Home » Nieuws » Bitcoin mining is beter voor het milieu dan gamen

Bitcoin mining is beter voor het milieu dan gamen


Volgens een recent rapport van Arcane Research is het energieverbruik voor bitcoin mining de laatste jaren aanzienlijk toegenomen, maar vergeleken met het wereldwijde verbruik is het een van de groenste industrieën ter wereld. 

Energieverbruik mining vs gaming

 

Bron: Arcane Research

In deze grafiek is te zien dat de gaming-industrie ongeveer 105 TWh per jaar verbruikt, meer dan het minen van Bitcoin (BTC).

Goudmijnbouw verbruikt veel meer energie, op dit moment ongeveer 240 TWh per jaar. 

Om het contrast te laten zien met het energieverbruik voor de papierproductie, is ook dit opgenomen in de grafiek. Dit verbruik ligt op 2.361 TWh per jaar, wat 24 keer meer is dan bitcoin mining. 

In het verslag wordt ook gesteld dat de manier waarop bitcoin miners energie verbruiken verschilt van deze andere energie-intensieve industrieën.

Bitcoin miners gebruiken 60% duurzame energie

In een data review van het Bitcoin Mining Council is de impact van bitcoin mining vergeleken met andere industrieën De industrie maakt nog steeds een zeer klein deel uit van het wereldwijde totaal. Bijna 60% van de energiemix wordt geleverd door duurzame energiebronnen. 

Uit deze presentatie blijkt onder andere het volgende:

 • De wereldwijde bitcoin mining zorgt voor 0,086% van ‘s werelds CO2 productie.
 • Op jaarbasis is de mijn-efficiëntie met 46% gestegen en is de duurzame elektriciteitsmix toegenomen 
 • Het energieverbruik van bitcoin-mining is slechts 0,15% in vergelijking met het totale energieverbruik van de wereld.
Bron: Bitcoin Mining Council

Energieverbruik van bitcoin mining is uniek

Er zijn een aantal zaken waardoor mining uniek is wat energieverbruik betreft. 

Ongeveer 80% van de operationele kosten van bitcoin mining bestaan alleen al uit elektriciteit. Omdat dit zo’n groot deel van de kosten is, willen miners zo min mogelijk energie verbruiken, of verhuizen naar plekken waar de prijzen lager liggen. 

Ook kunnen miners hun machines in een aan- of uitzetten wanneer ze maar willen. En dat niet alleen, ze kunnen zelfs hun verbruik aanpassen qua wattage.

Een ander voordeel van bitcoin mining is dat miners hun faciliteiten vrijwel overal kunnen neerzetten, en kunnen dus gebruik maken van energiebronnen die door niemand anders worden gebruikt vanwege locatiebeperkingen van andere industrieën.

Tot slot zijn de machines makkelijk naar andere locaties te voeren, omdat AISC-installaties goed draagbaar zijn. Hierdoor kunnen miners een belangrijke partij zijn in de bredere energietransitie.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Kolen nog populairste bron voor bitcoin mining, maar gebruik neemt af

  Een onderzoek van het Cambridge Centre for Alternative Finance (CCAF) openbaarde dinsdag groot nieuws over de bitcoin (BTC) mining sector. Volgens het onderzoek is de ‘elektriciteitsmix’ voor bitcoin mining de laatste jaren aan het veranderen. Fossiele brandstoffen in bitcoin mining Volgens het onderzoek werd begin dit jaar 62% van de elektriciteit voor bitcoin mining geproduceerd

 • Zo bepaal je de waarde van de populaire PostNL NFT’s

  Een paar dagen geleden ging PostNL van start met de mainsale van hun unieke NFT-cryptopostzegels. Deze ‘NL crypto stamp’ bleek razend populair tijdens de voorverkoop en ook tijdens de meest recente verkoopronde gingen de cryptopostzegels als warme broodjes over de toonbank. Niet alleen verzamelaars waren enorm geïnteresseerd, ook crypto-handelaren wilden niet buiten de boot vallen

 • Gezochte Terra Luna oprichter Do Kwon ontkent dat hij zich verstopt

  Terra (LUNA) oprichter Do Kwon wordt niet alleen gezocht door de Zuid-Koreaanse autoriteiten, maar inmiddels ook door Interpol. Hij ontving gisteren een zogeheten “Red Notice” van de internationale politieorganisatie, en dat betekent dat hij nu op de opsporingslijst van Interpol staat. Luna oprichter zou zich niet verstoppen Inmiddels heeft de oprichter van de ingestorte cryptocurrency

 • Bitcoin stoot 0,1% van totale CO2-uitstoot uit, maar het neemt af

  Het minen van bitcoin (BTC) kost een hoop energie. Dit feit is dan ook een van de belangrijkste tegenargumenten van ‘Bitcoin haters’ die de crypto het liefst ten onder zien gaan, of over zien stappen naar Proof-of-Stake (PoS) zoals Ethereum (ETH) dat deed. Maar hoe groot is de impact van BTC nu echt? Het Cambridge Centre for

 • Bitcoin stijgt en gaat strijd aan met dollar terwijl aandelen dalen

  De bitcoin (BTC) koers heeft de afgelopen uren een verrassende wending gemaakt. Terwijl de Amerikaanse S&P 500 de laagste dagsluiting sinds 2020 achter de rug heeft, staat bitcoin op het moment van schrijven ruim 7 procent in de plus. Het lijkt erop dat het monster eindelijk wakker wordt en het de dollar lastig wil maken.

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: