Home » Nieuws » Bitcoin breekt uit, is de downtrend voorbij of zien we nieuwe lows?

Bitcoin breekt uit, is de downtrend voorbij of zien we nieuwe lows?


Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen.


Bitcoin (BTC) maakte woensdagochtend nog een low rond $18.600, maar herstelde gisteren iets en consolideerde de rest van de dag tussen $19.100 en $19.400. Tot vanochtend dan, toen brak bitcoin eindelijk uit.

De koers maakte zojuist een flinke sprong en schoot van $19.400 naar een prijs van $20.600 op KuCoin en €20.450 op Bitvavo.

Daarmee staat de BTC koers vandaag 6,5% in de plus. Het handelsvolume van bitcoin steeg  in de afgelopen 24 uur met 17,4%. De totale marktkapitalisatie komt momenteel uit op $393 miljard en de dominantie van bitcoin op 38,4%.

Toch zijn de meningen zeer verdeeld, ook onder de analisten uit onze Discord omgeving. Is bitcoin nu uit zijn neerwaartse trend gebroken of gaat de koers binnenkort alsnog nieuwe lows maken?

Bitcoin nieuws van gisteren

Breekt bitcoin uit downtrend, of krijgen we nieuwe lows?

Na de stevige daling op 6 september, lijkt de bitcoin koers zijn weg omhoog weer te vinden. Bitcoin vormde de afgelopen dagen een neerwaarts kanaal. Zojuist brak de koers door de bovenkant van dit kanaal.

Toch is een nieuwe low niet meteen helemaal weg te denken. Als we namelijk de zogeheten Elliott Wave theorie toepassen, lijkt de kans op een nieuwe low zelfs groot. Dit heeft ermee te maken dat binnen de regels van de Elliot Waves een impulsieve trend pas eindigt als vijf waves zijn voldaan, momenteel zien we er slechts drie.

Een nieuwe low zou al in de komende dagen kunnen gebeuren. De analisten verwachten dat deze rond $18.000 zal zijn.

Bitcoin analyse 8 september
Bitcoin analyse 8 september (Tradingview)

Mining capitulatie ten einde, bodem in zicht?

De Bitcoin hash ribbon metriek probeert periodes te identificeren waarin bitcoin miners capituleren. Dit is het geval wanneer mining duurder wordt dan oplevert en kan een indicatie zijn van een markt bodem. Tijdens een dergelijke periode moeten miners hun voorraden aan BTC verkopen om hun kosten te dekken.

Op de onderstaande grafiek wordt de miner capitulatie aangegeven in ‘t rood. De overgang van rood naar wit geeft aan dat de miner capitulatie voorbij is. Wanneer miner capitulatie voorbij is neemt de verkoopdruk af en dat kan gunstig zijn voor de bitcoin koers.

Eind augustus ging de rode zone over naar wit. Dit suggereert dat de mining capitulatie is gestopt. Historisch gezien kan dit een indicatie zijn dat een bodem voor bitcoin dichtbij is.

Bitcoin Hash Ribbon
Bitcoin hash ribbon (Glassnode)

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Zoek jij hulp met handelen? Wil je graag meer kennis opdoen over de markt? Neem dan een kijkje in onze Discord groep voor leden. In deze omgeving willen we de leden leren hoe zij zelf analyses kunnen lezen en maken. Daarnaast komen actuele onderwerpen elke dag aan bod en kijken we naar de verschillende sectoren binnen de markt. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we onze premium leden op de hoogte te houden. Wil jij dit soort analyses eerder lezen? Neem dan ook een kijkje in de Discord omgeving. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende analisten en crypto enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Bitcoin duikt onder $23.000 terwijl SEC de aanval opent op crypto

  Het lukte bitcoin (BTC) gisteren niet om boven $32.200 stand te houden en de koers verloor vervolgens ook grip op de $23.000. Bitcoin dipte afgelopen nacht even helemaal naar $22.400, een daling van zo’n 2,5% in slechts enkele minuten. Sindsdien is de BTC koers voorzichtig aan het herstellen en komt vanochtend uit op $22.725 op

 • Experts zien zwakte in de bitcoin koers en delen nieuwe analyse

  Leden van Crypto Insiders Premium ontvangen wekelijks nieuwe technische analyses van meer dan 20 cryptovaluta. Ook kom je in contact met ervaren handelaren, analisten en een community van meer dan 1.000 leden. In dit artikel delen we een recente analyse van bitcoin (BTC) die eerder in onze premium groep is gedeeld. Ben je nog geen

 • Voormalig Coinbase medewerker bekent schuld voor insider trading

  Ishan Wahi, een voormalig productmanager van Coinbase Global, bekent tegenover een Amerikaanse rechter schuld voor insider trading, oftewel het handelen met voorkennis. Wahi werd vorig jaar zomer opgepakt. Het gaat in de Verenigde Staten om de eerste officiële rechtszaak voor de handel met voorkennis in crypto. Zeker bij een beursplatform als Coinbase kan dat om

 • Cardano DeFi platform Sundaeswap houdt eerste stemronde

  Sundaeswap, een relatief nieuw decentralized finance (DeFi) platform op het Cardano (ADA) netwerk, gaat aan de slag met een nieuw voorstel waar token bezitters mogen stemmen over hoe het platform bestuurd wordt. Deze ontwikkeling laat bezitters met minimaal 10.000 SUNDAE tokens voorstellen doen waarover vervolgens gestemd wordt. Het is een mooi voorbeeld van een decentralized

 • Eerste ETH opnames op Ethereum testnet succesvol

  De mogelijkheid om ethereum (ETH) op te nemen uit het ETH 2.0 staking contract komt stapsgewijs steeds dichterbij. Afgelopen week werd een nieuw testnet onder de codenaam Zhejiang gelanceerd en deze week werd de Shanghai-Capella (Shapella) upgrade doorgevoerd. De eerste ETH opnames zijn inmiddels succesvol afgerond, maken de ontwikkelaars bekend. And we hit Shapella on

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: