Home » Nieuws » Bitcoin op Chinese televisie: ‘Dit kan een bullrun veroorzaken’

Bitcoin op Chinese televisie: ‘Dit kan een bullrun veroorzaken’


Crypto adoptie en China zijn twee dingen die niet al te best samengaan. China moet het liefst helemaal niets van crypto zoals bitcoin (BTC) hebben. Toch was er op woensdag een opvallende uitzending op de Chinese staatstelevisie CCTV. Daar werd namelijk een item uitgezonden over crypto, iets wat volgens de CEO van ’s werelds grootste crypto exchange Binance een enorm positief effect kan hebben op crypto in het algemeen.

Crypto op Chinese TV

In een tweet stelt Changpeng Zhao, de CEO van Binance, dat het op de Chinese televisie 98 seconden lang over crypto ging. Om precies te zijn ging het over de nieuwe regulatie omtrent digitale valuta die Hongkong heeft ingevoerd.

Daar kunnen onder andere crypto exchanges zich binnenkort registreren. Daarmee kunnen deze platforms volledig gereguleerd aan de slag. Het is een opvallende ontwikkeling aangezien China steeds meer invloed krijgt in Hongkong, maar zelf crypto nagenoeg verbiedt.

Onderdeel van de regulatie is overigens dat handelaren niet mogen worden gemotiveerd met stablecoins. Daarnaast mogen ook gratis crypto cadeautjes niet, waarmee waarschijnlijk wordt gedoeld op airdrops.

Desalniettemin ziet CZ het over het algemeen als een positief signaal. Volgens hem is het een “big deal” dat crypto op de Chinese televisie voorbijkomt. Hij schrijft dan ook:

“CCTV (China Central Television) heeft zojuist crypto uitgezonden. Dat is een big deal. De Chinees sprekende gemeenschappen borrelen enorm. Historisch gezien leidden dergelijke berichtgeving tot bullruns. Ik zeg niet dat dit de toekomst voorspelt. Geen financieel advies.”

Anti-bitcoin China toch aan de crypto via Hongkong?

China is, zoals gezegd, een vijandig land als het om crypto gaat. Naast dat het bitcoin mining volledig heeft verboden, zijn ook crypto exchanges nagenoeg illegaal. Opvallend genoeg was in april in het crypto nieuws te lezen dat alsnog veel Chinese staatsbedrijven blootstelling hebben aan crypto, maar dan via Hongkong.

Zodoende lijkt Hongkong dus een zekere maas in de wet te zijn voor Chinese bedrijven om alsnog deel te nemen aan de crypto-industrie. Met de nieuwe wet- en regelgeving in Hongkong lijkt dit alleen nog maar verder te zullen versnellen.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Bitcoin koers pump: Deze prijzen houd ik nu in de gaten

  Bitcoin (BTC) schoot dit weekend aardig in waarde omhoog. De positieve impuls vloeide voort uit het feit dat er een deal is bereikt in de Verenigde Staten omtrent het schuldenplafond. Daarbij leek een short squeeze nog een impuls omhoog te veroorzaken. Meestal zijn pumps in het weekend “scam pumps,” maar hoe zit dit nu? In mijn nieuwe

 • Ethereum trekt fors aan in groene markt, deze crypto stijgt zelfs 1.000%

  De crypto markt ziet eindelijk weer een opleving in mei en dat kort voordat de maand eindigt. In de Verenigde Staten werd tijdens het weekend eindelijk een deal gesloten omtrent het schuldenplafond en dat haalde wat angst uit de markt. Op enkele uitzonderingen na kleurt vrijwel de gehele markt groen vandaag en stijgt de totale

 • Ethereum whales accumuleren flink sinds start van het jaar, bullish?

  Eerder deze maand kon je in het Ethereum nieuws lezen dat het aantal ethereum (ETH) whales, ofwel de grootbezitters binnen het ecosysteem, was gedaald na de langverwachte Shapella update op het netwerk. Deze hard fork maakte het onder andere mogelijk voor investeerders om hun gestakete ETH op te nemen uit de staking contracten. Wanneer er

 • Bitcoin lanceert belangrijke update, dit verandert er

  Bitcoin Core versie 25.0 is nu eindelijk beschikbaar op het GitHub platform, een online platform voor softwareprojecten. De langverwachte update markeert een belangrijke mijlpaal voor het Bitcoin (BTC) netwerk en introduceert een aantal nieuwe functies voor de grootste cryptovaluta op de markt. Wat is Bitcoin Core? Bitcoin Core is de software die gebruikt wordt door nodes

 • Bitcoin schiet naar hoogste prijs in 3 weken door schuldenplafond deal

  Bitcoin (BTC) dipte vorige week nog onder $26.000, maar kon de afgelopen dagen sterk herstellen. Bitcoin brak gisteren door de $27.200, gisterenavond door de $27.600 en tikte afgelopen nacht een piek aan van $28.450, de hoogste prijs in drie weken. Vervolgens leek de koers vanochtend support op te zoeken rond $28.000, maar zakt daar op

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: