Home » Nieuws » Bitcoin gaat spannende dag tegemoet, breekt koers door weerstand?

Bitcoin gaat spannende dag tegemoet, breekt koers door weerstand?


Bitcoin (BTC) klom gisterenochtend weer verder omhoog en heroverde toen de $22.000. Rond $22.400 werd de weerstand echter te groot en bitcoin piekte gisteren rond $22.450. Gisterenavond werd bitcoin wederom afgewezen rond $22.400, maar hield ook stand boven $22.100. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs weer uit op $22.400 op Coinbase en €22.100 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 2,8% in de plus en lijkt op het punt te staan om weer een poging te wagen om door de weerstand te breken. Het handelsvolume steeg met 15,7% in de afgelopen 24 uur. De totale marktkapitalisatie komt uit op $427 miljard en de dominantie op $40,1%.

Amerikaanse inflatiecijfers vandaag

Het belooft weer een spannende dag te worden. Om half 3 vanmiddag wordt namelijk weer de volgende consumentenprijsindex (CPI) van de VS gepubliceerd. Dit heeft dit jaar al meerdere malen tot hevige reacties op de financiële markten geleid.

Mochten de inflatiecijfers hoger uitpakken dan wordt verwacht, dan is dat wellicht een teken dat de Federal Reserve de rentes sneller zal verhogen en zullen de markten negatief reageren. Het kan echter ook andersom uitpakken. De volgende Federal Open Market Committee (FOMC) meeting is op 20-21 september.

Bitcoin nieuws van gisteren

Breekt BTC door dit belangrijk level?

Op de 4-uurs grafiek zien we dat bitcoin een belangrijk niveau nadert. Het gaat namelijk om de 0.618 Fibonacci. In de wereld van technische analyses is dit een erg belangrijk niveau en ligt momenteel rond $22.663. Vaak zien we namelijk een verandering van de trend zodra dit niveau wordt geraakt. Als bitcoin deze prijs breekt, worden de kansen op een nieuwe high boven $25.200 steeds groter.

De analisten uit onze Discord omgeving verwachten echter dat bitcoin niet succesvol zal zijn in het breken van deze prijs. Dit heeft er voornamelijk mee te maken dat de koers vanaf de vorige top van $25.200 een 12345 Elliot Wave omlaag heeft gemaakt. Dit betekent vaak dat de 0.618 Fibonacci niet gebroken wordt en de koers de oorspronkelijke trend zal voortzetten.

bitcoin analyse 1209
Bitcoin analyse 12-09 (Tradingview)

Bitcoin zoekopdrachten naar recordlaagtes

De prijs van bitcoin is onderhevig aan de mate van interesse. Als de interesse hoog is, dan zoeken meer mensen in Google naar bitcoin. Vaak zien we dat een sterke koersstijging gepaard gaat met een hoger zoekvolume naar bitcoin. In een bear-markt zien we meestal het aantal zoekopdrachten dan ook afnemen.

Afgelopen maanden staat het aantal zoekacties naar “bitcoin” op een nieuw dieptepunt. In de maand september zijn het aantal zoekopdrachten blijven steken op een recordlaagte van minder 30% ten opzichte van de hoogst behaalde zoekopdrachten. Vooralsnog is er geen zicht op dat de trend kan omslaan. Het laat zien dat het sentiment over bitcoin onder het grote publiek nog erg laag is.

 

bitcoin zoekvolume
Bitcoin zoekvolume (Google)

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Experts zien zwakte in de bitcoin koers en delen nieuwe analyse

  Leden van Crypto Insiders Premium ontvangen wekelijks nieuwe technische analyses van meer dan 20 cryptovaluta. Ook kom je in contact met ervaren handelaren, analisten en een community van meer dan 1.000 leden. In dit artikel delen we een recente analyse van bitcoin (BTC) die eerder in onze premium groep is gedeeld. Ben je nog geen

 • Voormalig Coinbase medewerker bekent schuld voor insider trading

  Ishan Wahi, een voormalig productmanager van Coinbase Global, bekent tegenover een Amerikaanse rechter schuld voor insider trading, oftewel het handelen met voorkennis. Wahi werd vorig jaar zomer opgepakt. Het gaat in de Verenigde Staten om de eerste officiële rechtszaak voor de handel met voorkennis in crypto. Zeker bij een beursplatform als Coinbase kan dat om

 • Cardano DeFi platform Sundaeswap houdt eerste stemronde

  Sundaeswap, een relatief nieuw decentralized finance (DeFi) platform op het Cardano (ADA) netwerk, gaat aan de slag met een nieuw voorstel waar token bezitters mogen stemmen over hoe het platform bestuurd wordt. Deze ontwikkeling laat bezitters met minimaal 10.000 SUNDAE tokens voorstellen doen waarover vervolgens gestemd wordt. Het is een mooi voorbeeld van een decentralized

 • Eerste ETH opnames op Ethereum testnet succesvol

  De mogelijkheid om ethereum (ETH) op te nemen uit het ETH 2.0 staking contract komt stapsgewijs steeds dichterbij. Afgelopen week werd een nieuw testnet onder de codenaam Zhejiang gelanceerd en deze week werd de Shanghai-Capella (Shapella) upgrade doorgevoerd. De eerste ETH opnames zijn inmiddels succesvol afgerond, maken de ontwikkelaars bekend. And we hit Shapella on

 • AI crypto stijgen hard, dit is waarom

  Sinds ChatGPT de mainstream heeft bereikt, is artificial intelligence hét onderwerp van het moment. ChatGPT is een AI chatbot die binnen enkele dagen al meer dan één miljoen gebruikers wist binnen te harken. Onlangs kon je in het crypto nieuws lezen dat steeds meer mensen de opkomst van AI een belangrijkere ontwikkeling vinden dan die

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: