Home » Nieuws » Bitcoin fondsen zien grootste uitstroom sinds juni 2021 » Crypto Insiders

Bitcoin fondsen zien grootste uitstroom sinds juni 2021 » Crypto Insiders


Het sentiment op de crypto-markten blijft nog altijd angstig. Dat blijkt onder andere uit de wekelijkse cijfers van CoinShares omtrent de in- en uitstromen bij crypto-investeringsproducten. Zo stroomde er $133 miljoen weg uit bitcoin (BTC) investeringsproducten.

Grootste uitstroom bitcoin sinds juni 2021

Vrijwel alle crypto-fondsen zagen investeringen wegstromen, maar die van bitcoin vertegenwoordigden vorige week het leeuwendeel. Maar liefst $133 miljoen stroomde weg bij deze fondsen, wat de grootste uitstroom sinds juni 2021 is. Wie het bitcoin nieuws volgt zal zich kunnen herinneren dat het sentiment in juni 2021 bijzonder negatief was. Dat was namelijk de periode waarin China een algemeen verbod op crypto mining oplegde, en Tesla bitcoin niet langer als betaalmethode accepteerde.

Wekelijkse in- en uitstromen bij crypto-fondsen – Bron: CoinShares

Zoomen we uit dat zien we dat de hele maand april niet geweldig was. Er stroomde vorige maand namelijk $310 miljoen weg. Volgens CoinShares is het lastig te zeggen wat de precieze reden is voor negatieve sentiment van dit moment. Al lijkt het aannemelijk dat dit te maken heeft met de “de agressieve retoriek van de Amerikaanse Federal Reserve [waarmee er vanuit gegaan wordt dat zij de rentepercentages zullen gaan verhogen] en de recente prijsdaling.”

FTX Token ziet verrassende instroom

Zoals gezegd is het op dit moment voor de gehele crypto-markt niet veel soeps. Zo stroomde er $25 miljoen weg bij ethereum (ETH) producten en ook andere cryptocurrency-investeringsproducten zagen rode cijfers. In totaal haalden investeerders vorige week $120 miljoen weg bij deze fondsen, en $326 miljoen wanneer we naar de hele maand kijken. Hiermee is het negatieve sentiment overigens nog niet zo sterk in vergelijking met begin dit jaar, toen stroomde er namelijk nog $467 miljoen weg in een maand tijd.

Een opvallende instroom was echter alsnog te zien bij de cryptocurrency van de grote crypto exchange FTX. Die producten zagen namelijk juist $38 miljoen binnenstromen, de grootste instroom van welk investeringsproduct dan ook dat CoinShares vorige week in de gaten hield.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • EU wil €2,4 miljard binnenhalen met crypto-belasting: documenten

  De Europese Unie is een van de meest vooraanstaande partijen als het gaat om regulatie. Het MiCA-wetsvoorstel dat eerder dit jaar is goedgekeurd moet eind volgend jaar officieel gelden. Helaas komen dit soort regulaties niet uit de lucht vallen, de overheid moet namelijk ook gefinancierd worden. Nieuwe belastingen voor crypto-investeerders moeten de oplossing gaan vormen.

 • Crypto recap 06-12: Dogecoin stijgt na Twitter-gerucht, XRP nieuws en meer

  Goedemorgen! Als je regelmatig Crypto Insiders in de gaten houdt dan weet je dat het crypto nieuws nooit stilstaat. De ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op en dus kan je soms het overzicht missen. Daarom zetten wij iedere ochtend het belangrijkste nieuws voor je op een rij. In deze editie vind je interessant ripple

 • Veroorzaakt de Amerikaanse schuldenberg een nieuwe bullrun voor bitcoin?

  Je hebt ongetwijfeld weleens gehoord over de gigantische Amerikaanse overheidsschuld. Inmiddels is de schuldenberg gegroeid tot het duizelingwekkende bedrag van 31,3 biljoen dollar. In theorie kan Amerika natuurlijk onbeperkt dollars printen, waardoor je zou denken dat dit geen probleem is. De realiteit is echter anders. In dit artikel leg ik haarfijn uit hoe de schuldenberg

 • Bitcoin lijkt beter bestand tegen een recessie dan Meta

  Er wordt vaak gerefereerd naar Bitcoin (BTC) als een hedge tegen inflatie, maar 2022 heeft de tegenstanders van deze uitspraak een dienst weten te bewijzen. De koers van bitcoin is momenteel namelijk ongeveer 75% verwijderd van zijn all-time high in november 2021. Verreweg de meeste altcoins zijn zelfs nog verder in elkaar gezakt dit jaar

 • Timo’s take: Dit kan je tijdens de strenge cryptowinter blijven doen

  Als crypto-enthousiasteling zijn het moeilijke tijden; de koersen staan in het rood en bedrijven op instorten. Dit vormt natuurlijk weer nieuwe munitie voor allerlei media die schrijven dat crypto zoals bitcoin (BTC) “zeepbellen” zijn. Zelfs de Europese Centrale Bank (ECB) stelt dat BTC op weg is naar irrelevantie. Maar het feit is dat crypto er

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: