Home » Nieuws » bear flag en september voorspelling

bear flag en september voorspelling


Bitcoin handelt voor het eerst sinds halverwege juli onder de 20.000 dollar op cryptobeurs Binance. Er lijkt geen einde te komen aan de pijn en dit artikel bereid je alvast voor op september. Historisch gezien is september namelijk geen goede maand voor de bitcoin koers. Ook liet de bitcoin koers een bear flag uit het boekje zien.

Bitcoin koers duikt onder 20.000 dollar

Voor het eerst sinds 13 juli staat de bitcoin koers onder de 20.000 dollar. Op dit moment wordt de munt verhandeld voor 19.800 USD. Er is veel FUD (angst) dat deze week veel bitcoins op de markt gedumpt worden door gedupeerden van het failliete Mt.Gox.

Het valt te bezien of die angst gegrond is, maar de effecten zijn al wel voelbaar.Sinds het begin van de maand is bitcoin met 15,53% gedaald en dit heeft ervoor gezorgd dat de 2022-editie van augustus een van de slechtste ooit is.

Volgens Coinglass waren de enige twee jaren waarin augustus nóg roder was dan deze maand 2014 en 2015. In die maanden daalde de grootste cryptocurrency met respectievelijk 17,55% en 18,67%.

September nog slechter voor bitcoin koers

De website Coinglass houdt de maandelijkse prestaties van bitcoin nauwkeurig bij. Als we een blik werpen op de prestaties van bitcoin in september in voorgaande jaren, dan word je daar niet blij van.

De tabel hierboven laat zien dat september een negatieve maand is voor bitcoin is tussen 2013 en 2021, behalve in 2015 en 2016. Geen enkele andere maand kent zo weinig groene cijfers. Tegelijkertijd is de gemiddelde afname van de bitcoin koers in september een bescheiden 6%.

De aandelenmarkten hebben in september vaak ook een slechte maand. Dit zou kunnen komen doordat mensen net terug komen van de vakantieperiode en willen cashen. Ook beginnen dan de scholen en universiteiten, en dat is zeker in de VS niet goedkoop.

Bitcoin bear flag uit het boekje

Een bear flag is een koersformatie die vaak leidt tot een flinke daling. Huh, een beer kan toch geen vlag dragen? Nou, dan moet je eens opletten:

 1. Eerst maakt de koers een enorme beweging omlaag. Dat is de mast van de vlag (links op de grafiek).
 2. Daarna beweegt de koers zich tussen twee trendlijnen naar boven.
 3. Breekt de koers aan de onderkant uit? Dan is de daling even groot als de mast van de vlag (rechts op de grafiek).

Aangezien beren altijd chagrijnig zijn, wordt dit een bearish flag genoemd, in tegenstelling tot zijn vrolijke broertje bull flag.

Dat scenario heeft zich precies zo uitgespeeld. En als de rechtermast volledig gevolg wordt, dan kan bitcoin september beginnen met een waarde van 19.300 dollar.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Metaverse rally: dit is waarom The Sandbox omhoog schoot

  Verschillende metaverse-gerelateerde tokens hadden gisteren een mooie stijging neergezet. The sandbox (SAND) kwam als winnaar uit de kast met een stijging van ongeveer 27%. SAND bleek, net als veel andere altcoins, echter niet in staat om deze stijging vast te houden. Desondanks wist het nog steeds de dag met ongeveer 16% in het groen af

 • Bitcoin duikt onder $23.000 terwijl SEC de aanval opent op crypto

  Het lukte bitcoin (BTC) gisteren niet om boven $32.200 stand te houden en de koers verloor vervolgens ook grip op de $23.000. Bitcoin dipte afgelopen nacht even helemaal naar $22.400, een daling van zo’n 2,5% in slechts enkele minuten. Sindsdien is de BTC koers voorzichtig aan het herstellen en komt vanochtend uit op $22.725 op

 • Experts zien zwakte in de bitcoin koers en delen nieuwe analyse

  Leden van Crypto Insiders Premium ontvangen wekelijks nieuwe technische analyses van meer dan 20 cryptovaluta. Ook kom je in contact met ervaren handelaren, analisten en een community van meer dan 1.000 leden. In dit artikel delen we een recente analyse van bitcoin (BTC) die eerder in onze premium groep is gedeeld. Ben je nog geen

 • Voormalig Coinbase medewerker bekent schuld voor insider trading

  Ishan Wahi, een voormalig productmanager van Coinbase Global, bekent tegenover een Amerikaanse rechter schuld voor insider trading, oftewel het handelen met voorkennis. Wahi werd vorig jaar zomer opgepakt. Het gaat in de Verenigde Staten om de eerste officiële rechtszaak voor de handel met voorkennis in crypto. Zeker bij een beursplatform als Coinbase kan dat om

 • Cardano DeFi platform Sundaeswap houdt eerste stemronde

  Sundaeswap, een relatief nieuw decentralized finance (DeFi) platform op het Cardano (ADA) netwerk, gaat aan de slag met een nieuw voorstel waar token bezitters mogen stemmen over hoe het platform bestuurd wordt. Deze ontwikkeling laat bezitters met minimaal 10.000 SUNDAE tokens voorstellen doen waarover vervolgens gestemd wordt. Het is een mooi voorbeeld van een decentralized

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: