Home » Nieuws » Bitcoin maakt weer flinke duik, gaan we nu nieuwe lows zien?

Bitcoin maakt weer flinke duik, gaan we nu nieuwe lows zien?


Bitcoin (BTC) verloor gisteren grip op de $20.000 en begoen toen weer gestaag te dalen. Tot vanochtend vroeg dan, toen de koers ook grip op de $19.500 verloor en weer een flinke duik maakte. Bitcoin zakte helemaal naar $18.750 vanochtend en stijgt op het moment van schrijven naar $18.850 op FTX en €18.800 op Bitvavo.

Daarmee staat de BTC prijs vandaag bijna 8% in de min. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 49%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $360 miljard en de dominantie op 39,5%. De Fear & Greed Index komt uit op 21 (Extreme Fear). Praat erover mee in onze Discord omgeving!

Bitcoin nieuws van gisteren

Bitcoin lijkt snel op weg naar nieuwe lows

Na de flinke duik op 13 september, begonnen de analisten uit onze Discord omgeving over nieuwe  lows te praten. De bitcoin koers consolideerde afgelopen week rond $19.750 en de analisten hadden eerst een uitbraak richting $21.000 verwacht. Daar ligt namelijk het 0,5 Fibonnaci level. De analisten verwachten inmiddels een grote kans dat we een nieuw low onder $18.500 zullen zien.

Houd er rekening mee dat de onderstaande grafiek van gisteren is, toen de kans nog groot leek dat bitcoin eerst naar $21.000 zou stijgen. Heb je vragen over deze analyse, probeer dan een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis waar een nieuwe update snel zal volgen.

bitcoin analyse 18 september (Tradingview)
Bitcoin analyse 18 september (Tradingview)

Bitcoin miners overtuigd van lange termijn potentie

Miners vormen een belangrijk onderdeel van het Bitcoin netwerk. Wanneer veel miners actief zijn en de concurrentie groot is laat dit zien dat men vertrouwen heeft in het netwerk. Daarom bereikte afgelopen week de hash rate en mining moeilijkheidsgraad nieuwe records. De Bitcoin difficulty ribbon compression is een metriek die de moeilijkheidsgraad meeneemt om te analyseren of een mogelijke bodem dichtbij is. Op de onderstaande grafiek is deze metriek weergegeven.

Bitcoin Difficulty Ribbon Compression (Glassnode)
Bitcoin Difficulty Ribbon Compression (Glassnode)

Een lage waarde (aangegeven door de groene band) betekent dat de moeilijkheidsgraad sterk aan het toenemen is. Afgelopen week heeft de difficulty ribbon compression metriek een record laag niveau behaald. Dit toont dat miners ondanks de lage koers blijven investeren in het netwerk.

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Crypto-project Acala printte per ongeluk $3 miljard aan stablecoins

  Er kan een heleboel misgaan met een crypto project. Zo kunnen bijvoorbeeld hackers toeslaan, maar ook ontwikkelaars zelf kunnen behoorlijk de plank misslaan. Dat gebeurde in augustus met het Acala netwerk, zoals toen in het crypto nieuws te lezen. Hier werd destijds per ongeluk maar liefst $3 miljard aan de stablecoin uUSD geprint. Inmiddels heeft

 • Bank: Crypto nog risicovol, wel positieve stablecoin-inflows

  Het lijkt erop dat het nog wel even slecht weer is in crypto-land. Centrale banken blijven de rentes opvoeren, de situatie met Rusland ziet er niet vrolijk uit en regulatoren slaan ook een andere toon aan. Toch ziet Bank of America een klein beetje zonneschijn tussen de donkere wolken door. Crypto blijft risicovol In een

 • Wintermute crypto hack van $160 miljoen was mogelijk ‘inside job’

  Om de zoveel tijd horen we weer over een DeFi platform dat door een kwetsbaarheid in de smart contracts miljoenen kwijtgeraakt is. Onlangs was het raak bij market maker Wintermute, waar voor ruim $160 miljoen dollar aan crypto buitgemaakt is. Het bijzondere aan de ‘hack’ van Wintermute is dat er geruchten gaan dat het om

 • Kolen nog populairste bron voor bitcoin mining, maar gebruik neemt af

  Een onderzoek van het Cambridge Centre for Alternative Finance (CCAF) openbaarde dinsdag groot nieuws over de bitcoin (BTC) mining sector. Volgens het onderzoek is de ‘elektriciteitsmix’ voor bitcoin mining de laatste jaren aan het veranderen. Fossiele brandstoffen in bitcoin mining Volgens het onderzoek werd begin dit jaar 62% van de elektriciteit voor bitcoin mining geproduceerd

 • Zo bepaal je de waarde van de populaire PostNL NFT’s

  Een paar dagen geleden ging PostNL van start met de mainsale van hun unieke NFT-cryptopostzegels. Deze ‘NL crypto stamp’ bleek razend populair tijdens de voorverkoop en ook tijdens de meest recente verkoopronde gingen de cryptopostzegels als warme broodjes over de toonbank. Niet alleen verzamelaars waren enorm geïnteresseerd, ook crypto-handelaren wilden niet buiten de boot vallen

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: