Home » Nieuws » Bitcoin koersanalyse: Jerome Powell spreekt vandaag

Bitcoin koersanalyse: Jerome Powell spreekt vandaag


De bitcoin koers lijkt een saaie 24 uur achter de boeg te hebben. Bitcoin wordt op dit moment op Binance verhandeld voor 21.600 dollar. Overigens kan daar snel verandering in komen, aangezien vandaag 1 miljard dollar aan opties verlopen en Jerome Powell vanmiddag spreekt.

Bitcoin koers breekt uit kanaal

Als we logica even uitzetten en de echte wereld vergeten (Fed-meeting en 1 miljard dollar aan opties) en puur kijken naar de technische analyse, dan zien we dat bitcoin uit een kanaal is gebroken. In de grafiek hieronder staat elke candle voor 4 uur en wordt de bitcoin koers weergegeven in dollars.

Dit kanaal wist bijna de hele maand augustus stand te houden. De bovenkant van het kanaal bood mooie kansen om te verkopen, terwijl de onderkant juist koopkansen bood.

Maar een trend is een trend totdat het geen trend meer is. Had je aan de onderkant van het kanaal op 20 augustus bitcoin gekocht dan sta je nu met lege handen (niet helemaal, je hebt nog steeds de beste asset die de wereld ooit heeft voortgebracht).

Bitcoin koers krijgt support

Afgaande op bovenstaande grafiek verschijnen er ook een support en resitance-niveau’s waar de bitcoin koers zich aan kan optrekken.

De daling van 21 augustus werd gestuit door een support lijn rond de 20.850 dollar. Deze heeft in het kanaal zelf als support en resistance gediend, maar ook voor augustus was dit een belangrijk niveau.

Daarnaast lijkt de eerste grote resistance geplaatst te zijn op 22.500 dollar. Dat is een kanaal waarbinnen bitcoin dus met 1700 dollar kan groeien.

Bron: Tradingview

Omhoog met die bitcoin koers

Als we nog verder inzoomen dan zien we een opwaarts kanaal, een mini-versie van wat zich in de maand augustus afspeelde.

De bitcoin koers beweegt zich in het oranje, opwaartse kanaal richting de resistance van 22.500 dollar. Als we de logica volgen van de technische analyse, dan zou bitcoin daar voor het einde van augustus moeten komen.

Maar als we weer terugkomen in de echte wereld, waar het leven niet gedicteerd wordt door lijntjes op een grafiek, is de kans groter dat de markt vandaag zijwaarts beweegt. Althans, totdat de Jerome Powell vanmiddag om 16.00 uur Nederlandse tijd namens zijn Amerikaanse centrale bank spreekt.

Er worden geen nieuwe, spannende meldingen verwacht, maar eerder een hardere versie van de belofte van de centrale bank om de inflatie te vertragen door de rente te verhogen.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Bitcoin koers pump: Deze prijzen houd ik nu in de gaten

  Bitcoin (BTC) schoot dit weekend aardig in waarde omhoog. De positieve impuls vloeide voort uit het feit dat er een deal is bereikt in de Verenigde Staten omtrent het schuldenplafond. Daarbij leek een short squeeze nog een impuls omhoog te veroorzaken. Meestal zijn pumps in het weekend “scam pumps,” maar hoe zit dit nu? In mijn nieuwe

 • Ethereum trekt fors aan in groene markt, deze crypto stijgt zelfs 1.000%

  De crypto markt ziet eindelijk weer een opleving in mei en dat kort voordat de maand eindigt. In de Verenigde Staten werd tijdens het weekend eindelijk een deal gesloten omtrent het schuldenplafond en dat haalde wat angst uit de markt. Op enkele uitzonderingen na kleurt vrijwel de gehele markt groen vandaag en stijgt de totale

 • Ethereum whales accumuleren flink sinds start van het jaar, bullish?

  Eerder deze maand kon je in het Ethereum nieuws lezen dat het aantal ethereum (ETH) whales, ofwel de grootbezitters binnen het ecosysteem, was gedaald na de langverwachte Shapella update op het netwerk. Deze hard fork maakte het onder andere mogelijk voor investeerders om hun gestakete ETH op te nemen uit de staking contracten. Wanneer er

 • Bitcoin lanceert belangrijke update, dit verandert er

  Bitcoin Core versie 25.0 is nu eindelijk beschikbaar op het GitHub platform, een online platform voor softwareprojecten. De langverwachte update markeert een belangrijke mijlpaal voor het Bitcoin (BTC) netwerk en introduceert een aantal nieuwe functies voor de grootste cryptovaluta op de markt. Wat is Bitcoin Core? Bitcoin Core is de software die gebruikt wordt door nodes

 • Bitcoin schiet naar hoogste prijs in 3 weken door schuldenplafond deal

  Bitcoin (BTC) dipte vorige week nog onder $26.000, maar kon de afgelopen dagen sterk herstellen. Bitcoin brak gisteren door de $27.200, gisterenavond door de $27.600 en tikte afgelopen nacht een piek aan van $28.450, de hoogste prijs in drie weken. Vervolgens leek de koers vanochtend support op te zoeken rond $28.000, maar zakt daar op

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: