Home » Nieuws » Bitcoin daalt onder $21.000, hoe diep kan koers nog zakken? » Crypto Insiders

Bitcoin daalt onder $21.000, hoe diep kan koers nog zakken? » Crypto Insiders

Registreer je vandaag bij Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo! En ontvang €1.000,00 aan trading fee's!

Bitcoin (BTC) kelderde de afgelopen 24 uur nog een stuk dieper. We waarschuwden gisterenochtend nog dat het ergste mogelijk nog niet voorbij was. We schreven ook al weken lang dat een test van 200-weken moving average zeer waarschijnlijk leek. Bitcoin zakte echter al nog dieper en de volgens de fear & greed index komt momenteel de angst het hoogst uit sinds maart 2020, kort nadat de coronapandemie uitbrak.

Bitcoin koers zakt met nog eens 12%

De bitcoin koers zakte zondagnacht door $27.500 en toen kwam de daling in een versnelling terecht. Gisterenochtend zakte bitcoin al door $25.000 en vond toen heel even rond $24.000 wat support. Ook daar zakte bitcoin echter snel doorheen, en de koers dipte toen onder $23.000 en tikte $22.700 aan.

Daar maakte bitcoin een kleine bounce, maar de $24.000 was al omgeslagen van support naar weerstand. Kort na middennacht zakte bitcoin ook door $23.000 en kelderde vervolgens helemaal naar $21.000. Dat was de laagste prijs sinds medio december 2020. Op sommige beurzen dipte de koers al een stuk onder $21.000.

Vanochtend is bitcoin iets aan het herstellen, maar nu is ook de $23.000 van support naar weerstand omgeslagen. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $22.350 op KuCoin en €21.400 op Bitvavo. Dat is weer rond die 200-WMA. Daarmee staat de BTC koers maar liefst 12% in de min vandaag en bijna 30% ten opzichte van een week geleden.

Enorme bitcoin en crypto liquidaties

De hevige koersdaling van bitcoin begon afgelopen vrijdag, toen de Amerikaanse inflatiecijfers werden gepubliceerd. Dat zorgt voor roodkleurende aandelenmarkten en de paniek sloeg ook gelijk over naar crypto. De daling van bitcoin werd gisteren mogelijk verergert door het fiasco omtrent Celsius Network. In de afgelopen 24 uur is maar liefst $580 miljoen aan BTC posities geliquideerd, voor heel crypto is dit zelfs $1,3 miljard.

FOMC morgen, wat doet dat met bitcoin?

Vandaag en morgen vindt weer de Federal Open Market Committee (FOMC) plaats. Daarna krijgen we te horen met welk percentage de Federal Reserve de rentes zal verhogen om de inflatie tegen te gaan. Dat kan zelfs voor nog meer verkoopdruk zorgen. Toch verwachten sommige analisten dat door de extreme daling van de afgelopen dagen, de angst hieromtrent inmiddels al enigszins is ingeprijsd. Wij hielden afgelopen week een peiling voor Crypto Insiders leden in de premium Discord groep wat zij verwachten over FOMC. Zij stemden als volgt:

chart fed rente

Hoe diep kan bitcoin nog zakken?

Bitcoin is dus inmiddels onder zijn realized price gekelederd en kwam zelfs al onder de 200-weken MA uit. Er lijkt wat hoop te zijn dat bitcoin mogelijk een bodem heeft bereikt, maar dat is natuurlijk verre van zeker. Aangezien de stuiter relatief zwak is, zou het geen grote verbazing zijn dat bitcoin nog een lager dieptepunt gaat opzoeken.

De volgende prijs waar we dan rekening mee moeten houden, is wellicht de top uit eind 2017, rond $20.000. Als die prijs niet standhoudt, kan BTC nog een stuk dieper zakken, en moeten we rekening al houden met $17.000-$18.000 of erger. We moeten er ook mee rekening houden dat ook al bereikt bitcoin zijn bodem, dat een dadwerkelijk herstel en trendommekeer wellicht nog ver weg is in deze macro-toestanden.

Investeerders beginnen de bitcoin dip te kopen

Desondanks melden meerdere investeerders dat zij de huidige lage prijs als als een buitenkans zien. Zij melden dat zij al begonnen zijn met het “kopen van de bitcoin dip”

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven. In de premium omgeving van Crypto Insiders worden later vandaag nog diepgaandere analyses gedeeld.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.2
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • XRP analyse: Ripple gebruikers op hoogste punt sinds 2020

  In de premium omgeving van Crypto Insiders worden dagelijks actuele technische analyses gedeeld door ervaren analisten. De afgelopen periode kwam Ripple (XRP) hier regelmatig ter sprake. In deze rubriek blikken we terug op deze technische analyse en brengen we de recente ontwikkelingen en verwachtingen voor de komende periode in kaart. Mocht je na het lezen

 • Crypto-hedgefonds 3AC vraagt faillissement aan, oprichters spoorloos

  Het grote crypto-hedgefonds Three Arrows Capital (kortweg 3AC) kwam vorige maand in de financiële problemen na de crash van het Terra-ecosysteem (LUNA). Er viel maar weinig te redden, en nu heeft het bedrijf faillissement aangevraagd. Tegelijkertijd zijn de oprichters spoorloos verdwenen. Bescherming tegen schuldeisers Dat schrijft de Financial Times, die de aanvraag voor faillissement heeft

 • De vreemde plannen van centrale banken in Madelon Praat

  De Bank for International Settlements, eigenlijk de centrale bank voor andere centrale banken, waarschuwt toch voor een mogelijk scenario waarin de economische groei afneemt terwijl de inflatie hoog blijft. De nachtmerrie voor iedere centraal bankier.  Ook Christine Lagarde van de ECB kwam afgelopen week met een zeer opmerkelijk plan om een eurocrisis af te wenden

 • Ethereum transactiekosten naar laagste punt sinds 2020

  Een van de grootste valkuilen van het Ethereum (ETH) netwerk is het feit dat de transactiekosten, ofwel gas fees, vrijwel onbetaalbaar worden op het moment dat er drukte op het netwerk ontstaat. Dit is ook een van de redenen dat Ethereum in deze staat nooit echt mainstream zou kunnen worden. Toch zien we de laatste

 • Noord-Korea is wereldleider in crypto criminaliteit

  Het klinkt misschien vreemd, maar Noord-Korea staat bovenaan de lijst van wereldwijde crypto criminaliteit. De dictatuur heeft de afgelopen jaren op grote schaal hacks en andere aanvallen uitgevoerd op verschillende crypto projecten. In totaal zijn er miljarden door de dictatuur buit gemaakt. Noord-Koreaanse hackers Volgens data van Coincub is het land verantwoordelijk voor tenminste 15

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: