Home » Nieuws » Bitcoin koers toont eindelijk groene maand na daling 74%

Bitcoin koers toont eindelijk groene maand na daling 74%


De bitcoin koers heeft eindelijk weer een groene maand achter de rug. Na drie opeenvolgende negatieve maanden lijkt bitcoin weer op te kunnen krabbelen. In juli steeg de koers met maar liefst 19,5%.

Bitcoin koers steeg 19,5%

Bitcoin steeg in juli met 19,5% na een brute correctie van 56% in het tweede kwartaal. De opwaartse prijsactie van de afgelopen maand valt samen met een verbeterende marktsentiment.

In de grafiek hieronder stelt elke candle één maand voor. Als de candle rood is, dan is de bitcoin koers in een bepaalde maand lager geëindigd dan dat die begon. Een groene candle betekent juist dat de maand hoger wordt afgesloten dan die begon.

 

bitcoin koers
Bron: Tradingview

Aan het begin van juli was de bitcoin koers ongeveer 18.400 euro, maar de maand werd vannacht op Binance afgesloten tegen een waarde van 23.250 euro. Het hoogste punt van de maand werd op 30 juli behaald, even was bitcoin 24.000 euro waard.

Daling bitcoin koers ergste ooit?

Nu bitcoin eindelijk weer een groene maand laat zien, is het een goed moment om terug te kijken op het eerste half jaar van 2022. Tijdens deze periode werd bitcoin gegrepen door macro-economische factoren, maar ook door de val van meerdere grote crypto-bedrijven.

Als de bitcoin koers dag na dag blijft dalen, dan lijkt er geen einde aan te komen. Het sentiment verandert en door de negatieve berichtgeving zou je zomaar kunnen geloven dat dit de ergste crash van bitcoin ooit is, en dat het feestje dit keer echt voorbij is.

Huidige bearmarkt bitcoin valt mee

Maar als je uitzoomt dan blijkt de huidige bearmarkt de minst ernstige in de geschiedenis van bitcoin. Dat laat Glassnode hieronder zien.

Bron: Glassnode

In procenten hebben de bearmarkten het in het verleden slechter gedaan. Deze procenten geven het verschil weer tussen het hoogste tot het laagste punt in die cycle.

 • In 2011 zakte bitcoin met maar liefst 93%.
 • In 2015 en 2018 moest bitcoin 84% inleveren.
 • In 2022 daalde BTC met 75%. Eigenlijk telt dit niet want dit was de coronacrash, ofwel een black swan van maar 7 dagen.

De huidige bearmarkt zorgde voor een daling van 74% en als de groene candle van juli werkelijk een ommekeer markeert, dan mogen we nog van geluk spreken.

Maar voordat je nu all-in gaat, onthoud dat één groene zwaluw nog geen zomer maakt.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Binance coin analyse: BNB koers kan eerst flink stuk stijgen

  Crypto Insiders leden ontvangen in onze Discord omgeving dagelijks nieuwe technische analyses voor cryptocurrencies. In dit artikel delen we een recente analyse van binance coin (BNB) uit onze Premium groep. Ben je nog geen lid of mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, probeer dan een Premium-lidmaatschap 30 dagen volledig gratis.

 • EU wil €2,4 miljard binnenhalen met crypto-belasting: documenten

  De Europese Unie is een van de meest vooraanstaande partijen als het gaat om regulatie. Het MiCA-wetsvoorstel dat eerder dit jaar is goedgekeurd moet eind volgend jaar officieel gelden. Helaas komen dit soort regulaties niet uit de lucht vallen, de overheid moet namelijk ook gefinancierd worden. Nieuwe belastingen voor crypto-investeerders moeten de oplossing gaan vormen.

 • Crypto recap 06-12: Dogecoin stijgt na Twitter-gerucht, XRP nieuws en meer

  Goedemorgen! Als je regelmatig Crypto Insiders in de gaten houdt dan weet je dat het crypto nieuws nooit stilstaat. De ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op en dus kan je soms het overzicht missen. Daarom zetten wij iedere ochtend het belangrijkste nieuws voor je op een rij. In deze editie vind je interessant ripple

 • Veroorzaakt de Amerikaanse schuldenberg een nieuwe bullrun voor bitcoin?

  Je hebt ongetwijfeld weleens gehoord over de gigantische Amerikaanse overheidsschuld. Inmiddels is de schuldenberg gegroeid tot het duizelingwekkende bedrag van 31,3 biljoen dollar. In theorie kan Amerika natuurlijk onbeperkt dollars printen, waardoor je zou denken dat dit geen probleem is. De realiteit is echter anders. In dit artikel leg ik haarfijn uit hoe de schuldenberg

 • Bitcoin lijkt beter bestand tegen een recessie dan Meta

  Er wordt vaak gerefereerd naar Bitcoin (BTC) als een hedge tegen inflatie, maar 2022 heeft de tegenstanders van deze uitspraak een dienst weten te bewijzen. De koers van bitcoin is momenteel namelijk ongeveer 75% verwijderd van zijn all-time high in november 2021. Verreweg de meeste altcoins zijn zelfs nog verder in elkaar gezakt dit jaar

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: