Home » Nieuws » Bitcoin schiet even boven $22.000 uit, maar is het een fake-out?

Bitcoin schiet even boven $22.000 uit, maar is het een fake-out?


Bitcoin (BTC) kon gisteren eindelijk uitbreken. De koers brak wellicht zelfs sneller uit zijn symmetrische driehoek dan werd verwacht. Ondertussen wordt het marktsentiment steeds positiever en neemt de angst langzamerhand verder af.

Desondanks maken veel analisten zich zorgen dat we nog niet uit de gevarenzone zijn. De macro-economische toestand zorgt nog altijd voor veel verkoopdruk en negatief nieuws blijft maar naar buiten komen. Er gaan nu geruchten rond dat Celsius mogelijk een ponzifraude was, maar later daarover meer op Crypto Insiders.

Bitcoin koers stijgt met 7%

De bitcoin koers begon na de crash van een maand geleden in een steeds krapper bereik te bewegen en vormde een zogenaamde symmetrische driehoek. De kans leek al erg groot dat bitcoin snel zou uitbreken, maar het ontbrak nog aan volume.

Bitcoin steeg gisterenochtend in eerste instantie gestaag naar $20.500 en de $20.400 sloeg van weerstand om in support. Gisterenmiddag kon bitcoin uit deze driehoek breken en de koers sprong vervolgens naar $21.000, maar kwam daar nog wat weerstand tegen.

Enkele uren later brak bitcoin hierdoorheen en schoot de koers naar $21.700. Dat was al boven het bereik waar BTC de afgelopen weken in vastzat. Ook daar brak bitcoin enkele uren later doorheen en sprong toen naar een piek van $22.300.

Sindsdien begint bitcoin weer iets wankelen en de koers lijkt momenteel moeite te hebben om aan $22.000 vast te houden. De BTC prijs zakt op het moment van schrijven naar $21.800 op Binance en €21.450 op Bitvavo. De BTC koers staat daarmee alsnog 7% in de plus vandaag.

Bitcoin short squeeze

De bitcoin koersstijging ging gepaard met een kleine short squeeze en bitcoin maakte vervolgens een higher high. Ook het volume nam met maar liefst 28% toe, maar dat komt vooral omdat deze een dip maakte de dag daarvoor, en ligt eigenlijk nog laag.

De 200-weken MA van bitcoin

Als bitcoin nu het gebied rond $21.600-$21.800 om kan slaan van weerstand in support, dan lijkt de kans groot dat we snel eindelijk een test zullen zien van de cruciale 200-weken moving average. Die ligt nu rond de $22.560.

De vrees is echter dat de macro er nog te slecht uitziet en er te weinig momentum is om hierdoorheen breken. Een afwijzing zou vervolgens de koers zelfs naar een lower low kunnen leiden onder $18.000 of nog dieper. Analist M Ernest vreest dat de huidige stijging zelfs een pump & dump is:

Mt. Gox bitcoin dump

Ondertussen neemt ook weer de vrees toe over een BTC dump omtrent de failliete Mt. Gox exchange, ooit de grootste BTC beurs ter wereld. Mt. Gox ging in 2014 ten onder nadat maar liefst 850.00 BTC waren gestolen. 150.000 BTC zijn hersteld en worden eindelijk verdeeld onder gedupeerden.

Deze BTC worden dan mogelijk massaal gedumpt op de markt wat veel verkoopdruk kan zorgen. Lang niet iedereen verwacht dat dit zal gebeuren, maar zoals analist Ki Young Ju aangeeft, kun je je alarm ervoor instellen:

Bitcoin mining difficulty daalt

Daarnaast is de zogeheten bitcoin-mining difficulty, of moelijkheidsgraad, voor de tweede keer op rij gedaald. Volgens gegevens van BTC.com nam deze gisteren met 1,41% af omdat de totale gemiddelde hash rate, of rekenkracht, van het Bitcoin-netwerk over de afgelopen twee weken iets was gedaald naar 208,5 exahashes per seconde (EH/s). De groei van de hash rate is de afgelopen weken afgeremd door de lage koers die miners onder druk zet.

Volgende week nieuwe Amerikaanse CPI

Volgende week, op 13 juli, wordt weer de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) gepubliceerd. Vorige maand zorgden deze verhoogde inflatiecijfers voor de flinke crash. Het is mogelijk dat inmiddels een groot deel van de angst is ingeprijsd of dat de inflatie lager uitpakt dan men vreest. Toch raadt analist IncomeSharks aan om wellicht dit weekend nog wat winst te verzilveren.

Hoe hoog ligt de angst onder Crypto Insiders leden?

Begin deze week steeg de Fear & Greed index naar “14.” Dat is alsnog in “extreme fear” gebied, maar hoe zit dat onder onze leden? Houden ze nog hun geld weg bij crypto (angstig) of investeren ze al flink (hebberig)? Oftewel, hoe hoog ligt de angst onder hen?

De resultaten zijn hieronder te zien en tonen aan dat de angst onder CI leden al een stuk lager ligt dan in de rest van de markt:

angst en hebzucht CI leden

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord Premium kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • 1,7 miljoen dollar aan bitcoin gaat letterlijk naar de maan

  Als het aan het bedrijf LunarCrush ligt, zal er in de nabije toekomst een schatkist met 62 bitcoin (BTC) op de maan te vinden zijn. De private key van de schatkist, waarmee de bitcoins te ontgrendelen zijn, wordt gegraveerd op een gemotoriseerd maanvoertuig. Dat betekent dat de eerste persoon die een plan realiseert om de

 • Traders opgelet: Elliott Wave analyse voorspelt flinke stijging

  In dit artikel delen we een recente analyse van VeChain (VET) die eerder in onze Premium trading-community is gedeeld. Ervaren analisten delen hier wekelijks meer dan 20 technische analyses en meer dan 1.000 leden maken hier dagelijks gebruik van. Onze community biedt een veilige en leerzame omgeving waar handelaren van alle niveaus samenkomen en kennis

 • Presale crypto AltSignals hoop te profiteren van nieuwe bullmarkt

  Dit artikel is een ingezonden stuk, geen financieel advies en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. Om gratis nieuws mogelijk te maken bevatten sommige uitingen affiliate hyperlinks. Dit kost jou als lezer niets. Stijgende crypto prijzen hebben begin

 • De Amerikaanse overheid gaat dit jaar nog 41 duizend BTC verkopen

  In november 2022 kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat het Amerikaanse Department of Justice (DOJ) bekend had gemaakt dat het een jaar eerder meer dan 50.000 bitcoin (BTC) in beslag had genomen. Inmiddels is de Amerikaanse overheid begonnen met het liquideren van deze enorme bitcoin positie. In beslag genomen Silk Road BTC wordt

 • Bitcoin was de best presterende asset van het afgelopen kwartaal

  Bitcoin (BTC) wist zich in het afgelopen jaar sterk te onderscheiden van de eerdere prijsactie tijdens de hardnekkige bearmarkt van 2022. Het afgelopen jaar stond in het teken van de hevige prijsdaling in de koers van bitcoin, maar sinds de jaarwisseling lijkt bitcoin echter een andere richting te zijn ingeslagen, en dat uit zich nu

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: