Home » Nieuws » Bitcoin koers toont eindelijk groene maand na daling 74%

Bitcoin koers toont eindelijk groene maand na daling 74%


De bitcoin koers heeft eindelijk weer een groene maand achter de rug. Na drie opeenvolgende negatieve maanden lijkt bitcoin weer op te kunnen krabbelen. In juli steeg de koers met maar liefst 19,5%.

Bitcoin koers steeg 19,5%

Bitcoin steeg in juli met 19,5% na een brute correctie van 56% in het tweede kwartaal. De opwaartse prijsactie van de afgelopen maand valt samen met een verbeterende marktsentiment.

In de grafiek hieronder stelt elke candle één maand voor. Als de candle rood is, dan is de bitcoin koers in een bepaalde maand lager geëindigd dan dat die begon. Een groene candle betekent juist dat de maand hoger wordt afgesloten dan die begon.

 

bitcoin koers
Bron: Tradingview

Aan het begin van juli was de bitcoin koers ongeveer 18.400 euro, maar de maand werd vannacht op Binance afgesloten tegen een waarde van 23.250 euro. Het hoogste punt van de maand werd op 30 juli behaald, even was bitcoin 24.000 euro waard.

Daling bitcoin koers ergste ooit?

Nu bitcoin eindelijk weer een groene maand laat zien, is het een goed moment om terug te kijken op het eerste half jaar van 2022. Tijdens deze periode werd bitcoin gegrepen door macro-economische factoren, maar ook door de val van meerdere grote crypto-bedrijven.

Als de bitcoin koers dag na dag blijft dalen, dan lijkt er geen einde aan te komen. Het sentiment verandert en door de negatieve berichtgeving zou je zomaar kunnen geloven dat dit de ergste crash van bitcoin ooit is, en dat het feestje dit keer echt voorbij is.

Huidige bearmarkt bitcoin valt mee

Maar als je uitzoomt dan blijkt de huidige bearmarkt de minst ernstige in de geschiedenis van bitcoin. Dat laat Glassnode hieronder zien.

Bron: Glassnode

In procenten hebben de bearmarkten het in het verleden slechter gedaan. Deze procenten geven het verschil weer tussen het hoogste tot het laagste punt in die cycle.

 • In 2011 zakte bitcoin met maar liefst 93%.
 • In 2015 en 2018 moest bitcoin 84% inleveren.
 • In 2022 daalde BTC met 75%. Eigenlijk telt dit niet want dit was de coronacrash, ofwel een black swan van maar 7 dagen.

De huidige bearmarkt zorgde voor een daling van 74% en als de groene candle van juli werkelijk een ommekeer markeert, dan mogen we nog van geluk spreken.

Maar voordat je nu all-in gaat, onthoud dat één groene zwaluw nog geen zomer maakt.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Crypto koersvoorspelling: Coinbase notering zorgt voor stijging

  In de Premium omgeving van Crypto Insiders worden dagelijks actuele technische analyses gedeeld door ervaren analisten. De afgelopen periode kwam Near Protocol (NEAR) hier regelmatig ter sprake. In deze rubriek blikken we terug op deze technische analyse en brengen we de recente ontwikkelingen en verwachtingen voor de komende periode in kaart. Mocht je na het

 • Nieuwe EU crypto wet had Terra debacle kunnen voorkomen: EU adviseur

  Een ambtenaar van de Europese Unie heeft tijdens de Korea Blockchain Week conferentie in Seoul aangegeven dat de val van Terra (LUNA) voorkomen had kunnen worden. Met de nieuwe vereisten die meekomen met de Crypto Assets (MiCA) wet had Terra nooit kunnen falen. Nieuwe wet voor de Europese cryptocurrency industrie Dit nieuwe juridische kader, die

 • Binnenkort kun je NFT’s van Rembrandts Nachtwacht kopen

  Er bestaan plannen om een waar digitaal Rembrandt-museum op te richten waarin alle werken van de wereldberoemde schilder Rembrandt van Rijn te bezichtigen zullen zijn. Om dit digitale museum te financieren heeft de Rembrandt Heritage Foundation besloten om non-fungible tokens (NFT) van de Nachtwacht in de verkoop te gooien. Rembrandt NFT’s Het zal hier gaan

 • Waarom je als crypto-investeerder een voordeel hebt in het casino

  Als je graag investeert in cryptocurrencies, dan hoor je vermoedelijk wel eens dat het niets meer is dan gokken. Maar niets is minder waar – je kunt er zelfs heel veel van leren. Want investeren in cryptocurrencies en andere activa doe je niet zomaar, en de technieken die je kunt gebruiken kun je toepassen op

 • Bitcoin stuit op weerstand bij $25k, geeft dit nieuws een boost?

  De groene golf die de relatief meevallende inflatiecijfers veroorzaakte voor bitcoin (BTC) en de meeste andere koersen, lijkt vanmiddag op weerstand te stuiten. Toch was er vandaag opvallend goed nieuws te melden, wat de koers een extra zetje kan geven in het doorbreken van de huidige weerstandszone. Bitcoin prijs stijgt 2% naar $24.500 Maar eerst

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: