Home » Nieuws » Bitcoin koers stijgt en “wordt onderdeel van ieders portefeuille”

Bitcoin koers stijgt en “wordt onderdeel van ieders portefeuille”


Thomas Farley zei tijdens een interview dat bitcoin onderdeel moet uitmaken van ieders portfolio. De voormalig voorzitter van de New York Stock Exchange zegt dat bitcoin “vertrouwd en censuurbestendig is, er zullen er maar 21 miljoen zijn”.

Bitcoin koers stijgt

Op dit moment is de bitcoin koers 24.262 euro op Bitvavo. Dat markeert een stijging van 1,28% ten opzichte van gisteren. Is dit een goed moment om bitcoin aan je portfolio toe te voegen?

Bitcoin koers

Na zijn carrière bij de grootste aandelenbeurs van New York, bekleedt de Amerikaanse bankier de positie van CEO bij Far Point Acquisition Corp. In onderstaande video wordt hij geïnterviewd over bitcoin, en hij is lovend over de grootste cryptocurrency.

Wachten op de bitcoin dip

Volgens Farley waren veel bedrijven in financiële instellingen aan het wachten op het juiste moment om bitcoin te kopen:

“Toen bitcoin 60.000 dollar was, had je veel instellingen die vanaf de zijlijn keken en zeiden: ‘jongen, we willen graag investeren. We zouden graag 1% tot 3% van onze portefeuilles toewijzen, bijvoorbeeld pensioenfondsen, maar het is 60.000 USD. Het voelt toppy, er is wat manie.”‘

Vervolgens daalde de bitcoin koers en zag Farley ander gedrag:

“Ze hebben een ontmoeting gehad met hun investeringscomités. En dus, toen het daalde tot 17.000 dollar, was het geen schok voor mij dat je zag dat sommige van die instellingen voor de allereerste keer Bitcoin kochten voor hun portefeuille.”

Bitcoin koers is volatiel

De interviewer vroeg Farley wat hij dacht van de volatiliteit van bitcoin. De koers kan immers snel op en neer bewegen, en dat is voor veel investeerders net iets te riskant.

“Bitcoin is een waardeopslag, maar de prijsschommelingen zijn veel, veel hoger dan bij andere waardeopslag. Ja, het opwaartse potentieel van bitcoin vasthouden is hoog. Maar dat is ook de keerzijde. De weg naar de maan is gevaarlijk.”

Farley verwacht niet dat fondsen denken dat bitcoin snel weer een snelle stijging van 40% zal meemaken.

“Ik denk dat het een combinatie is van een aantal echt slimme bitcoin-whales die er al 10 jaar in zitten, en dan vrij snel, sommige van die instellingen die erin stappen, is precies wat er is gebeurd. Bitcoin is met 40% gestegen. Dat betekent niet dat het nog eens 40% gaat stijgen.”

Bitcoin is anders dan altcoins

Hij ziet ook dat bitcoin zich anders gedraagt dan altcoins, althans op fundamenteel vlak.

“Maar in crypto is er bitcoin. En dan is er letterlijk al het andere. Bitcoin is vertrouwd. het is grotendeels censuurbestendig. Er zullen slechts en altijd 21 miljoen bitcoin zijn. Het zal een onderdeel moeten zijn van brede portefeuilles, zoals een pensioenfonds. Misschien in geringe mate, maar het zal er moeten zijn.”

 
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Kolen nog populairste bron voor bitcoin mining, maar gebruik neemt af

  Een onderzoek van het Cambridge Centre for Alternative Finance (CCAF) openbaarde dinsdag groot nieuws over de bitcoin (BTC) mining sector. Volgens het onderzoek is de ‘elektriciteitsmix’ voor bitcoin mining de laatste jaren aan het veranderen. Fossiele brandstoffen in bitcoin mining Volgens het onderzoek werd begin dit jaar 62% van de elektriciteit voor bitcoin mining geproduceerd

 • Zo bepaal je de waarde van de populaire PostNL NFT’s

  Een paar dagen geleden ging PostNL van start met de mainsale van hun unieke NFT-cryptopostzegels. Deze ‘NL crypto stamp’ bleek razend populair tijdens de voorverkoop en ook tijdens de meest recente verkoopronde gingen de cryptopostzegels als warme broodjes over de toonbank. Niet alleen verzamelaars waren enorm geïnteresseerd, ook crypto-handelaren wilden niet buiten de boot vallen

 • Gezochte Terra Luna oprichter Do Kwon ontkent dat hij zich verstopt

  Terra (LUNA) oprichter Do Kwon wordt niet alleen gezocht door de Zuid-Koreaanse autoriteiten, maar inmiddels ook door Interpol. Hij ontving gisteren een zogeheten “Red Notice” van de internationale politieorganisatie, en dat betekent dat hij nu op de opsporingslijst van Interpol staat. Luna oprichter zou zich niet verstoppen Inmiddels heeft de oprichter van de ingestorte cryptocurrency

 • Bitcoin stoot 0,1% van totale CO2-uitstoot uit, maar het neemt af

  Het minen van bitcoin (BTC) kost een hoop energie. Dit feit is dan ook een van de belangrijkste tegenargumenten van ‘Bitcoin haters’ die de crypto het liefst ten onder zien gaan, of over zien stappen naar Proof-of-Stake (PoS) zoals Ethereum (ETH) dat deed. Maar hoe groot is de impact van BTC nu echt? Het Cambridge Centre for

 • Bitcoin stijgt en gaat strijd aan met dollar terwijl aandelen dalen

  De bitcoin (BTC) koers heeft de afgelopen uren een verrassende wending gemaakt. Terwijl de Amerikaanse S&P 500 de laagste dagsluiting sinds 2020 achter de rug heeft, staat bitcoin op het moment van schrijven ruim 7 procent in de plus. Het lijkt erop dat het monster eindelijk wakker wordt en het de dollar lastig wil maken.

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: