Home » Nieuws » Bitcoin kan naar $10.000 zakken op basis van vorige bearmarkten

Bitcoin kan naar $10.000 zakken op basis van vorige bearmarkten


Wie vandaag naar zijn crypto portfolio kijkt ziet donkerrode cijfers. Zoals vanochtend in de dagelijkse bitcoin (BTC) marktupdate te lezen was, heeft de koers opnieuw een fikse daling ingezet. In een recente update gedeeld op CryptoQuant is daarnaast te zien dat er mogelijk nog veel meer pijn aan zit te komen.

Bitcoin koers naar $10.000?

De analist Caueconomy deelde gisteren op CryptoQuant, een platform voor on-chain analyses, een interessante maar bearish verwachting. De afgelopen maanden hebben we een relatief goede tijd achter de rug. BTC steeg met zo’n 40% richting de $25.000. Maar daar hield het feest op.

De analist laat aan de hand van een grafiek op CryptoQuant zien dat dergelijke bullruns in een bearmarkt helemaal niet raar zijn. Zo waren er tijdens de bearmarkt in 2018-2019 een aantal van dit soort stijgingen waar te nemen, die tevens weken konden duren. Zo was er in februari 2018 een stijging van 66%, in april/mei van datzelfde jaar 48% en in juli/augustus een stijging van 43%. Ditzelfde geldt voor de bearmarkt in 2014.

Ook laat de analist een pijnlijke grafiek zien waarin hij de vorige bearmarkten vergelijkt met de huidige markt. Hierbij komt hij tot de conclusie dat:

“Als de huidige beweging zich herhaalt, zullen we het gebied met maximale druk aan het einde van het jaar vinden, beginnend in oktober. Binnen een handelsbereik tussen $10.000 – $14.500.”

Huidige koers vergeleken met vorige bearmarkten – Bron: Pense Macro

Belangrijke kanttekening BTC verwachting

Dit klinkt wellicht angstaanjagend, of niet natuurlijk, afhankelijk van de handelsstrategie. De analist plaatst wel een belangrijke kanttekening bij zijn uitspraken:

“Dit is slechts een observatie door vergelijking op basis van eerdere koersbewegingen, maar we weten dat eerdere bewegingen geen garantie bieden voor toekomstige ontwikkelingen, maar een goed beeld geven van het waarschijnlijkheidsveld dat we kunnen analyseren.”

Bovendien is de situatie in de wereld nu natuurlijk heel anders dan tijdens de vorige bearmarkten. Desalniettemin is het zeker mogelijk dat de pijn nog niet voorbij is.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Experts zien zwakte in de bitcoin koers en delen nieuwe analyse

  Leden van Crypto Insiders Premium ontvangen wekelijks nieuwe technische analyses van meer dan 20 cryptovaluta. Ook kom je in contact met ervaren handelaren, analisten en een community van meer dan 1.000 leden. In dit artikel delen we een recente analyse van bitcoin (BTC) die eerder in onze premium groep is gedeeld. Ben je nog geen

 • Voormalig Coinbase medewerker bekent schuld voor insider trading

  Ishan Wahi, een voormalig productmanager van Coinbase Global, bekent tegenover een Amerikaanse rechter schuld voor insider trading, oftewel het handelen met voorkennis. Wahi werd vorig jaar zomer opgepakt. Het gaat in de Verenigde Staten om de eerste officiële rechtszaak voor de handel met voorkennis in crypto. Zeker bij een beursplatform als Coinbase kan dat om

 • Cardano DeFi platform Sundaeswap houdt eerste stemronde

  Sundaeswap, een relatief nieuw decentralized finance (DeFi) platform op het Cardano (ADA) netwerk, gaat aan de slag met een nieuw voorstel waar token bezitters mogen stemmen over hoe het platform bestuurd wordt. Deze ontwikkeling laat bezitters met minimaal 10.000 SUNDAE tokens voorstellen doen waarover vervolgens gestemd wordt. Het is een mooi voorbeeld van een decentralized

 • Eerste ETH opnames op Ethereum testnet succesvol

  De mogelijkheid om ethereum (ETH) op te nemen uit het ETH 2.0 staking contract komt stapsgewijs steeds dichterbij. Afgelopen week werd een nieuw testnet onder de codenaam Zhejiang gelanceerd en deze week werd de Shanghai-Capella (Shapella) upgrade doorgevoerd. De eerste ETH opnames zijn inmiddels succesvol afgerond, maken de ontwikkelaars bekend. And we hit Shapella on

 • AI crypto stijgen hard, dit is waarom

  Sinds ChatGPT de mainstream heeft bereikt, is artificial intelligence hét onderwerp van het moment. ChatGPT is een AI chatbot die binnen enkele dagen al meer dan één miljoen gebruikers wist binnen te harken. Onlangs kon je in het crypto nieuws lezen dat steeds meer mensen de opkomst van AI een belangrijkere ontwikkeling vinden dan die

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: