Home » Nieuws » Bitcoin koersanalyse: vechten met sterke dollar

Bitcoin koersanalyse: vechten met sterke dollar


De bitcoin koers en de waarde van de dollar zijn nauw met elkaar verbonden, maar niet op een positieve manier. Wat je veelal ziet is dat als de dollar sterker wordt, bitcoin juist daalt. Op dit moment is de dollar bezig met een run die zijn weerga niet kent. Wat betekent dit voor bitcoin?

Bitcoin wordt op het moment van schrijven verhandeld voor 20.337 dollar op cryptobeurs Binance.

Raoul Pal, CEO van Real Vision zegt: “Als de dollar zo door gaat, gaat de boel echt kapot. De dollar groeit letterlijk parabolisch.”

Koers DXY parabolisch

Als we de grafiek erbij pakken dan kan je het niet anders dan met hem eens zijn. Hieronder zie je de DXY, elke candle staat voor één week. De DXY is de dollar strength index en vergelijkt de dollar met een mandje andere internationale valuta.

Bron: Tradingview

Traders volgen vaak de prestaties van de DXY, aangezien een sterke index suggereert dat beleggers risicovolle activa zoals bitcoin verkopen om Amerikaanse dollars aan te houden. Pal denkt dat de dollar nog verder kan stijgen tot 120 (op dit moment 109). Hij zegt dat er pas op 120 een resistance is.

Om die resistance van 120 te laten zien moeten we uitzoomen, en dan zie je pas echt goed hoe absurd die parabolische groei is van de dollar.

Bron: Tradingview

Correlatie bitcoin koers en DXY

De volgende grafiek laat duidelijk zien dat de opmars van de DXY een negatief effect heeft op de bitcoin koers. Hoewel, wellicht is het veiliger om te spreken van correlatie in plaats van causaliteit.

Bron: Tradingview

Er is nog een indicator die hier goed op inspeelt. De correlatie tussen de DXY en de bitcoin koers laat zich vatten in een correlatie-coëfficiënt. Eigenlijk spreek je hier van een omgekeerde correlatie.

Bitcoin koers negatief verbonden aan DXY

In de afgelopen jaren is duidelijk te zien dat wanneer de DXY in een neerwaartse beweging was, de bitcoin koers een opwaartse beweging liet zien. En dat is andersom ook het geval, getuige het afgelopen jaar.

Bron: Tradingview

Die negatieve correlatie kun je op Tradingview bekijken door de indicator Correlatie Coefficiënt te gebruiken. De DXY en de bitcoin koers bewegen dus in omgekeerde richting. Met name de wekelijkse correlatiecoëfficiënt tussen BTC en USD daalde vandaag tot -0,90.

De laatste keer dat de correlatie -0,90 was, was in augustus 2020. Toen stond de geldpers op standje maximaal en was bitcoin bezig aan een stijging om de destijds all time high van 20.000 dollar te breken.

Vervelende week bitcoin koers

Volgens Pal kan het een vervelende week worden voor bitcoin als we alleen kijken naar de DXY. Maar deze week worden ook wat economische data van de VS vrijgegeven die het tij kunnen keren.

“Het kan een vervelende week veroorzaken in risicovolle activa. Ik denk niet dat aandelen nieuwe dieptepunten bereiken, maar dat weet ik niet zeker. Hetzelfde met cryptovaluta. Persoonlijk denk ik dat we deze week gered worden door zwakke economische gegevens.”
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Bitcoin duikt onder $23.000 terwijl SEC de aanval opent op crypto

  Het lukte bitcoin (BTC) gisteren niet om boven $32.200 stand te houden en de koers verloor vervolgens ook grip op de $23.000. Bitcoin dipte afgelopen nacht even helemaal naar $22.400, een daling van zo’n 2,5% in slechts enkele minuten. Sindsdien is de BTC koers voorzichtig aan het herstellen en komt vanochtend uit op $22.725 op

 • Experts zien zwakte in de bitcoin koers en delen nieuwe analyse

  Leden van Crypto Insiders Premium ontvangen wekelijks nieuwe technische analyses van meer dan 20 cryptovaluta. Ook kom je in contact met ervaren handelaren, analisten en een community van meer dan 1.000 leden. In dit artikel delen we een recente analyse van bitcoin (BTC) die eerder in onze premium groep is gedeeld. Ben je nog geen

 • Voormalig Coinbase medewerker bekent schuld voor insider trading

  Ishan Wahi, een voormalig productmanager van Coinbase Global, bekent tegenover een Amerikaanse rechter schuld voor insider trading, oftewel het handelen met voorkennis. Wahi werd vorig jaar zomer opgepakt. Het gaat in de Verenigde Staten om de eerste officiële rechtszaak voor de handel met voorkennis in crypto. Zeker bij een beursplatform als Coinbase kan dat om

 • Cardano DeFi platform Sundaeswap houdt eerste stemronde

  Sundaeswap, een relatief nieuw decentralized finance (DeFi) platform op het Cardano (ADA) netwerk, gaat aan de slag met een nieuw voorstel waar token bezitters mogen stemmen over hoe het platform bestuurd wordt. Deze ontwikkeling laat bezitters met minimaal 10.000 SUNDAE tokens voorstellen doen waarover vervolgens gestemd wordt. Het is een mooi voorbeeld van een decentralized

 • Eerste ETH opnames op Ethereum testnet succesvol

  De mogelijkheid om ethereum (ETH) op te nemen uit het ETH 2.0 staking contract komt stapsgewijs steeds dichterbij. Afgelopen week werd een nieuw testnet onder de codenaam Zhejiang gelanceerd en deze week werd de Shanghai-Capella (Shapella) upgrade doorgevoerd. De eerste ETH opnames zijn inmiddels succesvol afgerond, maken de ontwikkelaars bekend. And we hit Shapella on

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: