Home » Nieuws » Bitcoin koers maakt herstel, maar analisten waarschuwen voor bear trap

Bitcoin koers maakt herstel, maar analisten waarschuwen voor bear trap


Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen.


Bitcoin (BTC) maakte dinsdagavond een flinke duik en kwam gisterenochtend rond $18.600 uit. Gisterenmiddag begon bitcoin te herstellen en steeg tegen gisterenavond naar een piek vlakbij $19.500. Daar werd de koers echter direct afgewezen, maar bitcoin hield gedurende nacht stand boven $19.200. De BTC prijs komt op het moment van schrijven uit op $19.330 op FTX en €19.300 op Bitvavo.

De euro en dollar zijn inmiddels weer ongeveer evenveel waard. De Amerikaanse dollar index (DXY) is weer iets gezakt en de BTC koers staat vandaag 3% in de plus. Het handelsvolume van bitcoin daalde in de afgelopen 24 uur met 21,5%. De totale marktkapitalisatie komt momenteel uit op $370 miljard en de dominantie  van bitcoin op 37,8%.

Bitcoin nieuws van gisteren

Bitcoin koers test $19.500

Met de recente daling brak de bitcoin koers uit aan de onderkant van een driehoekig patroon. De onderkant hiervan lag rond de $19.500 en dat betekent wellicht dat de support hier is omgeslagen naar weerstand. Bitcoin werd afgelopen nacht hier al afgewezen. Toch verwachten meerdere analisten dat bitcoin dit herstel verder door kan zetten en bitcoin door de $19.500 kan breken.

Bitcoin zou dan wellicht door kunnen schieten naar $21.500 of zelfs boven $22.000, al betekent dat nog niet dat ook gelijk de bodem van deze cyclus is bereikt. Sommige analisten waarschuwen ook voor een mogelijke bear trap. Een bear trap is een valse technische indicatie van een trendommekeer die nietsvermoedende investeerders kan lokken.

Bitcoin dominantie nadert record laag niveau

De bitcoin dominantie is de verhouding tussen de marktkapitalisatie van bitcoin en die van de rest van de crypto-markt. Sommige crypto-investeerders gebruiken de bitcoin dominantie als richtlijn om hun strategie te bepalen. Als de dominantie laag is, betekent het dat bitcoin slechter presteert dan de gehele altcoin markt. Historisch gezien zien we dat bitcoin tijdens een bullmarkt sterk in dominantie afneemt doordat altcoins in waarde stijgen. In een bearmarkt zien we vaak het tegenovergestelde. 

Een lage bitcoin dominantie in een bearmarkt kan duiden op een goed koopmoment. Op het moment zien we dat bitcoin een record laag niveau nadert. Alleen in januari 2018 behaalden we een vergelijkbaar niveau van rond de 37%. Het verleden heeft laten zien dat bitcoin zich niet lang op dit soort niveaus begeeft in een bearmarkt en dat de bitcoin dominantie een ommekeer kan maken. 

bitcoin dominance
Bitcoin dominance (Tradingview)

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Zoek jij hulp met handelen? Wil je graag meer kennis opdoen over de markt? Neem dan een kijkje in onze Discord groep voor leden. In deze omgeving willen we de leden leren hoe zij zelf analyses kunnen lezen en maken. Daarnaast komen actuele onderwerpen elke dag aan bod en kijken we naar de verschillende sectoren binnen de markt. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we onze premium leden op de hoogte te houden. Wil jij dit soort analyses eerder lezen? Neem dan ook een kijkje in de Discord omgeving. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende analisten en crypto enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Bitcoin duikt onder $23.000 terwijl SEC de aanval opent op crypto

  Het lukte bitcoin (BTC) gisteren niet om boven $32.200 stand te houden en de koers verloor vervolgens ook grip op de $23.000. Bitcoin dipte afgelopen nacht even helemaal naar $22.400, een daling van zo’n 2,5% in slechts enkele minuten. Sindsdien is de BTC koers voorzichtig aan het herstellen en komt vanochtend uit op $22.725 op

 • Experts zien zwakte in de bitcoin koers en delen nieuwe analyse

  Leden van Crypto Insiders Premium ontvangen wekelijks nieuwe technische analyses van meer dan 20 cryptovaluta. Ook kom je in contact met ervaren handelaren, analisten en een community van meer dan 1.000 leden. In dit artikel delen we een recente analyse van bitcoin (BTC) die eerder in onze premium groep is gedeeld. Ben je nog geen

 • Voormalig Coinbase medewerker bekent schuld voor insider trading

  Ishan Wahi, een voormalig productmanager van Coinbase Global, bekent tegenover een Amerikaanse rechter schuld voor insider trading, oftewel het handelen met voorkennis. Wahi werd vorig jaar zomer opgepakt. Het gaat in de Verenigde Staten om de eerste officiële rechtszaak voor de handel met voorkennis in crypto. Zeker bij een beursplatform als Coinbase kan dat om

 • Cardano DeFi platform Sundaeswap houdt eerste stemronde

  Sundaeswap, een relatief nieuw decentralized finance (DeFi) platform op het Cardano (ADA) netwerk, gaat aan de slag met een nieuw voorstel waar token bezitters mogen stemmen over hoe het platform bestuurd wordt. Deze ontwikkeling laat bezitters met minimaal 10.000 SUNDAE tokens voorstellen doen waarover vervolgens gestemd wordt. Het is een mooi voorbeeld van een decentralized

 • Eerste ETH opnames op Ethereum testnet succesvol

  De mogelijkheid om ethereum (ETH) op te nemen uit het ETH 2.0 staking contract komt stapsgewijs steeds dichterbij. Afgelopen week werd een nieuw testnet onder de codenaam Zhejiang gelanceerd en deze week werd de Shanghai-Capella (Shapella) upgrade doorgevoerd. De eerste ETH opnames zijn inmiddels succesvol afgerond, maken de ontwikkelaars bekend. And we hit Shapella on

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: