Home » Nieuws » Bitcoin kan nog dalen naar 16.000 euro door enorme inflatie » Crypto Insiders

Bitcoin kan nog dalen naar 16.000 euro door enorme inflatie » Crypto Insiders

Registreer je vandaag bij Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo! En ontvang €1.000,00 aan trading fee's!

Weer een maand voorbij, en weer een hoger inflatiecijfer. Althans, in de Verenigde Staten. Wat de inflatie in de eurozone is, zullen we op 22 juni te weten komen. Maar de markt in de VS is leidend, en de gevolgen van het nieuwe cijfer zijn wellicht enorm, ook voor bitcoin (BTC).

Inflatie van 8,6%

Het Bureau of Labor Statistics heeft gisteren onthuld dat de jaarlijkse inflatie in de VS in mei 8,6% was. Dat is opnieuw een toename, het cijfer van april was nog 8,3%. In Real Visions Daily Briefing van gisteravond, beschrijft Peter Boockvar van Bleakley Advisory Group dat dit grote gevolgen gaat hebben voor financiële markten.

Het hoge cijfer geeft de centrale bank van de VS namelijk een uitstekend excuus om door te gaan met het verhogen van de rentes. Peter Boockvar noemt dat minimaal nog twee aankondigingen van hogere rentes mogelijk zijn. Dan zou de rente bij de Federal Reserve minstens 2% zijn. Een paar maanden geleden was deze nog nul. Dat betekent dat het veel moeilijker wordt om aan leningen te komen, en dat moet de inflatie verminderen. Dit proces heet quantitative tightening, of in het Nederlands kwantitatieve verstrakking.

Europa is een iets ander geval. De Europese Centrale Bank (ECB) heeft naast het doel om de inflatie in het geding te houden, ook als doel om Zuid-Europa niet bankroet te laten gaan. Dat betekent dat de rentes in Europa niet te veel omhoog kunnen. Daardoor is de kans groot dat de inflatie in Europa in verhouding hoger blijft.

Slecht nieuws voor bitcoin

Het allergrootste probleem voor crypto als bitcoin is op dit moment dus de hoge inflatie. Op Twitter benadrukte CryptoWhale vorige maand dat bitcoin nog nooit in een stierenmarkt is geweest terwijl de Federal Reserve aan de teugels trok. De centrale bank doet er nu alles aan om de inflatie te verminderen.

De kans is dus groot dat cryptocurrencies flink zullen lijden totdat dit beleid stopt. Als we kijken naar de grafiek van bitcoin, dan valt op dat er mogelijk weinig support zit onder de low van 27.000. Als de koers hier doorheen zakt, dan zou bitcoin mogelijk pas weer steun kunnen vinden rond 16.000 euro. Als deze prijs echter niet niet gehouden wordt, is de kans groot dat bitcoin richting de 12.000 euro of zelfs richting de 10.000 euro gaat. Dat is bij de huidige prijs een correctie tussen de 41% en 63%.

11-6-2022 BTC TA 11-6-20222
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Op-een-na grootste Amerikaanse elektriciteitsbedrijf onderzoekt bitcoin mining

  Justin Orkney, Lead Rates and Regulatory Strategy Analyst bij Duke Energy, was op 26 juni te gast bij de bitcoin (BTC), energie en milieu podcast van Troy Cross. Hier bevestigde Orkney dat Duke Energy onderzoek doet naar bitcoin mining en dat de resultaten zullen aangeven hoe zij miners het beste kunnen aannemen voordat ze dit

 • Gaat Bitcoin nog verder dalen? John bekijkt BTC, AVAX en meer

  Er staat weer een nieuwe crypto analyes video van John voor jullie klaar. In deze video buigt John zich over de een mogelijke recessie, die wellicht zelfs al begonnen is. Daarnaast werpt John een blik op de koers van onder meer bitcoin (BTC), ethereum (ETH), tezos (XTZ) en avalanche (AVAX). Dit en nog meer zie

 • Cardano lanceert ‘Vasil hard fork’ op testnet

  Het Cardano (ADA) netwerk heeft gisteren een uiterst belangrijke mijlpaal op weg naar de uitrol van de langverwachte Vasil hard fork succesvol behaald. De hard fork werd namelijk met succes gelanceerd op het Cardano testnet. Hiermee komt een daadwerkelijke lancering op het mainnet van Cardano weer een stap dichterbij. Cardano Vasil hard fork Gisteren maakte

 • Binance-CEO sloeg bailouts crypto bedrijven af

  De afgelopen maand zijn er veel bedrijven in de cryptocurrency-industrie financieel in de problemen gekomen. Sommige bedrijven verdienden een bailout, en de Amerikaanse exchange FTX was er vroeg bij. Het gaf BlockFi al een bailout, en binnenkort komen daar vermoedelijk Bitcoin-miners bij. Maar Binance CEO Changpeng Zhao verklaart dat Binance eigenlijk eerder was dan FTX.

 • Meer dan 80% van Ethereum-stakers maakt verlies

  Een belangrijke drijfveer achter de afgelopen crypto-bullrun was staking van ether-tokens op Ethereum. ‘S werelds grootste layer 1-netwerk is namelijk aan het overstappen op Proof-of-Stake (PoS). Die drijfveer had op zichzelf al goed genoeg kunnen zijn om meer waarde vast te leggen op het netwerk, en daarmee ook in andere cryptocurrencies. Maar nu de markt

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: