Home » Nieuws » Bitcoin koers toont eindelijk groene maand na daling 74%

Bitcoin koers toont eindelijk groene maand na daling 74%


De bitcoin koers heeft eindelijk weer een groene maand achter de rug. Na drie opeenvolgende negatieve maanden lijkt bitcoin weer op te kunnen krabbelen. In juli steeg de koers met maar liefst 19,5%.

Bitcoin koers steeg 19,5%

Bitcoin steeg in juli met 19,5% na een brute correctie van 56% in het tweede kwartaal. De opwaartse prijsactie van de afgelopen maand valt samen met een verbeterende marktsentiment.

In de grafiek hieronder stelt elke candle één maand voor. Als de candle rood is, dan is de bitcoin koers in een bepaalde maand lager geëindigd dan dat die begon. Een groene candle betekent juist dat de maand hoger wordt afgesloten dan die begon.

 

bitcoin koers
Bron: Tradingview

Aan het begin van juli was de bitcoin koers ongeveer 18.400 euro, maar de maand werd vannacht op Binance afgesloten tegen een waarde van 23.250 euro. Het hoogste punt van de maand werd op 30 juli behaald, even was bitcoin 24.000 euro waard.

Daling bitcoin koers ergste ooit?

Nu bitcoin eindelijk weer een groene maand laat zien, is het een goed moment om terug te kijken op het eerste half jaar van 2022. Tijdens deze periode werd bitcoin gegrepen door macro-economische factoren, maar ook door de val van meerdere grote crypto-bedrijven.

Als de bitcoin koers dag na dag blijft dalen, dan lijkt er geen einde aan te komen. Het sentiment verandert en door de negatieve berichtgeving zou je zomaar kunnen geloven dat dit de ergste crash van bitcoin ooit is, en dat het feestje dit keer echt voorbij is.

Huidige bearmarkt bitcoin valt mee

Maar als je uitzoomt dan blijkt de huidige bearmarkt de minst ernstige in de geschiedenis van bitcoin. Dat laat Glassnode hieronder zien.

Bron: Glassnode

In procenten hebben de bearmarkten het in het verleden slechter gedaan. Deze procenten geven het verschil weer tussen het hoogste tot het laagste punt in die cycle.

 • In 2011 zakte bitcoin met maar liefst 93%.
 • In 2015 en 2018 moest bitcoin 84% inleveren.
 • In 2022 daalde BTC met 75%. Eigenlijk telt dit niet want dit was de coronacrash, ofwel een black swan van maar 7 dagen.

De huidige bearmarkt zorgde voor een daling van 74% en als de groene candle van juli werkelijk een ommekeer markeert, dan mogen we nog van geluk spreken.

Maar voordat je nu all-in gaat, onthoud dat één groene zwaluw nog geen zomer maakt.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Ethereum whales accumuleren flink sinds start van het jaar, bullish?

  Eerder deze maand kon je in het Ethereum nieuws lezen dat het aantal ethereum (ETH) whales, ofwel de grootbezitters binnen het ecosysteem, was gedaald na de langverwachte Shapella update op het netwerk. Deze hard fork maakte het onder andere mogelijk voor investeerders om hun gestakete ETH op te nemen uit de staking contracten. Wanneer er

 • Bitcoin lanceert belangrijke update, dit verandert er

  Bitcoin Core versie 25.0 is nu eindelijk beschikbaar op het GitHub platform, een online platform voor softwareprojecten. De langverwachte update markeert een belangrijke mijlpaal voor het Bitcoin (BTC) netwerk en introduceert een aantal nieuwe functies voor de grootste cryptovaluta op de markt. Wat is Bitcoin Core? Bitcoin Core is de software die gebruikt wordt door nodes

 • Bitcoin schiet naar hoogste prijs in 3 weken door schuldenplafond deal

  Bitcoin (BTC) dipte vorige week nog onder $26.000, maar kon de afgelopen dagen sterk herstellen. Bitcoin brak gisteren door de $27.200, gisterenavond door de $27.600 en tikte afgelopen nacht een piek aan van $28.450, de hoogste prijs in drie weken. Vervolgens leek de koers vanochtend support op te zoeken rond $28.000, maar zakt daar op

 • Populaire crypto kan vanaf hier met 60% stijgen

  In dit artikel delen we een exclusieve analyse van polkadot (DOT) uit onze Premium omgeving. Deze analyse dient als voorproefje van onze Premium diensten, maar kan ook financieel voordeel bieden. In onze Premium groep delen ervaren analisten wekelijks meer dan 20 technische analyses waar meer dan 1.000 leden van profiteren. Onze community biedt een veilige

 • Bitcoin koers knalt door weerstand en bereikt volgende halte

  Gisteren was te zien hoe de bitcoin koers een flinke stijging kon neerzetten nadat er goed nieuws vanuit de Verenigde Staten kwam. Gisteravond ging het feestje nog even door. Na een korte pauze wisten de bulls de BTC koers namelijk door de weerstand bij $27.400 te drukken! Bitcoin koers breekt uit De BTC prijs bereikte in de

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: