Home » Nieuws » Bitcoin mining is beter voor het milieu dan gamen

Bitcoin mining is beter voor het milieu dan gamen


Volgens een recent rapport van Arcane Research is het energieverbruik voor bitcoin mining de laatste jaren aanzienlijk toegenomen, maar vergeleken met het wereldwijde verbruik is het een van de groenste industrieën ter wereld. 

Energieverbruik mining vs gaming

 

Bron: Arcane Research

In deze grafiek is te zien dat de gaming-industrie ongeveer 105 TWh per jaar verbruikt, meer dan het minen van Bitcoin (BTC).

Goudmijnbouw verbruikt veel meer energie, op dit moment ongeveer 240 TWh per jaar. 

Om het contrast te laten zien met het energieverbruik voor de papierproductie, is ook dit opgenomen in de grafiek. Dit verbruik ligt op 2.361 TWh per jaar, wat 24 keer meer is dan bitcoin mining. 

In het verslag wordt ook gesteld dat de manier waarop bitcoin miners energie verbruiken verschilt van deze andere energie-intensieve industrieën.

Bitcoin miners gebruiken 60% duurzame energie

In een data review van het Bitcoin Mining Council is de impact van bitcoin mining vergeleken met andere industrieën De industrie maakt nog steeds een zeer klein deel uit van het wereldwijde totaal. Bijna 60% van de energiemix wordt geleverd door duurzame energiebronnen. 

Uit deze presentatie blijkt onder andere het volgende:

 • De wereldwijde bitcoin mining zorgt voor 0,086% van ‘s werelds CO2 productie.
 • Op jaarbasis is de mijn-efficiëntie met 46% gestegen en is de duurzame elektriciteitsmix toegenomen 
 • Het energieverbruik van bitcoin-mining is slechts 0,15% in vergelijking met het totale energieverbruik van de wereld.
Bron: Bitcoin Mining Council

Energieverbruik van bitcoin mining is uniek

Er zijn een aantal zaken waardoor mining uniek is wat energieverbruik betreft. 

Ongeveer 80% van de operationele kosten van bitcoin mining bestaan alleen al uit elektriciteit. Omdat dit zo’n groot deel van de kosten is, willen miners zo min mogelijk energie verbruiken, of verhuizen naar plekken waar de prijzen lager liggen. 

Ook kunnen miners hun machines in een aan- of uitzetten wanneer ze maar willen. En dat niet alleen, ze kunnen zelfs hun verbruik aanpassen qua wattage.

Een ander voordeel van bitcoin mining is dat miners hun faciliteiten vrijwel overal kunnen neerzetten, en kunnen dus gebruik maken van energiebronnen die door niemand anders worden gebruikt vanwege locatiebeperkingen van andere industrieën.

Tot slot zijn de machines makkelijk naar andere locaties te voeren, omdat AISC-installaties goed draagbaar zijn. Hierdoor kunnen miners een belangrijke partij zijn in de bredere energietransitie.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Experts zien zwakte in de bitcoin koers en delen nieuwe analyse

  Leden van Crypto Insiders Premium ontvangen wekelijks nieuwe technische analyses van meer dan 20 cryptovaluta. Ook kom je in contact met ervaren handelaren, analisten en een community van meer dan 1.000 leden. In dit artikel delen we een recente analyse van bitcoin (BTC) die eerder in onze premium groep is gedeeld. Ben je nog geen

 • Voormalig Coinbase medewerker bekent schuld voor insider trading

  Ishan Wahi, een voormalig productmanager van Coinbase Global, bekent tegenover een Amerikaanse rechter schuld voor insider trading, oftewel het handelen met voorkennis. Wahi werd vorig jaar zomer opgepakt. Het gaat in de Verenigde Staten om de eerste officiële rechtszaak voor de handel met voorkennis in crypto. Zeker bij een beursplatform als Coinbase kan dat om

 • Cardano DeFi platform Sundaeswap houdt eerste stemronde

  Sundaeswap, een relatief nieuw decentralized finance (DeFi) platform op het Cardano (ADA) netwerk, gaat aan de slag met een nieuw voorstel waar token bezitters mogen stemmen over hoe het platform bestuurd wordt. Deze ontwikkeling laat bezitters met minimaal 10.000 SUNDAE tokens voorstellen doen waarover vervolgens gestemd wordt. Het is een mooi voorbeeld van een decentralized

 • Eerste ETH opnames op Ethereum testnet succesvol

  De mogelijkheid om ethereum (ETH) op te nemen uit het ETH 2.0 staking contract komt stapsgewijs steeds dichterbij. Afgelopen week werd een nieuw testnet onder de codenaam Zhejiang gelanceerd en deze week werd de Shanghai-Capella (Shapella) upgrade doorgevoerd. De eerste ETH opnames zijn inmiddels succesvol afgerond, maken de ontwikkelaars bekend. And we hit Shapella on

 • AI crypto stijgen hard, dit is waarom

  Sinds ChatGPT de mainstream heeft bereikt, is artificial intelligence hét onderwerp van het moment. ChatGPT is een AI chatbot die binnen enkele dagen al meer dan één miljoen gebruikers wist binnen te harken. Onlangs kon je in het crypto nieuws lezen dat steeds meer mensen de opkomst van AI een belangrijkere ontwikkeling vinden dan die

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: