Home » Nieuws » Bitcoin daalt 2,2% en belandt op belangrijke 50MA

Bitcoin daalt 2,2% en belandt op belangrijke 50MA


Op het moment van schrijven is de bitcoin koers met 2,2% gedaald vergeleken met 24 uur geleden. Bitcoin wordt nu verhandeld voor 21.500 euro en dat is een cruciaal punt. Waarom? Dat leggen we je uit aan de hand van wat magische lijnen in onze nieuwste technische analyse.

Bitcoin bovenop het dagelijkse gemiddelde

In de grafiek hieronder zien we twee lijnen. We beginnen met de oranje lijn, dit is het bewogen gemiddelde van de afgelopen 50 dagen (50MA), deze indicator laat de trend zien op de middellange-termijn. Op dit moment valt de koers precies op de 50MA.

Bron: Tradingview

De hele week al gedraagt de 50MA zich als een sterke weerstand, vandaag is de vierde keer in de afgelopen zes dagen dat de koers hieronder probeert te duiken. Maar elke keer als bitcoin verder dreigt te dalen dan veert de koers weer licht op.

Als de bitcoin koers aan het einde van de dag toch onder de 50MA weet te sluiten, dan wordt dit door analisten gewoonlijk geïnterpreteerd als een signaal van een verdere neerwaartse trend.

Bitcoin heeft groot vangnet

Maar gelukkig heeft bitcoin een koersgeschiedenis die langer loopt dan The Walking Dead. De blauwe lijn kijkt naar het bewogen gemiddelde van de afgelopen 200 weken (200WMA) en is door de jaren heen een supportzone gebleken tijdens bearmarkten. Mocht bitcoin door de 50MA zakken, dan is daar nog altijd de 200WMA.

Het gebeurt zelden dat bitcoin onder de 200WMA duikt, en als dat gebeurt is dat altijd een goed koopmoment gebleken. Op dit moment staat de 200WMA op 19.844 euro, terwijl de actuele bitcoin koers 21.500 euro is.

De zwarte zwanen van Bitcoin

We zoomen uit naar de afgelopen 5 jaar. Bitcoin is in die periode drie keer in aanraking gekomen met de 200WMA en alleen aan het begin van de coronacrisis zakte de koers er echt met overtuiging doorheen. Maar dit wordt als een black swan gezien en binnen twee weken vervolgde bitcoin zijn weg omhoog.

Bron: Tradingview

Twee maanden geleden had de cryptomarkt te maken met de val van Terra, een ander black swan-moment waardoor de koers even onder de 200WMA uitkwam. Een goed koopmoment blijkt nu.

Verschil korte- en lange termijn wordt kleiner

Iets anders om op te letten is de afstand tussen de twee gekleurde lijnen van de eerste grafiek, ofwel het verschil tussen de korte- en lange termijn. Als het verschil tussen deze twee groter wordt dan betekent dit dat de trend opwaarts is, maar zoals je in de eerste grafiek ziet, wordt het verschil juist kleiner.

Mocht bitcoin door de oranje lijn zakken en in de buurt van de blauwe lijn komen, dan weet je nu in ieder geval dat dit vrijwel altijd een goede supportzone is gebleken.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Bitcoin koers pump: Deze prijzen houd ik nu in de gaten

  Bitcoin (BTC) schoot dit weekend aardig in waarde omhoog. De positieve impuls vloeide voort uit het feit dat er een deal is bereikt in de Verenigde Staten omtrent het schuldenplafond. Daarbij leek een short squeeze nog een impuls omhoog te veroorzaken. Meestal zijn pumps in het weekend “scam pumps,” maar hoe zit dit nu? In mijn nieuwe

 • Ethereum trekt fors aan in groene markt, deze crypto stijgt zelfs 1.000%

  De crypto markt ziet eindelijk weer een opleving in mei en dat kort voordat de maand eindigt. In de Verenigde Staten werd tijdens het weekend eindelijk een deal gesloten omtrent het schuldenplafond en dat haalde wat angst uit de markt. Op enkele uitzonderingen na kleurt vrijwel de gehele markt groen vandaag en stijgt de totale

 • Ethereum whales accumuleren flink sinds start van het jaar, bullish?

  Eerder deze maand kon je in het Ethereum nieuws lezen dat het aantal ethereum (ETH) whales, ofwel de grootbezitters binnen het ecosysteem, was gedaald na de langverwachte Shapella update op het netwerk. Deze hard fork maakte het onder andere mogelijk voor investeerders om hun gestakete ETH op te nemen uit de staking contracten. Wanneer er

 • Bitcoin lanceert belangrijke update, dit verandert er

  Bitcoin Core versie 25.0 is nu eindelijk beschikbaar op het GitHub platform, een online platform voor softwareprojecten. De langverwachte update markeert een belangrijke mijlpaal voor het Bitcoin (BTC) netwerk en introduceert een aantal nieuwe functies voor de grootste cryptovaluta op de markt. Wat is Bitcoin Core? Bitcoin Core is de software die gebruikt wordt door nodes

 • Bitcoin schiet naar hoogste prijs in 3 weken door schuldenplafond deal

  Bitcoin (BTC) dipte vorige week nog onder $26.000, maar kon de afgelopen dagen sterk herstellen. Bitcoin brak gisteren door de $27.200, gisterenavond door de $27.600 en tikte afgelopen nacht een piek aan van $28.450, de hoogste prijs in drie weken. Vervolgens leek de koers vanochtend support op te zoeken rond $28.000, maar zakt daar op

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: