Home » Nieuws » Bitcoin onder $20.000 terwijl DXY stijgt, hoe diep daalt koers nog?

Bitcoin onder $20.000 terwijl DXY stijgt, hoe diep daalt koers nog?


Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen.


Bitcoin (BTC) zakte meer dan een week geleden naar $20.000. Zoals we al beschreven in onze Discord groep, schommelt de koers sindsdien rond deze prijs. Bitcoin steeg gisteren even en kwam afgelopen nacht boven $20.000 maar werd daar afgewezen.

Vanochtend lukt het bitcoin ook niet om aan $19.900 vast te houden en de koers zakt momenteel naar $19.700 op Binance en €19.900 op Bitvavo. Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 0,5% in de min.

Het handelsvolume van bitcoin steeg in de afgelopen 24 uur met 18%. De totale marktkapitalisatie van bitcoin komt uit op $377,8 miljard en de dominantie op 38,7%.

Dag van de Arbeid en stijgende DXY

De Verenigde Staten vieren vandaag Dag van de Arbeid en dat betekent dat Amerikaanse beurzen zijn gesloten. Dat geldt ook voor aandelenmarkten als de S&P 500 en de Nasdaq, waar bitcoin dit jaar een hoge correlatie mee heeft. Daarmee lijkt de kans groot dat we vandaag weinig volatiliteit zullen zien.

Daartegenover blijft de koers van de Amerikaanse dollar index (DXY) alsmaar stijgen. De DXY kwam afgelopen zelfs bij een nieuw record uit van 110,25 en inmiddels is de dollar meer waard dan de euro. Als dit door blijft zetten, dan is dat waarschijnlijk een slecht teken voor de meer risicovolle assets, waaronder bitcoin.

Lage reserve risk voor bitcoin

De reserve risk van bitcoin is een metriek dat de bitcoin koers vergelijkt met het totaal aantal aan lange termijn investeerders (ook wel HOLDers). Lange termijn investeerders worden gedefinieerd als bitcoin houders die hun coins minimaal een jaar niet bewegen. Des te meer er hiervan zijn, terwijl de koers laag blijft, des te lager de reserve risk is.

Hieronder is de reserve risk van bitcoin te zien. De reserve risk ligt laag als het zich in de groene zone bevindt. Momenteel komt bitcoin op een extreem laag risiconiveau uit volgens deze metriek (een niveau beneden 0.001). Het risiconiveau is momenteel lager dan de markt crash in maart 2020 en de 2018 bearmarket en zelfs lager dan de dal tijdens de bearmarkt van 2015.

Een lage reserve risk kan wijzen op onderwaardering en daarmee een aantrekkelijk risico/rendement. Accumulatie en het vinden van een bodem tijdens een bear-markt kan echter een langdurig proces zijn.

Bitcoin Reserve Risk (Glassnode)

Hoe diep kan bitcoin nog dalen?

Il Crypto Capo, een bekende bitcoin analist, is nog steeds zeer bearish over de koers. Alhoewel hij eerst een klein herstel naar $23.000 verwacht, vreest hij dat de koers daarna een nieuwe low kan opzoeken. Dat kan zo laag als $15.000 tot $16.000 zijn.

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Zoek jij hulp met handelen? Wil je graag meer kennis opdoen over de markt? Neem dan een kijkje in onze Discord groep voor leden. In deze omgeving willen we de leden leren hoe zij zelf analyses kunnen lezen en maken. Daarnaast komen actuele onderwerpen elke dag aan bod en kijken we naar de verschillende sectoren binnen de markt. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we onze premium leden op de hoogte te houden. Wil jij dit soort analyses eerder lezen? Neem dan ook een kijkje in de Discord omgeving. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende analisten en crypto enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Kolen nog populairste bron voor bitcoin mining, maar gebruik neemt af

  Een onderzoek van het Cambridge Centre for Alternative Finance (CCAF) openbaarde dinsdag groot nieuws over de bitcoin (BTC) mining sector. Volgens het onderzoek is de ‘elektriciteitsmix’ voor bitcoin mining de laatste jaren aan het veranderen. Fossiele brandstoffen in bitcoin mining Volgens het onderzoek werd begin dit jaar 62% van de elektriciteit voor bitcoin mining geproduceerd

 • Zo bepaal je de waarde van de populaire PostNL NFT’s

  Een paar dagen geleden ging PostNL van start met de mainsale van hun unieke NFT-cryptopostzegels. Deze ‘NL crypto stamp’ bleek razend populair tijdens de voorverkoop en ook tijdens de meest recente verkoopronde gingen de cryptopostzegels als warme broodjes over de toonbank. Niet alleen verzamelaars waren enorm geïnteresseerd, ook crypto-handelaren wilden niet buiten de boot vallen

 • Gezochte Terra Luna oprichter Do Kwon ontkent dat hij zich verstopt

  Terra (LUNA) oprichter Do Kwon wordt niet alleen gezocht door de Zuid-Koreaanse autoriteiten, maar inmiddels ook door Interpol. Hij ontving gisteren een zogeheten “Red Notice” van de internationale politieorganisatie, en dat betekent dat hij nu op de opsporingslijst van Interpol staat. Luna oprichter zou zich niet verstoppen Inmiddels heeft de oprichter van de ingestorte cryptocurrency

 • Bitcoin stoot 0,1% van totale CO2-uitstoot uit, maar het neemt af

  Het minen van bitcoin (BTC) kost een hoop energie. Dit feit is dan ook een van de belangrijkste tegenargumenten van ‘Bitcoin haters’ die de crypto het liefst ten onder zien gaan, of over zien stappen naar Proof-of-Stake (PoS) zoals Ethereum (ETH) dat deed. Maar hoe groot is de impact van BTC nu echt? Het Cambridge Centre for

 • Bitcoin stijgt en gaat strijd aan met dollar terwijl aandelen dalen

  De bitcoin (BTC) koers heeft de afgelopen uren een verrassende wending gemaakt. Terwijl de Amerikaanse S&P 500 de laagste dagsluiting sinds 2020 achter de rug heeft, staat bitcoin op het moment van schrijven ruim 7 procent in de plus. Het lijkt erop dat het monster eindelijk wakker wordt en het de dollar lastig wil maken.

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: