Home » Nieuws » Bitcoin onder $20.000 terwijl DXY stijgt, hoe diep daalt koers nog?

Bitcoin onder $20.000 terwijl DXY stijgt, hoe diep daalt koers nog?


Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen.


Bitcoin (BTC) zakte meer dan een week geleden naar $20.000. Zoals we al beschreven in onze Discord groep, schommelt de koers sindsdien rond deze prijs. Bitcoin steeg gisteren even en kwam afgelopen nacht boven $20.000 maar werd daar afgewezen.

Vanochtend lukt het bitcoin ook niet om aan $19.900 vast te houden en de koers zakt momenteel naar $19.700 op Binance en €19.900 op Bitvavo. Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 0,5% in de min.

Het handelsvolume van bitcoin steeg in de afgelopen 24 uur met 18%. De totale marktkapitalisatie van bitcoin komt uit op $377,8 miljard en de dominantie op 38,7%.

Dag van de Arbeid en stijgende DXY

De Verenigde Staten vieren vandaag Dag van de Arbeid en dat betekent dat Amerikaanse beurzen zijn gesloten. Dat geldt ook voor aandelenmarkten als de S&P 500 en de Nasdaq, waar bitcoin dit jaar een hoge correlatie mee heeft. Daarmee lijkt de kans groot dat we vandaag weinig volatiliteit zullen zien.

Daartegenover blijft de koers van de Amerikaanse dollar index (DXY) alsmaar stijgen. De DXY kwam afgelopen zelfs bij een nieuw record uit van 110,25 en inmiddels is de dollar meer waard dan de euro. Als dit door blijft zetten, dan is dat waarschijnlijk een slecht teken voor de meer risicovolle assets, waaronder bitcoin.

Lage reserve risk voor bitcoin

De reserve risk van bitcoin is een metriek dat de bitcoin koers vergelijkt met het totaal aantal aan lange termijn investeerders (ook wel HOLDers). Lange termijn investeerders worden gedefinieerd als bitcoin houders die hun coins minimaal een jaar niet bewegen. Des te meer er hiervan zijn, terwijl de koers laag blijft, des te lager de reserve risk is.

Hieronder is de reserve risk van bitcoin te zien. De reserve risk ligt laag als het zich in de groene zone bevindt. Momenteel komt bitcoin op een extreem laag risiconiveau uit volgens deze metriek (een niveau beneden 0.001). Het risiconiveau is momenteel lager dan de markt crash in maart 2020 en de 2018 bearmarket en zelfs lager dan de dal tijdens de bearmarkt van 2015.

Een lage reserve risk kan wijzen op onderwaardering en daarmee een aantrekkelijk risico/rendement. Accumulatie en het vinden van een bodem tijdens een bear-markt kan echter een langdurig proces zijn.

Bitcoin Reserve Risk (Glassnode)

Hoe diep kan bitcoin nog dalen?

Il Crypto Capo, een bekende bitcoin analist, is nog steeds zeer bearish over de koers. Alhoewel hij eerst een klein herstel naar $23.000 verwacht, vreest hij dat de koers daarna een nieuwe low kan opzoeken. Dat kan zo laag als $15.000 tot $16.000 zijn.

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Zoek jij hulp met handelen? Wil je graag meer kennis opdoen over de markt? Neem dan een kijkje in onze Discord groep voor leden. In deze omgeving willen we de leden leren hoe zij zelf analyses kunnen lezen en maken. Daarnaast komen actuele onderwerpen elke dag aan bod en kijken we naar de verschillende sectoren binnen de markt. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we onze premium leden op de hoogte te houden. Wil jij dit soort analyses eerder lezen? Neem dan ook een kijkje in de Discord omgeving. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende analisten en crypto enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Experts zien zwakte in de bitcoin koers en delen nieuwe analyse

  Leden van Crypto Insiders Premium ontvangen wekelijks nieuwe technische analyses van meer dan 20 cryptovaluta. Ook kom je in contact met ervaren handelaren, analisten en een community van meer dan 1.000 leden. In dit artikel delen we een recente analyse van bitcoin (BTC) die eerder in onze premium groep is gedeeld. Ben je nog geen

 • Voormalig Coinbase medewerker bekent schuld voor insider trading

  Ishan Wahi, een voormalig productmanager van Coinbase Global, bekent tegenover een Amerikaanse rechter schuld voor insider trading, oftewel het handelen met voorkennis. Wahi werd vorig jaar zomer opgepakt. Het gaat in de Verenigde Staten om de eerste officiële rechtszaak voor de handel met voorkennis in crypto. Zeker bij een beursplatform als Coinbase kan dat om

 • Cardano DeFi platform Sundaeswap houdt eerste stemronde

  Sundaeswap, een relatief nieuw decentralized finance (DeFi) platform op het Cardano (ADA) netwerk, gaat aan de slag met een nieuw voorstel waar token bezitters mogen stemmen over hoe het platform bestuurd wordt. Deze ontwikkeling laat bezitters met minimaal 10.000 SUNDAE tokens voorstellen doen waarover vervolgens gestemd wordt. Het is een mooi voorbeeld van een decentralized

 • Eerste ETH opnames op Ethereum testnet succesvol

  De mogelijkheid om ethereum (ETH) op te nemen uit het ETH 2.0 staking contract komt stapsgewijs steeds dichterbij. Afgelopen week werd een nieuw testnet onder de codenaam Zhejiang gelanceerd en deze week werd de Shanghai-Capella (Shapella) upgrade doorgevoerd. De eerste ETH opnames zijn inmiddels succesvol afgerond, maken de ontwikkelaars bekend. And we hit Shapella on

 • AI crypto stijgen hard, dit is waarom

  Sinds ChatGPT de mainstream heeft bereikt, is artificial intelligence hét onderwerp van het moment. ChatGPT is een AI chatbot die binnen enkele dagen al meer dan één miljoen gebruikers wist binnen te harken. Onlangs kon je in het crypto nieuws lezen dat steeds meer mensen de opkomst van AI een belangrijkere ontwikkeling vinden dan die

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: