Home » Nieuws » Bitcoin koers stabiliseert en houdt $40.000 support vooralsnog heel » Crypto Insiders

Bitcoin koers stabiliseert en houdt $40.000 support vooralsnog heel » Crypto Insiders


Het is weekend en dus is het relatief rustig op de crypto-markt. Bitcoin (BTC) consolideert verder en houdt daarmee vooralsnog stand boven de belangrijke support bij $40.000. Uitgebreide technische analyses ontvangen en leren over alles wat met crypto te maken heeft? Bekijk dan eens onze Crypto Insiders Premium omgeving (eerste 30 dagen gratis!).

Bitcoin prijs vormt hogere lows, maar ook lagere highs

Kijkend naar de bitcoin prijsgrafiek zien we BTC na de snelle dip op 14 april stabiliseren. Van een duidelijke trendommekeer is echter nog geen spraken, wel houdt bitcoin dus stand boven de belangrijke $40.000 support.

Wanneer we uitzoomen naar de wekelijkse grafiek is te zien dat het diepste punt van deze week bij $39.204 ligt op crypto exchange Coinbase. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $40.450 op Coinbase. De bitcoin prijs in euro is €37.440 op Bitvavo, exact dezelfde prijs als 24 uur geleden.

4-uurs bitcoin grafiek op Coinbase met 50-moving average (blauw) – Bron: Tradingview

Voor de komende dagen zal het belangrijk zijn voor de bulls om de $40.000 stand te laten houden. Hier vlak onder vinden nog een stijgende trendlijn die de koers sinds januari respecteert. Zakken we hieronder dan zou het neerwaartse momentum de overhand kunnen nemen. Voor de korte termijn ligt bij $40.700 de eerstvolgende weerstandszone die de bulls moeten zien te breken voor een verder herstel omhoog.

Is dit de bodem voor bitcoin?

De grote vraag is natuurlijk of BTC hier eindelijk een bodem vormt van waaruit de koers weer opwaarts kan gaan bewegen. Alhoewel niemand een glazen bol heeft en dit kan voorspellen, viel crypto analist TechDev iets op:

“We zien een verbuiging in de 90-daagse veranderingssnelheid van Bitcoin’s 1 jaar + HODL-golf. Met de golf zelf op een recordhoogte. Elk van de laatste 5 keer dat dit gebeurde, heeft Bitcoin nooit nieuwe dieptepunten gezien.”

Maar zoals altijd mag men de macrosituatie niet vergeten, met onder andere nog altijd een dreigende recessie. Zoals TechDev zelf zegt: “Dit is geen garantie dat er geen nieuwe dieptepunten komen. Het is een historische observatie die mijn probabilistische kijk op marktasymmetrie helpt informeren.”

Leer meer over bitcoin, crypto en blockchain

Wil jij meer leren over het traden, analyseren en gebruiken van cryptocurrencies? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses!
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • 1,7 miljoen dollar aan bitcoin gaat letterlijk naar de maan

  Als het aan het bedrijf LunarCrush ligt, zal er in de nabije toekomst een schatkist met 62 bitcoin (BTC) op de maan te vinden zijn. De private key van de schatkist, waarmee de bitcoins te ontgrendelen zijn, wordt gegraveerd op een gemotoriseerd maanvoertuig. Dat betekent dat de eerste persoon die een plan realiseert om de

 • Traders opgelet: Elliott Wave analyse voorspelt flinke stijging

  In dit artikel delen we een recente analyse van VeChain (VET) die eerder in onze Premium trading-community is gedeeld. Ervaren analisten delen hier wekelijks meer dan 20 technische analyses en meer dan 1.000 leden maken hier dagelijks gebruik van. Onze community biedt een veilige en leerzame omgeving waar handelaren van alle niveaus samenkomen en kennis

 • Presale crypto AltSignals hoop te profiteren van nieuwe bullmarkt

  Dit artikel is een ingezonden stuk, geen financieel advies en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. Om gratis nieuws mogelijk te maken bevatten sommige uitingen affiliate hyperlinks. Dit kost jou als lezer niets. Stijgende crypto prijzen hebben begin

 • De Amerikaanse overheid gaat dit jaar nog 41 duizend BTC verkopen

  In november 2022 kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat het Amerikaanse Department of Justice (DOJ) bekend had gemaakt dat het een jaar eerder meer dan 50.000 bitcoin (BTC) in beslag had genomen. Inmiddels is de Amerikaanse overheid begonnen met het liquideren van deze enorme bitcoin positie. In beslag genomen Silk Road BTC wordt

 • Bitcoin was de best presterende asset van het afgelopen kwartaal

  Bitcoin (BTC) wist zich in het afgelopen jaar sterk te onderscheiden van de eerdere prijsactie tijdens de hardnekkige bearmarkt van 2022. Het afgelopen jaar stond in het teken van de hevige prijsdaling in de koers van bitcoin, maar sinds de jaarwisseling lijkt bitcoin echter een andere richting te zijn ingeslagen, en dat uit zich nu

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: