Home » Nieuws » Bitcoin stijgt, maar angst en volume zeggen dat koers nog lang vastzit

Bitcoin stijgt, maar angst en volume zeggen dat koers nog lang vastzit

Registreer je vandaag bij Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo! En ontvang €1.000,00 aan trading fee's!

Na bitcoin (BTC) afgelopen weekend even onder $18.000 dipte, is de koers sinds de start van de week aan het consolideren tussen $20.000 en $21.000. Dat zorgt ervoor dat de angst iets afneemt, maar deze blijft nog altijd zeer hoog. De vrees is nu dat bitcoin mogelijk nog een lange tijd in dit gebied vastzit en daar kan zelfs een dieper dieptepunt nog tussen zitten.

Bitcoin stijgt 2% in 24 uur

De bitcoin koers piekte dinsdag rond $21.600 en dipte woensdagavond weer even onder $20.000. Vervolgens steeg bitcoin iets, maar kwam gisterenochtend nog even te veel weerstand rond $20.750 tegen.

Bitcoin zakte vervolgens, maar vond tegen gisterenavond support rond $20.300 en kon vanaf daar weer aardig stijgen. Vroeg vanochtend piekte bitcoin rond $21.250 en daalde toen weer iets. De BTC prijs stijgt op het moment van schrijven naar $20.900 uit op Binance en €19.850 op Bitvavo. Daarmee staat de BTC koers vandaag weer 2% in de plus.

Bitcoin stijgt met aandelen, maar men vreest recessie

De bitcoin koersstijging van gisterenavond ging, zoals analist Caleb Franzen aangeeft, gepaard met groen kleurende obligaties en aandelenmarkten als de S&P 500 en Nasdaq. Het suggereert mogelijk dat de inflatie zijn piek heeft bereikt. Echter heeft de Federal Reserve al gewaarschuwd dat de kans op een “zachte landing” alsmaar kleiner wordt. De vrees voor een recessie neemt steeds verder toe en dat kan betekenen dat het nog lang duurt voordat beleggers weer genoeg vertrouwen hebben om in riskantere activa te investeren.

Wanneer begon de bitcoin bear-markt?

De crypto gemeenschap was maanden lang het oneens of bitcoin al in een bear-markt zat of nog in een midden-cyclus correctie van een bull-markt. Inmiddels geven steeds meer analisten toe dat het waarschijnlijk toch een berenmarkt is en is de discussie enigszins verschoven. De vraag lijkt nu te zijn: begon de bear-markt na de top van november 2021 of eigenlijk al na de top van april 2021? Volgens analysebedrijf Glassnode valt de huidige berenmarkt in elk geval nog in historische verwachtingen:

Gebrek aan bitcoin kopers volume

Alhoewel meerdere indicatoren op een bodem wijzen, betekent dit niet dat bitcoin ook snel een echte trendommekeer zal maken. Zoals analist Rekt Capital aangeeft, ligt het kopers volume zeer laag vergeleken met het verkopers volume van vorige week. Ook ligt dit volume laag in vergelijking met vorige bodems rond de beruchte 200-weken moving average. Zo lang het kopers volume onder gemiddelde blijft, ligt de kans op een snel herstel ook onder het gemiddelde.

Bitcoin miners verkopen flink

De afgelopen tijd hebben we vaker beschreven dat bitcoin-miners behoorlijk onder druk staan door de combinatie van een lage prijs en een hoge hash rate. Analysebedrijf IntoTheBlock meldt dat miners sinds 14 juni maar liefst 18.251 BTC verkocht hebben.

Crypto Insiders leden stemmen over bitcoin mining

We vroegen onlangs aan onze leden uit de Discord Premium groep hoe zij tegen bitcoin mining aankijken. Evenveel mensen geven aan dat het of niet genoeg opleverde of dat zij wachten tot de kosten omlaag gaan. Verreweg de meesten geven echter toe dat zij niet weten hoe zij dit überhaupt moeten doen.

bitcoin mining poll

Bitcoin stroomt Coinbase uit

De grote cryptocurrency exchange Coinbase kondigt aan dat het strenge regelgeving gaat hanteren, waarschijnlijk ook voor Nederlandse gebruikers. Later daarover meer op Crypto Insiders. Het lijkt al te leiden tot een flinke uitstroom van BTC uit Coinbase:

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord Premium kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.2
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • XRP analyse: Ripple gebruikers op hoogste punt sinds 2020

  In de premium omgeving van Crypto Insiders worden dagelijks actuele technische analyses gedeeld door ervaren analisten. De afgelopen periode kwam Ripple (XRP) hier regelmatig ter sprake. In deze rubriek blikken we terug op deze technische analyse en brengen we de recente ontwikkelingen en verwachtingen voor de komende periode in kaart. Mocht je na het lezen

 • Crypto-hedgefonds 3AC vraagt faillissement aan, oprichters spoorloos

  Het grote crypto-hedgefonds Three Arrows Capital (kortweg 3AC) kwam vorige maand in de financiële problemen na de crash van het Terra-ecosysteem (LUNA). Er viel maar weinig te redden, en nu heeft het bedrijf faillissement aangevraagd. Tegelijkertijd zijn de oprichters spoorloos verdwenen. Bescherming tegen schuldeisers Dat schrijft de Financial Times, die de aanvraag voor faillissement heeft

 • De vreemde plannen van centrale banken in Madelon Praat

  De Bank for International Settlements, eigenlijk de centrale bank voor andere centrale banken, waarschuwt toch voor een mogelijk scenario waarin de economische groei afneemt terwijl de inflatie hoog blijft. De nachtmerrie voor iedere centraal bankier.  Ook Christine Lagarde van de ECB kwam afgelopen week met een zeer opmerkelijk plan om een eurocrisis af te wenden

 • Ethereum transactiekosten naar laagste punt sinds 2020

  Een van de grootste valkuilen van het Ethereum (ETH) netwerk is het feit dat de transactiekosten, ofwel gas fees, vrijwel onbetaalbaar worden op het moment dat er drukte op het netwerk ontstaat. Dit is ook een van de redenen dat Ethereum in deze staat nooit echt mainstream zou kunnen worden. Toch zien we de laatste

 • Noord-Korea is wereldleider in crypto criminaliteit

  Het klinkt misschien vreemd, maar Noord-Korea staat bovenaan de lijst van wereldwijde crypto criminaliteit. De dictatuur heeft de afgelopen jaren op grote schaal hacks en andere aanvallen uitgevoerd op verschillende crypto projecten. In totaal zijn er miljarden door de dictatuur buit gemaakt. Noord-Koreaanse hackers Volgens data van Coincub is het land verantwoordelijk voor tenminste 15

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: