Home » Nieuws » Bitcoin miners maken geen winst meer als koers onder $10.000 komt

Bitcoin miners maken geen winst meer als koers onder $10.000 komt


Joe Burnett, een analist die werkzaam is voor Blockware Solutions, denkt dat als bitcoin onder de $10.000 komt, 50% van alle bestaande bitcoin miners moeite gaat krijgen met winst maken. We zien dat oude miners op dit moment al moeite hebben om hun hoofd boven water te houden.

Hoewel andere analisten hebben aangegeven te denken dat bitcoin miners het zelfs al moeilijk krijgen bij $24.000 tot $20.000, deelt Burnett via Twitter zijn inschatting. Deze komt veel lager uit.

Hieruit blijkt dat miners met nieuwe apparatuur wel nog winst kunnen maken aangezien zij sneller en daardoor ook meer kunnen minen.

Wanneer deze prijs behaald wordt zorgt dit ervoor dat vele miners moeten stoppen met hun werkzaamheden. Hierdoor daalt de hashrate, de moeilijkheidsgraad voor het minen van bitcoin, hard.

Deze harde daling zorgt ervoor dat het Bitcoin netwerk minder veilig is en mogelijk zelfs instabiel. Dit kan enkel opgelost worden wanneer de moeilijkheidsgraad van bitcoin weer hersteld.

Wat is het effect van een daling in bitcoin hashrate?

Tijdens een bear markt kan een daling is de uitgifte van nieuwe coins een signaal zijn dat er een omkeer aan zit te komen in de markt. Dit zagen we ook in 2021 toen China het minen van cryptocurrencies had verboden. De hashrate daalde toen enorm hard.

Er werden op dat moment minder coins gemined, maar de vraag nam toe. Hierdoor steeg de koers hard. Dit is ook de reden dat de bitcoin koers een all-time high kon maken op $69.000. Dit terwijl we nu met moeite de $20.000 vasthouden.

Voordat de moeilijkheidsgraad voor het minen van bitcoin weer hersteld was, waren er een aantal problemen met de stabiliteit en veiligheid. Toch zien we deze tekenen op dit moment nog niet. Dit zou mogelijk nog wel kunnen veranderen als er slecht nieuws uit zal komen omtrent bitcoin of bitcoin mining.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • 1,7 miljoen dollar aan bitcoin gaat letterlijk naar de maan

  Als het aan het bedrijf LunarCrush ligt, zal er in de nabije toekomst een schatkist met 62 bitcoin (BTC) op de maan te vinden zijn. De private key van de schatkist, waarmee de bitcoins te ontgrendelen zijn, wordt gegraveerd op een gemotoriseerd maanvoertuig. Dat betekent dat de eerste persoon die een plan realiseert om de

 • Traders opgelet: Elliott Wave analyse voorspelt flinke stijging

  In dit artikel delen we een recente analyse van VeChain (VET) die eerder in onze Premium trading-community is gedeeld. Ervaren analisten delen hier wekelijks meer dan 20 technische analyses en meer dan 1.000 leden maken hier dagelijks gebruik van. Onze community biedt een veilige en leerzame omgeving waar handelaren van alle niveaus samenkomen en kennis

 • Presale crypto AltSignals hoop te profiteren van nieuwe bullmarkt

  Dit artikel is een ingezonden stuk, geen financieel advies en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. Om gratis nieuws mogelijk te maken bevatten sommige uitingen affiliate hyperlinks. Dit kost jou als lezer niets. Stijgende crypto prijzen hebben begin

 • De Amerikaanse overheid gaat dit jaar nog 41 duizend BTC verkopen

  In november 2022 kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat het Amerikaanse Department of Justice (DOJ) bekend had gemaakt dat het een jaar eerder meer dan 50.000 bitcoin (BTC) in beslag had genomen. Inmiddels is de Amerikaanse overheid begonnen met het liquideren van deze enorme bitcoin positie. In beslag genomen Silk Road BTC wordt

 • Bitcoin was de best presterende asset van het afgelopen kwartaal

  Bitcoin (BTC) wist zich in het afgelopen jaar sterk te onderscheiden van de eerdere prijsactie tijdens de hardnekkige bearmarkt van 2022. Het afgelopen jaar stond in het teken van de hevige prijsdaling in de koers van bitcoin, maar sinds de jaarwisseling lijkt bitcoin echter een andere richting te zijn ingeslagen, en dat uit zich nu

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: