Home » Nieuws » Bitcoin koers stabiel, langetermijnperspectief bullish

Bitcoin koers stabiel, langetermijnperspectief bullish


De bitcoin koers is vooralsnog stabiel vandaag, de waarde is licht gestegen met 0,3%. Investeringsstrateeg Lynn Alden legt uit waarom ze ondanks de saaie koers van vandaag, bullish is over het langetermijnperspectief van bitcoin.

Bitcoin koers stabiel vandaag

Op dit moment wordt bitcoin verhandeld voor 21.150 euro op Bitvavo. Vrijdag op zaterdag was er een flinke daling, maar sindsdien is bitcoin ongeveer 21.000 euro waard.

Bron: Tradingview

Lyn Alden werd geïnterviewd door Alessio Rastani en zegt dat het nu tijd is om te concentreren op “wat echt is, wat er wordt gebouwd.”

Bitcoin is wereldwijd

Ze merkt op dat beleggers een globaal standpunt moeten innemen over de vooruitgang van Bitcoin, en ook moeten denken aan opkomende markten, en de talloze problemen wereldwijd met monetaire systemen. “Wat gebeurt er met inflatie, wat gebeurt er met autoritaire landen of bevroren bankrekeningen en dat soort dingen, en welke technologieën kunnen daar echt nuttig voor zijn?”

Acceptatie Bitcoin opkomende markten

De strateeg is “structureel bullish op lange termijn” en vindt dat de fundamenten van Bitcoin positief zijn. De investeringsstrateeg kijkt hierbij naar de ontwikkeling van Bitcoin als een indicatie voor de fundamenten. Ze zegt dat het Lightning Network, de acceptatie door opkomende markten en andere on-chain-indicatoren een groter waardesignaal geven dan de bitcoin koers.

Vanuit haar oogpunt vindt ze dat er “verschillende manieren” waren om de cryptomarkt te analyseren. Hierdoor kan ze andere bitcoinanalyses maken dan anderen, dit doet ze door een momentopname te delen van “wat er onder de motorkap gebeurt.”

Stablecoins via netwerk Bitcoin

Alden zegt dat stablecoins een rol kunnen spelen in bepaalde landen om de inflatie van fiat-valuta’s  en opkomende markten door de volatiliteit van fiat-valuta’s te dempen. Stablecoins zijn nuttig in landen waar de valuta een hogere inflatie kent dan in de VS, denk bijvoorbeeld aan Argentinië. Het geeft mensen een optie om te sparen voor de middellange termijn’.

Ze sprak over het Taro-protocol van Lightning Labs, dat de goedkope overdracht van dollars mogelijk maakt op het bitcoin netwerk.

“Dat is waarom ik ook denk dat er coole dingen zijn zoals Taro on Lighting die mogelijk stablecoins naar Bitcoin kunnen brengen. Bitcoin wordt gewoon het netwerk dat het meest efficiënt is om die dollars te verhandelen, omdat die minder over pure decentralisatie gaan en meer over wat mensen toegang te geven tot dollars.”


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Experts zien zwakte in de bitcoin koers en delen nieuwe analyse

  Leden van Crypto Insiders Premium ontvangen wekelijks nieuwe technische analyses van meer dan 20 cryptovaluta. Ook kom je in contact met ervaren handelaren, analisten en een community van meer dan 1.000 leden. In dit artikel delen we een recente analyse van bitcoin (BTC) die eerder in onze premium groep is gedeeld. Ben je nog geen

 • Voormalig Coinbase medewerker bekent schuld voor insider trading

  Ishan Wahi, een voormalig productmanager van Coinbase Global, bekent tegenover een Amerikaanse rechter schuld voor insider trading, oftewel het handelen met voorkennis. Wahi werd vorig jaar zomer opgepakt. Het gaat in de Verenigde Staten om de eerste officiële rechtszaak voor de handel met voorkennis in crypto. Zeker bij een beursplatform als Coinbase kan dat om

 • Cardano DeFi platform Sundaeswap houdt eerste stemronde

  Sundaeswap, een relatief nieuw decentralized finance (DeFi) platform op het Cardano (ADA) netwerk, gaat aan de slag met een nieuw voorstel waar token bezitters mogen stemmen over hoe het platform bestuurd wordt. Deze ontwikkeling laat bezitters met minimaal 10.000 SUNDAE tokens voorstellen doen waarover vervolgens gestemd wordt. Het is een mooi voorbeeld van een decentralized

 • Eerste ETH opnames op Ethereum testnet succesvol

  De mogelijkheid om ethereum (ETH) op te nemen uit het ETH 2.0 staking contract komt stapsgewijs steeds dichterbij. Afgelopen week werd een nieuw testnet onder de codenaam Zhejiang gelanceerd en deze week werd de Shanghai-Capella (Shapella) upgrade doorgevoerd. De eerste ETH opnames zijn inmiddels succesvol afgerond, maken de ontwikkelaars bekend. And we hit Shapella on

 • AI crypto stijgen hard, dit is waarom

  Sinds ChatGPT de mainstream heeft bereikt, is artificial intelligence hét onderwerp van het moment. ChatGPT is een AI chatbot die binnen enkele dagen al meer dan één miljoen gebruikers wist binnen te harken. Onlangs kon je in het crypto nieuws lezen dat steeds meer mensen de opkomst van AI een belangrijkere ontwikkeling vinden dan die

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: