Home » Nieuws » Bitcoin stijgt hard na FOMC, maar waarom en zet dit door of niet?

Bitcoin stijgt hard na FOMC, maar waarom en zet dit door of niet?


Bitcoin (BTC) maakte gisterenavond een flinke stijging na de Federal Open Market Committee (FOMC), ondanks dat de markt zich juist klaarmaakte voor een daling. Daardoor wordt het marktsentiment een stuk positiever en zien we zelfs wat fear of missing out (FOMO) plaatsvinden. Toch waarschuwen meerdere analisten dat bitcoin mogelijk nog niet zijn bodem heeft gezien.

Bitcoin koers staat 7,5% in de plus

De bitcoin koers was al een week lang aan het dalen en vond dinsdag support rond $21.000. Alhoewel de koers even daaronder dipte, hield bitcoin hier gisteren stand en begon in aanloop naar FOMC al voorzichtig te stijgen.

Kort voordat de Federal Reserve de renteverhoging aankondigde, doorbrak bitcoin al door $21.500. Toen de Fed de aankondiging maakte, schoot bitcoin van $21.700 naar $23.000. Dat was een stijging van 6% in anderhalf uur en daarmee doorbrak bitcoin weer de 200-weken moving average.

Echter is rond $23.000 nog de weerstand te groot. Toch hield bitcoin gedurende nacht stand boven $22.750 en maakte vroeg vanochtend nog een sprongetje naar $23.435.

Momenteel is bitcoin echter iets aan het dalen en komt de prijs uit op het moment van schrijven uit op $22.900 op Binance en €22.450 op Bitvavo. Daarmee staat de BTC koers alsnog vandaag 7,5% in de plus.

Fed verhoogt rente met 75bps, bitcoin stijgt

De Amerikaanse centrale bank verhoogde gisterenavond de rentetarieven met 75bps om de inflatie te drukken. Zoals we de afgelopen dagen in deze marktupdates beschreven, werd de angst voor een zwaardere verhoging van 100bps wellicht al ingeprijsd. Toch verwachtte veel marktparticipanten alsnog een koersdaling met een renteverhoging van 75bps. We vroegen voor FOMC ook onze leden wat zij verwachten:

Na FOMC konden de meer risicovolle financiële markten, zoals de S&P 500 en Nasdaq, waar bitcoin een hoge correlatie mee heeft, hard stijgen. De Amerikaanse dollar index (DXY), die dit jaar een zeer hoge negatieve correlatie met BTC heeft, daalde juist.

Meer belangrijke data vandaag

Toch ziet het er macro-economisch niet bepaald sterk uit. Om 14:30 Nederlandse tijd krijgen we te horen hoe hoog de groei van het Amerikaanse bruto binnenlands product uitpakt. De Atlanta Fed voorspelt al een krimp van 1,2%, zoals analist Caleb Franzen aangeeft.

Later vandaag zullen ook grote technologiebedrijven als Apple en Amazon hun kwartaalcijfers publiceren. Als deze lager dan verwacht uitpakken, kan dat een klap veroorzaken op de aandelenmarkten en wellicht kan deze paniek overslaan naar crypto.

Gaat bitcoin nu omlaag of omhoog?

Ondertussen zien we dat analisten een stuk meer bullish worden. Er wordt zelfs gesproken van een “mid-term rally” naar $30.000, zoals IncomeSharks hieronder. Hij verwacht daarna echter wel een flinke correctie terug omlaag.

Analist Ali Martinez verwacht echter al veel weerstand rond $27.000, maar meldt dat ondertussen veel support wordt opgebouwd tussen $21.700 en $22.380:

Analist Il Crypto Capo blijft echter zeer bearish. Hij waarschuwt dat de koers nog altijd vastzit in hetzelfde bereik en er geen tekenen zijn van echte accumulatie. Hij verwacht dan ook dat de koers snel nieuwe lows zal opzoeken. Ook deze analist verwacht nog een flinke correctie.

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord Premium kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Binance CEO: voormalig FTX CEO hoort bij de grootste frauders ooit

  Binance CEO Changpeng Zhao haalt opnieuw uit naar voormalig FTX CEO Sam Bankman-Fried door hem in het rijtje van de grootste frauders uit de geschiedenis te plaatsen. De implosie van het handelsplatform van FTX zorgde voor vermogensverliezen van miljoenen mensen. Niet alleen bij de gebruikers van FTX, maar überhaupt voor mensen die in crypto investeren

 • Bitcoin koers zakt onder $17.000 terwijl recordbedrag exchanges verlaat

  Bitcoin (BTC) kwam een week geleden voor het eerst sinds de FTX crash eindelijk weer boven $17.000 uit. Ondanks enkele dipjes, hield de koers stand en piekte maandag rond $17.400. Vanochtend verliest bitcoin echter grip op de $17.000 en maakte een snelle duik naar $16.750. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit

 • Binance coin analyse: BNB koers kan eerst flink stuk stijgen

  Crypto Insiders leden ontvangen in onze Discord omgeving dagelijks nieuwe technische analyses voor cryptocurrencies. In dit artikel delen we een recente analyse van binance coin (BNB) uit onze Premium groep. Ben je nog geen lid of mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, probeer dan een Premium-lidmaatschap 30 dagen volledig gratis.

 • EU wil €2,4 miljard binnenhalen met crypto-belasting: documenten

  De Europese Unie is een van de meest vooraanstaande partijen als het gaat om regulatie. Het MiCA-wetsvoorstel dat eerder dit jaar is goedgekeurd moet eind volgend jaar officieel gelden. Helaas komen dit soort regulaties niet uit de lucht vallen, de overheid moet namelijk ook gefinancierd worden. Nieuwe belastingen voor crypto-investeerders moeten de oplossing gaan vormen.

 • Crypto recap 06-12: Dogecoin stijgt na Twitter-gerucht, XRP nieuws en meer

  Goedemorgen! Als je regelmatig Crypto Insiders in de gaten houdt dan weet je dat het crypto nieuws nooit stilstaat. De ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op en dus kan je soms het overzicht missen. Daarom zetten wij iedere ochtend het belangrijkste nieuws voor je op een rij. In deze editie vind je interessant ripple

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: