Home » Nieuws » bear flag en september voorspelling

bear flag en september voorspelling


Bitcoin handelt voor het eerst sinds halverwege juli onder de 20.000 dollar op cryptobeurs Binance. Er lijkt geen einde te komen aan de pijn en dit artikel bereid je alvast voor op september. Historisch gezien is september namelijk geen goede maand voor de bitcoin koers. Ook liet de bitcoin koers een bear flag uit het boekje zien.

Bitcoin koers duikt onder 20.000 dollar

Voor het eerst sinds 13 juli staat de bitcoin koers onder de 20.000 dollar. Op dit moment wordt de munt verhandeld voor 19.800 USD. Er is veel FUD (angst) dat deze week veel bitcoins op de markt gedumpt worden door gedupeerden van het failliete Mt.Gox.

Het valt te bezien of die angst gegrond is, maar de effecten zijn al wel voelbaar.Sinds het begin van de maand is bitcoin met 15,53% gedaald en dit heeft ervoor gezorgd dat de 2022-editie van augustus een van de slechtste ooit is.

Volgens Coinglass waren de enige twee jaren waarin augustus nóg roder was dan deze maand 2014 en 2015. In die maanden daalde de grootste cryptocurrency met respectievelijk 17,55% en 18,67%.

September nog slechter voor bitcoin koers

De website Coinglass houdt de maandelijkse prestaties van bitcoin nauwkeurig bij. Als we een blik werpen op de prestaties van bitcoin in september in voorgaande jaren, dan word je daar niet blij van.

De tabel hierboven laat zien dat september een negatieve maand is voor bitcoin is tussen 2013 en 2021, behalve in 2015 en 2016. Geen enkele andere maand kent zo weinig groene cijfers. Tegelijkertijd is de gemiddelde afname van de bitcoin koers in september een bescheiden 6%.

De aandelenmarkten hebben in september vaak ook een slechte maand. Dit zou kunnen komen doordat mensen net terug komen van de vakantieperiode en willen cashen. Ook beginnen dan de scholen en universiteiten, en dat is zeker in de VS niet goedkoop.

Bitcoin bear flag uit het boekje

Een bear flag is een koersformatie die vaak leidt tot een flinke daling. Huh, een beer kan toch geen vlag dragen? Nou, dan moet je eens opletten:

 1. Eerst maakt de koers een enorme beweging omlaag. Dat is de mast van de vlag (links op de grafiek).
 2. Daarna beweegt de koers zich tussen twee trendlijnen naar boven.
 3. Breekt de koers aan de onderkant uit? Dan is de daling even groot als de mast van de vlag (rechts op de grafiek).

Aangezien beren altijd chagrijnig zijn, wordt dit een bearish flag genoemd, in tegenstelling tot zijn vrolijke broertje bull flag.

Dat scenario heeft zich precies zo uitgespeeld. En als de rechtermast volledig gevolg wordt, dan kan bitcoin september beginnen met een waarde van 19.300 dollar.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Deze crypto trader mag zichzelf na 5 maanden een whale noemen

  De crypto wereld staat voor velen bekend als een industrie om snel rijk te worden. Terwijl dit uiteraard niet de realiteit omvat, valt het niet te ontkennen dat investeerders met absurde winsten met enige regelmaat het crypto nieuws halen. Zo zorgde de meest recente hype binnen de industrie, de meme-coin Pepe (PEPE), er bijvoorbeeld voor

 • Bitcoin koers pump: Deze prijzen houd ik nu in de gaten

  Bitcoin (BTC) schoot dit weekend aardig in waarde omhoog. De positieve impuls vloeide voort uit het feit dat er een deal is bereikt in de Verenigde Staten omtrent het schuldenplafond. Daarbij leek een short squeeze nog een impuls omhoog te veroorzaken. Meestal zijn pumps in het weekend “scam pumps,” maar hoe zit dit nu? In mijn nieuwe

 • Ethereum trekt fors aan in groene markt, deze crypto stijgt zelfs 1.000%

  De crypto markt ziet eindelijk weer een opleving in mei en dat kort voordat de maand eindigt. In de Verenigde Staten werd tijdens het weekend eindelijk een deal gesloten omtrent het schuldenplafond en dat haalde wat angst uit de markt. Op enkele uitzonderingen na kleurt vrijwel de gehele markt groen vandaag en stijgt de totale

 • Ethereum whales accumuleren flink sinds start van het jaar, bullish?

  Eerder deze maand kon je in het Ethereum nieuws lezen dat het aantal ethereum (ETH) whales, ofwel de grootbezitters binnen het ecosysteem, was gedaald na de langverwachte Shapella update op het netwerk. Deze hard fork maakte het onder andere mogelijk voor investeerders om hun gestakete ETH op te nemen uit de staking contracten. Wanneer er

 • Bitcoin lanceert belangrijke update, dit verandert er

  Bitcoin Core versie 25.0 is nu eindelijk beschikbaar op het GitHub platform, een online platform voor softwareprojecten. De langverwachte update markeert een belangrijke mijlpaal voor het Bitcoin (BTC) netwerk en introduceert een aantal nieuwe functies voor de grootste cryptovaluta op de markt. Wat is Bitcoin Core? Bitcoin Core is de software die gebruikt wordt door nodes

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: