Home » Nieuws » Belangrijke dag voor bitcoin koers: persconferentie FED over rente

Belangrijke dag voor bitcoin koers: persconferentie FED over rente


Vandaag staat een belangrijke persconferentie gepland van de Amerikaanse centrale bank (FED). Tijdens deze persconferentie wordt bekend gemaakt met hoeveel procent de rente verhoogd wordt.

De persconferentie begint om 20:30 uur Nederlandse tijd en is live te volgen.

Verwacht wordt dat de FED aankondigt de rente te verhogen met 75 basispunten, ofwel 0,75 procent. De huidige rente is 1,58% volgens Reuters. Wat kan een verhoging van deze rente betekenen voor de bitcoin koers?

Bitcoin koers gedaald

Het lijkt of handelaren al geanticipeerd hebben op een renteverhoging. De bitcoin koers is deze week in aanloop naar de persconferentie gedaald. Begin van de week leek 24.000 euro in zicht, maar de waarde is op cryptobeurs Bitvavo gedaald tot 20.800 euro.

Bron: bitcoin koerspagina

Het is afwachten wat de persconferentie vanmiddag doet met de prijs van bitcoin, maar we kunnen wel kijken naar wat de impact eerder was. Belangrijk is dat de verwachte inflatiecijfers niet altijd overeenkomen met de werkelijkheid.

Zo verwachtte iedereen dat de inflatie in juni 8,8% zou zijn, maar uiteindelijk bleek dit uit te komen op 9,1. Dit is slecht nieuws, maar gek genoeg steeg bitcoin die dag met 8%.

Effect renteverhoging op bitcoin koers

In de grafiek hieronder de koers van bitcoin. De groene en rode vlakken vallen samen met persconferenties van de FED waar renteverhogingen werden aangekondigd.

Bron: Tradingview

Een snelle conclusie die hieruit getrokken kan worden, is dat bitcoin ontzettend volatiel wordt rondom de aankondigingen van de FED. Op korte termijn kan de koers dalen of stijgen, maar op de lange termijn is de trend neerwaarts.

Centrale banken verhogen de rente om de inflatie te bestrijden. Fed-voorzitter Jerome Powell heeft duidelijk gemaakt dat hij de inflatie aanzienlijk wil terugdringen. Maar er zijn economen die van mening zijn dat de FED te snel de rente verhoogt waardoor de economie in een recessie zou kunnen belanden.

Bitcoin koers tijdens recessie

Paul Krugman is een vooraanstaand econoom in de VS. Hij begrijpt waarom de FED de rente wil verhogen, de inflatie moet immers afzakken, maar hij is bang dat de FED te ver gaat.

“De inflatie moet omlaag. Maar er is geen twijfel over dat de Fed alles zal doen om de inflatie onder controle te krijgen. De markten zijn er echt van overtuigd dat de Fed alles zal doen wat nodig is om de inflatie onder controle te krijgen. Dus nu is het risico dat ze meer doen dan nodig is.”

“Het is dus geen kwestie dat inflatie oké is en een recessie slecht. Het is dat inflatie iets is waarvan we weten dat ze ermee te maken zullen krijgen. En de vraag is, overdrijven ze niet en zullen ze geen onnodige recessie veroorzaken?”

Stel dat de VS door de renteverhogingen in een recessie belandt, dan is dat slecht voor de bitcoin koers. Institutionele investeerders en consumenten zullen hun risicovolle en liquide investeringen zoals bitcoin willen verkopen om contanten aan te houden om de recessie door te komen.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Crypto koersvoorspelling: Coinbase notering zorgt voor stijging

  In de Premium omgeving van Crypto Insiders worden dagelijks actuele technische analyses gedeeld door ervaren analisten. De afgelopen periode kwam Near Protocol (NEAR) hier regelmatig ter sprake. In deze rubriek blikken we terug op deze technische analyse en brengen we de recente ontwikkelingen en verwachtingen voor de komende periode in kaart. Mocht je na het

 • Nieuwe EU crypto wet had Terra debacle kunnen voorkomen: EU adviseur

  Een ambtenaar van de Europese Unie heeft tijdens de Korea Blockchain Week conferentie in Seoul aangegeven dat de val van Terra (LUNA) voorkomen had kunnen worden. Met de nieuwe vereisten die meekomen met de Crypto Assets (MiCA) wet had Terra nooit kunnen falen. Nieuwe wet voor de Europese cryptocurrency industrie Dit nieuwe juridische kader, die

 • Binnenkort kun je NFT’s van Rembrandts Nachtwacht kopen

  Er bestaan plannen om een waar digitaal Rembrandt-museum op te richten waarin alle werken van de wereldberoemde schilder Rembrandt van Rijn te bezichtigen zullen zijn. Om dit digitale museum te financieren heeft de Rembrandt Heritage Foundation besloten om non-fungible tokens (NFT) van de Nachtwacht in de verkoop te gooien. Rembrandt NFT’s Het zal hier gaan

 • Waarom je als crypto-investeerder een voordeel hebt in het casino

  Als je graag investeert in cryptocurrencies, dan hoor je vermoedelijk wel eens dat het niets meer is dan gokken. Maar niets is minder waar – je kunt er zelfs heel veel van leren. Want investeren in cryptocurrencies en andere activa doe je niet zomaar, en de technieken die je kunt gebruiken kun je toepassen op

 • Bitcoin stuit op weerstand bij $25k, geeft dit nieuws een boost?

  De groene golf die de relatief meevallende inflatiecijfers veroorzaakte voor bitcoin (BTC) en de meeste andere koersen, lijkt vanmiddag op weerstand te stuiten. Toch was er vandaag opvallend goed nieuws te melden, wat de koers een extra zetje kan geven in het doorbreken van de huidige weerstandszone. Bitcoin prijs stijgt 2% naar $24.500 Maar eerst

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: