Home » Nieuws » Bitcoin koers stabiel, langetermijnperspectief bullish

Bitcoin koers stabiel, langetermijnperspectief bullish


De bitcoin koers is vooralsnog stabiel vandaag, de waarde is licht gestegen met 0,3%. Investeringsstrateeg Lynn Alden legt uit waarom ze ondanks de saaie koers van vandaag, bullish is over het langetermijnperspectief van bitcoin.

Bitcoin koers stabiel vandaag

Op dit moment wordt bitcoin verhandeld voor 21.150 euro op Bitvavo. Vrijdag op zaterdag was er een flinke daling, maar sindsdien is bitcoin ongeveer 21.000 euro waard.

Bron: Tradingview

Lyn Alden werd geïnterviewd door Alessio Rastani en zegt dat het nu tijd is om te concentreren op “wat echt is, wat er wordt gebouwd.”

Bitcoin is wereldwijd

Ze merkt op dat beleggers een globaal standpunt moeten innemen over de vooruitgang van Bitcoin, en ook moeten denken aan opkomende markten, en de talloze problemen wereldwijd met monetaire systemen. “Wat gebeurt er met inflatie, wat gebeurt er met autoritaire landen of bevroren bankrekeningen en dat soort dingen, en welke technologieën kunnen daar echt nuttig voor zijn?”

Acceptatie Bitcoin opkomende markten

De strateeg is “structureel bullish op lange termijn” en vindt dat de fundamenten van Bitcoin positief zijn. De investeringsstrateeg kijkt hierbij naar de ontwikkeling van Bitcoin als een indicatie voor de fundamenten. Ze zegt dat het Lightning Network, de acceptatie door opkomende markten en andere on-chain-indicatoren een groter waardesignaal geven dan de bitcoin koers.

Vanuit haar oogpunt vindt ze dat er “verschillende manieren” waren om de cryptomarkt te analyseren. Hierdoor kan ze andere bitcoinanalyses maken dan anderen, dit doet ze door een momentopname te delen van “wat er onder de motorkap gebeurt.”

Stablecoins via netwerk Bitcoin

Alden zegt dat stablecoins een rol kunnen spelen in bepaalde landen om de inflatie van fiat-valuta’s  en opkomende markten door de volatiliteit van fiat-valuta’s te dempen. Stablecoins zijn nuttig in landen waar de valuta een hogere inflatie kent dan in de VS, denk bijvoorbeeld aan Argentinië. Het geeft mensen een optie om te sparen voor de middellange termijn’.

Ze sprak over het Taro-protocol van Lightning Labs, dat de goedkope overdracht van dollars mogelijk maakt op het bitcoin netwerk.

“Dat is waarom ik ook denk dat er coole dingen zijn zoals Taro on Lighting die mogelijk stablecoins naar Bitcoin kunnen brengen. Bitcoin wordt gewoon het netwerk dat het meest efficiënt is om die dollars te verhandelen, omdat die minder over pure decentralisatie gaan en meer over wat mensen toegang te geven tot dollars.”


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Kolen nog populairste bron voor bitcoin mining, maar gebruik neemt af

  Een onderzoek van het Cambridge Centre for Alternative Finance (CCAF) openbaarde dinsdag groot nieuws over de bitcoin (BTC) mining sector. Volgens het onderzoek is de ‘elektriciteitsmix’ voor bitcoin mining de laatste jaren aan het veranderen. Fossiele brandstoffen in bitcoin mining Volgens het onderzoek werd begin dit jaar 62% van de elektriciteit voor bitcoin mining geproduceerd

 • Zo bepaal je de waarde van de populaire PostNL NFT’s

  Een paar dagen geleden ging PostNL van start met de mainsale van hun unieke NFT-cryptopostzegels. Deze ‘NL crypto stamp’ bleek razend populair tijdens de voorverkoop en ook tijdens de meest recente verkoopronde gingen de cryptopostzegels als warme broodjes over de toonbank. Niet alleen verzamelaars waren enorm geïnteresseerd, ook crypto-handelaren wilden niet buiten de boot vallen

 • Gezochte Terra Luna oprichter Do Kwon ontkent dat hij zich verstopt

  Terra (LUNA) oprichter Do Kwon wordt niet alleen gezocht door de Zuid-Koreaanse autoriteiten, maar inmiddels ook door Interpol. Hij ontving gisteren een zogeheten “Red Notice” van de internationale politieorganisatie, en dat betekent dat hij nu op de opsporingslijst van Interpol staat. Luna oprichter zou zich niet verstoppen Inmiddels heeft de oprichter van de ingestorte cryptocurrency

 • Bitcoin stoot 0,1% van totale CO2-uitstoot uit, maar het neemt af

  Het minen van bitcoin (BTC) kost een hoop energie. Dit feit is dan ook een van de belangrijkste tegenargumenten van ‘Bitcoin haters’ die de crypto het liefst ten onder zien gaan, of over zien stappen naar Proof-of-Stake (PoS) zoals Ethereum (ETH) dat deed. Maar hoe groot is de impact van BTC nu echt? Het Cambridge Centre for

 • Bitcoin stijgt en gaat strijd aan met dollar terwijl aandelen dalen

  De bitcoin (BTC) koers heeft de afgelopen uren een verrassende wending gemaakt. Terwijl de Amerikaanse S&P 500 de laagste dagsluiting sinds 2020 achter de rug heeft, staat bitcoin op het moment van schrijven ruim 7 procent in de plus. Het lijkt erop dat het monster eindelijk wakker wordt en het de dollar lastig wil maken.

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: