Home » Nieuws » Bitcoin-miner Riot verdiende geld door te stoppen tijdens hittegolf

Bitcoin-miner Riot verdiende geld door te stoppen tijdens hittegolf


Niet alleen Nederland en België kampten de afgelopen tijd met enorme temperaturen, Texas had hetzelfde probleem. Het was zelfs zo’n probleem dat de Amerikaanse overheid aan cryptocurrency-miners heeft gevraagd om tijdelijk te stoppen met mining. Riot Blockchain heeft hier geen geld op verloren, maar er flink op verdiend.

Compensatie voor uitzetten bitcoin mining-ASIC’s

Dat schrijft het bedrijf in een persbericht. De federale overheid van Texas heeft Riot 9,5 miljoen dollar gegeven als compensatie voor het uitzetten van een deel van de miners. Dit bedrag wordt ingehouden op het bedrag dat het heeft uitgegeven aan elektriciteit. Toch is de compensatie fors meer dan wat het zou hebben uitgegeven aan elektriciteit. Bij een gemiddelde bitcoin prijs in juli van 21.634 Amerikaanse dollar had dit ongeveer 439 bitcoins kunnen zijn.

Netto is Riot financieel beter af. Bron: Riot Blockchain.

 

Hoeveel de hashrate is gedaald is niet bekend, en ook weten we niet hoeveel miners van Riot er offline zijn gegaan. In ieder geval weten we dat de hashrate in juli ongeveer 28% lager was in juli 2021. Daardoor heeft het 318 BTC geproduceerd, in plaats van 443 BTC. In totaal had het op 31 juli 6.696 bitcoins, die het allemaal zelf heeft geproduceerd.

De totale hashrate van Riot is op dit moment zo’n 4,2 exahash per seconde (EH/s), wat ongeveer 2% van de hashrate van het hele netwerk is. Op dit moment heeft het zo’n 40.311 ASIC-miners aan staan. Een ander deel wordt op dit moment verplaatst van een locatie van een hostingbedrijf naar de in-house Whinstone-locatie.

Energietekort in Texas

Het lijkt erop dat het uitzetten van de miners alleen gold voor afgelopen maand. Het uitzetten had te maken met de enorme warmte in Texas, maar ook met de druk die Riot op het elektriciteitsnet legt. Door de hittegolf zullen veel huishoudens en bedrijven airconditioners hard aan hebben staan, wat extra druk op het elektriciteitsnet legt.

Volgens Bloomberg hebben bijna alle grote miners een pauze ingelast. Core Scientific heeft zelfs 100% van zijn voorzieningen uitgeschakeld. Lee Bratcher, voorzitter van de Texas Blockchain Council vertelde de zakenkrant dat Texas meer dan 1.000 megawatt levert aan bitcoin-miners. Dat is meer dan 1% van de totale capaciteit van het elektriciteitsnetwerk, wat nu kan worden gebruikt door huishoudens en bedrijven.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Binance CEO: voormalig FTX CEO hoort bij de grootste frauders ooit

  Binance CEO Changpeng Zhao haalt opnieuw uit naar voormalig FTX CEO Sam Bankman-Fried door hem in het rijtje van de grootste frauders uit de geschiedenis te plaatsen. De implosie van het handelsplatform van FTX zorgde voor vermogensverliezen van miljoenen mensen. Niet alleen bij de gebruikers van FTX, maar überhaupt voor mensen die in crypto investeren

 • Bitcoin koers zakt onder $17.000 terwijl recordbedrag exchanges verlaat

  Bitcoin (BTC) kwam een week geleden voor het eerst sinds de FTX crash eindelijk weer boven $17.000 uit. Ondanks enkele dipjes, hield de koers stand en piekte maandag rond $17.400. Vanochtend verliest bitcoin echter grip op de $17.000 en maakte een snelle duik naar $16.750. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit

 • Binance coin analyse: BNB koers kan eerst flink stuk stijgen

  Crypto Insiders leden ontvangen in onze Discord omgeving dagelijks nieuwe technische analyses voor cryptocurrencies. In dit artikel delen we een recente analyse van binance coin (BNB) uit onze Premium groep. Ben je nog geen lid of mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, probeer dan een Premium-lidmaatschap 30 dagen volledig gratis.

 • EU wil €2,4 miljard binnenhalen met crypto-belasting: documenten

  De Europese Unie is een van de meest vooraanstaande partijen als het gaat om regulatie. Het MiCA-wetsvoorstel dat eerder dit jaar is goedgekeurd moet eind volgend jaar officieel gelden. Helaas komen dit soort regulaties niet uit de lucht vallen, de overheid moet namelijk ook gefinancierd worden. Nieuwe belastingen voor crypto-investeerders moeten de oplossing gaan vormen.

 • Crypto recap 06-12: Dogecoin stijgt na Twitter-gerucht, XRP nieuws en meer

  Goedemorgen! Als je regelmatig Crypto Insiders in de gaten houdt dan weet je dat het crypto nieuws nooit stilstaat. De ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op en dus kan je soms het overzicht missen. Daarom zetten wij iedere ochtend het belangrijkste nieuws voor je op een rij. In deze editie vind je interessant ripple

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: