18,16 miljoen naar niet iets meer dan 18,1 miljoen ETH. Al met al werd er tot nu toe 55.000 ETH opgenomen, een fractie van het totaal.
Partijen die het grootste gedeelte van deze opnames vertegenwoordigen zijn crypto exchanges als Huobi en Kraken. Crypto journalist Colin Wu laat op Twitter weten dat Huobi niet van plan is de opgenomen ETH te verkopen. Die opnames zouden onderdeel zijn geweest van een intern proces om vervolgens weer vastgezet te worden.
Dit nieuws is afkomstig van:
Crypto-insiders.nl
USDC verliest 10 miljard dollar aan marktwaarde, Tether profiteert
Op het moment van schrijven is Tether (USDT) weer de grote koning van de markt voor stablecoins. Sinds het omvallen van Silicon Valley Bank, een belangrijke bankpartner van USD Coin (USDC) uitgever Circle, is USDC ongeveer 10 miljard dollar aan marktkapitalisatie verloren. Begin maart stond de marktwaarde van USDC nog op 43 miljard dollar en vandaag nog op ‘slechtst’ 33 miljard dollar.
Tether de grote stablecoin winnaar
Net als USDC zit ook Binance USD (BUSD) in de problemen. Paxos kreeg niet lang geleden van de Securities and Exchange Commission (SEC) te horen dat het geen nieuwe BUSD meer op de markt mag brengen. Ze mogen de munten die momenteel in omloop zijn nog wel managen en onderhouden, maar daar blijft het bij.
Dat betekent dat iedere BUSD die nu wordt ingeleverd voor echte Amerikaanse dollars ook voorgoed uit de roulatie verdwijnt. Sinds die beslissing van de SEC is BUSD ook al ongeveer 10 miljard dollar aan marktkapitalisatie kwijt.
Tether is de grote winnaar in de strijd om de troon der stablecoins, want de marktwaarde van USDT blijft maar groeien. Op het moment van schrijven tikt die met 79,6 miljard dollar bijna de 80 miljard dollar aan.




De bovenstaande grafiek laat zien in hoeverre Tether profiteert van de verliezen bij zijn concurrentie. Waar de marktkapitalisatie van Tether de laatste tijd in een rechte lijn omhoog gaat, zien we bij de grote concurrenten het tegenovergestelde gebeuren.
1,5 miljard in zeven dagen tijd
Over de afgelopen week leverden investeerders 1,5 miljard dollar aan USDC meer in dan dat er nieuwe USDC op de markt kwam. Onder andere het failliete Voyager Digital leverde dinsdag nog 150 miljoen dollar aan USDC in bij Circle. “USDC heeft het gevecht overleefd, maar het is onduidelijk of het hiermee ook de oorlog kan winnen”, aldus Enigma Securities in zijn maandelijkse rapport.




Ondertussen blijft de dominantie van Tether stijgen en heeft het volgens Coingecko ruim 50 procent van de markt in handen. Zo zie je maar hoe een gelukkige samenloop van omstandigheden soms het toekomstige succes en de machtspositie van een bedrijf in een markt kan beïnvloeden.
Dit nieuws is afkomstig van:
Crypto-insiders.nl
Amazon biedt nieuwe inzichten in NFT plannen door deze e-mail
Eerder deze maand kon je in het NFT nieuws lezen dat het grote Amazon wellicht eind april de wereld van Web3 zou gaan betreden met een eigen non-fungible token (NFT) marktplaats. De geruchten over de entree van Amazon in de wereld van Web3 spelen al sinds januari, maar tot op heden kon niemand nog iets te weten komen over enkele details.
Daar is nu verandering in gekomen, aangezien er een e-mail rondgaat die vanuit de grootmacht binnen de e-commerce zou zijn verstuurd.
NFT plannen Amazon
Na een abonnementsverlenging van Prime Video, een streamingsdienst van Amazon, ontving de gebruiker een bevestigingsmail waarin stond dat het digitale token nu beschikbaar is in de galerij van de gebruiker. De link die gebruikt wordt in de e-mail lijkt alleen nog niet te werken.
Daarnaast vermeldt de e-mail ook doorverkoopmogelijkheden en merkt het op dat de NFT niet in aanmerking komt om door te verkopen ‘’totdat deze is ontgrendeld’’. Ook werd er benoemd dat de gebruikers zich zou moeten ‘’registreren als wederverkoper’’ voordat hij de NFT op de markt kan brengen. Maar ook hier werkt de bijbehorende link niet.
Het is nog onduidelijk hoe NFT’s precies verbonden zijn met de abonnementsverlenging, hoewel deze e-mail rond dezelfde tijd is ontvangen als de transactiebevestiging van de abonnementsverlenging.
Web3 adoptie
Amazon’s omarming van NFT’s zou een enorme stap kunnen zijn in de richting van massale adoptie van Web3 voor zijn miljoenen wereldwijde gebruikers. De CEO van Amazon, Andy Jassey, heeft in april 2022 al zijn openheid uitgesproken voor de blockchain, aangezien hij destijds in het programma Squawk Box van CNBC het volgende zei:
‘’Ik verwacht dat NFT’s aanzienlijk blijven groeien. We zijn nog niet dichtbij het toevoegen van crypto als betaalmiddel in onze detailhandel. Maar ik geloof dat je na verloop van tijd crypto zult zien, en het is mogelijk… het is mogelijk in de toekomst.’’
Of Amazon ook daadwerkelijk eind april haar eigen NFT platform gaat lanceren is allerminst zeker. Het is namelijk belangrijk om te vermelden dat er vanuit Amazon nog niets officieel naar buiten is gebracht.
Dit nieuws is afkomstig van:
Crypto-insiders.nl
Bitcoin staat al 3.650 dagen onafgebroken online
Bitcoin (BTC) is door Satoshi Nakamoto bedacht als een alternatief voor het traditionele financiële systeem. In essentie is bitcoin een alternatieve vorm van geld die je niet bij gecentraliseerde tussenpersonen hoeft te bewaren. Je bent zo dus niet afhankelijk van de financiële gezondheid van banken en daarnaast is Bitcoin altijd bereikbaar.
Bitcoin al 10 jaar niet offline
De afgelopen 10 jaar is het netwerk van Bitcoin geen enkel moment offline geweest. Op 17 maart kwam Tasigur1 met deze bijzondere statistiek aanzetten op Reddit. Het is bijna symbolisch dat Bitcoin deze magische grens van 10 jaar aaneengesloten uptime bereikt op een moment dat de bankensector in de problemen zit.
Een aaneengeschakelde uptime van 10 jaar betekent dat Bitcoin 3.650 dagen niet offline is geweest. Wat dat betreft kunnen we stellen dat Bitcoin wel degelijk een alternatief systeem is waar je op kunt vertrouwen. De kans lijkt gigantisch klein dat het netwerk ooit nog helemaal zal verdwijnen.
Een paar kleine foutjes
Sinds de lancering van de Bitcoin blockchain in 2009 zijn er twee momenten in de geschiedenis waarop het netwerk echt even problemen kende. Het eerste opvallende incident vond plaats in 2010. Destijds zat er een transactie in een blok die een astronomische hoeveelheid bitcoin uit het niets creëerde. De bitcoin-gemeenschap zag deze fout echter vrijwel meteen en wist deze snel te herstellen.
Het volgende probleem ontstond in 2013. Destijds zaten er voor nodes, die nog wat verouderde software draaiden, teveel transacties in een blok. Om die reden ontstond er een fork, of splitsing, van het netwerk. Gelukkig werd dat probleem ook snel opgespoord en opgelost, waardoor de boel weer door kon. Sindsdien is er eigenlijk niets meer misgegaan voor Bitcoin.
Het waren vooral kleine schoonheidsfoutjes in de beginfase, die op zich nog niet zo erg waren omdat bitcoin destijds nog een relatief kleine asset was. Nu zijn die problemen, als het goed is, er wel uit en is de kans klein dat het netwerk nog offline gaat.
Dit nieuws is afkomstig van:
Crypto-insiders.nl
Ethereum Metaverse Arcomia deelt gratis Shiba Inu NFT’s uit
3Arcomia Metaverse is een gedecentraliseerde, virtuele wereld die wordt gebouwd op het Ethereum netwerk. De Metaverse zelf kent veel overeenkomsten met populaire spellen als Roblox en Minecraft. Hier kunnen spelers hun eigen stuk grond bezitten en daarop unieke ervaringen bouwen, waardoor een geheel nieuwe dimensie van creativiteit en vrijheid wordt geopend.
Het interessante van Metaverse games als Arcomia is dat alle stukken en in-game items unieke Ethereum NFT’s zijn. Dit betekent dat de virtuele eigendommen van Arcomia allemaal digitaal schaars zijn en een eigen waarde kennen, wat een wereld van mogelijkheden biedt voor digitale verzamelaars en investeerders. Arcomia NFT’s zijn namelijk vrij verhandelbaar op NFT-marktplaatsen zoals OpenSea.
Tip: Sinds deze week is het mogelijk om een gratis account te registreren, hiermee kom je in aanmerking voor de eerste Arcomia NFTs, airdrops en als eerste toegang tot de Arcomia metaverse.
Gratis Shiba Inu NFT’s voor vroege vogels
Arcomia wil iedereen een eerlijke kans geven om een stuk grond of unieke NFT’s te bezitten. Om dit toegankelijk te maken voor iedereen worden er de komende periode gratis NFT’s voor crypto-fans beschikbaar gesteld.
Deze unieke NFT’s zijn een leuke manier om te laten zien dat je er vroeg bij was en kennen leuke bonus eigenschappen zoals toegang tot de eerste versies van het spel. Bij de lancering van het spel kun je jouw NFT in het spel dragen en ermee pronken, of je outfit simpelweg doorverkopen voor een leuk bedrag.
De Game Studio achter Arcomia heeft onlangs bekendgemaakt dat bovengenoemde Shiba Inu NFT’s eenmalig worden uitgegeven en het hierna niet meer mogelijk is om hier aan te komen. Dit betekent dat deze NFT’s niet alleen uniek zijn, maar ook zeldzaam en mogelijk zeer waardevol kunnen worden!
Meer Arcomia NFT’s, Tokens en Airdrops
Arcomia organiseert de komende periode een aantal airdrops en give-aways om crypto en game-fanaten die er vroeg bij zijn te bedanken voor hun support. Zo zullen er binnenkort diverse NFTs worden vrijgegeven aan diegene die al een account hebben aangemaakt. Bovendien kun je via het Arcomia affiliate-programma RCM-tokens verdienen, die later mogelijk tegen interessante prijzen verhandeld kunnen worden. Om hiervoor in aanmerking te komen dien je een gratis account aan te maken op www.arcomia.io.
🌐 Website: https://arcomia.io/
✉️ Discord: https://discord.com/invite/Ssts6ZD43G
🐦 Twitter: https://twitter.com/arcomiaofficial
🎥Youtube: https://www.youtube.com/@arcomia3490
📄 Whitepaper: https://drive.google.com/file/d/1yJZxeNJTQIsbs-xfw-PGUbuPP1A6-GY6/view
📄 Blog: https://arcomia.io/community
Bovenstaand artikel is een ingezonden stuk en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Dit is geen financieel advies en onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt dienen alleen voor educatieve doeleinden.
Dit nieuws is afkomstig van:
Crypto-insiders.nl
Bitcoin wordt steeds minder gedomineerd door whales
De bitcoin blockchain maakt het mogelijk om de decentrale munt tot in detail te analyseren. Onder andere door in beeld te brengen hoe het ecosysteem van bitcoin-holders er ongeveer uitziet. Waar dat ecosysteem voorheen werd gedomineerd door whales, is dat nu steeds minder het geval.
Kritiek op bitcoin
Een belangrijke kritiek op bitcoin is dat de digitale munt niet eerlijk verdeeld zou zijn. Je hoort mensen vaak dingen roepen in de trant van: “Als bitcoin straks de wereldreservemunt is, dan heeft een hele kleine groep mensen alle macht in handen. Dat kan ook niet goed zijn!”
Ergens is dat een begrijpelijke kritiek en is het logisch dat buitenstaanders er zo naar kijken. Het blijft lastig om uit te leggen dat bitcoin in feite de meest eerlijke manier is om een nieuw geldsysteem te lanceren. Iedereen had vanaf het begin de kans om mee te doen.
Wat we nu ook zien is dat ‘het volk’ een steeds groter deel van alle bitcoin in handen krijgt. Waar het eerder nog een door whales gedomineerd ecosysteem was, zien we nu dat steeds meer kleine holders, die relatief weinig bitcoin bezitten, steeds meer naar zich toetrekken.
Bitcoin garnalen en krabben
Vooral de zogenaamde garnalen (<1 bitcoin) en krabben (1-10 bitcoin) slokken in hoog tempo grote hoeveelheden bitcoin op momenteel. Glassnode weet te melden dat de garnalen meer dan 100 procent van de jaarlijkse bitcoin-productie opkopen. In het geval van de krabben gaat het om 119 procent.
Zelfs als de miners dus 100 procent van hun productie verkopen, dan halen deze twee cohorts nog meer bitcoin binnen. Die bitcoin kopen ze natuurlijk op uit de markt.
Om die reden zijn er steeds minder bitcoin beschikbaar voor de verkoop en neemt de relatieve schaarste van de digitale munt toe. Hoe meer bitcoin de garnalen en krabben opslokken, hoe lastiger het is om aan bitcoin te komen. Uiteindelijk kan dat alleen maar een positief effect op de koers hebben.
Dit nieuws is afkomstig van:
Crypto-insiders.nl
Schuldenaren besparen 100 miljoen dollar dankzij ontkoppeling USDC
De tijdelijke ontkoppeling van USD Coin (USDC) met de Amerikaanse dollar was niet voor iedereen slecht nieuws. Sterker nog, afgelopen weekend profiteerde een groep mensen die nog schulden open hadden staan in USDC van de ellende. Als gevolg van het omvallen van Silicon Valley Bank op 10 maart viel de koers van USDC naar een dieptepunt van 0,87 dollar per stuk.
USDC ontkoppeling feest voor schuldenaars
De ontkoppeling van USDC was een feestje voor schuldenaars, omdat zij ineens een stuk minder geld nodig hadden om hun schulden terug te betalen. Zij profiteerden dus direct van de ontkoppeling, door goedkoop USDC te kopen en daarmee hun schuld af te betalen.
De ontkoppeling met de Amerikaanse dollar veroorzaakte meer dan 2 miljard dollar aan terugbetalingen op 11 maart via decentrale leenprotocollen als Aave en Compound. Meer dan de helft van die terugbetalingen was in USDC, wat erop wijst dat een grote groep mensen van de situatie profiteerde.
Voor de schuldeisers zal het een minder plezante ontwikkeling geweest zijn, want zij zagen hun vermogen even virtueel verdampen. Inmiddels is de koppeling met de Amerikaanse dollar hersteld voor USDC en lijkt de rust weer teruggekeerd. Het moet echter nog maar blijken of dat de komende dagen ook zo blijft.
USDC volume neemt langzaam af
De gigantische explosie in het aantal terugbetalingen is ondertussen weer genormaliseerd als gevolg van de herkoppeling van USDC en ook DAI. Uiteindelijk ging DAI ook onderuit, omdat die stablecoin voor een groot deel gedekt is door USDC. Maar zoals je in de onderstaande grafiek van analysebedrijf Kaiko kunt zien is het aantal terugbetalingen op de DeFi-protocollen van Aave en Compound weer behoorlijk gedaald.
Aave and Compound borrowers took advantage of USDC’s depeg to repay their loans; over $1bn USDC was repaid on Aave on March 11 alone pic.twitter.com/sfVznRmjL0
— Kaiko (@KaikoData) March 13, 2023
Blockchain analysebedrijf Flipside Crypto wist te berekenen dat schuldenaren die nog USDC terug moesten betalen hier 84,1 miljoen mee bespaarden. In het geval van DAI ging het om besparingen die opliepen tot wel 20,8 miljoen dollar.
Op het moment van schrijven is de koppeling van USDC met de Amerikaanse dollar weer praktisch volledig hersteld. De munt gaat nu voor 0,9994 dollar over de toonbank. Tether lijkt van de ellende geprofiteerd te hebben, want die stablecoin staat momenteel op een koers van 1,01 dollar.
Dit nieuws is afkomstig van:
Crypto-insiders.nl
DeFi projecten ervaren sterkste groei in crypto sector
Het lijkt erop dat een omslag gaande is binnen de crypto-industrie, waarbij decentrale projecten de voorkeur krijgen boven gecentraliseerde bedrijven. In 2022 stroomde namelijk voor 2,7 miljard dollar aan investeringen richting projecten binnen de wereld voor decentralized finance (DeFi), wat een stijging van 190 procent markeert ten opzichte van 2021. De investeringen in gecentraliseerde projecten daalden diezelfde periode met 73 procent naar 4,3 miljard dollar.
Veel minder kapitaal in crypto
Het opvallende is dat die stijgingen voor de DeFi-wereld kwamen op het moment dat de investeringen in crypto over de gehele linie een enorme tik kregen. In 2021 werd nog 31,92 miljard dollar geïnvesteerd in de industrie, maar in 2022 ging het nog om slechts 18,25 miljard dollar.
Dat heeft uiteraard alles te maken met de gigantische verschuiving die de markt van 2021 op 2022 maakte. Terwijl de totale waarde van de markt in 2021 nog tweemaal een all-time high noteerde, begon in 2022 juist de bearmarkt en die is mogelijk nog steeds gaande. Het vertrouwen in centrale instanties nam fors af na het vallen van LUNA en FTX.
Op het moment van schrijven heeft bitcoin het nog altijd moeilijk om het bullish momentum echt te herpakken. Het jaar 2023 begon aardig, maar we kunnen niet met zekerheid spreken van een nieuwe bullmarkt. Daarvoor is het helaas nog veel te vroeg.
DeFi sterkste groeier in 2022
Als we de cijfers van CoinGecko mogen geloven, die zich op hun beurt weer baseren op data van DefiLlama, dan kan DeFi weleens de nieuwe groeisector van de crypto-industrie zijn. Volgens het rapport van Coingecko kan de afname van investeringen in gecentraliseerde projecten erop wijzen dat dit deel van de crypto-industrie verzadigd is.




Eigenlijk is de DeFi-wereld de enige sector binnen de crypto-industrie die van 2021 op 2022 een significante groei doormaakte op het gebied van investeringen. De meeste andere sectoren hebbent redelijk harde tikken gehad en zagen voornamelijk een afname qua investeringen. Alleen “blockchain technologie of diensten” zagen ook een stijging in 2022.
Dit nieuws is afkomstig van:
Crypto-insiders.nl