Home » Nieuws » Bitcoin miners maken geen winst meer als koers onder $10.000 komt

Bitcoin miners maken geen winst meer als koers onder $10.000 komt


Joe Burnett, een analist die werkzaam is voor Blockware Solutions, denkt dat als bitcoin onder de $10.000 komt, 50% van alle bestaande bitcoin miners moeite gaat krijgen met winst maken. We zien dat oude miners op dit moment al moeite hebben om hun hoofd boven water te houden.

Hoewel andere analisten hebben aangegeven te denken dat bitcoin miners het zelfs al moeilijk krijgen bij $24.000 tot $20.000, deelt Burnett via Twitter zijn inschatting. Deze komt veel lager uit.

Hieruit blijkt dat miners met nieuwe apparatuur wel nog winst kunnen maken aangezien zij sneller en daardoor ook meer kunnen minen.

Wanneer deze prijs behaald wordt zorgt dit ervoor dat vele miners moeten stoppen met hun werkzaamheden. Hierdoor daalt de hashrate, de moeilijkheidsgraad voor het minen van bitcoin, hard.

Deze harde daling zorgt ervoor dat het Bitcoin netwerk minder veilig is en mogelijk zelfs instabiel. Dit kan enkel opgelost worden wanneer de moeilijkheidsgraad van bitcoin weer hersteld.

Wat is het effect van een daling in bitcoin hashrate?

Tijdens een bear markt kan een daling is de uitgifte van nieuwe coins een signaal zijn dat er een omkeer aan zit te komen in de markt. Dit zagen we ook in 2021 toen China het minen van cryptocurrencies had verboden. De hashrate daalde toen enorm hard.

Er werden op dat moment minder coins gemined, maar de vraag nam toe. Hierdoor steeg de koers hard. Dit is ook de reden dat de bitcoin koers een all-time high kon maken op $69.000. Dit terwijl we nu met moeite de $20.000 vasthouden.

Voordat de moeilijkheidsgraad voor het minen van bitcoin weer hersteld was, waren er een aantal problemen met de stabiliteit en veiligheid. Toch zien we deze tekenen op dit moment nog niet. Dit zou mogelijk nog wel kunnen veranderen als er slecht nieuws uit zal komen omtrent bitcoin of bitcoin mining.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Crypto koersvoorspelling: Coinbase notering zorgt voor stijging

  In de Premium omgeving van Crypto Insiders worden dagelijks actuele technische analyses gedeeld door ervaren analisten. De afgelopen periode kwam Near Protocol (NEAR) hier regelmatig ter sprake. In deze rubriek blikken we terug op deze technische analyse en brengen we de recente ontwikkelingen en verwachtingen voor de komende periode in kaart. Mocht je na het

 • Nieuwe EU crypto wet had Terra debacle kunnen voorkomen: EU adviseur

  Een ambtenaar van de Europese Unie heeft tijdens de Korea Blockchain Week conferentie in Seoul aangegeven dat de val van Terra (LUNA) voorkomen had kunnen worden. Met de nieuwe vereisten die meekomen met de Crypto Assets (MiCA) wet had Terra nooit kunnen falen. Nieuwe wet voor de Europese cryptocurrency industrie Dit nieuwe juridische kader, die

 • Binnenkort kun je NFT’s van Rembrandts Nachtwacht kopen

  Er bestaan plannen om een waar digitaal Rembrandt-museum op te richten waarin alle werken van de wereldberoemde schilder Rembrandt van Rijn te bezichtigen zullen zijn. Om dit digitale museum te financieren heeft de Rembrandt Heritage Foundation besloten om non-fungible tokens (NFT) van de Nachtwacht in de verkoop te gooien. Rembrandt NFT’s Het zal hier gaan

 • Waarom je als crypto-investeerder een voordeel hebt in het casino

  Als je graag investeert in cryptocurrencies, dan hoor je vermoedelijk wel eens dat het niets meer is dan gokken. Maar niets is minder waar – je kunt er zelfs heel veel van leren. Want investeren in cryptocurrencies en andere activa doe je niet zomaar, en de technieken die je kunt gebruiken kun je toepassen op

 • Bitcoin stuit op weerstand bij $25k, geeft dit nieuws een boost?

  De groene golf die de relatief meevallende inflatiecijfers veroorzaakte voor bitcoin (BTC) en de meeste andere koersen, lijkt vanmiddag op weerstand te stuiten. Toch was er vandaag opvallend goed nieuws te melden, wat de koers een extra zetje kan geven in het doorbreken van de huidige weerstandszone. Bitcoin prijs stijgt 2% naar $24.500 Maar eerst

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: