Home » Nieuws » Bitcoin mining ‘difficulty’ stijgt naar nieuw record » Crypto Insiders

Bitcoin mining ‘difficulty’ stijgt naar nieuw record » Crypto Insiders


Er komt nog altijd meer rekenkracht bij op het Bitcoin (BTC) netwerk. Dat blijkt onder andere uit het feit dat de difficulty een nieuwe all-time high (ATH) heeft bereikt.

Bitcoin mining difficulty

Bitcoin miners verwerken transacties door ingewikkelde berekeningen uit te voeren. Hoe sneller zij dit doen, hoe groter de kans dat zij de juist oplossing vinden. Na het raden van de oplossing mag de miner een transactieblok toevoegen aan de Bitcoin blockchain met als beloning nieuwe bitcoins.

Het netwerk schrijft voor dat er ongeveer elke 10 minuten een nieuw transactieblok wordt toegevoegd. Dit om ervoor te zorgen dat transacties snel en consequent worden verwerkt. Hoe meer BTC miners het juiste antwoord proberen te raden, hoe sneller een blok dus “ontdekt” kan worden.

Mocht dit sneller dan de voorgeschreven 10 minuten zijn, dan zal het automatische difficulty-mechanisme omhoog worden bijgesteld. Zo wordt het moeilijker om het antwoord te raden. Duurt het langer dan 10 minuten dan wordt het juist makkelijker om te minen. De difficulty wordt ongeveer elke 14 dagen bijgesteld.

Bitcoin difficulty naar nieuw record

De difficulty is vandaag, na een kort dipje, weer gestegen. Kortom, er is weer meer rekenkracht bijgekomen. Naast dat dit aantoont dat steeds meer miners geloven in de toekomst van Bitcoin, wordt het netwerk hierdoor ook veiliger. De difficulty bedraagt nu 28,59T, een stijging van 4% ten opzichte van de vorige difficulty adjustment.

Bitcoin mining difficulty – Bron: BTC.com

Daarmee is een nieuwe ATH bereikt. Nooit eerder was de difficulty zo hoog als nu. Dat is natuurlijk mooi bitcoin nieuws!

Dat het moeilijker wordt om bitcoins te minen betekent dus ook dat er weer meer energie verbruikt wordt. Onlangs was te lezen dat Greenpeace en Ripple een campagne zijn gestart om het netwerk over te laten stappen op proof-of-stake (PoS), een consensusprotocol waarin miners geen rol spelen.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • EU wil €2,4 miljard binnenhalen met crypto-belasting: documenten

  De Europese Unie is een van de meest vooraanstaande partijen als het gaat om regulatie. Het MiCA-wetsvoorstel dat eerder dit jaar is goedgekeurd moet eind volgend jaar officieel gelden. Helaas komen dit soort regulaties niet uit de lucht vallen, de overheid moet namelijk ook gefinancierd worden. Nieuwe belastingen voor crypto-investeerders moeten de oplossing gaan vormen.

 • Crypto recap 06-12: Dogecoin stijgt na Twitter-gerucht, XRP nieuws en meer

  Goedemorgen! Als je regelmatig Crypto Insiders in de gaten houdt dan weet je dat het crypto nieuws nooit stilstaat. De ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op en dus kan je soms het overzicht missen. Daarom zetten wij iedere ochtend het belangrijkste nieuws voor je op een rij. In deze editie vind je interessant ripple

 • Veroorzaakt de Amerikaanse schuldenberg een nieuwe bullrun voor bitcoin?

  Je hebt ongetwijfeld weleens gehoord over de gigantische Amerikaanse overheidsschuld. Inmiddels is de schuldenberg gegroeid tot het duizelingwekkende bedrag van 31,3 biljoen dollar. In theorie kan Amerika natuurlijk onbeperkt dollars printen, waardoor je zou denken dat dit geen probleem is. De realiteit is echter anders. In dit artikel leg ik haarfijn uit hoe de schuldenberg

 • Bitcoin lijkt beter bestand tegen een recessie dan Meta

  Er wordt vaak gerefereerd naar Bitcoin (BTC) als een hedge tegen inflatie, maar 2022 heeft de tegenstanders van deze uitspraak een dienst weten te bewijzen. De koers van bitcoin is momenteel namelijk ongeveer 75% verwijderd van zijn all-time high in november 2021. Verreweg de meeste altcoins zijn zelfs nog verder in elkaar gezakt dit jaar

 • Timo’s take: Dit kan je tijdens de strenge cryptowinter blijven doen

  Als crypto-enthousiasteling zijn het moeilijke tijden; de koersen staan in het rood en bedrijven op instorten. Dit vormt natuurlijk weer nieuwe munitie voor allerlei media die schrijven dat crypto zoals bitcoin (BTC) “zeepbellen” zijn. Zelfs de Europese Centrale Bank (ECB) stelt dat BTC op weg is naar irrelevantie. Maar het feit is dat crypto er

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: