Home » Nieuws » Bitcoin koers dreigt snel uit rising wedge patroon te breken

Bitcoin koers dreigt snel uit rising wedge patroon te breken


Bitcoin (BTC) kon afgelopen week met zo’n 10% stijgen, maar bleef in de afgelopen 24 uur tussen $21.500 en $21.800 hangen. Daar zat afgelopen nacht nog wel een flinke piek tussen, de bitcoin koers tikte toen bijna $22.400 aan. Echter corrigeerde bitcoin onmiddellijk terug naar hetzelfde bereik. De BTC prijs komt op het moment van schrijven uit op $21.750 op Binance en €21.550 op Bitvavo.

Daarmee staat de BTC koers 0,7% in de plus vandaag. Het handelsvolume steeg met 15,6% in de afgelopen 24 uur. De totale marktkapitalisatie komt uit op $416 miljard, de dominantie op $39,5% en de Fear & Greed Index op 25. Zoek jij hulp met handelen en ontvang je graag exclusieve analyses? Probeer dan ons Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis!

Bitcoin nieuws van gisteren

Bitcoin in rising wedge patroon, wanneer volgt uitbraak?

Na de recente opmars van bitcoin, lijkt de koers momenteel te consolideren rond het niveau van $21.500 level. Dit gebeurt in een rising wedge patroon. Een rising wedge patroon is een bearish patroon en ontstaat vaak na een sterke opwaartse trend. Vaak zien we dit patroon ontstaan voordat de koers naar beneden uitbreekt. Op de grafiek is het patroon kenbaar gemaakt met behulp van de witte trendlijnen. De analisten uit onze Discord omgeving verwachten dus een uitbraak omlaag, tot ongeveer $20.000.

bitcoin rising wedge

De kracht van de koers kan bepaald worden aan de hand van de Relative Strength Index (RSI). Op het moment zien we de koers nieuwe toppen maken, terwijl de RSI dit niet doet. Dit betekent dat de kracht van de koers vermindert en we dus een daling kunnen verwachten. Heb je vragen over deze analyse of wil je dergelijke analyses van bitcoin en andere crypto eerder ontvangen? Neem dan een kijkje in onze Discord omgeving.

Aantal BTC “wholecoiners” stijgt tot recordniveau

Een wholecoiner is iemand die één of meer bitcoin bezit. Het aantal wholecoiners kan een indicatie geven hoe sterk de algemene investeerder in bitcoin gelooft. Door een blijvende prijsstijging zal het bezitten van één bitcoin over tijd steeds moeilijker worden.

Adressen met >1 BTC (Glassnode)
Adressen met >1 BTC (Glassnode)

Opvallend is dat gedurende de hele bull-markt van 2021 het aantal wholecoiners relatief stabiel is gebleven. De afgelopen maanden is het aantal van zo’n 800.000 wholecoiners naar bijna 900.000 wholecoiners gestregen. Het is een grotere stijging dan dat we na de crash van 2020 zagen. Vooralsnog lijkt de huidige positieve trend zich voort te zetten en bereikte het aantal wholecoiners nieuwe records de afgelopen weken.

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Bitcoin duikt onder $23.000 terwijl SEC de aanval opent op crypto

  Het lukte bitcoin (BTC) gisteren niet om boven $32.200 stand te houden en de koers verloor vervolgens ook grip op de $23.000. Bitcoin dipte afgelopen nacht even helemaal naar $22.400, een daling van zo’n 2,5% in slechts enkele minuten. Sindsdien is de BTC koers voorzichtig aan het herstellen en komt vanochtend uit op $22.725 op

 • Experts zien zwakte in de bitcoin koers en delen nieuwe analyse

  Leden van Crypto Insiders Premium ontvangen wekelijks nieuwe technische analyses van meer dan 20 cryptovaluta. Ook kom je in contact met ervaren handelaren, analisten en een community van meer dan 1.000 leden. In dit artikel delen we een recente analyse van bitcoin (BTC) die eerder in onze premium groep is gedeeld. Ben je nog geen

 • Voormalig Coinbase medewerker bekent schuld voor insider trading

  Ishan Wahi, een voormalig productmanager van Coinbase Global, bekent tegenover een Amerikaanse rechter schuld voor insider trading, oftewel het handelen met voorkennis. Wahi werd vorig jaar zomer opgepakt. Het gaat in de Verenigde Staten om de eerste officiële rechtszaak voor de handel met voorkennis in crypto. Zeker bij een beursplatform als Coinbase kan dat om

 • Cardano DeFi platform Sundaeswap houdt eerste stemronde

  Sundaeswap, een relatief nieuw decentralized finance (DeFi) platform op het Cardano (ADA) netwerk, gaat aan de slag met een nieuw voorstel waar token bezitters mogen stemmen over hoe het platform bestuurd wordt. Deze ontwikkeling laat bezitters met minimaal 10.000 SUNDAE tokens voorstellen doen waarover vervolgens gestemd wordt. Het is een mooi voorbeeld van een decentralized

 • Eerste ETH opnames op Ethereum testnet succesvol

  De mogelijkheid om ethereum (ETH) op te nemen uit het ETH 2.0 staking contract komt stapsgewijs steeds dichterbij. Afgelopen week werd een nieuw testnet onder de codenaam Zhejiang gelanceerd en deze week werd de Shanghai-Capella (Shapella) upgrade doorgevoerd. De eerste ETH opnames zijn inmiddels succesvol afgerond, maken de ontwikkelaars bekend. And we hit Shapella on

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: