Home » Nieuws » Bitcoin koers stijgt 7,8%, maar blokkade bij $25.000 houdt stand

Bitcoin koers stijgt 7,8%, maar blokkade bij $25.000 houdt stand


Het gevecht om de $25.000 is nog altijd in volle gang. De bitcoin koers probeerde hier de afgelopen dagen doorheen te breken maar de bulls hebben grote moeite. Hoe staat BTC er op dit moment voor? Je leest het in deze marktupdate.

Bitcoin prijs steeg deze week 7,8%

Ondanks dat de BTC koers op grote weerstand bij $25.000 stuitte, staat de moeder der aller cryptocurrencies op dit moment 7,8% in de plus ten opzichte van een week geleden. Blikken we terug op de afgelopen 24 uur dan is deze stijging wat minder spectaculair, namelijk 1%. Niet gek gezien de weerstand waar bitcoin op dit moment vlakbij in de buurt handelt.

4-uurs grafiek bitcoin koers op Coinbase – Bron: Coinbase

Met de koers nog altijd onder deze weerstand is de waarde van de crypto op het moment van schrijven $24.657 op Coinbase. Op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo is de bitcoin prijs in euro op dit moment €24.073. Een doorbraak van de $25.000 is cruciaal voor een verder vervolg van de opwaartse trend die zich de afgelopen dagen heeft gevormd.

Bitcoin miners zorgen voor verkoopdruk

Zoals in de bitcoin update van gisterochtend te lezen was hebben veel bitcoin miners een deel van hun BTC verkocht. Het lijkt er daarmee op dat zij winst pakken na de recente stijging. Miners hebben het over het algemeen zwaar door de dalende koersen waardoor hun onderneming minder winstgevend is geworden.

De verkoop door miners kan voor extra verkoopdruk op de markt zorgen. Uit de onderstaande grafiek blijkt inderdaad dat er een toename is in de hoeveelheid BTC die wegstroomt bij miners.

Kleine bitcoin adressen groeien naar record

Wat ook gisteren te lezen was, is dat het aantal bitcoin wallets met minimaal 1 BTC aan het groeien is. Ditzelfde is te zien bij de kleinere adressen van minimaal 0,01 BTC (ongeveer €250). Is dit een signaal dat ook kleine investeerders de markt weer instappen? Het aantal wallets met deze relatief kleine hoeveelheid bitcoin bereikte zelfs een all-time high (ATH) van 10.638.730.

‘Bitcoin op wekelijkse grafiek bullish’

Ondanks dat de $25.000 nog altijd standhoudt als weerstandszone, is bitcoin analist Dave the Wave bullish over de stand van zaken op de wekelijkse grafiek. Hij stelt dat er “meer dan genoeg opwaartse druk aan het opbouwen is bij dit niveau van weerstand,” en voegt daaraan toe:

“Wekelijkse MACD staat op het punt te kruisen vanuit een oversold positie ver onder de nullijn.”

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord Premium kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Crypto-project Acala printte per ongeluk $3 miljard aan stablecoins

  Er kan een heleboel misgaan met een crypto project. Zo kunnen bijvoorbeeld hackers toeslaan, maar ook ontwikkelaars zelf kunnen behoorlijk de plank misslaan. Dat gebeurde in augustus met het Acala netwerk, zoals toen in het crypto nieuws te lezen. Hier werd destijds per ongeluk maar liefst $3 miljard aan de stablecoin uUSD geprint. Inmiddels heeft

 • Bank: Crypto nog risicovol, wel positieve stablecoin-inflows

  Het lijkt erop dat het nog wel even slecht weer is in crypto-land. Centrale banken blijven de rentes opvoeren, de situatie met Rusland ziet er niet vrolijk uit en regulatoren slaan ook een andere toon aan. Toch ziet Bank of America een klein beetje zonneschijn tussen de donkere wolken door. Crypto blijft risicovol In een

 • Wintermute crypto hack van $160 miljoen was mogelijk ‘inside job’

  Om de zoveel tijd horen we weer over een DeFi platform dat door een kwetsbaarheid in de smart contracts miljoenen kwijtgeraakt is. Onlangs was het raak bij market maker Wintermute, waar voor ruim $160 miljoen dollar aan crypto buitgemaakt is. Het bijzondere aan de ‘hack’ van Wintermute is dat er geruchten gaan dat het om

 • Kolen nog populairste bron voor bitcoin mining, maar gebruik neemt af

  Een onderzoek van het Cambridge Centre for Alternative Finance (CCAF) openbaarde dinsdag groot nieuws over de bitcoin (BTC) mining sector. Volgens het onderzoek is de ‘elektriciteitsmix’ voor bitcoin mining de laatste jaren aan het veranderen. Fossiele brandstoffen in bitcoin mining Volgens het onderzoek werd begin dit jaar 62% van de elektriciteit voor bitcoin mining geproduceerd

 • Zo bepaal je de waarde van de populaire PostNL NFT’s

  Een paar dagen geleden ging PostNL van start met de mainsale van hun unieke NFT-cryptopostzegels. Deze ‘NL crypto stamp’ bleek razend populair tijdens de voorverkoop en ook tijdens de meest recente verkoopronde gingen de cryptopostzegels als warme broodjes over de toonbank. Niet alleen verzamelaars waren enorm geïnteresseerd, ook crypto-handelaren wilden niet buiten de boot vallen

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: