Home » Nieuws » Bitcoin koers stabiliseert en houdt $40.000 support vooralsnog heel » Crypto Insiders

Bitcoin koers stabiliseert en houdt $40.000 support vooralsnog heel » Crypto Insiders


Het is weekend en dus is het relatief rustig op de crypto-markt. Bitcoin (BTC) consolideert verder en houdt daarmee vooralsnog stand boven de belangrijke support bij $40.000. Uitgebreide technische analyses ontvangen en leren over alles wat met crypto te maken heeft? Bekijk dan eens onze Crypto Insiders Premium omgeving (eerste 30 dagen gratis!).

Bitcoin prijs vormt hogere lows, maar ook lagere highs

Kijkend naar de bitcoin prijsgrafiek zien we BTC na de snelle dip op 14 april stabiliseren. Van een duidelijke trendommekeer is echter nog geen spraken, wel houdt bitcoin dus stand boven de belangrijke $40.000 support.

Wanneer we uitzoomen naar de wekelijkse grafiek is te zien dat het diepste punt van deze week bij $39.204 ligt op crypto exchange Coinbase. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $40.450 op Coinbase. De bitcoin prijs in euro is €37.440 op Bitvavo, exact dezelfde prijs als 24 uur geleden.

4-uurs bitcoin grafiek op Coinbase met 50-moving average (blauw) – Bron: Tradingview

Voor de komende dagen zal het belangrijk zijn voor de bulls om de $40.000 stand te laten houden. Hier vlak onder vinden nog een stijgende trendlijn die de koers sinds januari respecteert. Zakken we hieronder dan zou het neerwaartse momentum de overhand kunnen nemen. Voor de korte termijn ligt bij $40.700 de eerstvolgende weerstandszone die de bulls moeten zien te breken voor een verder herstel omhoog.

Is dit de bodem voor bitcoin?

De grote vraag is natuurlijk of BTC hier eindelijk een bodem vormt van waaruit de koers weer opwaarts kan gaan bewegen. Alhoewel niemand een glazen bol heeft en dit kan voorspellen, viel crypto analist TechDev iets op:

“We zien een verbuiging in de 90-daagse veranderingssnelheid van Bitcoin’s 1 jaar + HODL-golf. Met de golf zelf op een recordhoogte. Elk van de laatste 5 keer dat dit gebeurde, heeft Bitcoin nooit nieuwe dieptepunten gezien.”

Maar zoals altijd mag men de macrosituatie niet vergeten, met onder andere nog altijd een dreigende recessie. Zoals TechDev zelf zegt: “Dit is geen garantie dat er geen nieuwe dieptepunten komen. Het is een historische observatie die mijn probabilistische kijk op marktasymmetrie helpt informeren.”

Leer meer over bitcoin, crypto en blockchain

Wil jij meer leren over het traden, analyseren en gebruiken van cryptocurrencies? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses!
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Binance CEO: voormalig FTX CEO hoort bij de grootste fraudeurs ooit

  Binance CEO Changpeng Zhao haalt opnieuw uit naar voormalig FTX CEO Sam Bankman-Fried door hem in het rijtje van de grootste frauders uit de geschiedenis te plaatsen. De implosie van het handelsplatform van FTX zorgde voor vermogensverliezen van miljoenen mensen. Niet alleen bij de gebruikers van FTX, maar überhaupt voor mensen die in crypto investeren

 • Bitcoin koers zakt onder $17.000 terwijl recordbedrag exchanges verlaat

  Bitcoin (BTC) kwam een week geleden voor het eerst sinds de FTX crash eindelijk weer boven $17.000 uit. Ondanks enkele dipjes, hield de koers stand en piekte maandag rond $17.400. Vanochtend verliest bitcoin echter grip op de $17.000 en maakte een snelle duik naar $16.750. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit

 • Binance coin analyse: BNB koers kan eerst flink stuk stijgen

  Crypto Insiders leden ontvangen in onze Discord omgeving dagelijks nieuwe technische analyses voor cryptocurrencies. In dit artikel delen we een recente analyse van binance coin (BNB) uit onze Premium groep. Ben je nog geen lid of mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, probeer dan een Premium-lidmaatschap 30 dagen volledig gratis.

 • EU wil €2,4 miljard binnenhalen met crypto-belasting: documenten

  De Europese Unie is een van de meest vooraanstaande partijen als het gaat om regulatie. Het MiCA-wetsvoorstel dat eerder dit jaar is goedgekeurd moet eind volgend jaar officieel gelden. Helaas komen dit soort regulaties niet uit de lucht vallen, de overheid moet namelijk ook gefinancierd worden. Nieuwe belastingen voor crypto-investeerders moeten de oplossing gaan vormen.

 • Crypto recap 06-12: Dogecoin stijgt na Twitter-gerucht, XRP nieuws en meer

  Goedemorgen! Als je regelmatig Crypto Insiders in de gaten houdt dan weet je dat het crypto nieuws nooit stilstaat. De ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op en dus kan je soms het overzicht missen. Daarom zetten wij iedere ochtend het belangrijkste nieuws voor je op een rij. In deze editie vind je interessant ripple

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: