Home » Nieuws » Bitcoin maakt weer flinke duik, gaan we nu nieuwe lows zien?

Bitcoin maakt weer flinke duik, gaan we nu nieuwe lows zien?


Bitcoin (BTC) verloor gisteren grip op de $20.000 en begoen toen weer gestaag te dalen. Tot vanochtend vroeg dan, toen de koers ook grip op de $19.500 verloor en weer een flinke duik maakte. Bitcoin zakte helemaal naar $18.750 vanochtend en stijgt op het moment van schrijven naar $18.850 op FTX en €18.800 op Bitvavo.

Daarmee staat de BTC prijs vandaag bijna 8% in de min. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 49%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $360 miljard en de dominantie op 39,5%. De Fear & Greed Index komt uit op 21 (Extreme Fear). Praat erover mee in onze Discord omgeving!

Bitcoin nieuws van gisteren

Bitcoin lijkt snel op weg naar nieuwe lows

Na de flinke duik op 13 september, begonnen de analisten uit onze Discord omgeving over nieuwe  lows te praten. De bitcoin koers consolideerde afgelopen week rond $19.750 en de analisten hadden eerst een uitbraak richting $21.000 verwacht. Daar ligt namelijk het 0,5 Fibonnaci level. De analisten verwachten inmiddels een grote kans dat we een nieuw low onder $18.500 zullen zien.

Houd er rekening mee dat de onderstaande grafiek van gisteren is, toen de kans nog groot leek dat bitcoin eerst naar $21.000 zou stijgen. Heb je vragen over deze analyse, probeer dan een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis waar een nieuwe update snel zal volgen.

bitcoin analyse 18 september (Tradingview)
Bitcoin analyse 18 september (Tradingview)

Bitcoin miners overtuigd van lange termijn potentie

Miners vormen een belangrijk onderdeel van het Bitcoin netwerk. Wanneer veel miners actief zijn en de concurrentie groot is laat dit zien dat men vertrouwen heeft in het netwerk. Daarom bereikte afgelopen week de hash rate en mining moeilijkheidsgraad nieuwe records. De Bitcoin difficulty ribbon compression is een metriek die de moeilijkheidsgraad meeneemt om te analyseren of een mogelijke bodem dichtbij is. Op de onderstaande grafiek is deze metriek weergegeven.

Bitcoin Difficulty Ribbon Compression (Glassnode)
Bitcoin Difficulty Ribbon Compression (Glassnode)

Een lage waarde (aangegeven door de groene band) betekent dat de moeilijkheidsgraad sterk aan het toenemen is. Afgelopen week heeft de difficulty ribbon compression metriek een record laag niveau behaald. Dit toont dat miners ondanks de lage koers blijven investeren in het netwerk.

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Bitcoin duikt onder $23.000 terwijl SEC de aanval opent op crypto

  Het lukte bitcoin (BTC) gisteren niet om boven $32.200 stand te houden en de koers verloor vervolgens ook grip op de $23.000. Bitcoin dipte afgelopen nacht even helemaal naar $22.400, een daling van zo’n 2,5% in slechts enkele minuten. Sindsdien is de BTC koers voorzichtig aan het herstellen en komt vanochtend uit op $22.725 op

 • Experts zien zwakte in de bitcoin koers en delen nieuwe analyse

  Leden van Crypto Insiders Premium ontvangen wekelijks nieuwe technische analyses van meer dan 20 cryptovaluta. Ook kom je in contact met ervaren handelaren, analisten en een community van meer dan 1.000 leden. In dit artikel delen we een recente analyse van bitcoin (BTC) die eerder in onze premium groep is gedeeld. Ben je nog geen

 • Voormalig Coinbase medewerker bekent schuld voor insider trading

  Ishan Wahi, een voormalig productmanager van Coinbase Global, bekent tegenover een Amerikaanse rechter schuld voor insider trading, oftewel het handelen met voorkennis. Wahi werd vorig jaar zomer opgepakt. Het gaat in de Verenigde Staten om de eerste officiële rechtszaak voor de handel met voorkennis in crypto. Zeker bij een beursplatform als Coinbase kan dat om

 • Cardano DeFi platform Sundaeswap houdt eerste stemronde

  Sundaeswap, een relatief nieuw decentralized finance (DeFi) platform op het Cardano (ADA) netwerk, gaat aan de slag met een nieuw voorstel waar token bezitters mogen stemmen over hoe het platform bestuurd wordt. Deze ontwikkeling laat bezitters met minimaal 10.000 SUNDAE tokens voorstellen doen waarover vervolgens gestemd wordt. Het is een mooi voorbeeld van een decentralized

 • Eerste ETH opnames op Ethereum testnet succesvol

  De mogelijkheid om ethereum (ETH) op te nemen uit het ETH 2.0 staking contract komt stapsgewijs steeds dichterbij. Afgelopen week werd een nieuw testnet onder de codenaam Zhejiang gelanceerd en deze week werd de Shanghai-Capella (Shapella) upgrade doorgevoerd. De eerste ETH opnames zijn inmiddels succesvol afgerond, maken de ontwikkelaars bekend. And we hit Shapella on

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: