Home » Nieuws » Bitcoin koersanalyse: Jerome Powell spreekt vandaag

Bitcoin koersanalyse: Jerome Powell spreekt vandaag


De bitcoin koers lijkt een saaie 24 uur achter de boeg te hebben. Bitcoin wordt op dit moment op Binance verhandeld voor 21.600 dollar. Overigens kan daar snel verandering in komen, aangezien vandaag 1 miljard dollar aan opties verlopen en Jerome Powell vanmiddag spreekt.

Bitcoin koers breekt uit kanaal

Als we logica even uitzetten en de echte wereld vergeten (Fed-meeting en 1 miljard dollar aan opties) en puur kijken naar de technische analyse, dan zien we dat bitcoin uit een kanaal is gebroken. In de grafiek hieronder staat elke candle voor 4 uur en wordt de bitcoin koers weergegeven in dollars.

Dit kanaal wist bijna de hele maand augustus stand te houden. De bovenkant van het kanaal bood mooie kansen om te verkopen, terwijl de onderkant juist koopkansen bood.

Maar een trend is een trend totdat het geen trend meer is. Had je aan de onderkant van het kanaal op 20 augustus bitcoin gekocht dan sta je nu met lege handen (niet helemaal, je hebt nog steeds de beste asset die de wereld ooit heeft voortgebracht).

Bitcoin koers krijgt support

Afgaande op bovenstaande grafiek verschijnen er ook een support en resitance-niveau’s waar de bitcoin koers zich aan kan optrekken.

De daling van 21 augustus werd gestuit door een support lijn rond de 20.850 dollar. Deze heeft in het kanaal zelf als support en resistance gediend, maar ook voor augustus was dit een belangrijk niveau.

Daarnaast lijkt de eerste grote resistance geplaatst te zijn op 22.500 dollar. Dat is een kanaal waarbinnen bitcoin dus met 1700 dollar kan groeien.

Bron: Tradingview

Omhoog met die bitcoin koers

Als we nog verder inzoomen dan zien we een opwaarts kanaal, een mini-versie van wat zich in de maand augustus afspeelde.

De bitcoin koers beweegt zich in het oranje, opwaartse kanaal richting de resistance van 22.500 dollar. Als we de logica volgen van de technische analyse, dan zou bitcoin daar voor het einde van augustus moeten komen.

Maar als we weer terugkomen in de echte wereld, waar het leven niet gedicteerd wordt door lijntjes op een grafiek, is de kans groter dat de markt vandaag zijwaarts beweegt. Althans, totdat de Jerome Powell vanmiddag om 16.00 uur Nederlandse tijd namens zijn Amerikaanse centrale bank spreekt.

Er worden geen nieuwe, spannende meldingen verwacht, maar eerder een hardere versie van de belofte van de centrale bank om de inflatie te vertragen door de rente te verhogen.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Wintermute crypto hack van $160 miljoen was mogelijk ‘inside job’

  Om de zoveel tijd horen we weer over een DeFi platform dat door een kwetsbaarheid in de smart contracts miljoenen kwijtgeraakt is. Onlangs was het raak bij market maker Wintermute, waar voor ruim $160 miljoen dollar aan crypto buitgemaakt is. Het bijzondere aan de ‘hack’ van Wintermute is dat er geruchten gaan dat het om

 • Kolen nog populairste bron voor bitcoin mining, maar gebruik neemt af

  Een onderzoek van het Cambridge Centre for Alternative Finance (CCAF) openbaarde dinsdag groot nieuws over de bitcoin (BTC) mining sector. Volgens het onderzoek is de ‘elektriciteitsmix’ voor bitcoin mining de laatste jaren aan het veranderen. Fossiele brandstoffen in bitcoin mining Volgens het onderzoek werd begin dit jaar 62% van de elektriciteit voor bitcoin mining geproduceerd

 • Zo bepaal je de waarde van de populaire PostNL NFT’s

  Een paar dagen geleden ging PostNL van start met de mainsale van hun unieke NFT-cryptopostzegels. Deze ‘NL crypto stamp’ bleek razend populair tijdens de voorverkoop en ook tijdens de meest recente verkoopronde gingen de cryptopostzegels als warme broodjes over de toonbank. Niet alleen verzamelaars waren enorm geïnteresseerd, ook crypto-handelaren wilden niet buiten de boot vallen

 • Gezochte Terra Luna oprichter Do Kwon ontkent dat hij zich verstopt

  Terra (LUNA) oprichter Do Kwon wordt niet alleen gezocht door de Zuid-Koreaanse autoriteiten, maar inmiddels ook door Interpol. Hij ontving gisteren een zogeheten “Red Notice” van de internationale politieorganisatie, en dat betekent dat hij nu op de opsporingslijst van Interpol staat. Luna oprichter zou zich niet verstoppen Inmiddels heeft de oprichter van de ingestorte cryptocurrency

 • Bitcoin stoot 0,1% van totale CO2-uitstoot uit, maar het neemt af

  Het minen van bitcoin (BTC) kost een hoop energie. Dit feit is dan ook een van de belangrijkste tegenargumenten van ‘Bitcoin haters’ die de crypto het liefst ten onder zien gaan, of over zien stappen naar Proof-of-Stake (PoS) zoals Ethereum (ETH) dat deed. Maar hoe groot is de impact van BTC nu echt? Het Cambridge Centre for

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: