Home » Nieuws » Bitcoin daalt 2,2% en belandt op belangrijke 50MA

Bitcoin daalt 2,2% en belandt op belangrijke 50MA


Op het moment van schrijven is de bitcoin koers met 2,2% gedaald vergeleken met 24 uur geleden. Bitcoin wordt nu verhandeld voor 21.500 euro en dat is een cruciaal punt. Waarom? Dat leggen we je uit aan de hand van wat magische lijnen in onze nieuwste technische analyse.

Bitcoin bovenop het dagelijkse gemiddelde

In de grafiek hieronder zien we twee lijnen. We beginnen met de oranje lijn, dit is het bewogen gemiddelde van de afgelopen 50 dagen (50MA), deze indicator laat de trend zien op de middellange-termijn. Op dit moment valt de koers precies op de 50MA.

Bron: Tradingview

De hele week al gedraagt de 50MA zich als een sterke weerstand, vandaag is de vierde keer in de afgelopen zes dagen dat de koers hieronder probeert te duiken. Maar elke keer als bitcoin verder dreigt te dalen dan veert de koers weer licht op.

Als de bitcoin koers aan het einde van de dag toch onder de 50MA weet te sluiten, dan wordt dit door analisten gewoonlijk geïnterpreteerd als een signaal van een verdere neerwaartse trend.

Bitcoin heeft groot vangnet

Maar gelukkig heeft bitcoin een koersgeschiedenis die langer loopt dan The Walking Dead. De blauwe lijn kijkt naar het bewogen gemiddelde van de afgelopen 200 weken (200WMA) en is door de jaren heen een supportzone gebleken tijdens bearmarkten. Mocht bitcoin door de 50MA zakken, dan is daar nog altijd de 200WMA.

Het gebeurt zelden dat bitcoin onder de 200WMA duikt, en als dat gebeurt is dat altijd een goed koopmoment gebleken. Op dit moment staat de 200WMA op 19.844 euro, terwijl de actuele bitcoin koers 21.500 euro is.

De zwarte zwanen van Bitcoin

We zoomen uit naar de afgelopen 5 jaar. Bitcoin is in die periode drie keer in aanraking gekomen met de 200WMA en alleen aan het begin van de coronacrisis zakte de koers er echt met overtuiging doorheen. Maar dit wordt als een black swan gezien en binnen twee weken vervolgde bitcoin zijn weg omhoog.

Bron: Tradingview

Twee maanden geleden had de cryptomarkt te maken met de val van Terra, een ander black swan-moment waardoor de koers even onder de 200WMA uitkwam. Een goed koopmoment blijkt nu.

Verschil korte- en lange termijn wordt kleiner

Iets anders om op te letten is de afstand tussen de twee gekleurde lijnen van de eerste grafiek, ofwel het verschil tussen de korte- en lange termijn. Als het verschil tussen deze twee groter wordt dan betekent dit dat de trend opwaarts is, maar zoals je in de eerste grafiek ziet, wordt het verschil juist kleiner.

Mocht bitcoin door de oranje lijn zakken en in de buurt van de blauwe lijn komen, dan weet je nu in ieder geval dat dit vrijwel altijd een goede supportzone is gebleken.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Crypto koersvoorspelling: Coinbase notering zorgt voor stijging

  In de Premium omgeving van Crypto Insiders worden dagelijks actuele technische analyses gedeeld door ervaren analisten. De afgelopen periode kwam Near Protocol (NEAR) hier regelmatig ter sprake. In deze rubriek blikken we terug op deze technische analyse en brengen we de recente ontwikkelingen en verwachtingen voor de komende periode in kaart. Mocht je na het

 • Nieuwe EU crypto wet had Terra debacle kunnen voorkomen: EU adviseur

  Een ambtenaar van de Europese Unie heeft tijdens de Korea Blockchain Week conferentie in Seoul aangegeven dat de val van Terra (LUNA) voorkomen had kunnen worden. Met de nieuwe vereisten die meekomen met de Crypto Assets (MiCA) wet had Terra nooit kunnen falen. Nieuwe wet voor de Europese cryptocurrency industrie Dit nieuwe juridische kader, die

 • Binnenkort kun je NFT’s van Rembrandts Nachtwacht kopen

  Er bestaan plannen om een waar digitaal Rembrandt-museum op te richten waarin alle werken van de wereldberoemde schilder Rembrandt van Rijn te bezichtigen zullen zijn. Om dit digitale museum te financieren heeft de Rembrandt Heritage Foundation besloten om non-fungible tokens (NFT) van de Nachtwacht in de verkoop te gooien. Rembrandt NFT’s Het zal hier gaan

 • Waarom je als crypto-investeerder een voordeel hebt in het casino

  Als je graag investeert in cryptocurrencies, dan hoor je vermoedelijk wel eens dat het niets meer is dan gokken. Maar niets is minder waar – je kunt er zelfs heel veel van leren. Want investeren in cryptocurrencies en andere activa doe je niet zomaar, en de technieken die je kunt gebruiken kun je toepassen op

 • Bitcoin stuit op weerstand bij $25k, geeft dit nieuws een boost?

  De groene golf die de relatief meevallende inflatiecijfers veroorzaakte voor bitcoin (BTC) en de meeste andere koersen, lijkt vanmiddag op weerstand te stuiten. Toch was er vandaag opvallend goed nieuws te melden, wat de koers een extra zetje kan geven in het doorbreken van de huidige weerstandszone. Bitcoin prijs stijgt 2% naar $24.500 Maar eerst

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: