Home » Nieuws » Bitcoin consolideert onder $20.000, breekt koers aan onderkant uit?

Bitcoin consolideert onder $20.000, breekt koers aan onderkant uit?


Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen.


Bitcoin (BTC) dipte afgelopen weekend weer onder $20.000 en blijft daar vooralsnog vlak onder consolideren. Veel dieper zakte bitcoin gisteren niet meer en de koers hield stand boven $19.650. Afgelopen nacht maakte bitcoin nog even een forse piek en tikte bijna $21.000 aan, maar werd vervolgens direct afgewezen en zakte gelijk weer onder $20.000. Op het moment van schrijven komt de bitcoin prijs uit op $20.800 op Binance en €19.900 op Bitvavo. Daarmee staat de BTC koers vandaag 0,5% in de plus.

Het handelsvolume van bitcoin steeg in de afgelopen 24 uur met 13%. De totale marktkapitalisatie komt momenteel uit op $379 miljard en de dominantie  van bitcoin op 38,1%. De fear & greed index toont met 22 aan dat de angst op de markt nog altijd erg hoog ligt.

Bitcoin nieuws van gisteren

Bitcoin exchange instroom van miners

Wanneer bitcoin naar exchanges of juist van exchanges wordt gehaald, kan dat een indicatie geven over toekomstige prijsontwikkelingen. Een aantal dagen geleden ontving Binance 4.400 bitcoin van mining bedrijf Poolin. Deze lading aan bitcoin brengt mogelijk de prijs onder druk.

Bitcoin Exchange Netflow (bron: Glassnode)
Bitcoin Exchange Netflow (bron: Glassnode)

In het bovenstaande figuur zien we een overzicht van het aantal bitcoin dat de afgelopen 3 maanden netto naar exchanges is gestuurd of opgenomen. In begin september zien we dat er een aantal dagen achter elkaar relatief veel bitcoin naar exchanges is gestuurd. Sinds eergister zien we die trend omdraaien. De recente bitcoin stroom naar exchanges lijkt dus vooralsnog weinig impact te hebben op de prijs, al moeten de BTC wellicht nog verkocht worden.

 

Breekt bitcoin koers uit driehoekig patroon?

Nadat bitcoin hevig daalde eind augustus, gaat de koers vooralsnog een consoliderend september in. Bitcoin vormt momenteel een zogenaamde triangle of driehoekig patroon. Een triangle patroon is te herkennen aan de lagere pieken en hogere dalen. Dit patroon breekt vaak uit in dezelfde trend richting waarin deze gestart is, in dit geval is dit dus omlaag.

bitcoin analyse
Bitcoin koersanalyse Crypto Insiders

Om het bovenstaande scenario te versterken, zien wij op BTC een erg mooi kanaal onstaan, dit kanaal is al twee keer getest aan de bovenkant. Een logisch gevolg is dus een test aan de onderkant van het kanaal. Dit zou dus ook betekenen dat we de triangle pattern naar onder uitbreken. Zoek jij een uitgebreidere uitleg over de bovenstaande analyse? Neem dan een kijkje onze Discord groep.

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Zoek jij hulp met handelen? Wil je graag meer kennis opdoen over de markt? Neem dan een kijkje in onze Discord groep voor leden. In deze omgeving willen we de leden leren hoe zij zelf analyses kunnen lezen en maken. Daarnaast komen actuele onderwerpen elke dag aan bod en kijken we naar de verschillende sectoren binnen de markt. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we onze premium leden op de hoogte te houden. Wil jij dit soort analyses eerder lezen? Neem dan ook een kijkje in de Discord omgeving. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende analisten en crypto enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Experts zien zwakte in de bitcoin koers en delen nieuwe analyse

  Leden van Crypto Insiders Premium ontvangen wekelijks nieuwe technische analyses van meer dan 20 cryptovaluta. Ook kom je in contact met ervaren handelaren, analisten en een community van meer dan 1.000 leden. In dit artikel delen we een recente analyse van bitcoin (BTC) die eerder in onze premium groep is gedeeld. Ben je nog geen

 • Voormalig Coinbase medewerker bekent schuld voor insider trading

  Ishan Wahi, een voormalig productmanager van Coinbase Global, bekent tegenover een Amerikaanse rechter schuld voor insider trading, oftewel het handelen met voorkennis. Wahi werd vorig jaar zomer opgepakt. Het gaat in de Verenigde Staten om de eerste officiële rechtszaak voor de handel met voorkennis in crypto. Zeker bij een beursplatform als Coinbase kan dat om

 • Cardano DeFi platform Sundaeswap houdt eerste stemronde

  Sundaeswap, een relatief nieuw decentralized finance (DeFi) platform op het Cardano (ADA) netwerk, gaat aan de slag met een nieuw voorstel waar token bezitters mogen stemmen over hoe het platform bestuurd wordt. Deze ontwikkeling laat bezitters met minimaal 10.000 SUNDAE tokens voorstellen doen waarover vervolgens gestemd wordt. Het is een mooi voorbeeld van een decentralized

 • Eerste ETH opnames op Ethereum testnet succesvol

  De mogelijkheid om ethereum (ETH) op te nemen uit het ETH 2.0 staking contract komt stapsgewijs steeds dichterbij. Afgelopen week werd een nieuw testnet onder de codenaam Zhejiang gelanceerd en deze week werd de Shanghai-Capella (Shapella) upgrade doorgevoerd. De eerste ETH opnames zijn inmiddels succesvol afgerond, maken de ontwikkelaars bekend. And we hit Shapella on

 • AI crypto stijgen hard, dit is waarom

  Sinds ChatGPT de mainstream heeft bereikt, is artificial intelligence hét onderwerp van het moment. ChatGPT is een AI chatbot die binnen enkele dagen al meer dan één miljoen gebruikers wist binnen te harken. Onlangs kon je in het crypto nieuws lezen dat steeds meer mensen de opkomst van AI een belangrijkere ontwikkeling vinden dan die

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: