Home » Nieuws » Bitcoin koers stijgt en prijs weer boven 20.000 euro

Bitcoin koers stijgt en prijs weer boven 20.000 euro


De bitcoin koers is met 2% gestegen waardoor de waarde weer boven de 20.000 euro uitkomt. Het weekend was een drama voor de koers, dus een groene opsteker komt als geroepen. In deze analyse houden we het simpel, want op dit moment staat er één obstakel in de weg voor een verdere stijging.

Bitcoin koers dicht bij 100MA

Op Binance wordt bitcoin nu verhandeld voor 20.200 euro. Dat is (uiteraard) minder dan 20.370 euro, maar dit bedrag is belangrijk omdat het gemiddelde van de afgelopen 100 uur hier op uitkomt. In de technische analyse wordt dit de 100MA hourly genoemd.

Wil bitcoin de weg naar boven vinden, dan moet er afgerekend worden met de 100MA. Dit is echter een bewogen gemiddelde, dus bij het sluiten van elke candle verandert de waarde van de 100MA een beetje.

In de grafiek hieronder staat elke candle voor 1 uur.

Vrijdag om 12:00 uur had de koers te maken met een flinke daling. Op dat moment sprak Jerome Powell van de Amerikaanse centrale bank over de rente en inflatie. Gisteren vond bitcoin op 19.700 euro een bodem en de weg omhoog lijkt mondjesmaat gevonden te zijn.

Oplopende driehoek op bitcoin koers

Op dezelfde grafiek begint zich ook een ascending triangle te vormen, in het Nederlands een oplopende driehoek.

Dit type driehoek wordt gecreëerd door prijsbewegingen die het mogelijk maken om een horizontale lijn langs de highs te trekken en een stijgende trendlijn langs de lows. De twee lijnen vormen een driehoek.

Als deze formatie zich goed uitspeelt dan kan de koers de onderkant nog een keer testen voordat bitcoin aan de bovenkant van de driehoek uitbreekt. Een ascending triangle is een bullish signaal, maar de formatie hierboven is niet 100% volgens het boekje. Dat betekent dat het resultaat ook niet 100% uit het boekje gekopieerd kan worden.

Volgens datzelfde boekje heeft een ascending triangle 2 lows en 2 highs nodig, daar voldoet deze driehoek wel aan. De horizontale lijn is eerder begonnen om aan te geven dat dit niveau afgelopen weekend ook belangrijk was.

Daarnaast lijkt het gemiddelde van de afgelopen 100 uur (de golflijn) zich richting de driehoek te bewegen. Als iemand met zijn dikke vinger per ongeluk op kopen drukt in plaats van verkopen, kan bitcoin vandaag zowel uit de driehoek breken, als afstand nemen van de 100MA.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Crypto-project Acala printte per ongeluk $3 miljard aan stablecoins

  Er kan een heleboel misgaan met een crypto project. Zo kunnen bijvoorbeeld hackers toeslaan, maar ook ontwikkelaars zelf kunnen behoorlijk de plank misslaan. Dat gebeurde in augustus met het Acala netwerk, zoals toen in het crypto nieuws te lezen. Hier werd destijds per ongeluk maar liefst $3 miljard aan de stablecoin uUSD geprint. Inmiddels heeft

 • Bank: Crypto nog risicovol, wel positieve stablecoin-inflows

  Het lijkt erop dat het nog wel even slecht weer is in crypto-land. Centrale banken blijven de rentes opvoeren, de situatie met Rusland ziet er niet vrolijk uit en regulatoren slaan ook een andere toon aan. Toch ziet Bank of America een klein beetje zonneschijn tussen de donkere wolken door. Crypto blijft risicovol In een

 • Wintermute crypto hack van $160 miljoen was mogelijk ‘inside job’

  Om de zoveel tijd horen we weer over een DeFi platform dat door een kwetsbaarheid in de smart contracts miljoenen kwijtgeraakt is. Onlangs was het raak bij market maker Wintermute, waar voor ruim $160 miljoen dollar aan crypto buitgemaakt is. Het bijzondere aan de ‘hack’ van Wintermute is dat er geruchten gaan dat het om

 • Kolen nog populairste bron voor bitcoin mining, maar gebruik neemt af

  Een onderzoek van het Cambridge Centre for Alternative Finance (CCAF) openbaarde dinsdag groot nieuws over de bitcoin (BTC) mining sector. Volgens het onderzoek is de ‘elektriciteitsmix’ voor bitcoin mining de laatste jaren aan het veranderen. Fossiele brandstoffen in bitcoin mining Volgens het onderzoek werd begin dit jaar 62% van de elektriciteit voor bitcoin mining geproduceerd

 • Zo bepaal je de waarde van de populaire PostNL NFT’s

  Een paar dagen geleden ging PostNL van start met de mainsale van hun unieke NFT-cryptopostzegels. Deze ‘NL crypto stamp’ bleek razend populair tijdens de voorverkoop en ook tijdens de meest recente verkoopronde gingen de cryptopostzegels als warme broodjes over de toonbank. Niet alleen verzamelaars waren enorm geïnteresseerd, ook crypto-handelaren wilden niet buiten de boot vallen

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: