Home » Nieuws » Bitcoin stijgt hard na FOMC, maar waarom en zet dit door of niet?

Bitcoin stijgt hard na FOMC, maar waarom en zet dit door of niet?


Bitcoin (BTC) maakte gisterenavond een flinke stijging na de Federal Open Market Committee (FOMC), ondanks dat de markt zich juist klaarmaakte voor een daling. Daardoor wordt het marktsentiment een stuk positiever en zien we zelfs wat fear of missing out (FOMO) plaatsvinden. Toch waarschuwen meerdere analisten dat bitcoin mogelijk nog niet zijn bodem heeft gezien.

Bitcoin koers staat 7,5% in de plus

De bitcoin koers was al een week lang aan het dalen en vond dinsdag support rond $21.000. Alhoewel de koers even daaronder dipte, hield bitcoin hier gisteren stand en begon in aanloop naar FOMC al voorzichtig te stijgen.

Kort voordat de Federal Reserve de renteverhoging aankondigde, doorbrak bitcoin al door $21.500. Toen de Fed de aankondiging maakte, schoot bitcoin van $21.700 naar $23.000. Dat was een stijging van 6% in anderhalf uur en daarmee doorbrak bitcoin weer de 200-weken moving average.

Echter is rond $23.000 nog de weerstand te groot. Toch hield bitcoin gedurende nacht stand boven $22.750 en maakte vroeg vanochtend nog een sprongetje naar $23.435.

Momenteel is bitcoin echter iets aan het dalen en komt de prijs uit op het moment van schrijven uit op $22.900 op Binance en €22.450 op Bitvavo. Daarmee staat de BTC koers alsnog vandaag 7,5% in de plus.

Fed verhoogt rente met 75bps, bitcoin stijgt

De Amerikaanse centrale bank verhoogde gisterenavond de rentetarieven met 75bps om de inflatie te drukken. Zoals we de afgelopen dagen in deze marktupdates beschreven, werd de angst voor een zwaardere verhoging van 100bps wellicht al ingeprijsd. Toch verwachtte veel marktparticipanten alsnog een koersdaling met een renteverhoging van 75bps. We vroegen voor FOMC ook onze leden wat zij verwachten:

Na FOMC konden de meer risicovolle financiële markten, zoals de S&P 500 en Nasdaq, waar bitcoin een hoge correlatie mee heeft, hard stijgen. De Amerikaanse dollar index (DXY), die dit jaar een zeer hoge negatieve correlatie met BTC heeft, daalde juist.

Meer belangrijke data vandaag

Toch ziet het er macro-economisch niet bepaald sterk uit. Om 14:30 Nederlandse tijd krijgen we te horen hoe hoog de groei van het Amerikaanse bruto binnenlands product uitpakt. De Atlanta Fed voorspelt al een krimp van 1,2%, zoals analist Caleb Franzen aangeeft.

Later vandaag zullen ook grote technologiebedrijven als Apple en Amazon hun kwartaalcijfers publiceren. Als deze lager dan verwacht uitpakken, kan dat een klap veroorzaken op de aandelenmarkten en wellicht kan deze paniek overslaan naar crypto.

Gaat bitcoin nu omlaag of omhoog?

Ondertussen zien we dat analisten een stuk meer bullish worden. Er wordt zelfs gesproken van een “mid-term rally” naar $30.000, zoals IncomeSharks hieronder. Hij verwacht daarna echter wel een flinke correctie terug omlaag.

Analist Ali Martinez verwacht echter al veel weerstand rond $27.000, maar meldt dat ondertussen veel support wordt opgebouwd tussen $21.700 en $22.380:

Analist Il Crypto Capo blijft echter zeer bearish. Hij waarschuwt dat de koers nog altijd vastzit in hetzelfde bereik en er geen tekenen zijn van echte accumulatie. Hij verwacht dan ook dat de koers snel nieuwe lows zal opzoeken. Ook deze analist verwacht nog een flinke correctie.

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord Premium kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Crypto koersvoorspelling: Coinbase notering zorgt voor stijging

  In de Premium omgeving van Crypto Insiders worden dagelijks actuele technische analyses gedeeld door ervaren analisten. De afgelopen periode kwam Near Protocol (NEAR) hier regelmatig ter sprake. In deze rubriek blikken we terug op deze technische analyse en brengen we de recente ontwikkelingen en verwachtingen voor de komende periode in kaart. Mocht je na het

 • Nieuwe EU crypto wet had Terra debacle kunnen voorkomen: EU adviseur

  Een ambtenaar van de Europese Unie heeft tijdens de Korea Blockchain Week conferentie in Seoul aangegeven dat de val van Terra (LUNA) voorkomen had kunnen worden. Met de nieuwe vereisten die meekomen met de Crypto Assets (MiCA) wet had Terra nooit kunnen falen. Nieuwe wet voor de Europese cryptocurrency industrie Dit nieuwe juridische kader, die

 • Binnenkort kun je NFT’s van Rembrandts Nachtwacht kopen

  Er bestaan plannen om een waar digitaal Rembrandt-museum op te richten waarin alle werken van de wereldberoemde schilder Rembrandt van Rijn te bezichtigen zullen zijn. Om dit digitale museum te financieren heeft de Rembrandt Heritage Foundation besloten om non-fungible tokens (NFT) van de Nachtwacht in de verkoop te gooien. Rembrandt NFT’s Het zal hier gaan

 • Waarom je als crypto-investeerder een voordeel hebt in het casino

  Als je graag investeert in cryptocurrencies, dan hoor je vermoedelijk wel eens dat het niets meer is dan gokken. Maar niets is minder waar – je kunt er zelfs heel veel van leren. Want investeren in cryptocurrencies en andere activa doe je niet zomaar, en de technieken die je kunt gebruiken kun je toepassen op

 • Bitcoin stuit op weerstand bij $25k, geeft dit nieuws een boost?

  De groene golf die de relatief meevallende inflatiecijfers veroorzaakte voor bitcoin (BTC) en de meeste andere koersen, lijkt vanmiddag op weerstand te stuiten. Toch was er vandaag opvallend goed nieuws te melden, wat de koers een extra zetje kan geven in het doorbreken van de huidige weerstandszone. Bitcoin prijs stijgt 2% naar $24.500 Maar eerst

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: