Home » Nieuws » Belangrijke dag voor bitcoin koers: persconferentie FED over rente

Belangrijke dag voor bitcoin koers: persconferentie FED over rente


Vandaag staat een belangrijke persconferentie gepland van de Amerikaanse centrale bank (FED). Tijdens deze persconferentie wordt bekend gemaakt met hoeveel procent de rente verhoogd wordt.

De persconferentie begint om 20:30 uur Nederlandse tijd en is live te volgen.

Verwacht wordt dat de FED aankondigt de rente te verhogen met 75 basispunten, ofwel 0,75 procent. De huidige rente is 1,58% volgens Reuters. Wat kan een verhoging van deze rente betekenen voor de bitcoin koers?

Bitcoin koers gedaald

Het lijkt of handelaren al geanticipeerd hebben op een renteverhoging. De bitcoin koers is deze week in aanloop naar de persconferentie gedaald. Begin van de week leek 24.000 euro in zicht, maar de waarde is op cryptobeurs Bitvavo gedaald tot 20.800 euro.

Bron: bitcoin koerspagina

Het is afwachten wat de persconferentie vanmiddag doet met de prijs van bitcoin, maar we kunnen wel kijken naar wat de impact eerder was. Belangrijk is dat de verwachte inflatiecijfers niet altijd overeenkomen met de werkelijkheid.

Zo verwachtte iedereen dat de inflatie in juni 8,8% zou zijn, maar uiteindelijk bleek dit uit te komen op 9,1. Dit is slecht nieuws, maar gek genoeg steeg bitcoin die dag met 8%.

Effect renteverhoging op bitcoin koers

In de grafiek hieronder de koers van bitcoin. De groene en rode vlakken vallen samen met persconferenties van de FED waar renteverhogingen werden aangekondigd.

Bron: Tradingview

Een snelle conclusie die hieruit getrokken kan worden, is dat bitcoin ontzettend volatiel wordt rondom de aankondigingen van de FED. Op korte termijn kan de koers dalen of stijgen, maar op de lange termijn is de trend neerwaarts.

Centrale banken verhogen de rente om de inflatie te bestrijden. Fed-voorzitter Jerome Powell heeft duidelijk gemaakt dat hij de inflatie aanzienlijk wil terugdringen. Maar er zijn economen die van mening zijn dat de FED te snel de rente verhoogt waardoor de economie in een recessie zou kunnen belanden.

Bitcoin koers tijdens recessie

Paul Krugman is een vooraanstaand econoom in de VS. Hij begrijpt waarom de FED de rente wil verhogen, de inflatie moet immers afzakken, maar hij is bang dat de FED te ver gaat.

“De inflatie moet omlaag. Maar er is geen twijfel over dat de Fed alles zal doen om de inflatie onder controle te krijgen. De markten zijn er echt van overtuigd dat de Fed alles zal doen wat nodig is om de inflatie onder controle te krijgen. Dus nu is het risico dat ze meer doen dan nodig is.”

“Het is dus geen kwestie dat inflatie oké is en een recessie slecht. Het is dat inflatie iets is waarvan we weten dat ze ermee te maken zullen krijgen. En de vraag is, overdrijven ze niet en zullen ze geen onnodige recessie veroorzaken?”

Stel dat de VS door de renteverhogingen in een recessie belandt, dan is dat slecht voor de bitcoin koers. Institutionele investeerders en consumenten zullen hun risicovolle en liquide investeringen zoals bitcoin willen verkopen om contanten aan te houden om de recessie door te komen.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • 1,7 miljoen dollar aan bitcoin gaat letterlijk naar de maan

  Als het aan het bedrijf LunarCrush ligt, zal er in de nabije toekomst een schatkist met 62 bitcoin (BTC) op de maan te vinden zijn. De private key van de schatkist, waarmee de bitcoins te ontgrendelen zijn, wordt gegraveerd op een gemotoriseerd maanvoertuig. Dat betekent dat de eerste persoon die een plan realiseert om de

 • Traders opgelet: Elliott Wave analyse voorspelt flinke stijging

  In dit artikel delen we een recente analyse van VeChain (VET) die eerder in onze Premium trading-community is gedeeld. Ervaren analisten delen hier wekelijks meer dan 20 technische analyses en meer dan 1.000 leden maken hier dagelijks gebruik van. Onze community biedt een veilige en leerzame omgeving waar handelaren van alle niveaus samenkomen en kennis

 • Presale crypto AltSignals hoop te profiteren van nieuwe bullmarkt

  Dit artikel is een ingezonden stuk, geen financieel advies en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. Om gratis nieuws mogelijk te maken bevatten sommige uitingen affiliate hyperlinks. Dit kost jou als lezer niets. Stijgende crypto prijzen hebben begin

 • De Amerikaanse overheid gaat dit jaar nog 41 duizend BTC verkopen

  In november 2022 kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat het Amerikaanse Department of Justice (DOJ) bekend had gemaakt dat het een jaar eerder meer dan 50.000 bitcoin (BTC) in beslag had genomen. Inmiddels is de Amerikaanse overheid begonnen met het liquideren van deze enorme bitcoin positie. In beslag genomen Silk Road BTC wordt

 • Bitcoin was de best presterende asset van het afgelopen kwartaal

  Bitcoin (BTC) wist zich in het afgelopen jaar sterk te onderscheiden van de eerdere prijsactie tijdens de hardnekkige bearmarkt van 2022. Het afgelopen jaar stond in het teken van de hevige prijsdaling in de koers van bitcoin, maar sinds de jaarwisseling lijkt bitcoin echter een andere richting te zijn ingeslagen, en dat uit zich nu

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: