Home » Nieuws » Bitcoin prijs nog altijd in gevecht met $24.000, volume neemt toe

Bitcoin prijs nog altijd in gevecht met $24.000, volume neemt toe


Vandaag staat het gevecht om de weerstandszone bij $24.000 centraal voor de bitcoin (BTC) koers. Sinds vanochtend zijn de bulls in gevecht deze prijszone te veroveren, iets wat ze sinds eind juli al proberen. Hoe staat de koers er op dit moment voor? Je leest het in deze bitcoin marktupdate.

Bitcoin koers kan niet direct doorzetten

Beginnend met de koersgrafiek van bitcoin. Daarop zien we een stijging die afgelopen nacht aardig versnelde. Maar zoals verwacht stuit BTC bij $24.000 op weerstand. In dit prijsgebied lijken traders wat winst te pakken met als gevolg dat de koers vooralsnog niet meteen door kan zetten omhoog. Aan het toenemende handelsvolume is duidelijk te zien dat het een flink bevochten prijszone is waar zowel de bears als bulls de overhand proberen te krijgen.

Bitcoin koers op 8 augustus
1H grafiek – Bron: Tradingview

Daarmee komt de huidige bitcoin prijs op Coinbase uit op $23.958. Op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo is de BTC prijs in euro op het moment van schrijven €23.440, ruim 3% hoger dan 24 uur geleden. Bij een verdere afwijzing kan bij $23.200 steun liggen. Hier vinden we de 50-moving average (MA) op de 4-uurs grafiek en een stijgende trendlijn die BTC de afgelopen maand vormde.

Analist verwacht stijging aandelen, volgt bitcoin?

Mocht je dagelijks updates en analyses willen ontvangen, neem dan eens een kijkje in de Crypto Insiders Discord server. Hier worden dagelijks interessante updates gedeeld en stel je vragen direct aan onze analisten! Onze Discord vind je hier.

Bitcoin stuit dus op dit moment op weerstand. Toch is analist TechDev ervan overtuigd dat het niet lang zal duren voordat we een verdere stijging zien. Hij baseert zich op de traditionele markten, waar hij “de steilste stijging van de laatste 40 jaar” verwacht.

“Wanneer aandelen gaan, gaat bitcoin. En ik verwacht dat de steilste stijging van aandelenkoersen van de afgelopen 40 jaar in 2023 zal doorlopen. Daarna mogelijk een grote test voor Bitcoin en crypto. Mijn mening natuurlijk.”

De analist lijkt zijn verwachting vooral te baseren op de Fibonnaci indicator en prijsprestaties in het verleden. Hierbij geldt natuurlijk altijd dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie bieden voor de toekomst. Desalniettemin is het een interessant scenario om goed in de gaten te houden.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Kolen nog populairste bron voor bitcoin mining, maar gebruik neemt af

  Een onderzoek van het Cambridge Centre for Alternative Finance (CCAF) openbaarde dinsdag groot nieuws over de bitcoin (BTC) mining sector. Volgens het onderzoek is de ‘elektriciteitsmix’ voor bitcoin mining de laatste jaren aan het veranderen. Fossiele brandstoffen in bitcoin mining Volgens het onderzoek werd begin dit jaar 62% van de elektriciteit voor bitcoin mining geproduceerd

 • Zo bepaal je de waarde van de populaire PostNL NFT’s

  Een paar dagen geleden ging PostNL van start met de mainsale van hun unieke NFT-cryptopostzegels. Deze ‘NL crypto stamp’ bleek razend populair tijdens de voorverkoop en ook tijdens de meest recente verkoopronde gingen de cryptopostzegels als warme broodjes over de toonbank. Niet alleen verzamelaars waren enorm geïnteresseerd, ook crypto-handelaren wilden niet buiten de boot vallen

 • Gezochte Terra Luna oprichter Do Kwon ontkent dat hij zich verstopt

  Terra (LUNA) oprichter Do Kwon wordt niet alleen gezocht door de Zuid-Koreaanse autoriteiten, maar inmiddels ook door Interpol. Hij ontving gisteren een zogeheten “Red Notice” van de internationale politieorganisatie, en dat betekent dat hij nu op de opsporingslijst van Interpol staat. Luna oprichter zou zich niet verstoppen Inmiddels heeft de oprichter van de ingestorte cryptocurrency

 • Bitcoin stoot 0,1% van totale CO2-uitstoot uit, maar het neemt af

  Het minen van bitcoin (BTC) kost een hoop energie. Dit feit is dan ook een van de belangrijkste tegenargumenten van ‘Bitcoin haters’ die de crypto het liefst ten onder zien gaan, of over zien stappen naar Proof-of-Stake (PoS) zoals Ethereum (ETH) dat deed. Maar hoe groot is de impact van BTC nu echt? Het Cambridge Centre for

 • Bitcoin stijgt en gaat strijd aan met dollar terwijl aandelen dalen

  De bitcoin (BTC) koers heeft de afgelopen uren een verrassende wending gemaakt. Terwijl de Amerikaanse S&P 500 de laagste dagsluiting sinds 2020 achter de rug heeft, staat bitcoin op het moment van schrijven ruim 7 procent in de plus. Het lijkt erop dat het monster eindelijk wakker wordt en het de dollar lastig wil maken.

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: