Home » Nieuws » Bitcoin koers bijna onbewogen in afwachting van Federal Reserve

Bitcoin koers bijna onbewogen in afwachting van Federal Reserve


De bitcoin (BTC) koers heeft in het jaar 2022 nog weinig fleurige momenten gekend. Iedere kleine opleving werd snel opgevolgd door een keiharde correctie. Op het moment van schrijven handelt de bitcoin koers op 19.000 dollar en is er even weinig beweging.

Stilte voor de storm?

Het is goed mogelijk dat er sprake is van stilte voor de storm. Vanavond om 20.00u Nederlandse tijd maakt de Federal Reserve namelijk de nieuwe Fed Funds Target Rate bekend. Momenteel ligt die range op 2,25 tot 2,50 procent en de verwachting is dat de Federal Reserve de rente verhoogt met 0,75 procent.

Er is echter ook een kans dat de rente met 1,00 procent omhooggaat en dat zou bitcoin en de rest van de markt vrijwel zeker een nieuwe tik geven. Het lijkt er echter op dat weinig mensen willen gokken op de volgende actie van de belangrijkste centrale bank ter wereld, want de koers staat praktisch stil vandaag.

Al heeft bitcoin de afgelopen week al een behoorlijk pittige week achter de rug waarin bijna 16 procent werd ingeleverd. De bulls hebben het zwaar dit jaar en kunnen alle hulp gebruiken, wat dat betreft zou het welkom zijn als de Federal Reserve het bij een renteverhoging van 0,75 procent houdt.


Bitvavo giveaway

Bitvavo gaat een aantal van onze lezers verrassen met kaarten voor de Nations league wedstrijd Nederland – België op zondag 25 september! Niet alleen worden er kaarten weggegeven, ook zullen er andere Oranje prijzen worden verloot onder trouwe lezers.

Zie jij het bijwonen van de wedstrijd Nederland 🇳🇱 – België 🇧🇪 op andermans kosten wel zitten, meld je dan hieronder aan met je eigen naam en je e-mailadres. Met een beetje geluk zit jij dan over iets meer dan twee weken in het stadion!

Heb je een account bij Bitvavo? Geef dan dit e-mailadres op

Wees er wel snel bij, want met de winnaars wordt op woensdag 21 september contact opgenomen!


Licht aan het einde van de tunnel

Iedereen wacht momenteel op een verandering in de houding van de Federal Reserve. Dat lijkt het enige te zijn wat de markten kan redden. Om de Federal Reserve van koers te laten wijzigen moet echter eerst de inflatie terug naar hun doelstelling van 2 procent of de economie moet in grote problemen komen.

Professionele investeerders verwachten nu dat de rente in maart 2023 zijn piek bereikt op een rente van 4,45 procent. Dat betekent dat we vanaf de huidige rente-range van 2,25 to 2,50 procent nog een redelijke weg te gaan hebben. Op het huidige tempo duurt het echter niet lang voordat de Federal Reserve hier uitkomt.

Het is goed mogelijk dat de markten nog één keer een flinke schuiver of capitulatie-evenement meemaken, voordat de koersen weer groen zullen kleuren. Er heerst op dit moment simpelweg een hoop onzekerheid in de markt.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Crypto-project Acala printte per ongeluk $3 miljard aan stablecoins

  Er kan een heleboel misgaan met een crypto project. Zo kunnen bijvoorbeeld hackers toeslaan, maar ook ontwikkelaars zelf kunnen behoorlijk de plank misslaan. Dat gebeurde in augustus met het Acala netwerk, zoals toen in het crypto nieuws te lezen. Hier werd destijds per ongeluk maar liefst $3 miljard aan de stablecoin uUSD geprint. Inmiddels heeft

 • Bank: Crypto nog risicovol, wel positieve stablecoin-inflows

  Het lijkt erop dat het nog wel even slecht weer is in crypto-land. Centrale banken blijven de rentes opvoeren, de situatie met Rusland ziet er niet vrolijk uit en regulatoren slaan ook een andere toon aan. Toch ziet Bank of America een klein beetje zonneschijn tussen de donkere wolken door. Crypto blijft risicovol In een

 • Wintermute crypto hack van $160 miljoen was mogelijk ‘inside job’

  Om de zoveel tijd horen we weer over een DeFi platform dat door een kwetsbaarheid in de smart contracts miljoenen kwijtgeraakt is. Onlangs was het raak bij market maker Wintermute, waar voor ruim $160 miljoen dollar aan crypto buitgemaakt is. Het bijzondere aan de ‘hack’ van Wintermute is dat er geruchten gaan dat het om

 • Kolen nog populairste bron voor bitcoin mining, maar gebruik neemt af

  Een onderzoek van het Cambridge Centre for Alternative Finance (CCAF) openbaarde dinsdag groot nieuws over de bitcoin (BTC) mining sector. Volgens het onderzoek is de ‘elektriciteitsmix’ voor bitcoin mining de laatste jaren aan het veranderen. Fossiele brandstoffen in bitcoin mining Volgens het onderzoek werd begin dit jaar 62% van de elektriciteit voor bitcoin mining geproduceerd

 • Zo bepaal je de waarde van de populaire PostNL NFT’s

  Een paar dagen geleden ging PostNL van start met de mainsale van hun unieke NFT-cryptopostzegels. Deze ‘NL crypto stamp’ bleek razend populair tijdens de voorverkoop en ook tijdens de meest recente verkoopronde gingen de cryptopostzegels als warme broodjes over de toonbank. Niet alleen verzamelaars waren enorm geïnteresseerd, ook crypto-handelaren wilden niet buiten de boot vallen

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: