Home » Nieuws » Bitcoin miners maken geen winst meer als koers onder $10.000 komt

Bitcoin miners maken geen winst meer als koers onder $10.000 komt


Joe Burnett, een analist die werkzaam is voor Blockware Solutions, denkt dat als bitcoin onder de $10.000 komt, 50% van alle bestaande bitcoin miners moeite gaat krijgen met winst maken. We zien dat oude miners op dit moment al moeite hebben om hun hoofd boven water te houden.

Hoewel andere analisten hebben aangegeven te denken dat bitcoin miners het zelfs al moeilijk krijgen bij $24.000 tot $20.000, deelt Burnett via Twitter zijn inschatting. Deze komt veel lager uit.

Hieruit blijkt dat miners met nieuwe apparatuur wel nog winst kunnen maken aangezien zij sneller en daardoor ook meer kunnen minen.

Wanneer deze prijs behaald wordt zorgt dit ervoor dat vele miners moeten stoppen met hun werkzaamheden. Hierdoor daalt de hashrate, de moeilijkheidsgraad voor het minen van bitcoin, hard.

Deze harde daling zorgt ervoor dat het Bitcoin netwerk minder veilig is en mogelijk zelfs instabiel. Dit kan enkel opgelost worden wanneer de moeilijkheidsgraad van bitcoin weer hersteld.

Wat is het effect van een daling in bitcoin hashrate?

Tijdens een bear markt kan een daling is de uitgifte van nieuwe coins een signaal zijn dat er een omkeer aan zit te komen in de markt. Dit zagen we ook in 2021 toen China het minen van cryptocurrencies had verboden. De hashrate daalde toen enorm hard.

Er werden op dat moment minder coins gemined, maar de vraag nam toe. Hierdoor steeg de koers hard. Dit is ook de reden dat de bitcoin koers een all-time high kon maken op $69.000. Dit terwijl we nu met moeite de $20.000 vasthouden.

Voordat de moeilijkheidsgraad voor het minen van bitcoin weer hersteld was, waren er een aantal problemen met de stabiliteit en veiligheid. Toch zien we deze tekenen op dit moment nog niet. Dit zou mogelijk nog wel kunnen veranderen als er slecht nieuws uit zal komen omtrent bitcoin of bitcoin mining.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Bitcoin koers zakt onder $17.000 terwijl recordbedrag exchanges verlaat

  Bitcoin (BTC) kwam een week geleden voor het eerst sinds de FTX crash eindelijk weer boven $17.000 uit. Ondanks enkele dipjes, hield de koers stand en piekte maandag rond $17.400. Vanochtend verliest bitcoin echter grip op de $17.000 en maakte een snelle duik naar $16.750. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit

 • Binance coin analyse: BNB koers kan eerst flink stuk stijgen

  Crypto Insiders leden ontvangen in onze Discord omgeving dagelijks nieuwe technische analyses voor cryptocurrencies. In dit artikel delen we een recente analyse van binance coin (BNB) uit onze Premium groep. Ben je nog geen lid of mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, probeer dan een Premium-lidmaatschap 30 dagen volledig gratis.

 • EU wil €2,4 miljard binnenhalen met crypto-belasting: documenten

  De Europese Unie is een van de meest vooraanstaande partijen als het gaat om regulatie. Het MiCA-wetsvoorstel dat eerder dit jaar is goedgekeurd moet eind volgend jaar officieel gelden. Helaas komen dit soort regulaties niet uit de lucht vallen, de overheid moet namelijk ook gefinancierd worden. Nieuwe belastingen voor crypto-investeerders moeten de oplossing gaan vormen.

 • Crypto recap 06-12: Dogecoin stijgt na Twitter-gerucht, XRP nieuws en meer

  Goedemorgen! Als je regelmatig Crypto Insiders in de gaten houdt dan weet je dat het crypto nieuws nooit stilstaat. De ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op en dus kan je soms het overzicht missen. Daarom zetten wij iedere ochtend het belangrijkste nieuws voor je op een rij. In deze editie vind je interessant ripple

 • Veroorzaakt de Amerikaanse schuldenberg een nieuwe bullrun voor bitcoin?

  Je hebt ongetwijfeld weleens gehoord over de gigantische Amerikaanse overheidsschuld. Inmiddels is de schuldenberg gegroeid tot het duizelingwekkende bedrag van 31,3 biljoen dollar. In theorie kan Amerika natuurlijk onbeperkt dollars printen, waardoor je zou denken dat dit geen probleem is. De realiteit is echter anders. In dit artikel leg ik haarfijn uit hoe de schuldenberg

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: