Home » Nieuws » Bitcoin stijgt hard na FOMC, maar waarom en zet dit door of niet?

Bitcoin stijgt hard na FOMC, maar waarom en zet dit door of niet?


Bitcoin (BTC) maakte gisterenavond een flinke stijging na de Federal Open Market Committee (FOMC), ondanks dat de markt zich juist klaarmaakte voor een daling. Daardoor wordt het marktsentiment een stuk positiever en zien we zelfs wat fear of missing out (FOMO) plaatsvinden. Toch waarschuwen meerdere analisten dat bitcoin mogelijk nog niet zijn bodem heeft gezien.

Bitcoin koers staat 7,5% in de plus

De bitcoin koers was al een week lang aan het dalen en vond dinsdag support rond $21.000. Alhoewel de koers even daaronder dipte, hield bitcoin hier gisteren stand en begon in aanloop naar FOMC al voorzichtig te stijgen.

Kort voordat de Federal Reserve de renteverhoging aankondigde, doorbrak bitcoin al door $21.500. Toen de Fed de aankondiging maakte, schoot bitcoin van $21.700 naar $23.000. Dat was een stijging van 6% in anderhalf uur en daarmee doorbrak bitcoin weer de 200-weken moving average.

Echter is rond $23.000 nog de weerstand te groot. Toch hield bitcoin gedurende nacht stand boven $22.750 en maakte vroeg vanochtend nog een sprongetje naar $23.435.

Momenteel is bitcoin echter iets aan het dalen en komt de prijs uit op het moment van schrijven uit op $22.900 op Binance en €22.450 op Bitvavo. Daarmee staat de BTC koers alsnog vandaag 7,5% in de plus.

Fed verhoogt rente met 75bps, bitcoin stijgt

De Amerikaanse centrale bank verhoogde gisterenavond de rentetarieven met 75bps om de inflatie te drukken. Zoals we de afgelopen dagen in deze marktupdates beschreven, werd de angst voor een zwaardere verhoging van 100bps wellicht al ingeprijsd. Toch verwachtte veel marktparticipanten alsnog een koersdaling met een renteverhoging van 75bps. We vroegen voor FOMC ook onze leden wat zij verwachten:

Na FOMC konden de meer risicovolle financiële markten, zoals de S&P 500 en Nasdaq, waar bitcoin een hoge correlatie mee heeft, hard stijgen. De Amerikaanse dollar index (DXY), die dit jaar een zeer hoge negatieve correlatie met BTC heeft, daalde juist.

Meer belangrijke data vandaag

Toch ziet het er macro-economisch niet bepaald sterk uit. Om 14:30 Nederlandse tijd krijgen we te horen hoe hoog de groei van het Amerikaanse bruto binnenlands product uitpakt. De Atlanta Fed voorspelt al een krimp van 1,2%, zoals analist Caleb Franzen aangeeft.

Later vandaag zullen ook grote technologiebedrijven als Apple en Amazon hun kwartaalcijfers publiceren. Als deze lager dan verwacht uitpakken, kan dat een klap veroorzaken op de aandelenmarkten en wellicht kan deze paniek overslaan naar crypto.

Gaat bitcoin nu omlaag of omhoog?

Ondertussen zien we dat analisten een stuk meer bullish worden. Er wordt zelfs gesproken van een “mid-term rally” naar $30.000, zoals IncomeSharks hieronder. Hij verwacht daarna echter wel een flinke correctie terug omlaag.

Analist Ali Martinez verwacht echter al veel weerstand rond $27.000, maar meldt dat ondertussen veel support wordt opgebouwd tussen $21.700 en $22.380:

Analist Il Crypto Capo blijft echter zeer bearish. Hij waarschuwt dat de koers nog altijd vastzit in hetzelfde bereik en er geen tekenen zijn van echte accumulatie. Hij verwacht dan ook dat de koers snel nieuwe lows zal opzoeken. Ook deze analist verwacht nog een flinke correctie.

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord Premium kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • 1,7 miljoen dollar aan bitcoin gaat letterlijk naar de maan

  Als het aan het bedrijf LunarCrush ligt, zal er in de nabije toekomst een schatkist met 62 bitcoin (BTC) op de maan te vinden zijn. De private key van de schatkist, waarmee de bitcoins te ontgrendelen zijn, wordt gegraveerd op een gemotoriseerd maanvoertuig. Dat betekent dat de eerste persoon die een plan realiseert om de

 • Traders opgelet: Elliott Wave analyse voorspelt flinke stijging

  In dit artikel delen we een recente analyse van VeChain (VET) die eerder in onze Premium trading-community is gedeeld. Ervaren analisten delen hier wekelijks meer dan 20 technische analyses en meer dan 1.000 leden maken hier dagelijks gebruik van. Onze community biedt een veilige en leerzame omgeving waar handelaren van alle niveaus samenkomen en kennis

 • Presale crypto AltSignals hoop te profiteren van nieuwe bullmarkt

  Dit artikel is een ingezonden stuk, geen financieel advies en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. Om gratis nieuws mogelijk te maken bevatten sommige uitingen affiliate hyperlinks. Dit kost jou als lezer niets. Stijgende crypto prijzen hebben begin

 • De Amerikaanse overheid gaat dit jaar nog 41 duizend BTC verkopen

  In november 2022 kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat het Amerikaanse Department of Justice (DOJ) bekend had gemaakt dat het een jaar eerder meer dan 50.000 bitcoin (BTC) in beslag had genomen. Inmiddels is de Amerikaanse overheid begonnen met het liquideren van deze enorme bitcoin positie. In beslag genomen Silk Road BTC wordt

 • Bitcoin was de best presterende asset van het afgelopen kwartaal

  Bitcoin (BTC) wist zich in het afgelopen jaar sterk te onderscheiden van de eerdere prijsactie tijdens de hardnekkige bearmarkt van 2022. Het afgelopen jaar stond in het teken van de hevige prijsdaling in de koers van bitcoin, maar sinds de jaarwisseling lijkt bitcoin echter een andere richting te zijn ingeslagen, en dat uit zich nu

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: