Home » Nieuws » Bitcoin daalt terwijl Nasdaq stijgt: is een crash aanstaande?

Bitcoin daalt terwijl Nasdaq stijgt: is een crash aanstaande?


Normaal gesproken is er een erg hoge correlatie tussen bitcoin (BTC) en de Nasdaq, de Amerikaanse beurs voor technologieaandelen. Maar sinds kort lopen de twee niet meer gelijk. Doorgaans is dat een teken dat een flinke correctie onderweg is.

Bankencrisis oorzaak crypto hype?

Over het algemeen is de crypto-markt sterk gecorreleerd met aandelen. Het is immers allemaal op hetzelfde gebaseerd. Als er veel liquiditeit (‘beschikbaar geld’)

in de markt is, dan stijgen de prijzen van activa. Als er weinig liquiditeit is, dan dalen markten. Als er veel geld in de markt is, dan is er ruimte voor groei.

De afgelopen tijd gold het tweede. Investeerders waren meer dan bereid om hun geld in risicovolle investeringen te stoppen. Dat werd voor een deel veroorzaakt door de bankencrisis. Verschillende grote banken zijn al ten onder gegaan, waaronder Silicon Valley Bank (SVB), Signature Bank en vorige maand ook First Republic Bank.

Investeerders zagen crypto juist als een alternatief voor het bankensysteem, waardoor de coins hard in waarde groeiden. Ook memecoins liftten mee op de enorme hype. De nieuwe memetoken Pepe (PEPE) haalde in een maand tijd letterlijk uit het niets een marktwaarde van meer dan een miljard.

Bitcoin daalt, correlatie met aandelen breekt

Maar nu is bitcoin licht gedaald. Onder ‘licht’ verstaan we op het moment van schrijven ongeveer 10% gemeten vanaf de lokale top, waarmee het de consoliderende formatie nog niet heeft verbroken.

Toch heeft BTC de correlatie met de Nasdaq wél verbroken. Bitcoin is bij uitstek gecorreleerd aan technologieaandelen. Een verklaring daarvoor is dat het in theorie relatief risicovol en beide software vertegenwoordigt.

Bitcoin (BTC) daalt de afgelopen weken al, terwijl de NASDAQ sterk is gebleven. Bron: TradingView

Vaak geldt dat als bitcoin een koersverandering inzet, de Nasdaq volgt. Bitcoin wordt gezien als risicovoller, daarom verkopen investeerders vermoedelijk hun coins eerst voordat ze hun aandelen verkopen. De Nasdaq bevindt zich momenteel nog rond zijn hoogtepunt van de afgelopen maanden. Beursanalist Mike McGlone verklaarde onlangs iets soortgelijks.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Floki Inu koers stijgt hard na nieuws vanuit China

  Floki Inu (FLOKI), een van de vele ‘hondencoins’ gebaseerd op Dogecoin (DOGE), zag een forse prijsstijging dit weekend. Dit heeft alles te maken met grote interesse in FLOKI vanuit China. Floki Inu focust namelijk sterk op de Chinese markt met hun nieuwe Valhalla videogame.  Floki focust op China De ontwikkelaars van Floki Inu gaven eerder

 • Deze crypto trader mag zichzelf na 5 maanden een whale noemen

  De crypto wereld staat voor velen bekend als een industrie om snel rijk te worden. Terwijl dit uiteraard niet de realiteit omvat, valt het niet te ontkennen dat investeerders met absurde winsten met enige regelmaat het crypto nieuws halen. Zo zorgde de meest recente hype binnen de industrie, de meme-coin Pepe (PEPE), er bijvoorbeeld voor

 • Bitcoin koers pump: Deze prijzen houd ik nu in de gaten

  Bitcoin (BTC) schoot dit weekend aardig in waarde omhoog. De positieve impuls vloeide voort uit het feit dat er een deal is bereikt in de Verenigde Staten omtrent het schuldenplafond. Daarbij leek een short squeeze nog een impuls omhoog te veroorzaken. Meestal zijn pumps in het weekend “scam pumps,” maar hoe zit dit nu? In mijn nieuwe

 • Ethereum trekt fors aan in groene markt, deze crypto stijgt zelfs 1.000%

  De crypto markt ziet eindelijk weer een opleving in mei en dat kort voordat de maand eindigt. In de Verenigde Staten werd tijdens het weekend eindelijk een deal gesloten omtrent het schuldenplafond en dat haalde wat angst uit de markt. Op enkele uitzonderingen na kleurt vrijwel de gehele markt groen vandaag en stijgt de totale

 • Ethereum whales accumuleren flink sinds start van het jaar, bullish?

  Eerder deze maand kon je in het Ethereum nieuws lezen dat het aantal ethereum (ETH) whales, ofwel de grootbezitters binnen het ecosysteem, was gedaald na de langverwachte Shapella update op het netwerk. Deze hard fork maakte het onder andere mogelijk voor investeerders om hun gestakete ETH op te nemen uit de staking contracten. Wanneer er

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: