Home » Nieuws » Bitcoin daalt 2,2% en belandt op belangrijke 50MA

Bitcoin daalt 2,2% en belandt op belangrijke 50MA


Op het moment van schrijven is de bitcoin koers met 2,2% gedaald vergeleken met 24 uur geleden. Bitcoin wordt nu verhandeld voor 21.500 euro en dat is een cruciaal punt. Waarom? Dat leggen we je uit aan de hand van wat magische lijnen in onze nieuwste technische analyse.

Bitcoin bovenop het dagelijkse gemiddelde

In de grafiek hieronder zien we twee lijnen. We beginnen met de oranje lijn, dit is het bewogen gemiddelde van de afgelopen 50 dagen (50MA), deze indicator laat de trend zien op de middellange-termijn. Op dit moment valt de koers precies op de 50MA.

Bron: Tradingview

De hele week al gedraagt de 50MA zich als een sterke weerstand, vandaag is de vierde keer in de afgelopen zes dagen dat de koers hieronder probeert te duiken. Maar elke keer als bitcoin verder dreigt te dalen dan veert de koers weer licht op.

Als de bitcoin koers aan het einde van de dag toch onder de 50MA weet te sluiten, dan wordt dit door analisten gewoonlijk geïnterpreteerd als een signaal van een verdere neerwaartse trend.

Bitcoin heeft groot vangnet

Maar gelukkig heeft bitcoin een koersgeschiedenis die langer loopt dan The Walking Dead. De blauwe lijn kijkt naar het bewogen gemiddelde van de afgelopen 200 weken (200WMA) en is door de jaren heen een supportzone gebleken tijdens bearmarkten. Mocht bitcoin door de 50MA zakken, dan is daar nog altijd de 200WMA.

Het gebeurt zelden dat bitcoin onder de 200WMA duikt, en als dat gebeurt is dat altijd een goed koopmoment gebleken. Op dit moment staat de 200WMA op 19.844 euro, terwijl de actuele bitcoin koers 21.500 euro is.

De zwarte zwanen van Bitcoin

We zoomen uit naar de afgelopen 5 jaar. Bitcoin is in die periode drie keer in aanraking gekomen met de 200WMA en alleen aan het begin van de coronacrisis zakte de koers er echt met overtuiging doorheen. Maar dit wordt als een black swan gezien en binnen twee weken vervolgde bitcoin zijn weg omhoog.

Bron: Tradingview

Twee maanden geleden had de cryptomarkt te maken met de val van Terra, een ander black swan-moment waardoor de koers even onder de 200WMA uitkwam. Een goed koopmoment blijkt nu.

Verschil korte- en lange termijn wordt kleiner

Iets anders om op te letten is de afstand tussen de twee gekleurde lijnen van de eerste grafiek, ofwel het verschil tussen de korte- en lange termijn. Als het verschil tussen deze twee groter wordt dan betekent dit dat de trend opwaarts is, maar zoals je in de eerste grafiek ziet, wordt het verschil juist kleiner.

Mocht bitcoin door de oranje lijn zakken en in de buurt van de blauwe lijn komen, dan weet je nu in ieder geval dat dit vrijwel altijd een goede supportzone is gebleken.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Bitcoin koers zakt onder $17.000 terwijl recordbedrag exchanges verlaat

  Bitcoin (BTC) kwam een week geleden voor het eerst sinds de FTX crash eindelijk weer boven $17.000 uit. Ondanks enkele dipjes, hield de koers stand en piekte maandag rond $17.400. Vanochtend verliest bitcoin echter grip op de $17.000 en maakte een snelle duik naar $16.750. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit

 • Binance coin analyse: BNB koers kan eerst flink stuk stijgen

  Crypto Insiders leden ontvangen in onze Discord omgeving dagelijks nieuwe technische analyses voor cryptocurrencies. In dit artikel delen we een recente analyse van binance coin (BNB) uit onze Premium groep. Ben je nog geen lid of mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, probeer dan een Premium-lidmaatschap 30 dagen volledig gratis.

 • EU wil €2,4 miljard binnenhalen met crypto-belasting: documenten

  De Europese Unie is een van de meest vooraanstaande partijen als het gaat om regulatie. Het MiCA-wetsvoorstel dat eerder dit jaar is goedgekeurd moet eind volgend jaar officieel gelden. Helaas komen dit soort regulaties niet uit de lucht vallen, de overheid moet namelijk ook gefinancierd worden. Nieuwe belastingen voor crypto-investeerders moeten de oplossing gaan vormen.

 • Crypto recap 06-12: Dogecoin stijgt na Twitter-gerucht, XRP nieuws en meer

  Goedemorgen! Als je regelmatig Crypto Insiders in de gaten houdt dan weet je dat het crypto nieuws nooit stilstaat. De ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op en dus kan je soms het overzicht missen. Daarom zetten wij iedere ochtend het belangrijkste nieuws voor je op een rij. In deze editie vind je interessant ripple

 • Veroorzaakt de Amerikaanse schuldenberg een nieuwe bullrun voor bitcoin?

  Je hebt ongetwijfeld weleens gehoord over de gigantische Amerikaanse overheidsschuld. Inmiddels is de schuldenberg gegroeid tot het duizelingwekkende bedrag van 31,3 biljoen dollar. In theorie kan Amerika natuurlijk onbeperkt dollars printen, waardoor je zou denken dat dit geen probleem is. De realiteit is echter anders. In dit artikel leg ik haarfijn uit hoe de schuldenberg

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: