Home » Nieuws » Bitcoin maakt weer flinke duik, gaan we nu nieuwe lows zien?

Bitcoin maakt weer flinke duik, gaan we nu nieuwe lows zien?


Bitcoin (BTC) verloor gisteren grip op de $20.000 en begoen toen weer gestaag te dalen. Tot vanochtend vroeg dan, toen de koers ook grip op de $19.500 verloor en weer een flinke duik maakte. Bitcoin zakte helemaal naar $18.750 vanochtend en stijgt op het moment van schrijven naar $18.850 op FTX en €18.800 op Bitvavo.

Daarmee staat de BTC prijs vandaag bijna 8% in de min. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 49%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $360 miljard en de dominantie op 39,5%. De Fear & Greed Index komt uit op 21 (Extreme Fear). Praat erover mee in onze Discord omgeving!

Bitcoin nieuws van gisteren

Bitcoin lijkt snel op weg naar nieuwe lows

Na de flinke duik op 13 september, begonnen de analisten uit onze Discord omgeving over nieuwe  lows te praten. De bitcoin koers consolideerde afgelopen week rond $19.750 en de analisten hadden eerst een uitbraak richting $21.000 verwacht. Daar ligt namelijk het 0,5 Fibonnaci level. De analisten verwachten inmiddels een grote kans dat we een nieuw low onder $18.500 zullen zien.

Houd er rekening mee dat de onderstaande grafiek van gisteren is, toen de kans nog groot leek dat bitcoin eerst naar $21.000 zou stijgen. Heb je vragen over deze analyse, probeer dan een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis waar een nieuwe update snel zal volgen.

bitcoin analyse 18 september (Tradingview)
Bitcoin analyse 18 september (Tradingview)

Bitcoin miners overtuigd van lange termijn potentie

Miners vormen een belangrijk onderdeel van het Bitcoin netwerk. Wanneer veel miners actief zijn en de concurrentie groot is laat dit zien dat men vertrouwen heeft in het netwerk. Daarom bereikte afgelopen week de hash rate en mining moeilijkheidsgraad nieuwe records. De Bitcoin difficulty ribbon compression is een metriek die de moeilijkheidsgraad meeneemt om te analyseren of een mogelijke bodem dichtbij is. Op de onderstaande grafiek is deze metriek weergegeven.

Bitcoin Difficulty Ribbon Compression (Glassnode)
Bitcoin Difficulty Ribbon Compression (Glassnode)

Een lage waarde (aangegeven door de groene band) betekent dat de moeilijkheidsgraad sterk aan het toenemen is. Afgelopen week heeft de difficulty ribbon compression metriek een record laag niveau behaald. Dit toont dat miners ondanks de lage koers blijven investeren in het netwerk.

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Bitcoin koers pump: Deze prijzen houd ik nu in de gaten

  Bitcoin (BTC) schoot dit weekend aardig in waarde omhoog. De positieve impuls vloeide voort uit het feit dat er een deal is bereikt in de Verenigde Staten omtrent het schuldenplafond. Daarbij leek een short squeeze nog een impuls omhoog te veroorzaken. Meestal zijn pumps in het weekend “scam pumps,” maar hoe zit dit nu? In mijn nieuwe

 • Ethereum trekt fors aan in groene markt, deze crypto stijgt zelfs 1.000%

  De crypto markt ziet eindelijk weer een opleving in mei en dat kort voordat de maand eindigt. In de Verenigde Staten werd tijdens het weekend eindelijk een deal gesloten omtrent het schuldenplafond en dat haalde wat angst uit de markt. Op enkele uitzonderingen na kleurt vrijwel de gehele markt groen vandaag en stijgt de totale

 • Ethereum whales accumuleren flink sinds start van het jaar, bullish?

  Eerder deze maand kon je in het Ethereum nieuws lezen dat het aantal ethereum (ETH) whales, ofwel de grootbezitters binnen het ecosysteem, was gedaald na de langverwachte Shapella update op het netwerk. Deze hard fork maakte het onder andere mogelijk voor investeerders om hun gestakete ETH op te nemen uit de staking contracten. Wanneer er

 • Bitcoin lanceert belangrijke update, dit verandert er

  Bitcoin Core versie 25.0 is nu eindelijk beschikbaar op het GitHub platform, een online platform voor softwareprojecten. De langverwachte update markeert een belangrijke mijlpaal voor het Bitcoin (BTC) netwerk en introduceert een aantal nieuwe functies voor de grootste cryptovaluta op de markt. Wat is Bitcoin Core? Bitcoin Core is de software die gebruikt wordt door nodes

 • Bitcoin schiet naar hoogste prijs in 3 weken door schuldenplafond deal

  Bitcoin (BTC) dipte vorige week nog onder $26.000, maar kon de afgelopen dagen sterk herstellen. Bitcoin brak gisteren door de $27.200, gisterenavond door de $27.600 en tikte afgelopen nacht een piek aan van $28.450, de hoogste prijs in drie weken. Vervolgens leek de koers vanochtend support op te zoeken rond $28.000, maar zakt daar op

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: