Home » Nieuws » Bitcoin koers maakt herstel, maar analisten waarschuwen voor bear trap

Bitcoin koers maakt herstel, maar analisten waarschuwen voor bear trap


Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen.


Bitcoin (BTC) maakte dinsdagavond een flinke duik en kwam gisterenochtend rond $18.600 uit. Gisterenmiddag begon bitcoin te herstellen en steeg tegen gisterenavond naar een piek vlakbij $19.500. Daar werd de koers echter direct afgewezen, maar bitcoin hield gedurende nacht stand boven $19.200. De BTC prijs komt op het moment van schrijven uit op $19.330 op FTX en €19.300 op Bitvavo.

De euro en dollar zijn inmiddels weer ongeveer evenveel waard. De Amerikaanse dollar index (DXY) is weer iets gezakt en de BTC koers staat vandaag 3% in de plus. Het handelsvolume van bitcoin daalde in de afgelopen 24 uur met 21,5%. De totale marktkapitalisatie komt momenteel uit op $370 miljard en de dominantie  van bitcoin op 37,8%.

Bitcoin nieuws van gisteren

Bitcoin koers test $19.500

Met de recente daling brak de bitcoin koers uit aan de onderkant van een driehoekig patroon. De onderkant hiervan lag rond de $19.500 en dat betekent wellicht dat de support hier is omgeslagen naar weerstand. Bitcoin werd afgelopen nacht hier al afgewezen. Toch verwachten meerdere analisten dat bitcoin dit herstel verder door kan zetten en bitcoin door de $19.500 kan breken.

Bitcoin zou dan wellicht door kunnen schieten naar $21.500 of zelfs boven $22.000, al betekent dat nog niet dat ook gelijk de bodem van deze cyclus is bereikt. Sommige analisten waarschuwen ook voor een mogelijke bear trap. Een bear trap is een valse technische indicatie van een trendommekeer die nietsvermoedende investeerders kan lokken.

Bitcoin dominantie nadert record laag niveau

De bitcoin dominantie is de verhouding tussen de marktkapitalisatie van bitcoin en die van de rest van de crypto-markt. Sommige crypto-investeerders gebruiken de bitcoin dominantie als richtlijn om hun strategie te bepalen. Als de dominantie laag is, betekent het dat bitcoin slechter presteert dan de gehele altcoin markt. Historisch gezien zien we dat bitcoin tijdens een bullmarkt sterk in dominantie afneemt doordat altcoins in waarde stijgen. In een bearmarkt zien we vaak het tegenovergestelde. 

Een lage bitcoin dominantie in een bearmarkt kan duiden op een goed koopmoment. Op het moment zien we dat bitcoin een record laag niveau nadert. Alleen in januari 2018 behaalden we een vergelijkbaar niveau van rond de 37%. Het verleden heeft laten zien dat bitcoin zich niet lang op dit soort niveaus begeeft in een bearmarkt en dat de bitcoin dominantie een ommekeer kan maken. 

bitcoin dominance
Bitcoin dominance (Tradingview)

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Zoek jij hulp met handelen? Wil je graag meer kennis opdoen over de markt? Neem dan een kijkje in onze Discord groep voor leden. In deze omgeving willen we de leden leren hoe zij zelf analyses kunnen lezen en maken. Daarnaast komen actuele onderwerpen elke dag aan bod en kijken we naar de verschillende sectoren binnen de markt. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we onze premium leden op de hoogte te houden. Wil jij dit soort analyses eerder lezen? Neem dan ook een kijkje in de Discord omgeving. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende analisten en crypto enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Crypto-project Acala printte per ongeluk $3 miljard aan stablecoins

  Er kan een heleboel misgaan met een crypto project. Zo kunnen bijvoorbeeld hackers toeslaan, maar ook ontwikkelaars zelf kunnen behoorlijk de plank misslaan. Dat gebeurde in augustus met het Acala netwerk, zoals toen in het crypto nieuws te lezen. Hier werd destijds per ongeluk maar liefst $3 miljard aan de stablecoin uUSD geprint. Inmiddels heeft

 • Bank: Crypto nog risicovol, wel positieve stablecoin-inflows

  Het lijkt erop dat het nog wel even slecht weer is in crypto-land. Centrale banken blijven de rentes opvoeren, de situatie met Rusland ziet er niet vrolijk uit en regulatoren slaan ook een andere toon aan. Toch ziet Bank of America een klein beetje zonneschijn tussen de donkere wolken door. Crypto blijft risicovol In een

 • Wintermute crypto hack van $160 miljoen was mogelijk ‘inside job’

  Om de zoveel tijd horen we weer over een DeFi platform dat door een kwetsbaarheid in de smart contracts miljoenen kwijtgeraakt is. Onlangs was het raak bij market maker Wintermute, waar voor ruim $160 miljoen dollar aan crypto buitgemaakt is. Het bijzondere aan de ‘hack’ van Wintermute is dat er geruchten gaan dat het om

 • Kolen nog populairste bron voor bitcoin mining, maar gebruik neemt af

  Een onderzoek van het Cambridge Centre for Alternative Finance (CCAF) openbaarde dinsdag groot nieuws over de bitcoin (BTC) mining sector. Volgens het onderzoek is de ‘elektriciteitsmix’ voor bitcoin mining de laatste jaren aan het veranderen. Fossiele brandstoffen in bitcoin mining Volgens het onderzoek werd begin dit jaar 62% van de elektriciteit voor bitcoin mining geproduceerd

 • Zo bepaal je de waarde van de populaire PostNL NFT’s

  Een paar dagen geleden ging PostNL van start met de mainsale van hun unieke NFT-cryptopostzegels. Deze ‘NL crypto stamp’ bleek razend populair tijdens de voorverkoop en ook tijdens de meest recente verkoopronde gingen de cryptopostzegels als warme broodjes over de toonbank. Niet alleen verzamelaars waren enorm geïnteresseerd, ook crypto-handelaren wilden niet buiten de boot vallen

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: