Home » Nieuws » Bitcoin bereikt volgende maand bodem volgens deze indicator

Bitcoin bereikt volgende maand bodem volgens deze indicator


Als je de afgelopen tijd in cryptocurrencies als bitcoin (BTC) hebt gehandeld, dan weet je waarschijnlijk hoe moeilijk het is om te voorspellen waar de bodem ligt van een koers. En zelfs wanneer de bodem bereikt lijkt te zijn, kan de koers daar later alsnog doorheen zakken. Ook nu is het zeer moeilijk om te zeggen of bitcoin zijn bodem heeft bereikt of de komende tijd nog dieper daalt. Deze bekende indicator geeft aan dat bitcoin mogelijk pas volgende maand bij zijn bodem aankomt.

De PI Cycle-indicator voor bitcoin

Deze Pi Cycle-indicator is akelig goed in het ‘voorspellen’ waar een bodem ligt voor bitcoin, al kan deze tool natuurlijk niet echt de toekomst voorspellen. De indicator is gebaseerd op de moving averages van verschillende lengtes. Er bestaan twee versies van deze indicator, één voor de top en één voor de bodem. Die voor de bodem gebruikt de 471 simple moving average (SMA) en de 150 exponential moving average (EMA). Zoals de naam al suggereert, hangt de indicator sterk samen met pi, een oneindig getal dat afgerond op 3,14159 neerkomt. De verhouding tussen de twee moving averages is namelijk exact pi. Deze PI Cycle-indicator is tot nu toe zeer accuraat geweest in het vinden van de bodem.

De pieken en bodems die de Pi Cycle-indicatoren hebben ingeschat waren niet ver van de werkelijke bodems. Bron: TradingView.

Wanneer bereikt bitcoin zijn bodem?

Dan nu de hamvraag waar iedereen op zit te wachten: wanneer bereikt bitcoin zijn bodem? De Pi Cycle-indicator maakt gebruik van gemiddelde trendlijnen en als je die lijn doortrekt, kun je zien waar ze mogelijk elkaar doorkruizen. Dat is precies wat crypto-analist Plan C onlangs deed met behulp van de 10-dagen SMA. De lijnen zouden dan elkaar doorkruizen op 9 juli, wat mogelijk suggereert dat bitcoin dan zijn bodem bereikt. Dat is natuurlijk een grove schatting gebasseerd op een gemiddelde trend en de markt hoeft niet per so zo uit te spelen. Desondanks is het een zeer interessante gegeven!
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Binance CEO: voormalig FTX CEO hoort bij de grootste frauders ooit

  Binance CEO Changpeng Zhao haalt opnieuw uit naar voormalig FTX CEO Sam Bankman-Fried door hem in het rijtje van de grootste frauders uit de geschiedenis te plaatsen. De implosie van het handelsplatform van FTX zorgde voor vermogensverliezen van miljoenen mensen. Niet alleen bij de gebruikers van FTX, maar überhaupt voor mensen die in crypto investeren

 • Bitcoin koers zakt onder $17.000 terwijl recordbedrag exchanges verlaat

  Bitcoin (BTC) kwam een week geleden voor het eerst sinds de FTX crash eindelijk weer boven $17.000 uit. Ondanks enkele dipjes, hield de koers stand en piekte maandag rond $17.400. Vanochtend verliest bitcoin echter grip op de $17.000 en maakte een snelle duik naar $16.750. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit

 • Binance coin analyse: BNB koers kan eerst flink stuk stijgen

  Crypto Insiders leden ontvangen in onze Discord omgeving dagelijks nieuwe technische analyses voor cryptocurrencies. In dit artikel delen we een recente analyse van binance coin (BNB) uit onze Premium groep. Ben je nog geen lid of mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, probeer dan een Premium-lidmaatschap 30 dagen volledig gratis.

 • EU wil €2,4 miljard binnenhalen met crypto-belasting: documenten

  De Europese Unie is een van de meest vooraanstaande partijen als het gaat om regulatie. Het MiCA-wetsvoorstel dat eerder dit jaar is goedgekeurd moet eind volgend jaar officieel gelden. Helaas komen dit soort regulaties niet uit de lucht vallen, de overheid moet namelijk ook gefinancierd worden. Nieuwe belastingen voor crypto-investeerders moeten de oplossing gaan vormen.

 • Crypto recap 06-12: Dogecoin stijgt na Twitter-gerucht, XRP nieuws en meer

  Goedemorgen! Als je regelmatig Crypto Insiders in de gaten houdt dan weet je dat het crypto nieuws nooit stilstaat. De ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op en dus kan je soms het overzicht missen. Daarom zetten wij iedere ochtend het belangrijkste nieuws voor je op een rij. In deze editie vind je interessant ripple

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: