Home » Nieuws » Bitcoin koers stijgt en “wordt onderdeel van ieders portefeuille”

Bitcoin koers stijgt en “wordt onderdeel van ieders portefeuille”


Thomas Farley zei tijdens een interview dat bitcoin onderdeel moet uitmaken van ieders portfolio. De voormalig voorzitter van de New York Stock Exchange zegt dat bitcoin “vertrouwd en censuurbestendig is, er zullen er maar 21 miljoen zijn”.

Bitcoin koers stijgt

Op dit moment is de bitcoin koers 24.262 euro op Bitvavo. Dat markeert een stijging van 1,28% ten opzichte van gisteren. Is dit een goed moment om bitcoin aan je portfolio toe te voegen?

Bitcoin koers

Na zijn carrière bij de grootste aandelenbeurs van New York, bekleedt de Amerikaanse bankier de positie van CEO bij Far Point Acquisition Corp. In onderstaande video wordt hij geïnterviewd over bitcoin, en hij is lovend over de grootste cryptocurrency.

Wachten op de bitcoin dip

Volgens Farley waren veel bedrijven in financiële instellingen aan het wachten op het juiste moment om bitcoin te kopen:

“Toen bitcoin 60.000 dollar was, had je veel instellingen die vanaf de zijlijn keken en zeiden: ‘jongen, we willen graag investeren. We zouden graag 1% tot 3% van onze portefeuilles toewijzen, bijvoorbeeld pensioenfondsen, maar het is 60.000 USD. Het voelt toppy, er is wat manie.”‘

Vervolgens daalde de bitcoin koers en zag Farley ander gedrag:

“Ze hebben een ontmoeting gehad met hun investeringscomités. En dus, toen het daalde tot 17.000 dollar, was het geen schok voor mij dat je zag dat sommige van die instellingen voor de allereerste keer Bitcoin kochten voor hun portefeuille.”

Bitcoin koers is volatiel

De interviewer vroeg Farley wat hij dacht van de volatiliteit van bitcoin. De koers kan immers snel op en neer bewegen, en dat is voor veel investeerders net iets te riskant.

“Bitcoin is een waardeopslag, maar de prijsschommelingen zijn veel, veel hoger dan bij andere waardeopslag. Ja, het opwaartse potentieel van bitcoin vasthouden is hoog. Maar dat is ook de keerzijde. De weg naar de maan is gevaarlijk.”

Farley verwacht niet dat fondsen denken dat bitcoin snel weer een snelle stijging van 40% zal meemaken.

“Ik denk dat het een combinatie is van een aantal echt slimme bitcoin-whales die er al 10 jaar in zitten, en dan vrij snel, sommige van die instellingen die erin stappen, is precies wat er is gebeurd. Bitcoin is met 40% gestegen. Dat betekent niet dat het nog eens 40% gaat stijgen.”

Bitcoin is anders dan altcoins

Hij ziet ook dat bitcoin zich anders gedraagt dan altcoins, althans op fundamenteel vlak.

“Maar in crypto is er bitcoin. En dan is er letterlijk al het andere. Bitcoin is vertrouwd. het is grotendeels censuurbestendig. Er zullen slechts en altijd 21 miljoen bitcoin zijn. Het zal een onderdeel moeten zijn van brede portefeuilles, zoals een pensioenfonds. Misschien in geringe mate, maar het zal er moeten zijn.”

 
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Experts zien zwakte in de bitcoin koers en delen nieuwe analyse

  Leden van Crypto Insiders Premium ontvangen wekelijks nieuwe technische analyses van meer dan 20 cryptovaluta. Ook kom je in contact met ervaren handelaren, analisten en een community van meer dan 1.000 leden. In dit artikel delen we een recente analyse van bitcoin (BTC) die eerder in onze premium groep is gedeeld. Ben je nog geen

 • Voormalig Coinbase medewerker bekent schuld voor insider trading

  Ishan Wahi, een voormalig productmanager van Coinbase Global, bekent tegenover een Amerikaanse rechter schuld voor insider trading, oftewel het handelen met voorkennis. Wahi werd vorig jaar zomer opgepakt. Het gaat in de Verenigde Staten om de eerste officiële rechtszaak voor de handel met voorkennis in crypto. Zeker bij een beursplatform als Coinbase kan dat om

 • Cardano DeFi platform Sundaeswap houdt eerste stemronde

  Sundaeswap, een relatief nieuw decentralized finance (DeFi) platform op het Cardano (ADA) netwerk, gaat aan de slag met een nieuw voorstel waar token bezitters mogen stemmen over hoe het platform bestuurd wordt. Deze ontwikkeling laat bezitters met minimaal 10.000 SUNDAE tokens voorstellen doen waarover vervolgens gestemd wordt. Het is een mooi voorbeeld van een decentralized

 • Eerste ETH opnames op Ethereum testnet succesvol

  De mogelijkheid om ethereum (ETH) op te nemen uit het ETH 2.0 staking contract komt stapsgewijs steeds dichterbij. Afgelopen week werd een nieuw testnet onder de codenaam Zhejiang gelanceerd en deze week werd de Shanghai-Capella (Shapella) upgrade doorgevoerd. De eerste ETH opnames zijn inmiddels succesvol afgerond, maken de ontwikkelaars bekend. And we hit Shapella on

 • AI crypto stijgen hard, dit is waarom

  Sinds ChatGPT de mainstream heeft bereikt, is artificial intelligence hét onderwerp van het moment. ChatGPT is een AI chatbot die binnen enkele dagen al meer dan één miljoen gebruikers wist binnen te harken. Onlangs kon je in het crypto nieuws lezen dat steeds meer mensen de opkomst van AI een belangrijkere ontwikkeling vinden dan die

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: