Home » Nieuws » Bitcoin koers stijgt 7,8%, maar blokkade bij $25.000 houdt stand

Bitcoin koers stijgt 7,8%, maar blokkade bij $25.000 houdt stand


Het gevecht om de $25.000 is nog altijd in volle gang. De bitcoin koers probeerde hier de afgelopen dagen doorheen te breken maar de bulls hebben grote moeite. Hoe staat BTC er op dit moment voor? Je leest het in deze marktupdate.

Bitcoin prijs steeg deze week 7,8%

Ondanks dat de BTC koers op grote weerstand bij $25.000 stuitte, staat de moeder der aller cryptocurrencies op dit moment 7,8% in de plus ten opzichte van een week geleden. Blikken we terug op de afgelopen 24 uur dan is deze stijging wat minder spectaculair, namelijk 1%. Niet gek gezien de weerstand waar bitcoin op dit moment vlakbij in de buurt handelt.

4-uurs grafiek bitcoin koers op Coinbase – Bron: Coinbase

Met de koers nog altijd onder deze weerstand is de waarde van de crypto op het moment van schrijven $24.657 op Coinbase. Op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo is de bitcoin prijs in euro op dit moment €24.073. Een doorbraak van de $25.000 is cruciaal voor een verder vervolg van de opwaartse trend die zich de afgelopen dagen heeft gevormd.

Bitcoin miners zorgen voor verkoopdruk

Zoals in de bitcoin update van gisterochtend te lezen was hebben veel bitcoin miners een deel van hun BTC verkocht. Het lijkt er daarmee op dat zij winst pakken na de recente stijging. Miners hebben het over het algemeen zwaar door de dalende koersen waardoor hun onderneming minder winstgevend is geworden.

De verkoop door miners kan voor extra verkoopdruk op de markt zorgen. Uit de onderstaande grafiek blijkt inderdaad dat er een toename is in de hoeveelheid BTC die wegstroomt bij miners.

Kleine bitcoin adressen groeien naar record

Wat ook gisteren te lezen was, is dat het aantal bitcoin wallets met minimaal 1 BTC aan het groeien is. Ditzelfde is te zien bij de kleinere adressen van minimaal 0,01 BTC (ongeveer €250). Is dit een signaal dat ook kleine investeerders de markt weer instappen? Het aantal wallets met deze relatief kleine hoeveelheid bitcoin bereikte zelfs een all-time high (ATH) van 10.638.730.

‘Bitcoin op wekelijkse grafiek bullish’

Ondanks dat de $25.000 nog altijd standhoudt als weerstandszone, is bitcoin analist Dave the Wave bullish over de stand van zaken op de wekelijkse grafiek. Hij stelt dat er “meer dan genoeg opwaartse druk aan het opbouwen is bij dit niveau van weerstand,” en voegt daaraan toe:

“Wekelijkse MACD staat op het punt te kruisen vanuit een oversold positie ver onder de nullijn.”

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord Premium kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Bitcoin duikt onder $23.000 terwijl SEC de aanval opent op crypto

  Het lukte bitcoin (BTC) gisteren niet om boven $32.200 stand te houden en de koers verloor vervolgens ook grip op de $23.000. Bitcoin dipte afgelopen nacht even helemaal naar $22.400, een daling van zo’n 2,5% in slechts enkele minuten. Sindsdien is de BTC koers voorzichtig aan het herstellen en komt vanochtend uit op $22.725 op

 • Experts zien zwakte in de bitcoin koers en delen nieuwe analyse

  Leden van Crypto Insiders Premium ontvangen wekelijks nieuwe technische analyses van meer dan 20 cryptovaluta. Ook kom je in contact met ervaren handelaren, analisten en een community van meer dan 1.000 leden. In dit artikel delen we een recente analyse van bitcoin (BTC) die eerder in onze premium groep is gedeeld. Ben je nog geen

 • Voormalig Coinbase medewerker bekent schuld voor insider trading

  Ishan Wahi, een voormalig productmanager van Coinbase Global, bekent tegenover een Amerikaanse rechter schuld voor insider trading, oftewel het handelen met voorkennis. Wahi werd vorig jaar zomer opgepakt. Het gaat in de Verenigde Staten om de eerste officiële rechtszaak voor de handel met voorkennis in crypto. Zeker bij een beursplatform als Coinbase kan dat om

 • Cardano DeFi platform Sundaeswap houdt eerste stemronde

  Sundaeswap, een relatief nieuw decentralized finance (DeFi) platform op het Cardano (ADA) netwerk, gaat aan de slag met een nieuw voorstel waar token bezitters mogen stemmen over hoe het platform bestuurd wordt. Deze ontwikkeling laat bezitters met minimaal 10.000 SUNDAE tokens voorstellen doen waarover vervolgens gestemd wordt. Het is een mooi voorbeeld van een decentralized

 • Eerste ETH opnames op Ethereum testnet succesvol

  De mogelijkheid om ethereum (ETH) op te nemen uit het ETH 2.0 staking contract komt stapsgewijs steeds dichterbij. Afgelopen week werd een nieuw testnet onder de codenaam Zhejiang gelanceerd en deze week werd de Shanghai-Capella (Shapella) upgrade doorgevoerd. De eerste ETH opnames zijn inmiddels succesvol afgerond, maken de ontwikkelaars bekend. And we hit Shapella on

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: