Home » Nieuws » Bitcoin koers stijgt en prijs weer boven 20.000 euro

Bitcoin koers stijgt en prijs weer boven 20.000 euro


De bitcoin koers is met 2% gestegen waardoor de waarde weer boven de 20.000 euro uitkomt. Het weekend was een drama voor de koers, dus een groene opsteker komt als geroepen. In deze analyse houden we het simpel, want op dit moment staat er één obstakel in de weg voor een verdere stijging.

Bitcoin koers dicht bij 100MA

Op Binance wordt bitcoin nu verhandeld voor 20.200 euro. Dat is (uiteraard) minder dan 20.370 euro, maar dit bedrag is belangrijk omdat het gemiddelde van de afgelopen 100 uur hier op uitkomt. In de technische analyse wordt dit de 100MA hourly genoemd.

Wil bitcoin de weg naar boven vinden, dan moet er afgerekend worden met de 100MA. Dit is echter een bewogen gemiddelde, dus bij het sluiten van elke candle verandert de waarde van de 100MA een beetje.

In de grafiek hieronder staat elke candle voor 1 uur.

Vrijdag om 12:00 uur had de koers te maken met een flinke daling. Op dat moment sprak Jerome Powell van de Amerikaanse centrale bank over de rente en inflatie. Gisteren vond bitcoin op 19.700 euro een bodem en de weg omhoog lijkt mondjesmaat gevonden te zijn.

Oplopende driehoek op bitcoin koers

Op dezelfde grafiek begint zich ook een ascending triangle te vormen, in het Nederlands een oplopende driehoek.

Dit type driehoek wordt gecreëerd door prijsbewegingen die het mogelijk maken om een horizontale lijn langs de highs te trekken en een stijgende trendlijn langs de lows. De twee lijnen vormen een driehoek.

Als deze formatie zich goed uitspeelt dan kan de koers de onderkant nog een keer testen voordat bitcoin aan de bovenkant van de driehoek uitbreekt. Een ascending triangle is een bullish signaal, maar de formatie hierboven is niet 100% volgens het boekje. Dat betekent dat het resultaat ook niet 100% uit het boekje gekopieerd kan worden.

Volgens datzelfde boekje heeft een ascending triangle 2 lows en 2 highs nodig, daar voldoet deze driehoek wel aan. De horizontale lijn is eerder begonnen om aan te geven dat dit niveau afgelopen weekend ook belangrijk was.

Daarnaast lijkt het gemiddelde van de afgelopen 100 uur (de golflijn) zich richting de driehoek te bewegen. Als iemand met zijn dikke vinger per ongeluk op kopen drukt in plaats van verkopen, kan bitcoin vandaag zowel uit de driehoek breken, als afstand nemen van de 100MA.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Metaverse rally: dit is waarom The Sandbox omhoog schoot

  Verschillende metaverse-gerelateerde tokens hadden gisteren een mooie stijging neergezet. The sandbox (SAND) kwam als winnaar uit de kast met een stijging van ongeveer 27%. SAND bleek, net als veel andere altcoins, echter niet in staat om deze stijging vast te houden. Desondanks wist het nog steeds de dag met ongeveer 16% in het groen af

 • Bitcoin duikt onder $23.000 terwijl SEC de aanval opent op crypto

  Het lukte bitcoin (BTC) gisteren niet om boven $32.200 stand te houden en de koers verloor vervolgens ook grip op de $23.000. Bitcoin dipte afgelopen nacht even helemaal naar $22.400, een daling van zo’n 2,5% in slechts enkele minuten. Sindsdien is de BTC koers voorzichtig aan het herstellen en komt vanochtend uit op $22.725 op

 • Experts zien zwakte in de bitcoin koers en delen nieuwe analyse

  Leden van Crypto Insiders Premium ontvangen wekelijks nieuwe technische analyses van meer dan 20 cryptovaluta. Ook kom je in contact met ervaren handelaren, analisten en een community van meer dan 1.000 leden. In dit artikel delen we een recente analyse van bitcoin (BTC) die eerder in onze premium groep is gedeeld. Ben je nog geen

 • Voormalig Coinbase medewerker bekent schuld voor insider trading

  Ishan Wahi, een voormalig productmanager van Coinbase Global, bekent tegenover een Amerikaanse rechter schuld voor insider trading, oftewel het handelen met voorkennis. Wahi werd vorig jaar zomer opgepakt. Het gaat in de Verenigde Staten om de eerste officiële rechtszaak voor de handel met voorkennis in crypto. Zeker bij een beursplatform als Coinbase kan dat om

 • Cardano DeFi platform Sundaeswap houdt eerste stemronde

  Sundaeswap, een relatief nieuw decentralized finance (DeFi) platform op het Cardano (ADA) netwerk, gaat aan de slag met een nieuw voorstel waar token bezitters mogen stemmen over hoe het platform bestuurd wordt. Deze ontwikkeling laat bezitters met minimaal 10.000 SUNDAE tokens voorstellen doen waarover vervolgens gestemd wordt. Het is een mooi voorbeeld van een decentralized

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: