Home » Nieuws » Bitcoin sluit 2022 diep in het rood, maar er is nog hoop

Bitcoin sluit 2022 diep in het rood, maar er is nog hoop


2022 is voorbij en dus is de jaarlijkse candle op de bitcoin (BTC) grafiek gesloten. Indien je het bitcoin nieuws regelmatig in de gaten houdt, zal het geen verrassing zijn dat de candle van 2022 donkerrood kleurde. Toch is er wel een beetje hoop voor het nieuwe jaar!

Bitcoin koers sluit 2022 diep in het rood

Voor wie nog niet zo bekend is met een candle grafiek; op dit type grafiek kunnen we een aantal dingen lezen wat betreft de prijs van een onderliggend activa. De candle bestrijkt een bepaalde tijdspanne, bijvoorbeeld een uur, een dag of een jaar.

Kijken we naar de jaarlijkse grafiek dan vertegenwoordigt elke candle de prijsontwikkelingen binnen 1 heel jaar. Zodoende kunnen we zien wat de maximale en minimale prijs was in een jaar, en op welke prijs de koers een jaar heeft geopend en gesloten.

De candle van 2022 is donkerrood. Waar bitcoin het jaar nog op een prijs van $46.216 opende op crypto exchange Binance, sloot de candle afgelopen nacht op een prijs van $16.542.

Is er hoop voor bitcoin?

Dat ziet er allemaal niet geweldig uit, en ook kijkend naar de macro-economische situatie kunnen we stellen dat angst overheerst. Uit historische data blijkt echter dat er nog een beetje hoop is voor 2023.

Historisch gezien vormde bitcoin na een rood jaar namelijk altijd een aantal groene jaren. Dat deelde analist Luke Martin afgelopen nacht op Twitter:

Bitcoin in 2022 is officieel het op een na slechtste jaarlijkse rendement in zijn geschiedenis.
Nu bidden we dat het patroon na een slecht jaar zich voortzet…

Uiteraard moet hier benadrukt worden dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie bieden voor de toekomst. Daarnaast is de huidige situatie op het wereldtoneel, met onder andere de oorlog in Oekraïne en de dreigende economische crisis, nieuw terrein voor bitcoin.

Eerder was in het bitcoin nieuws te lezen dat handelsfirma Capriole Investment het niet uitsluit dat BTC in het komende decennium een prijs van $600.000 aanraakt. Deze prijs zou bereikt worden als de kapitalisatie van bitcoin die van goud evenaart.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Experts zien zwakte in de bitcoin koers en delen nieuwe analyse

  Leden van Crypto Insiders Premium ontvangen wekelijks nieuwe technische analyses van meer dan 20 cryptovaluta. Ook kom je in contact met ervaren handelaren, analisten en een community van meer dan 1.000 leden. In dit artikel delen we een recente analyse van bitcoin (BTC) die eerder in onze premium groep is gedeeld. Ben je nog geen

 • Voormalig Coinbase medewerker bekent schuld voor insider trading

  Ishan Wahi, een voormalig productmanager van Coinbase Global, bekent tegenover een Amerikaanse rechter schuld voor insider trading, oftewel het handelen met voorkennis. Wahi werd vorig jaar zomer opgepakt. Het gaat in de Verenigde Staten om de eerste officiële rechtszaak voor de handel met voorkennis in crypto. Zeker bij een beursplatform als Coinbase kan dat om

 • Cardano DeFi platform Sundaeswap houdt eerste stemronde

  Sundaeswap, een relatief nieuw decentralized finance (DeFi) platform op het Cardano (ADA) netwerk, gaat aan de slag met een nieuw voorstel waar token bezitters mogen stemmen over hoe het platform bestuurd wordt. Deze ontwikkeling laat bezitters met minimaal 10.000 SUNDAE tokens voorstellen doen waarover vervolgens gestemd wordt. Het is een mooi voorbeeld van een decentralized

 • Eerste ETH opnames op Ethereum testnet succesvol

  De mogelijkheid om ethereum (ETH) op te nemen uit het ETH 2.0 staking contract komt stapsgewijs steeds dichterbij. Afgelopen week werd een nieuw testnet onder de codenaam Zhejiang gelanceerd en deze week werd de Shanghai-Capella (Shapella) upgrade doorgevoerd. De eerste ETH opnames zijn inmiddels succesvol afgerond, maken de ontwikkelaars bekend. And we hit Shapella on

 • AI crypto stijgen hard, dit is waarom

  Sinds ChatGPT de mainstream heeft bereikt, is artificial intelligence hét onderwerp van het moment. ChatGPT is een AI chatbot die binnen enkele dagen al meer dan één miljoen gebruikers wist binnen te harken. Onlangs kon je in het crypto nieuws lezen dat steeds meer mensen de opkomst van AI een belangrijkere ontwikkeling vinden dan die

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: