Home » Nieuws » bear flag en september voorspelling

bear flag en september voorspelling


Bitcoin handelt voor het eerst sinds halverwege juli onder de 20.000 dollar op cryptobeurs Binance. Er lijkt geen einde te komen aan de pijn en dit artikel bereid je alvast voor op september. Historisch gezien is september namelijk geen goede maand voor de bitcoin koers. Ook liet de bitcoin koers een bear flag uit het boekje zien.

Bitcoin koers duikt onder 20.000 dollar

Voor het eerst sinds 13 juli staat de bitcoin koers onder de 20.000 dollar. Op dit moment wordt de munt verhandeld voor 19.800 USD. Er is veel FUD (angst) dat deze week veel bitcoins op de markt gedumpt worden door gedupeerden van het failliete Mt.Gox.

Het valt te bezien of die angst gegrond is, maar de effecten zijn al wel voelbaar.Sinds het begin van de maand is bitcoin met 15,53% gedaald en dit heeft ervoor gezorgd dat de 2022-editie van augustus een van de slechtste ooit is.

Volgens Coinglass waren de enige twee jaren waarin augustus nóg roder was dan deze maand 2014 en 2015. In die maanden daalde de grootste cryptocurrency met respectievelijk 17,55% en 18,67%.

September nog slechter voor bitcoin koers

De website Coinglass houdt de maandelijkse prestaties van bitcoin nauwkeurig bij. Als we een blik werpen op de prestaties van bitcoin in september in voorgaande jaren, dan word je daar niet blij van.

De tabel hierboven laat zien dat september een negatieve maand is voor bitcoin is tussen 2013 en 2021, behalve in 2015 en 2016. Geen enkele andere maand kent zo weinig groene cijfers. Tegelijkertijd is de gemiddelde afname van de bitcoin koers in september een bescheiden 6%.

De aandelenmarkten hebben in september vaak ook een slechte maand. Dit zou kunnen komen doordat mensen net terug komen van de vakantieperiode en willen cashen. Ook beginnen dan de scholen en universiteiten, en dat is zeker in de VS niet goedkoop.

Bitcoin bear flag uit het boekje

Een bear flag is een koersformatie die vaak leidt tot een flinke daling. Huh, een beer kan toch geen vlag dragen? Nou, dan moet je eens opletten:

 1. Eerst maakt de koers een enorme beweging omlaag. Dat is de mast van de vlag (links op de grafiek).
 2. Daarna beweegt de koers zich tussen twee trendlijnen naar boven.
 3. Breekt de koers aan de onderkant uit? Dan is de daling even groot als de mast van de vlag (rechts op de grafiek).

Aangezien beren altijd chagrijnig zijn, wordt dit een bearish flag genoemd, in tegenstelling tot zijn vrolijke broertje bull flag.

Dat scenario heeft zich precies zo uitgespeeld. En als de rechtermast volledig gevolg wordt, dan kan bitcoin september beginnen met een waarde van 19.300 dollar.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Crypto-project Acala printte per ongeluk $3 miljard aan stablecoins

  Er kan een heleboel misgaan met een crypto project. Zo kunnen bijvoorbeeld hackers toeslaan, maar ook ontwikkelaars zelf kunnen behoorlijk de plank misslaan. Dat gebeurde in augustus met het Acala netwerk, zoals toen in het crypto nieuws te lezen. Hier werd destijds per ongeluk maar liefst $3 miljard aan de stablecoin uUSD geprint. Inmiddels heeft

 • Bank: Crypto nog risicovol, wel positieve stablecoin-inflows

  Het lijkt erop dat het nog wel even slecht weer is in crypto-land. Centrale banken blijven de rentes opvoeren, de situatie met Rusland ziet er niet vrolijk uit en regulatoren slaan ook een andere toon aan. Toch ziet Bank of America een klein beetje zonneschijn tussen de donkere wolken door. Crypto blijft risicovol In een

 • Wintermute crypto hack van $160 miljoen was mogelijk ‘inside job’

  Om de zoveel tijd horen we weer over een DeFi platform dat door een kwetsbaarheid in de smart contracts miljoenen kwijtgeraakt is. Onlangs was het raak bij market maker Wintermute, waar voor ruim $160 miljoen dollar aan crypto buitgemaakt is. Het bijzondere aan de ‘hack’ van Wintermute is dat er geruchten gaan dat het om

 • Kolen nog populairste bron voor bitcoin mining, maar gebruik neemt af

  Een onderzoek van het Cambridge Centre for Alternative Finance (CCAF) openbaarde dinsdag groot nieuws over de bitcoin (BTC) mining sector. Volgens het onderzoek is de ‘elektriciteitsmix’ voor bitcoin mining de laatste jaren aan het veranderen. Fossiele brandstoffen in bitcoin mining Volgens het onderzoek werd begin dit jaar 62% van de elektriciteit voor bitcoin mining geproduceerd

 • Zo bepaal je de waarde van de populaire PostNL NFT’s

  Een paar dagen geleden ging PostNL van start met de mainsale van hun unieke NFT-cryptopostzegels. Deze ‘NL crypto stamp’ bleek razend populair tijdens de voorverkoop en ook tijdens de meest recente verkoopronde gingen de cryptopostzegels als warme broodjes over de toonbank. Niet alleen verzamelaars waren enorm geïnteresseerd, ook crypto-handelaren wilden niet buiten de boot vallen

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: