Home » Nieuws » Bitcoin stuit op weerstand bij $25k, geeft dit nieuws een boost?

Bitcoin stuit op weerstand bij $25k, geeft dit nieuws een boost?


De groene golf die de relatief meevallende inflatiecijfers veroorzaakte voor bitcoin (BTC) en de meeste andere koersen, lijkt vanmiddag op weerstand te stuiten. Toch was er vandaag opvallend goed nieuws te melden, wat de koers een extra zetje kan geven in het doorbreken van de huidige weerstandszone.

Bitcoin prijs stijgt 2% naar $24.500

Maar eerst de huidige stand van zaken. Kijkend naar de grafieken zien we de prijs van bitcoin sinds gisteravond in een opwaartse trend. Vanmiddag stuitten de bulls echter net onder $25.000 op weerstand. Dat is ook de zone waar het handelsvolume weer iets toe begint te nemen.

1-uurs grafiek van bitcoin op Coinbase – Bron: Tradingview

Bitcoin handelt op het moment van schrijven rond de prijs van $24.500 op Coinbase, ongeveer 2% hoger dan 24 uur geleden. Op de Nederlandse exchange Bitvavo komt de BTC euro prijs uit op €23.736. De weerstandszone geeft zich dus nog niet gewonnen. BTC ondervond hier de afgelopen weken al drie keer eerder grote moeite.

Bitcoin naar $28.000?

Analist TechDev vergelijkt de huidige situatie met die in 2014. Dat is natuurlijk al wat jaren geleden. Toch merkt hij meerdere gelijkenissen op. Op basis van deze gelijkenissen deed hij vandaag de volgende uitspraken op Twitter:

“Bitcoin duwt door de 10W exponential moving average (EMA) op 24,2K heen.

Een close hierboven en de 20W [EMA] is de volgende weerstand voor de lange termijn bij 28K.

Verwacht daar een eerste afwijzing.

Of de 10W als support geldt, zal bepalen hoe snel de volgende macro-impuls van start gaat imo.”

In mei handelde de bitcoin koers nog een maand lang boven de $28.000 voordat een verdere crash volgde. Dit kan aanduiden dat er in deze zone flinke weerstand kan liggen, mochten we daar de komende week naartoe stijgen.

Het belangrijkste bitcoin nieuws van vandaag

In het bitcoin nieuws vandaag waren twee opvallende nieuwtjes te lezen. Ten eerste was het grote nieuws dat BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, een bitcoin fonds heeft gelanceerd. Dit is natuurlijk groot nieuws. Een directe reactie van de BTC koers bleef echter vooralsnog uit.

Verder viel te lezen dat Mike McGlone, een analist bij Bloomberg, verwacht dat bitcoin naar $100.000 kan stijgen. Volgens hem is het slechts een kwestie van tijd dat goud naar $2.000 per ons, olie naar $50 per vat en bitcoin naar $100.000 stijgen. In zijn tweet legt hij uit hoe hij bij zijn uitspraken komt.
Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Kolen nog populairste bron voor bitcoin mining, maar gebruik neemt af

  Een onderzoek van het Cambridge Centre for Alternative Finance (CCAF) openbaarde dinsdag groot nieuws over de bitcoin (BTC) mining sector. Volgens het onderzoek is de ‘elektriciteitsmix’ voor bitcoin mining de laatste jaren aan het veranderen. Fossiele brandstoffen in bitcoin mining Volgens het onderzoek werd begin dit jaar 62% van de elektriciteit voor bitcoin mining geproduceerd

 • Zo bepaal je de waarde van de populaire PostNL NFT’s

  Een paar dagen geleden ging PostNL van start met de mainsale van hun unieke NFT-cryptopostzegels. Deze ‘NL crypto stamp’ bleek razend populair tijdens de voorverkoop en ook tijdens de meest recente verkoopronde gingen de cryptopostzegels als warme broodjes over de toonbank. Niet alleen verzamelaars waren enorm geïnteresseerd, ook crypto-handelaren wilden niet buiten de boot vallen

 • Gezochte Terra Luna oprichter Do Kwon ontkent dat hij zich verstopt

  Terra (LUNA) oprichter Do Kwon wordt niet alleen gezocht door de Zuid-Koreaanse autoriteiten, maar inmiddels ook door Interpol. Hij ontving gisteren een zogeheten “Red Notice” van de internationale politieorganisatie, en dat betekent dat hij nu op de opsporingslijst van Interpol staat. Luna oprichter zou zich niet verstoppen Inmiddels heeft de oprichter van de ingestorte cryptocurrency

 • Bitcoin stoot 0,1% van totale CO2-uitstoot uit, maar het neemt af

  Het minen van bitcoin (BTC) kost een hoop energie. Dit feit is dan ook een van de belangrijkste tegenargumenten van ‘Bitcoin haters’ die de crypto het liefst ten onder zien gaan, of over zien stappen naar Proof-of-Stake (PoS) zoals Ethereum (ETH) dat deed. Maar hoe groot is de impact van BTC nu echt? Het Cambridge Centre for

 • Bitcoin stijgt en gaat strijd aan met dollar terwijl aandelen dalen

  De bitcoin (BTC) koers heeft de afgelopen uren een verrassende wending gemaakt. Terwijl de Amerikaanse S&P 500 de laagste dagsluiting sinds 2020 achter de rug heeft, staat bitcoin op het moment van schrijven ruim 7 procent in de plus. Het lijkt erop dat het monster eindelijk wakker wordt en het de dollar lastig wil maken.

® Cryp-Tic.nl
%d bloggers liken dit: