Home » Nieuws » Bitcoin gaat spannende dag tegemoet, breekt koers door weerstand?

Bitcoin gaat spannende dag tegemoet, breekt koers door weerstand?


Bitcoin (BTC) klom gisterenochtend weer verder omhoog en heroverde toen de $22.000. Rond $22.400 werd de weerstand echter te groot en bitcoin piekte gisteren rond $22.450. Gisterenavond werd bitcoin wederom afgewezen rond $22.400, maar hield ook stand boven $22.100. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs weer uit op $22.400 op Coinbase en €22.100 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 2,8% in de plus en lijkt op het punt te staan om weer een poging te wagen om door de weerstand te breken. Het handelsvolume steeg met 15,7% in de afgelopen 24 uur. De totale marktkapitalisatie komt uit op $427 miljard en de dominantie op $40,1%.

Amerikaanse inflatiecijfers vandaag

Het belooft weer een spannende dag te worden. Om half 3 vanmiddag wordt namelijk weer de volgende consumentenprijsindex (CPI) van de VS gepubliceerd. Dit heeft dit jaar al meerdere malen tot hevige reacties op de financiële markten geleid.

Mochten de inflatiecijfers hoger uitpakken dan wordt verwacht, dan is dat wellicht een teken dat de Federal Reserve de rentes sneller zal verhogen en zullen de markten negatief reageren. Het kan echter ook andersom uitpakken. De volgende Federal Open Market Committee (FOMC) meeting is op 20-21 september.

Bitcoin nieuws van gisteren

Breekt BTC door dit belangrijk level?

Op de 4-uurs grafiek zien we dat bitcoin een belangrijk niveau nadert. Het gaat namelijk om de 0.618 Fibonacci. In de wereld van technische analyses is dit een erg belangrijk niveau en ligt momenteel rond $22.663. Vaak zien we namelijk een verandering van de trend zodra dit niveau wordt geraakt. Als bitcoin deze prijs breekt, worden de kansen op een nieuwe high boven $25.200 steeds groter.

De analisten uit onze Discord omgeving verwachten echter dat bitcoin niet succesvol zal zijn in het breken van deze prijs. Dit heeft er voornamelijk mee te maken dat de koers vanaf de vorige top van $25.200 een 12345 Elliot Wave omlaag heeft gemaakt. Dit betekent vaak dat de 0.618 Fibonacci niet gebroken wordt en de koers de oorspronkelijke trend zal voortzetten.

bitcoin analyse 1209
Bitcoin analyse 12-09 (Tradingview)

Bitcoin zoekopdrachten naar recordlaagtes

De prijs van bitcoin is onderhevig aan de mate van interesse. Als de interesse hoog is, dan zoeken meer mensen in Google naar bitcoin. Vaak zien we dat een sterke koersstijging gepaard gaat met een hoger zoekvolume naar bitcoin. In een bear-markt zien we meestal het aantal zoekopdrachten dan ook afnemen.

Afgelopen maanden staat het aantal zoekacties naar “bitcoin” op een nieuw dieptepunt. In de maand september zijn het aantal zoekopdrachten blijven steken op een recordlaagte van minder 30% ten opzichte van de hoogst behaalde zoekopdrachten. Vooralsnog is er geen zicht op dat de trend kan omslaan. Het laat zien dat het sentiment over bitcoin onder het grote publiek nog erg laag is.

 

bitcoin zoekvolume
Bitcoin zoekvolume (Google)

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Wintermute crypto hack van $160 miljoen was mogelijk ‘inside job’

  Om de zoveel tijd horen we weer over een DeFi platform dat door een kwetsbaarheid in de smart contracts miljoenen kwijtgeraakt is. Onlangs was het raak bij market maker Wintermute, waar voor ruim $160 miljoen dollar aan crypto buitgemaakt is. Het bijzondere aan de ‘hack’ van Wintermute is dat er geruchten gaan dat het om

 • Kolen nog populairste bron voor bitcoin mining, maar gebruik neemt af

  Een onderzoek van het Cambridge Centre for Alternative Finance (CCAF) openbaarde dinsdag groot nieuws over de bitcoin (BTC) mining sector. Volgens het onderzoek is de ‘elektriciteitsmix’ voor bitcoin mining de laatste jaren aan het veranderen. Fossiele brandstoffen in bitcoin mining Volgens het onderzoek werd begin dit jaar 62% van de elektriciteit voor bitcoin mining geproduceerd

 • Zo bepaal je de waarde van de populaire PostNL NFT’s

  Een paar dagen geleden ging PostNL van start met de mainsale van hun unieke NFT-cryptopostzegels. Deze ‘NL crypto stamp’ bleek razend populair tijdens de voorverkoop en ook tijdens de meest recente verkoopronde gingen de cryptopostzegels als warme broodjes over de toonbank. Niet alleen verzamelaars waren enorm geïnteresseerd, ook crypto-handelaren wilden niet buiten de boot vallen

 • Gezochte Terra Luna oprichter Do Kwon ontkent dat hij zich verstopt

  Terra (LUNA) oprichter Do Kwon wordt niet alleen gezocht door de Zuid-Koreaanse autoriteiten, maar inmiddels ook door Interpol. Hij ontving gisteren een zogeheten “Red Notice” van de internationale politieorganisatie, en dat betekent dat hij nu op de opsporingslijst van Interpol staat. Luna oprichter zou zich niet verstoppen Inmiddels heeft de oprichter van de ingestorte cryptocurrency

 • Bitcoin stoot 0,1% van totale CO2-uitstoot uit, maar het neemt af

  Het minen van bitcoin (BTC) kost een hoop energie. Dit feit is dan ook een van de belangrijkste tegenargumenten van ‘Bitcoin haters’ die de crypto het liefst ten onder zien gaan, of over zien stappen naar Proof-of-Stake (PoS) zoals Ethereum (ETH) dat deed. Maar hoe groot is de impact van BTC nu echt? Het Cambridge Centre for

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: