Home » Nieuws » Bitcoin mining ‘difficulty’ stijgt naar nieuw record » Crypto Insiders

Bitcoin mining ‘difficulty’ stijgt naar nieuw record » Crypto Insiders

Registreer je vandaag bij Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo! En ontvang €1.000,00 aan trading fee's!

Er komt nog altijd meer rekenkracht bij op het Bitcoin (BTC) netwerk. Dat blijkt onder andere uit het feit dat de difficulty een nieuwe all-time high (ATH) heeft bereikt.

Bitcoin mining difficulty

Bitcoin miners verwerken transacties door ingewikkelde berekeningen uit te voeren. Hoe sneller zij dit doen, hoe groter de kans dat zij de juist oplossing vinden. Na het raden van de oplossing mag de miner een transactieblok toevoegen aan de Bitcoin blockchain met als beloning nieuwe bitcoins.

Het netwerk schrijft voor dat er ongeveer elke 10 minuten een nieuw transactieblok wordt toegevoegd. Dit om ervoor te zorgen dat transacties snel en consequent worden verwerkt. Hoe meer BTC miners het juiste antwoord proberen te raden, hoe sneller een blok dus “ontdekt” kan worden.

Mocht dit sneller dan de voorgeschreven 10 minuten zijn, dan zal het automatische difficulty-mechanisme omhoog worden bijgesteld. Zo wordt het moeilijker om het antwoord te raden. Duurt het langer dan 10 minuten dan wordt het juist makkelijker om te minen. De difficulty wordt ongeveer elke 14 dagen bijgesteld.

Bitcoin difficulty naar nieuw record

De difficulty is vandaag, na een kort dipje, weer gestegen. Kortom, er is weer meer rekenkracht bijgekomen. Naast dat dit aantoont dat steeds meer miners geloven in de toekomst van Bitcoin, wordt het netwerk hierdoor ook veiliger. De difficulty bedraagt nu 28,59T, een stijging van 4% ten opzichte van de vorige difficulty adjustment.

Bitcoin mining difficulty – Bron: BTC.com

Daarmee is een nieuwe ATH bereikt. Nooit eerder was de difficulty zo hoog als nu. Dat is natuurlijk mooi bitcoin nieuws!

Dat het moeilijker wordt om bitcoins te minen betekent dus ook dat er weer meer energie verbruikt wordt. Onlangs was te lezen dat Greenpeace en Ripple een campagne zijn gestart om het netwerk over te laten stappen op proof-of-stake (PoS), een consensusprotocol waarin miners geen rol spelen.

2
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Video: hoofdanalist Crypto Insiders bekijkt bitcoin, cardano en meer

  Afgelopen week verzorgde onze hoofdanalist, Albert, ook bekend als AppY Crypto, een exclusieve live ask me anything (AMA) sessie voor onze leden. De video is vanaf vandaag ook terug te zien voor alle bezoekers van Crypto Insiders! Klik op de onderstaande video om de AMA te bekijken. Technische crypto analyses, nu voor iedereen! In deze

 • Op-een-na grootste Amerikaanse elektriciteitsbedrijf onderzoekt bitcoin mining

  Justin Orkney, Lead Rates and Regulatory Strategy Analyst bij Duke Energy, was op 26 juni te gast bij de bitcoin (BTC), energie en milieu podcast van Troy Cross. Hier bevestigde Orkney dat Duke Energy onderzoek doet naar bitcoin mining en dat de resultaten zullen aangeven hoe zij miners het beste kunnen aannemen voordat ze dit

 • Gaat Bitcoin nog verder dalen? John bekijkt BTC, AVAX en meer

  Er staat weer een nieuwe crypto analyes video van John voor jullie klaar. In deze video buigt John zich over de een mogelijke recessie, die wellicht zelfs al begonnen is. Daarnaast werpt John een blik op de koers van onder meer bitcoin (BTC), ethereum (ETH), tezos (XTZ) en avalanche (AVAX). Dit en nog meer zie

 • Cardano lanceert ‘Vasil hard fork’ op testnet

  Het Cardano (ADA) netwerk heeft gisteren een uiterst belangrijke mijlpaal op weg naar de uitrol van de langverwachte Vasil hard fork succesvol behaald. De hard fork werd namelijk met succes gelanceerd op het Cardano testnet. Hiermee komt een daadwerkelijke lancering op het mainnet van Cardano weer een stap dichterbij. Cardano Vasil hard fork Gisteren maakte

 • Binance-CEO sloeg bailouts crypto bedrijven af

  De afgelopen maand zijn er veel bedrijven in de cryptocurrency-industrie financieel in de problemen gekomen. Sommige bedrijven verdienden een bailout, en de Amerikaanse exchange FTX was er vroeg bij. Het gaf BlockFi al een bailout, en binnenkort komen daar vermoedelijk Bitcoin-miners bij. Maar Binance CEO Changpeng Zhao verklaart dat Binance eigenlijk eerder was dan FTX.

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: