Home » Nieuws » Bitcoin-miners op beurs hebben slechts 17% van de totale hashrate » Crypto Insiders

Bitcoin-miners op beurs hebben slechts 17% van de totale hashrate » Crypto Insiders


Bitcoin (BTC) minen is één van de meest energie-intensieve hobbies die je kunt hebben. Het is energieslurpend genoeg om grootschalige mining-faciliteiten op te zetten voor specifiek dit doel. Sommige van deze bedrijven zijn inmiddels zelfs publiek gegaan. Dat kan voorspoedig zijn voor de betrouwbaarheid en de schaal van de bedrijven. Crypto Oxygen heeft onderzocht welke hashrate deze bedrijven gezamenlijk hebben.

17% van het totale bitcoin rekenkracht

Cointelegraph Research plaatst regelmatig onderzoeken van derden die de moeite waard zijn. Het onderzoek in kwestie is afkomstig van Crypto Oxygen en kost 900 USD. Het beschrijft uitgebreid hoe publieke miners 16,6% van de totale Bitcoin-hashrate vertegenwoordigen.

Er zijn verschillende manieren om het formaat van deze bedrijven te categoriseren. Crypto Oxygen noemt hashrate en de financiën van miners als twee voorbeelden, maar ook energieverbruik en efficiëntie zijn belangrijke maatstaven om rekening mee te houden. In absolute zin is Core Scientific de grootste miner, met 8,3 exahash per seconde onder zijn beheer. Dit zorgde in 2021 voor 545 miljoen USD aan omzet. Riot Blockchain en Hive Blockchain Technologies stonden op de tweede en derde plek met respectievelijk 215 miljoen en 195 miljoen USD aan omzet.

Grote investeringen BTC miners

Stronghold is de grootste BTC-miner voor het geïnvesteerde kapitaal, met een huidige hashrate per dollar van 19,5 gigahash per seconde (per geïnvesteerde dollar). Greenidge zit hier niet ver vandaan, met 14,5 GH/s per dollar. Hive was juist het meest winstgevend. Ook is al bekend hoe groot de geplande investeringen zijn voor dit jaar. Stronghold spant ook hier de kroon in, die de hashrate ten opzichte van het totaal geïnvesteerde bedrag wil verdubbelen.

De hashrate ten opzichte van de totale investeringen. Grafiek met dank aan Cointelegraph.

 

Verder geeft het rapport een beeld van elk bedrijf, inclusief data over het bedrijfsmodel, locaties van de datacentra en de omvang van de tokens die ze vasthouden. Zo wordt benadrukt dat Marathon lean and mean is; het vertrouwt op derde partijen voor elektrische infrastructuur en dergelijke. Stronghold heeft juist zelf de hele value chain in handen, inclusief de elektrische infrastructuur.

Toch blijft het opvallend dat deze bedrijven slechts 17% van de totale hashrate in handen hebben. Dat is niet veel, zeker niet als je je bedenkt dat een groot deel van de rest in landen zit die voor cryptocurrencies een minder sterke basis hebben. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat een deel zich nog in China bevindt en zich stiekem met mining bezighoudt.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Bitcoin koers zakt onder $17.000 terwijl recordbedrag exchanges verlaat

  Bitcoin (BTC) kwam een week geleden voor het eerst sinds de FTX crash eindelijk weer boven $17.000 uit. Ondanks enkele dipjes, hield de koers stand en piekte maandag rond $17.400. Vanochtend verliest bitcoin echter grip op de $17.000 en maakte een snelle duik naar $16.750. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit

 • Binance coin analyse: BNB koers kan eerst flink stuk stijgen

  Crypto Insiders leden ontvangen in onze Discord omgeving dagelijks nieuwe technische analyses voor cryptocurrencies. In dit artikel delen we een recente analyse van binance coin (BNB) uit onze Premium groep. Ben je nog geen lid of mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, probeer dan een Premium-lidmaatschap 30 dagen volledig gratis.

 • EU wil €2,4 miljard binnenhalen met crypto-belasting: documenten

  De Europese Unie is een van de meest vooraanstaande partijen als het gaat om regulatie. Het MiCA-wetsvoorstel dat eerder dit jaar is goedgekeurd moet eind volgend jaar officieel gelden. Helaas komen dit soort regulaties niet uit de lucht vallen, de overheid moet namelijk ook gefinancierd worden. Nieuwe belastingen voor crypto-investeerders moeten de oplossing gaan vormen.

 • Crypto recap 06-12: Dogecoin stijgt na Twitter-gerucht, XRP nieuws en meer

  Goedemorgen! Als je regelmatig Crypto Insiders in de gaten houdt dan weet je dat het crypto nieuws nooit stilstaat. De ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op en dus kan je soms het overzicht missen. Daarom zetten wij iedere ochtend het belangrijkste nieuws voor je op een rij. In deze editie vind je interessant ripple

 • Veroorzaakt de Amerikaanse schuldenberg een nieuwe bullrun voor bitcoin?

  Je hebt ongetwijfeld weleens gehoord over de gigantische Amerikaanse overheidsschuld. Inmiddels is de schuldenberg gegroeid tot het duizelingwekkende bedrag van 31,3 biljoen dollar. In theorie kan Amerika natuurlijk onbeperkt dollars printen, waardoor je zou denken dat dit geen probleem is. De realiteit is echter anders. In dit artikel leg ik haarfijn uit hoe de schuldenberg

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: