Home » Nieuws » Bitcoin kan naar $10.000 zakken op basis van vorige bearmarkten

Bitcoin kan naar $10.000 zakken op basis van vorige bearmarkten


Wie vandaag naar zijn crypto portfolio kijkt ziet donkerrode cijfers. Zoals vanochtend in de dagelijkse bitcoin (BTC) marktupdate te lezen was, heeft de koers opnieuw een fikse daling ingezet. In een recente update gedeeld op CryptoQuant is daarnaast te zien dat er mogelijk nog veel meer pijn aan zit te komen.

Bitcoin koers naar $10.000?

De analist Caueconomy deelde gisteren op CryptoQuant, een platform voor on-chain analyses, een interessante maar bearish verwachting. De afgelopen maanden hebben we een relatief goede tijd achter de rug. BTC steeg met zo’n 40% richting de $25.000. Maar daar hield het feest op.

De analist laat aan de hand van een grafiek op CryptoQuant zien dat dergelijke bullruns in een bearmarkt helemaal niet raar zijn. Zo waren er tijdens de bearmarkt in 2018-2019 een aantal van dit soort stijgingen waar te nemen, die tevens weken konden duren. Zo was er in februari 2018 een stijging van 66%, in april/mei van datzelfde jaar 48% en in juli/augustus een stijging van 43%. Ditzelfde geldt voor de bearmarkt in 2014.

Ook laat de analist een pijnlijke grafiek zien waarin hij de vorige bearmarkten vergelijkt met de huidige markt. Hierbij komt hij tot de conclusie dat:

“Als de huidige beweging zich herhaalt, zullen we het gebied met maximale druk aan het einde van het jaar vinden, beginnend in oktober. Binnen een handelsbereik tussen $10.000 – $14.500.”

Huidige koers vergeleken met vorige bearmarkten – Bron: Pense Macro

Belangrijke kanttekening BTC verwachting

Dit klinkt wellicht angstaanjagend, of niet natuurlijk, afhankelijk van de handelsstrategie. De analist plaatst wel een belangrijke kanttekening bij zijn uitspraken:

“Dit is slechts een observatie door vergelijking op basis van eerdere koersbewegingen, maar we weten dat eerdere bewegingen geen garantie bieden voor toekomstige ontwikkelingen, maar een goed beeld geven van het waarschijnlijkheidsveld dat we kunnen analyseren.”

Bovendien is de situatie in de wereld nu natuurlijk heel anders dan tijdens de vorige bearmarkten. Desalniettemin is het zeker mogelijk dat de pijn nog niet voorbij is.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Wintermute crypto hack van $160 miljoen was mogelijk ‘inside job’

  Om de zoveel tijd horen we weer over een DeFi platform dat door een kwetsbaarheid in de smart contracts miljoenen kwijtgeraakt is. Onlangs was het raak bij market maker Wintermute, waar voor ruim $160 miljoen dollar aan crypto buitgemaakt is. Het bijzondere aan de ‘hack’ van Wintermute is dat er geruchten gaan dat het om

 • Kolen nog populairste bron voor bitcoin mining, maar gebruik neemt af

  Een onderzoek van het Cambridge Centre for Alternative Finance (CCAF) openbaarde dinsdag groot nieuws over de bitcoin (BTC) mining sector. Volgens het onderzoek is de ‘elektriciteitsmix’ voor bitcoin mining de laatste jaren aan het veranderen. Fossiele brandstoffen in bitcoin mining Volgens het onderzoek werd begin dit jaar 62% van de elektriciteit voor bitcoin mining geproduceerd

 • Zo bepaal je de waarde van de populaire PostNL NFT’s

  Een paar dagen geleden ging PostNL van start met de mainsale van hun unieke NFT-cryptopostzegels. Deze ‘NL crypto stamp’ bleek razend populair tijdens de voorverkoop en ook tijdens de meest recente verkoopronde gingen de cryptopostzegels als warme broodjes over de toonbank. Niet alleen verzamelaars waren enorm geïnteresseerd, ook crypto-handelaren wilden niet buiten de boot vallen

 • Gezochte Terra Luna oprichter Do Kwon ontkent dat hij zich verstopt

  Terra (LUNA) oprichter Do Kwon wordt niet alleen gezocht door de Zuid-Koreaanse autoriteiten, maar inmiddels ook door Interpol. Hij ontving gisteren een zogeheten “Red Notice” van de internationale politieorganisatie, en dat betekent dat hij nu op de opsporingslijst van Interpol staat. Luna oprichter zou zich niet verstoppen Inmiddels heeft de oprichter van de ingestorte cryptocurrency

 • Bitcoin stoot 0,1% van totale CO2-uitstoot uit, maar het neemt af

  Het minen van bitcoin (BTC) kost een hoop energie. Dit feit is dan ook een van de belangrijkste tegenargumenten van ‘Bitcoin haters’ die de crypto het liefst ten onder zien gaan, of over zien stappen naar Proof-of-Stake (PoS) zoals Ethereum (ETH) dat deed. Maar hoe groot is de impact van BTC nu echt? Het Cambridge Centre for

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: