Home » Nieuws » Bitcoin koersanalyse: Jerome Powell spreekt vandaag

Bitcoin koersanalyse: Jerome Powell spreekt vandaag


De bitcoin koers lijkt een saaie 24 uur achter de boeg te hebben. Bitcoin wordt op dit moment op Binance verhandeld voor 21.600 dollar. Overigens kan daar snel verandering in komen, aangezien vandaag 1 miljard dollar aan opties verlopen en Jerome Powell vanmiddag spreekt.

Bitcoin koers breekt uit kanaal

Als we logica even uitzetten en de echte wereld vergeten (Fed-meeting en 1 miljard dollar aan opties) en puur kijken naar de technische analyse, dan zien we dat bitcoin uit een kanaal is gebroken. In de grafiek hieronder staat elke candle voor 4 uur en wordt de bitcoin koers weergegeven in dollars.

Dit kanaal wist bijna de hele maand augustus stand te houden. De bovenkant van het kanaal bood mooie kansen om te verkopen, terwijl de onderkant juist koopkansen bood.

Maar een trend is een trend totdat het geen trend meer is. Had je aan de onderkant van het kanaal op 20 augustus bitcoin gekocht dan sta je nu met lege handen (niet helemaal, je hebt nog steeds de beste asset die de wereld ooit heeft voortgebracht).

Bitcoin koers krijgt support

Afgaande op bovenstaande grafiek verschijnen er ook een support en resitance-niveau’s waar de bitcoin koers zich aan kan optrekken.

De daling van 21 augustus werd gestuit door een support lijn rond de 20.850 dollar. Deze heeft in het kanaal zelf als support en resistance gediend, maar ook voor augustus was dit een belangrijk niveau.

Daarnaast lijkt de eerste grote resistance geplaatst te zijn op 22.500 dollar. Dat is een kanaal waarbinnen bitcoin dus met 1700 dollar kan groeien.

Bron: Tradingview

Omhoog met die bitcoin koers

Als we nog verder inzoomen dan zien we een opwaarts kanaal, een mini-versie van wat zich in de maand augustus afspeelde.

De bitcoin koers beweegt zich in het oranje, opwaartse kanaal richting de resistance van 22.500 dollar. Als we de logica volgen van de technische analyse, dan zou bitcoin daar voor het einde van augustus moeten komen.

Maar als we weer terugkomen in de echte wereld, waar het leven niet gedicteerd wordt door lijntjes op een grafiek, is de kans groter dat de markt vandaag zijwaarts beweegt. Althans, totdat de Jerome Powell vanmiddag om 16.00 uur Nederlandse tijd namens zijn Amerikaanse centrale bank spreekt.

Er worden geen nieuwe, spannende meldingen verwacht, maar eerder een hardere versie van de belofte van de centrale bank om de inflatie te vertragen door de rente te verhogen.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Experts zien zwakte in de bitcoin koers en delen nieuwe analyse

  Leden van Crypto Insiders Premium ontvangen wekelijks nieuwe technische analyses van meer dan 20 cryptovaluta. Ook kom je in contact met ervaren handelaren, analisten en een community van meer dan 1.000 leden. In dit artikel delen we een recente analyse van bitcoin (BTC) die eerder in onze premium groep is gedeeld. Ben je nog geen

 • Voormalig Coinbase medewerker bekent schuld voor insider trading

  Ishan Wahi, een voormalig productmanager van Coinbase Global, bekent tegenover een Amerikaanse rechter schuld voor insider trading, oftewel het handelen met voorkennis. Wahi werd vorig jaar zomer opgepakt. Het gaat in de Verenigde Staten om de eerste officiële rechtszaak voor de handel met voorkennis in crypto. Zeker bij een beursplatform als Coinbase kan dat om

 • Cardano DeFi platform Sundaeswap houdt eerste stemronde

  Sundaeswap, een relatief nieuw decentralized finance (DeFi) platform op het Cardano (ADA) netwerk, gaat aan de slag met een nieuw voorstel waar token bezitters mogen stemmen over hoe het platform bestuurd wordt. Deze ontwikkeling laat bezitters met minimaal 10.000 SUNDAE tokens voorstellen doen waarover vervolgens gestemd wordt. Het is een mooi voorbeeld van een decentralized

 • Eerste ETH opnames op Ethereum testnet succesvol

  De mogelijkheid om ethereum (ETH) op te nemen uit het ETH 2.0 staking contract komt stapsgewijs steeds dichterbij. Afgelopen week werd een nieuw testnet onder de codenaam Zhejiang gelanceerd en deze week werd de Shanghai-Capella (Shapella) upgrade doorgevoerd. De eerste ETH opnames zijn inmiddels succesvol afgerond, maken de ontwikkelaars bekend. And we hit Shapella on

 • AI crypto stijgen hard, dit is waarom

  Sinds ChatGPT de mainstream heeft bereikt, is artificial intelligence hét onderwerp van het moment. ChatGPT is een AI chatbot die binnen enkele dagen al meer dan één miljoen gebruikers wist binnen te harken. Onlangs kon je in het crypto nieuws lezen dat steeds meer mensen de opkomst van AI een belangrijkere ontwikkeling vinden dan die

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: