Home » Nieuws » Bitcoin handelsvolume maakt bijna een nieuwe jaarlijkse piek

Bitcoin handelsvolume maakt bijna een nieuwe jaarlijkse piek


Uit de cijfers in het nieuwe Arcane Research rapport blijkt dat ongeveer 80% van de activiteit op het Bitcoin (BTC) netwerk van de exchange Binance komt. Deze activiteit is een indicator dat het aantal bitcoin meet die worden verplaatst op de blockchain.

Als dit cijfer hoog is, betekent dit dat er veel coins worden verwisseld op het netwerk. Hieruit kunnen we opmaken dat de interesse in de markt erg hoog is en dat veel investeerders actief met cryptocurrencies bezig zijn.

Binance heeft het grootste marktaandeel voor de handel in bitcoin

De grote contributie van Binance kan verklaard worden door het feit dat Binance tijdelijk voor bepaalde handelsparen geen transactiekosten rekende. Veel traders maakten hier gebruik van om hun niveau op het platform te laten stijgen.

Dit deden zij door middel van “wash trading”. Hierbij doen handelaren heel snel verschillende transacties. Aangezien ze er toch geen transactiekosten over betalen kost dit ook niks. Dit soort activiteit zien experts als niet organisch maar verhoogd wel het volume.

Toch zagen we dat het handelsvolume drie weken later niet was veranderd. Het marktaandeel van Binance was namelijk in deze periode niet veranderd. Het rapport geeft aan dat dit volume uiteindelijk mogelijk toch wel organisch is.

Hieronder kunnen we in de grafiek zien hoe het handelsvolume van bitcoin zich over het afgelopen jaar heeft ontwikkeld:

Bron: Arcane Research

Het volume van bitcoin is, zoals hierboven te zien is, over de afgelopen weken hard gestegen. Op het moment staan we nog net iets onder de piek van het jaar. Deze piek is in mei gevestigd.

Ook Crypto Insiders houdt bitcoin (BTC) strak in de gaten

In de Discord community van Crypto Insiders houden we bitcoin elke dag ook erg scherp in de gaten. Onze analisten bekijken zowel het project van Bitcoin als de BTC koers door middel van fundamentele- en technische analyses. Elke week staan er ook verschillende koersverwachtingen en grafieken van bitcoin klaar voor de leden.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Binance coin analyse: BNB koers kan eerst flink stuk stijgen

  Crypto Insiders leden ontvangen in onze Discord omgeving dagelijks nieuwe technische analyses voor cryptocurrencies. In dit artikel delen we een recente analyse van binance coin (BNB) uit onze Premium groep. Ben je nog geen lid of mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, probeer dan een Premium-lidmaatschap 30 dagen volledig gratis.

 • EU wil €2,4 miljard binnenhalen met crypto-belasting: documenten

  De Europese Unie is een van de meest vooraanstaande partijen als het gaat om regulatie. Het MiCA-wetsvoorstel dat eerder dit jaar is goedgekeurd moet eind volgend jaar officieel gelden. Helaas komen dit soort regulaties niet uit de lucht vallen, de overheid moet namelijk ook gefinancierd worden. Nieuwe belastingen voor crypto-investeerders moeten de oplossing gaan vormen.

 • Crypto recap 06-12: Dogecoin stijgt na Twitter-gerucht, XRP nieuws en meer

  Goedemorgen! Als je regelmatig Crypto Insiders in de gaten houdt dan weet je dat het crypto nieuws nooit stilstaat. De ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op en dus kan je soms het overzicht missen. Daarom zetten wij iedere ochtend het belangrijkste nieuws voor je op een rij. In deze editie vind je interessant ripple

 • Veroorzaakt de Amerikaanse schuldenberg een nieuwe bullrun voor bitcoin?

  Je hebt ongetwijfeld weleens gehoord over de gigantische Amerikaanse overheidsschuld. Inmiddels is de schuldenberg gegroeid tot het duizelingwekkende bedrag van 31,3 biljoen dollar. In theorie kan Amerika natuurlijk onbeperkt dollars printen, waardoor je zou denken dat dit geen probleem is. De realiteit is echter anders. In dit artikel leg ik haarfijn uit hoe de schuldenberg

 • Bitcoin lijkt beter bestand tegen een recessie dan Meta

  Er wordt vaak gerefereerd naar Bitcoin (BTC) als een hedge tegen inflatie, maar 2022 heeft de tegenstanders van deze uitspraak een dienst weten te bewijzen. De koers van bitcoin is momenteel namelijk ongeveer 75% verwijderd van zijn all-time high in november 2021. Verreweg de meeste altcoins zijn zelfs nog verder in elkaar gezakt dit jaar

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: