Home » Nieuws » Bitcoin miners verdienden al $50 miljard sinds 2010

Bitcoin miners verdienden al $50 miljard sinds 2010


Als we het onderzoek en de data van Glassnode mogen geloven, dan is bitcoin (BTC) mining sinds 2010 een behoorlijk winstgevende zaak geweest. De totale omzet van de industrie sinds dat moment komt binnen op ruim 50 miljard dollar en daarvoor maakten de miners ongeveer 36,6 miljard dollar aan kosten. Dat levert uiteindelijk een winstmarge van om en nabij de 40 procent op.

Bitcoin mining nog steeds winstgevend

Volgens de berekeningen van Glassnode is de mining-industrie op dit moment ook nog een zeer winstgevende onderneming. Dat neemt in ieder geval de zorgen over een zogenaamde death spiral onder de miners weg.

Hoewel de industrie blijft groeien en de hoeveelheid computerkracht in het netwerk continu nieuwe all-time highs maakt, is het volgens Glassnode nog altijd winstgevend om bitcoin te minen.

Volgens Glassnode is er op dit moment nog sprake van een winstmarge van ongeveer 37 procent voor de meest efficiënte miners binnen de industrie.

Op dit moment lijkt er weer even extra lucht te komen voor de miners, want de volgende difficulty adjustment lijkt negatief te worden. Dit betekent in feite dat de computerkracht in het netwerk iets is gedaald en dat het daardoor weer iets makkelijker (lees: goedkoper) wordt om nieuwe blokken te minen.

Transactiekosten omhoog

Dankzij Bitcoin Ordinals – een protocol om NFT’s op Bitcoin te lanceren – schieten ook de transactiekosten weer omhoog. Dat is natuurlijk koren op de molen voor de miners, die maar wat blij zijn met een stijging van de transactiekosten.

Uiteindelijk moeten de transactiekosten ook voor hun volledige omzet zorgen als de uitgifte van nieuwe bitcoin richting de nul kruipt. Iedere vier jaar vindt de Bitcoin Halving plaats en halveert de beloning die miners ontvangen per blok. Zo worden zij met het verstrijken van die periodes van vier jaar steeds meer afhankelijk van de transactiekosten.

Daar zit (getuige de bovenstaande grafiek) ook weer een behoorlijke piek in. Het aantal transacties op de blockchain schiet in ieder geval weer door het dak dankzij Bitcoin Ordinals.

Ook de transactiekosten (blauwe lijn) beginnen weer een mooie stijging te laten zien. Dat is uiteindelijk ook nodig om de beveiliging van Bitcoin op de lange termijn te garanderen. Wat dat betreft kunnen we dus spreken van een positieve ontwikkeling.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Bitcoin koers pump: Deze prijzen houd ik nu in de gaten

  Bitcoin (BTC) schoot dit weekend aardig in waarde omhoog. De positieve impuls vloeide voort uit het feit dat er een deal is bereikt in de Verenigde Staten omtrent het schuldenplafond. Daarbij leek een short squeeze nog een impuls omhoog te veroorzaken. Meestal zijn pumps in het weekend “scam pumps,” maar hoe zit dit nu? In mijn nieuwe

 • Ethereum trekt fors aan in groene markt, deze crypto stijgt zelfs 1.000%

  De crypto markt ziet eindelijk weer een opleving in mei en dat kort voordat de maand eindigt. In de Verenigde Staten werd tijdens het weekend eindelijk een deal gesloten omtrent het schuldenplafond en dat haalde wat angst uit de markt. Op enkele uitzonderingen na kleurt vrijwel de gehele markt groen vandaag en stijgt de totale

 • Ethereum whales accumuleren flink sinds start van het jaar, bullish?

  Eerder deze maand kon je in het Ethereum nieuws lezen dat het aantal ethereum (ETH) whales, ofwel de grootbezitters binnen het ecosysteem, was gedaald na de langverwachte Shapella update op het netwerk. Deze hard fork maakte het onder andere mogelijk voor investeerders om hun gestakete ETH op te nemen uit de staking contracten. Wanneer er

 • Bitcoin lanceert belangrijke update, dit verandert er

  Bitcoin Core versie 25.0 is nu eindelijk beschikbaar op het GitHub platform, een online platform voor softwareprojecten. De langverwachte update markeert een belangrijke mijlpaal voor het Bitcoin (BTC) netwerk en introduceert een aantal nieuwe functies voor de grootste cryptovaluta op de markt. Wat is Bitcoin Core? Bitcoin Core is de software die gebruikt wordt door nodes

 • Bitcoin schiet naar hoogste prijs in 3 weken door schuldenplafond deal

  Bitcoin (BTC) dipte vorige week nog onder $26.000, maar kon de afgelopen dagen sterk herstellen. Bitcoin brak gisteren door de $27.200, gisterenavond door de $27.600 en tikte afgelopen nacht een piek aan van $28.450, de hoogste prijs in drie weken. Vervolgens leek de koers vanochtend support op te zoeken rond $28.000, maar zakt daar op

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: