Home » Nieuws » Bitcoin viel 10% in 6 uur, toch maakte iemand meer dan 1000% winst » Crypto Insiders

Bitcoin viel 10% in 6 uur, toch maakte iemand meer dan 1000% winst » Crypto Insiders


De cryptocurrencymarkt zit in een flinke dip nadat investeerders hun activa uit paniek hebben verkocht door de Amerikaanse aandelenmarkt en het rentebeleid van de FED. De koers van bitcoin (BTC) viel van $39.500 naar $35.500 in slechts 6 uur. Deze daling heeft er meteen voor gezorgd dat de stijging tot 5 mei teniet werd gedaan. Deze daling had ook als gevolg dat veel mensen bezorgd werden.

Rentebeleid FED houdt een BTC stijging tegen.

Op 4 mei, nadat de voorzitter van de Fed, Jerome Powell, had aangegeven dat het niet waarschijnlijk is dat de rente boven de 75 basispunten verhoogd zal worden, schoot BTC vrijwel direct naar $40.000 voor een korte periode. Toch gaf Powell aan dat een verhoging van 50 basispunten besproken zal worden bij volgende vergaderingen om zo de focus weer te leggen op het verlagen van de inflatie naar 2%. Echter door de agressieve verwachtingen van de Fed en macro-economische situatie zou BTC zelfs terug kunnen zakken naar $32.900, ofwel het laagste punt sinds 24 januari.

Positieve Correlatie tussen aandelen en BTC 

De aandelenmarkt zag ook flinke rode cijfers op 5 mei als reactie op de aankondiging van de Fed. Waar de Dow met 1.120 punten daalde, ofwel 3,3%, viel de S&P 500 met 3,7%. De Nasdaq daalde met 5,2%. Dit is de hardste daling sinds 2020. Deze dalingen geven duidelijk aan dat de aandelenmarkt flinke invloed heeft op de besluiten van de Fed. Hogere rentetarieven kunnen ervoor zorgen dat technologie aandelen minder interessant worden aangezien het de waarde van toekomstige inkomsten van investeerders kan verminderen. Obligaties met een hoger rentetarief of andere veilige investeringen, zoals goud, worden steeds interessanter tegenover activa zoals aandelen en cryptocurrencies. 

Uit de statistieken van CryptoQuant blijkt dat de S&P500 en BTC ongeveer gelijk bewegen en hun positieve correlatie een nieuwe piek heeft bereikt in 2022, wat betekent dat de uitverkoop op de aandelenmarkt ook de BTC-prijs kan beïnvloeden.

Technische analyse

Op de dagelijkse grafiek zien we dat BTC onder een sterke steunlijn op $37.000, die is gevormd sinds januari, breekt. BTC is op het moment aan de onderkant van de Bollinger Bands aan het traden. Het lijkt er ook niet op dat BTC eerdaags nog een correctie naar boven zal maken. Ook zien we dat de BTC koers onder de 23,6% fib retracement level is gezakt, de MACD zakken onder de nul en de RSI is ook onder de 50 gezakt. Alle technische indicatoren voorspellen slecht weer. Op de korte termijn zal BTC dus verder naar beneden kunnen zakken, zelfs richting de bodem van januari die op $32.900 staat.

Hoe overleef ik een BTC bear markt?

Ondanks de dalende koers zijn er handelaren die meer dan 1000% winst hebben weten te maken. Maar hoe deden zij dit dan? Om daar antwoord op te geven moeten we eerst kijken naar een van de meest populaire manieren om te investeren, namelijk crypto futures trading met een hefboom van 100x. In een bear markt kunnen traders deze hefboom gebruiken om hun winsten te maximaliseren. Bexplus is een op bitcoin gebaseerde futures exchange waarbij BTC, ETH, ADA, DOGE en XRP perpetual futures contracten met 100x hefboom worden aangeboden. Hierbij kan een handelaar zowel geld verdienen als de koers stijgt, maar ook als deze daalt.

Zo kan je bijvoorbeeld een short positie, hierbij wed je op een prijsdaling, openen van 1 BTC wanneer de koers op $36.500 staat met een hefboom van 100x. Wanneer de koers van bitcoin dan daalt naar $33.000 maakt de investeerder winst. De winst is dan ($36.500 – $33.000) * 100 BTC/$33.000 *100% ≈ 10,6 BTC, wat een ROI van 1060% geeft.

Schrijf je in bij Bexplus en winsten van top traders 

Bexplus is een veilig platform, geaccrediteerd door de U.S. FinCEN MSB (Money Services Business). De onderstaande functionaliteiten zorgen ervoor dat Bexplus een prachtig platform is binnen de cryptocurrencymarkt.

Wanneer je BTC in je Bexplus account stort kan je gebruik maken van een 100% BTC bonus. Deze bonus kan ook gebruikt worden om futures contracten te verhandelen. Dat betekent dat als je 1 BTC stort, je 2 BTC in je account krijgt. Hoe meer je stort hoe meer bonus je krijgt. Je kan maximaal 10 BTC bonus krijgen. 

Bexplus biedt de unieke copy trading optie voor beginnende traders om een echte veteraan te worden. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om top traders te volgen die bewezen hebben veel geld te kunnen verdienen in de markt. Hierbij heeft de gebruiker alsnog de mogelijkheid om zelf winst te nemen of een stop loss in te stellen wanneer zij dit zelf willen. 

 • 21% rente op je BTC Wallet

Bexplus helpt gebruikers bij het maken van winst door simpelweg BTC te bezitten. In de BTC wallet krijg je tot 21% rente per jaar zonder enig extra risico

Andere Bexplus voordelen:

 • Demo account met 10 BTC om mee te kunnen oefenen zonder risico.
 • Geen KYC, enkel een e-mail registratie.
 • Android en iOS App om overal te kunnen traden.
 • 24/7 1-op-1 klantenservice.
 • Snel geld opnemen zonder tijdslimiet en zonder kosten bij het storten.

Bexplus is een goed trading platform en is door zowel beginners als ervaren traders te gebruiken. Klik hier om een account aan te maken op Bexplus en de bonus van maximaal 10 BTC te claimen.


Bovenstaand artikel is een ingezonden stuk en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Dit is geen financieel advies.


Dit nieuws is afkomstig van:

Crypto-insiders.nl

Nick

Het laatste nieuws wordt mede mogelijk gemaakt door: Crypto-Insiders.nl


 • Floki Inu koers stijgt hard na nieuws vanuit China

  Floki Inu (FLOKI), een van de vele ‘hondencoins’ gebaseerd op Dogecoin (DOGE), zag een forse prijsstijging dit weekend. Dit heeft alles te maken met grote interesse in FLOKI vanuit China. Floki Inu focust namelijk sterk op de Chinese markt met hun nieuwe Valhalla videogame.  Floki focust op China De ontwikkelaars van Floki Inu gaven eerder

 • Deze crypto trader mag zichzelf na 5 maanden een whale noemen

  De crypto wereld staat voor velen bekend als een industrie om snel rijk te worden. Terwijl dit uiteraard niet de realiteit omvat, valt het niet te ontkennen dat investeerders met absurde winsten met enige regelmaat het crypto nieuws halen. Zo zorgde de meest recente hype binnen de industrie, de meme-coin Pepe (PEPE), er bijvoorbeeld voor

 • Bitcoin koers pump: Deze prijzen houd ik nu in de gaten

  Bitcoin (BTC) schoot dit weekend aardig in waarde omhoog. De positieve impuls vloeide voort uit het feit dat er een deal is bereikt in de Verenigde Staten omtrent het schuldenplafond. Daarbij leek een short squeeze nog een impuls omhoog te veroorzaken. Meestal zijn pumps in het weekend “scam pumps,” maar hoe zit dit nu? In mijn nieuwe

 • Ethereum trekt fors aan in groene markt, deze crypto stijgt zelfs 1.000%

  De crypto markt ziet eindelijk weer een opleving in mei en dat kort voordat de maand eindigt. In de Verenigde Staten werd tijdens het weekend eindelijk een deal gesloten omtrent het schuldenplafond en dat haalde wat angst uit de markt. Op enkele uitzonderingen na kleurt vrijwel de gehele markt groen vandaag en stijgt de totale

 • Ethereum whales accumuleren flink sinds start van het jaar, bullish?

  Eerder deze maand kon je in het Ethereum nieuws lezen dat het aantal ethereum (ETH) whales, ofwel de grootbezitters binnen het ecosysteem, was gedaald na de langverwachte Shapella update op het netwerk. Deze hard fork maakte het onder andere mogelijk voor investeerders om hun gestakete ETH op te nemen uit de staking contracten. Wanneer er

® Cryp-Tic.nl

%d bloggers liken dit: