Home » Nieuws » Bitcoin-miners op beurs hebben slechts 17% van de totale hashrate » Crypto Insiders

Bitcoin-miners op beurs hebben slechts 17% van de totale hashrate » Crypto Insiders

Registreer je vandaag bij Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo! En ontvang €1.000,00 aan trading fee's!

Bitcoin (BTC) minen is één van de meest energie-intensieve hobbies die je kunt hebben. Het is energieslurpend genoeg om grootschalige mining-faciliteiten op te zetten voor specifiek dit doel. Sommige van deze bedrijven zijn inmiddels zelfs publiek gegaan. Dat kan voorspoedig zijn voor de betrouwbaarheid en de schaal van de bedrijven. Crypto Oxygen heeft onderzocht welke hashrate deze bedrijven gezamenlijk hebben.

17% van het totale bitcoin rekenkracht

Cointelegraph Research plaatst regelmatig onderzoeken van derden die de moeite waard zijn. Het onderzoek in kwestie is afkomstig van Crypto Oxygen en kost 900 USD. Het beschrijft uitgebreid hoe publieke miners 16,6% van de totale Bitcoin-hashrate vertegenwoordigen.

Er zijn verschillende manieren om het formaat van deze bedrijven te categoriseren. Crypto Oxygen noemt hashrate en de financiën van miners als twee voorbeelden, maar ook energieverbruik en efficiëntie zijn belangrijke maatstaven om rekening mee te houden. In absolute zin is Core Scientific de grootste miner, met 8,3 exahash per seconde onder zijn beheer. Dit zorgde in 2021 voor 545 miljoen USD aan omzet. Riot Blockchain en Hive Blockchain Technologies stonden op de tweede en derde plek met respectievelijk 215 miljoen en 195 miljoen USD aan omzet.

Grote investeringen BTC miners

Stronghold is de grootste BTC-miner voor het geïnvesteerde kapitaal, met een huidige hashrate per dollar van 19,5 gigahash per seconde (per geïnvesteerde dollar). Greenidge zit hier niet ver vandaan, met 14,5 GH/s per dollar. Hive was juist het meest winstgevend. Ook is al bekend hoe groot de geplande investeringen zijn voor dit jaar. Stronghold spant ook hier de kroon in, die de hashrate ten opzichte van het totaal geïnvesteerde bedrag wil verdubbelen.

De hashrate ten opzichte van de totale investeringen. Grafiek met dank aan Cointelegraph.

 

Verder geeft het rapport een beeld van elk bedrijf, inclusief data over het bedrijfsmodel, locaties van de datacentra en de omvang van de tokens die ze vasthouden. Zo wordt benadrukt dat Marathon lean and mean is; het vertrouwt op derde partijen voor elektrische infrastructuur en dergelijke. Stronghold heeft juist zelf de hele value chain in handen, inclusief de elektrische infrastructuur.

Toch blijft het opvallend dat deze bedrijven slechts 17% van de totale hashrate in handen hebben. Dat is niet veel, zeker niet als je je bedenkt dat een groot deel van de rest in landen zit die voor cryptocurrencies een minder sterke basis hebben. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat een deel zich nog in China bevindt en zich stiekem met mining bezighoudt.

2
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Op-een-na grootste Amerikaanse elektriciteitsbedrijf onderzoekt bitcoin mining

  Justin Orkney, Lead Rates and Regulatory Strategy Analyst bij Duke Energy, was op 26 juni te gast bij de bitcoin (BTC), energie en milieu podcast van Troy Cross. Hier bevestigde Orkney dat Duke Energy onderzoek doet naar bitcoin mining en dat de resultaten zullen aangeven hoe zij miners het beste kunnen aannemen voordat ze dit

 • Gaat Bitcoin nog verder dalen? John bekijkt BTC, AVAX en meer

  Er staat weer een nieuwe crypto analyes video van John voor jullie klaar. In deze video buigt John zich over de een mogelijke recessie, die wellicht zelfs al begonnen is. Daarnaast werpt John een blik op de koers van onder meer bitcoin (BTC), ethereum (ETH), tezos (XTZ) en avalanche (AVAX). Dit en nog meer zie

 • Cardano lanceert ‘Vasil hard fork’ op testnet

  Het Cardano (ADA) netwerk heeft gisteren een uiterst belangrijke mijlpaal op weg naar de uitrol van de langverwachte Vasil hard fork succesvol behaald. De hard fork werd namelijk met succes gelanceerd op het Cardano testnet. Hiermee komt een daadwerkelijke lancering op het mainnet van Cardano weer een stap dichterbij. Cardano Vasil hard fork Gisteren maakte

 • Binance-CEO sloeg bailouts crypto bedrijven af

  De afgelopen maand zijn er veel bedrijven in de cryptocurrency-industrie financieel in de problemen gekomen. Sommige bedrijven verdienden een bailout, en de Amerikaanse exchange FTX was er vroeg bij. Het gaf BlockFi al een bailout, en binnenkort komen daar vermoedelijk Bitcoin-miners bij. Maar Binance CEO Changpeng Zhao verklaart dat Binance eigenlijk eerder was dan FTX.

 • Meer dan 80% van Ethereum-stakers maakt verlies

  Een belangrijke drijfveer achter de afgelopen crypto-bullrun was staking van ether-tokens op Ethereum. ‘S werelds grootste layer 1-netwerk is namelijk aan het overstappen op Proof-of-Stake (PoS). Die drijfveer had op zichzelf al goed genoeg kunnen zijn om meer waarde vast te leggen op het netwerk, en daarmee ook in andere cryptocurrencies. Maar nu de markt

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: