Home » Nieuws » Bitcoin schiet even boven $22.000 uit, maar is het een fake-out?

Bitcoin schiet even boven $22.000 uit, maar is het een fake-out?


Bitcoin (BTC) kon gisteren eindelijk uitbreken. De koers brak wellicht zelfs sneller uit zijn symmetrische driehoek dan werd verwacht. Ondertussen wordt het marktsentiment steeds positiever en neemt de angst langzamerhand verder af.

Desondanks maken veel analisten zich zorgen dat we nog niet uit de gevarenzone zijn. De macro-economische toestand zorgt nog altijd voor veel verkoopdruk en negatief nieuws blijft maar naar buiten komen. Er gaan nu geruchten rond dat Celsius mogelijk een ponzifraude was, maar later daarover meer op Crypto Insiders.

Bitcoin koers stijgt met 7%

De bitcoin koers begon na de crash van een maand geleden in een steeds krapper bereik te bewegen en vormde een zogenaamde symmetrische driehoek. De kans leek al erg groot dat bitcoin snel zou uitbreken, maar het ontbrak nog aan volume.

Bitcoin steeg gisterenochtend in eerste instantie gestaag naar $20.500 en de $20.400 sloeg van weerstand om in support. Gisterenmiddag kon bitcoin uit deze driehoek breken en de koers sprong vervolgens naar $21.000, maar kwam daar nog wat weerstand tegen.

Enkele uren later brak bitcoin hierdoorheen en schoot de koers naar $21.700. Dat was al boven het bereik waar BTC de afgelopen weken in vastzat. Ook daar brak bitcoin enkele uren later doorheen en sprong toen naar een piek van $22.300.

Sindsdien begint bitcoin weer iets wankelen en de koers lijkt momenteel moeite te hebben om aan $22.000 vast te houden. De BTC prijs zakt op het moment van schrijven naar $21.800 op Binance en €21.450 op Bitvavo. De BTC koers staat daarmee alsnog 7% in de plus vandaag.

Bitcoin short squeeze

De bitcoin koersstijging ging gepaard met een kleine short squeeze en bitcoin maakte vervolgens een higher high. Ook het volume nam met maar liefst 28% toe, maar dat komt vooral omdat deze een dip maakte de dag daarvoor, en ligt eigenlijk nog laag.

De 200-weken MA van bitcoin

Als bitcoin nu het gebied rond $21.600-$21.800 om kan slaan van weerstand in support, dan lijkt de kans groot dat we snel eindelijk een test zullen zien van de cruciale 200-weken moving average. Die ligt nu rond de $22.560.

De vrees is echter dat de macro er nog te slecht uitziet en er te weinig momentum is om hierdoorheen breken. Een afwijzing zou vervolgens de koers zelfs naar een lower low kunnen leiden onder $18.000 of nog dieper. Analist M Ernest vreest dat de huidige stijging zelfs een pump & dump is:

Mt. Gox bitcoin dump

Ondertussen neemt ook weer de vrees toe over een BTC dump omtrent de failliete Mt. Gox exchange, ooit de grootste BTC beurs ter wereld. Mt. Gox ging in 2014 ten onder nadat maar liefst 850.00 BTC waren gestolen. 150.000 BTC zijn hersteld en worden eindelijk verdeeld onder gedupeerden.

Deze BTC worden dan mogelijk massaal gedumpt op de markt wat veel verkoopdruk kan zorgen. Lang niet iedereen verwacht dat dit zal gebeuren, maar zoals analist Ki Young Ju aangeeft, kun je je alarm ervoor instellen:

Bitcoin mining difficulty daalt

Daarnaast is de zogeheten bitcoin-mining difficulty, of moelijkheidsgraad, voor de tweede keer op rij gedaald. Volgens gegevens van BTC.com nam deze gisteren met 1,41% af omdat de totale gemiddelde hash rate, of rekenkracht, van het Bitcoin-netwerk over de afgelopen twee weken iets was gedaald naar 208,5 exahashes per seconde (EH/s). De groei van de hash rate is de afgelopen weken afgeremd door de lage koers die miners onder druk zet.

Volgende week nieuwe Amerikaanse CPI

Volgende week, op 13 juli, wordt weer de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) gepubliceerd. Vorige maand zorgden deze verhoogde inflatiecijfers voor de flinke crash. Het is mogelijk dat inmiddels een groot deel van de angst is ingeprijsd of dat de inflatie lager uitpakt dan men vreest. Toch raadt analist IncomeSharks aan om wellicht dit weekend nog wat winst te verzilveren.

Hoe hoog ligt de angst onder Crypto Insiders leden?

Begin deze week steeg de Fear & Greed index naar “14.” Dat is alsnog in “extreme fear” gebied, maar hoe zit dat onder onze leden? Houden ze nog hun geld weg bij crypto (angstig) of investeren ze al flink (hebberig)? Oftewel, hoe hoog ligt de angst onder hen?

De resultaten zijn hieronder te zien en tonen aan dat de angst onder CI leden al een stuk lager ligt dan in de rest van de markt:

angst en hebzucht CI leden

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord Premium kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Crypto koersvoorspelling: Coinbase notering zorgt voor stijging

  In de Premium omgeving van Crypto Insiders worden dagelijks actuele technische analyses gedeeld door ervaren analisten. De afgelopen periode kwam Near Protocol (NEAR) hier regelmatig ter sprake. In deze rubriek blikken we terug op deze technische analyse en brengen we de recente ontwikkelingen en verwachtingen voor de komende periode in kaart. Mocht je na het

 • Nieuwe EU crypto wet had Terra debacle kunnen voorkomen: EU adviseur

  Een ambtenaar van de Europese Unie heeft tijdens de Korea Blockchain Week conferentie in Seoul aangegeven dat de val van Terra (LUNA) voorkomen had kunnen worden. Met de nieuwe vereisten die meekomen met de Crypto Assets (MiCA) wet had Terra nooit kunnen falen. Nieuwe wet voor de Europese cryptocurrency industrie Dit nieuwe juridische kader, die

 • Binnenkort kun je NFT’s van Rembrandts Nachtwacht kopen

  Er bestaan plannen om een waar digitaal Rembrandt-museum op te richten waarin alle werken van de wereldberoemde schilder Rembrandt van Rijn te bezichtigen zullen zijn. Om dit digitale museum te financieren heeft de Rembrandt Heritage Foundation besloten om non-fungible tokens (NFT) van de Nachtwacht in de verkoop te gooien. Rembrandt NFT’s Het zal hier gaan

 • Waarom je als crypto-investeerder een voordeel hebt in het casino

  Als je graag investeert in cryptocurrencies, dan hoor je vermoedelijk wel eens dat het niets meer is dan gokken. Maar niets is minder waar – je kunt er zelfs heel veel van leren. Want investeren in cryptocurrencies en andere activa doe je niet zomaar, en de technieken die je kunt gebruiken kun je toepassen op

 • Bitcoin stuit op weerstand bij $25k, geeft dit nieuws een boost?

  De groene golf die de relatief meevallende inflatiecijfers veroorzaakte voor bitcoin (BTC) en de meeste andere koersen, lijkt vanmiddag op weerstand te stuiten. Toch was er vandaag opvallend goed nieuws te melden, wat de koers een extra zetje kan geven in het doorbreken van de huidige weerstandszone. Bitcoin prijs stijgt 2% naar $24.500 Maar eerst

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: